Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donorbusz

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
17 év után elhagyja a TV2-t Liptai Claudia, miután nem hosszabbította meg a 2018 végén lejáró szerződését, értesült a Bors. A hírt maga a műsorvezető és a TV2 is megerősítette a lapnak. Ahogy fogalmazott, Liptai új szakmai kihívásokat keres, műsorkészítést tanul, illetve több időt szeretne a…..
Újabb reklámot forgatott a Nespresso nevű kávécégnek George Clooney, ezúttal nem úgy, ahogy az evidensen adná magát - őrülten jóképű sármőrként -, hanem életében először lovagi páncélba bújva. A reklámban egy sárkányt legyőző lovagot alakít, egy trónon ülő uralkodónő alattvalója. A legtöbbeknek…..
Jennifer Salke, az Amazon Studios főnöke pár napja haknizta körbe az amerikai szaksajtót a terveivel, melyek között vannak egészen érdekesek, mint Jordan Peele The Hunt című tízrészes sorozata, ami 1977-ben játszódik, és New Yorkban tanyázó nácivadászokról szól, akik rádöbbennek, hogy pár náci éppen…..
Donorbusz 2018.06.12 16:43:22
Az idei Bajnokok Ligája döntő kapcsán mindenkinek három dolog jut eszébe: Karius "Lukasz Fabianski" díjas produkciója, Bale klasszis gólja, és nem utolsósorban, sőt, Ramos dobása, melyet Salah, az év (egyik) legjobb formában lévő játékosa ellen mutatott be - ami mellesleg a Nemzetközi Judo Szövetség…..
Donorbusz 2018.05.31 17:03:45
Tardai történetek Nyolcvannégy 2010.03.22 09:00:00
Minden nő kurva! Ezzel próbálta nyugtatni Vladi a bátyját, ami elég szarul hangzott, mivel ő volt az, aki felszarvazta a tesóját. Dzseni Diamond volt a legkevésbé hibás. Egy elhanyagolt gumipina kevés dolog miatt hibáztatható, még akkor is, ha egy napon belül egy komplett…..
Donorbusz 2018.04.24 23:46:07
@vinersniccel: NYOLC! :)
A Netflix őrülten sikeres ifjúsági kalandhorror-sorozata, a Stranger Things sem kerülhette el a siker egyik modern velejáróját: az alkotóit beperelték plágium vádjával. Ez a hollywoodi ügymenet része, a Mad Maxtől az Avatarig mindent és mindenkit perel valaki, több, de inkább kevesebb sikerrel. A…..
A mai nap találata nálunk, még akkor is, ha minden bizonnyal évtizedek óta a neten kering. Könnyes, múltba révedő szemmel néztük meg és le kellett vonnunk a következtetéseket: - a marketing-bullshit ugyanúgy működött 1990-ben, mint manapság- de némileg talán kevesebb…..
Donorbusz 2014.01.03 17:51:09
A Századvég, tehát nem valami baloldali kormány ellenes csoport, hanem a kormány támogatásokkal jól megtömött intézetének kutatója szerint az egykulcsos adó évi 444 milliárd forint kiesést jelent az államnak aminek 75%-a a legjobban kereső 20% zsebében marad. Tehát a legjobb…..
Megtudtuk végre a jövő évben kezdődő egyetemi képzésekhez szükséges ponthatárokat: boldogan konstatálhatjuk, hogy azok a szerencsések, akiknek kemény középiskolai munkájukkal 240 pontot sikerült összegereblyézniük az 500-ból (48%), egyes szakokon azok is felsőfokú…..
Donorbusz 2013.07.29 13:29:53
@qwertzu: hát, azóta eltelt pár év... :)

Példám direkt volt légből kapott, a hátterében álló konkrét esetet egy kedves ismerősöm szolgáltatta, aki GYES/GYED előtt és alatt jelentkezett -a hihetetlenül piacképes- szociológia diplomájával egy (költségtérítéses levelező) pszichológia képzésre.
Tanult 2 félév általános pszichológiát, 3 félév szociálpszichológiát, 4 félév statisztikát, + a kötelező töltelék tárgyakat (szociológia, filozófia) - annyi kreditje nem volt, hogy masterre nyisson + az anatómia, neurológia, élettan alapok teljesen hiányoztak neki, így egyébként sem lehetett volna.

Igazából azon volt felháborodva (és felháborodásában osztoztam vele) hogy hiába rendelkezik már releváns tudástőkével (amit egy egyetemi képzésben szerzett) ebből a felvételi eljárás során ebből nem tud profitálni, viszont ha újra érettségizne magyarból és történelemből emelt szinten (aminek nincs túl sok köze egy pszichológia képzés törzsanyagához) akkor lényegesen jobb pontszámot érhetne el. A "régi típusú" érettségijét középszintűnek fogadták csak el.

Első körben nem vették fel, másodikra a gyerkőc után kapott pluszpontoknak köszönhetően került be.
Az alábbi, négy rajzból álló viccesnek szánt politikai képregény 1947-ben jelent meg a Pesti Izében. A képregény célja  a hároméves terv népszerűsítése. Dörmögő Dömötör panaszra megy Rákosihoz, mert barlangjának egy részét az állam egy másik - de az ott lakásra…..
Donorbusz 2013.06.10 15:07:16
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: köszönöm, jó ezt tudni! :) Bevallom, én elsőre az irodalmi folyóirat köré szervező író-értelmiségi körre gondoltam, de ezért tessék inkább a középiskolai irodalomtanáromat hibáztatni.
Depeche Mode @ Puskás Ferenc Stadion, 2013.05.21. Magyarország annyira szereti a Depeche Mode-ot, hogy mostanra már garantált, hogy minden albumuk köré épített turnéhoz kapunk legalább egy budapesti koncertet is. Persze ezt is könnyű lefanyalogni azzal, hogy már megint túl kellett…..
A minap egy 52 éves férfi összevert két nőt, akik a FIDESZ nevében aláírásgyűjtést végzett. Véleményem szerint ez gyalázat. Nem, nem értek egyet a FIDESZ pöszögő szóvivőjével, ez nem a baloldal agressziója, hanem egy idióta agresszív férfi minősíthetetlen magatartása.…..
Donorbusz 2013.04.08 11:45:29
@napi_jokedv: akkor te szerencsésebb vagy, mint többek, akiket ismerek / ismertem. Mint pl. egy szegedi pap, akit egy vicc miatt ültettek le (meg pár hasonlóan komoly vélt vagy valós vádpont miatt). Egyébként én sem tűzöm ki a kokárdát, de valahogy eddig még nem vágott senki szája ezért. Viszont amikor kitűztem még 2002 körül, kaptam pár beszólást az utcán, idegenektől (pedig csak fent maradt a kabátomon, nem aktuálpolitikai okból hordtam).
Donorbusz 2013.04.08 11:50:21
@sazoland: azért gondoljuk végig, hogy ha a két fideszes kartársnő pl. egy kutyamenhely javára kért volna adó 1%-ot, akkor is kaptak volna pár taslit a polgártárstól? Mert ha nem, akkor ennek az atrocitásnak igenis politikai indíttatása volt: egy olyan elkövetővel, aki még mindig nem tud/szeret/akar demokráciában élni, ahol mindenkinek illendő tudomásul vennie, hogy azoknak is joga van szavazni, tünteni, menetelni, önszerveződni, újságot kiadni, akik mást gondolnak mint Ő. Attól azért mindenkit intenék, hogy a jobboldal-ellenesség ne sodorjon senkit a szocilalizmus dicsőítéséhez, attól függetlenül, hogy akkor a létbiztonság nagyságrendekkel jobb volt...
Komoly indulatokat korbácsolt fel a Red Bull Racing hazájában, Nagy-Britanniában Sebastian Vettel malajziai húzása, amikor a csapat utasításának ellenszegülve megelőzte csapattársát, Mark Webbert, és megnyerte a versenyt. Gerhard Berger szerint a világbajnokokból nem lehet kiölni a…..
Donorbusz 2013.03.25 22:41:11
@ColT: egyetértek. Az elmúlt években bütették is - a Schumi-Barichello eset óta... akkor is mindenki fel volt háborodva... egyébként meg vihar a biliben: az elmúlt 3 vb-t megnyerő versenyzőtől azt elvárni, h ne a győzelmre hajtson? Ugye ezt Horner sem gondolta komolyan! Esetleg ha Webber hazai versenye lett volna, megérteném, mert mindenki szertene otthon nyerni (kérdés persze, hogy csapatutasíással-e). Rosberg meg töketlen volt, és sikeresen beárazta magát 2. pilótának Hamilton mögött
Donorbusz 2013.03.26 14:21:23
@visszakettopadlogaz: ok, tiszta sor. Félreértettél: nem a 2. pilóták sanyarú sorsán keseregtem, pusztán Rosbergtől vártam többet. De biztos csak a faterja miatt...
Ahhoz képest, hogy népautónak indult, a VW Bogár modernkori változata már nehezen lenne olcsónak nevezhető. Még ez is semmi ahhoz képest, amit a Black Eyed Peas énekese, will.i.am művelt az autójával. Az amerikai zenész komoly autórajongó, közismert tulajdonosa egy csekély…..
Félreértés ne essék, ebben a posztban nem a szegényekről, kispénzűekről lesz szó, hanem azokról a kivételes emberekről, akik önként - egy fajta lázadásból - mondtak le a pénz használatról és mindenről, ami ezzel együtt jár. Egy német hölgy - Heidemarie Schwermer - a…..
Meghökkentő sztárfelhozatallal érkezik Budapestre február 16-án a magyar származású zenész és producer, Leslie Mandoki, akit választott hazájában már nem csupán a Dschinghis Khan című 1979-es diszkósláger túlmozgásos énekeseként, hanem többek között Angela Merkel…..
Donorbusz 2013.01.18 09:36:31
@horrorpornó bábszínház: nézd, ízlések és pofonok... Nekem tetszik amit csinált, fiatal koromnál fogva a Találkozások kapcsán figyeltem fel a munkásságára. Ha egy középszerű nímand lenne, nem biztos, hogy a top kategóriás magyarokok (Demjén - Cserháti - Zorán - Somló) mellett pl. Ian Anderson is beszállt volna az albumára...

Emberi korrektségére nincs rálátásom, így ezt megítélni nem tudom (meg nem is tisztem)
A bőségkosár bűvkörében Szembe megyünk a főáramlattal. Nem azon borzadunk el, hogy átlagos jövedelem mellett nem vehető igénybe a családi adókedvezmény teljes összege, hanem azon, hogy ez az igény. Lássuk először a tényeket: a tavalyi évben összesen 180 milliárd forintnyi…..
Fotó: Vargosz/ÉLETképek Annyira ismerős. Mintha tegnap láttam volna valahol. De aztán lehet, hogy tényleg csak gyerekkoromból emlékszem a sárga keramitkockákra? Ha tudjátok merre találni ilyet Budapesten, osszátok meg velünk! Szia!Egy szomorú hírrel kereslek: úgy tűnik el…..
Donorbusz 2012.09.03 15:29:50
Úgy tűnik, nem csak a bankok álltak át az éjszakai smsezésre. Már a Telenor is a hajnali 2-4 közötti időszakot látja a legmegfelelőbbnek értesíteni a felhasználókat, pl a digitális számla letölthetőségéről: UPDATE 09/10: Emailben kell kérni az értesítést, akkor nem…..
Donorbusz 2012.08.21 16:53:20
@itsa: a kedves poszter személyesen? Mindig öröm a nagy találkozás! :D

Tudod, minden telefontársaság foglalkoztat gonosz kis törpéket, akik kifigyelik az alvási szokásaidat, és akkor küldik a tájékoztató SMS-eket,a mikor épp vmi kellemes erotikus álom közepén tartasz.

De, hogy válaszoljak becses kérdésedre: gondolom ezeket az SMS-eket tömegesen küldik ki, akkor, amikor alacsony a hálózati terheltség.
2012-ben már olyan telefonok is vannak, amiken az SMS-t pl. le lehet némítani, míg a hívást nem.
A posztoló meg talán jobban teszi, ha anyázik egyet és visszalaszik, és nem szaporítja a netjunk tengerét azzal, hogy ostobaságát közszemlére helyezi.
A laikusok számára a képregénygyűjtés csupán abból áll, hogy megveszem az aktuális számot, elolvasom majd bedobom a sarokba. Igen ám, de a képregények sérülékenyek és a valódi gyűjtő gondoskodik arról, hogy az állapotuk megfelelő legyen és esetleg az utókor , vagy…..
Egy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben. Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt.…..
Donorbusz 2012.08.10 15:10:15
@igazságosztótrollol: igen b+ apádat is büntetni kéne, mert az alkohollal szétizélt máját és veséjét az én TB-mből foltozgatják. Akárcsak a társadalomba beilleszkedni képtelen ozorás kis buzik rehabját.
Donorbusz 2012.08.10 16:18:57
@jpmjpm: fogadjunk, h te is egy kis szabadbölcsész faszvakaró majom vagy, aki 3 év múlva krumplit süt a mekiben
Donorbusz 2012.08.10 19:02:02
@jpmjpm: egy nagy krumpliban, kis kólával :P
Több száz (!) Jehova Tanújának küldünk professzionálisan összeállított, gondolatébresztő, felvilágosító leveleket havonta. A válaszaikból egy egészen elképesztő összkép rajzolódik ki Jehova Tanúiról, akik az egyetlen igaz keresztényeknek, Jézus követőinek és Jehova…..