Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HargitaiE

49 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden közösségi oldalnak megvan a maga bukéja, a saját haszna és a saját hülyeségei. Még a LinkedIn az, amit legalább nem csukunk be pánikszerű sebességgel, ha valaki mögénk lép. Ennek ellenére vannak olyan sajátosságai (?) kilengései (?), amelyek miatt sűrűn támad kedvem kínomban röhögni. Most…..
Véget ért a tanév, a diákok szeptemberig kikapcsolódhatnak, élvezhetik a nyarat. Bár lehet, hogy nem is annyira feledkezhetnek meg az iskoláról, hiszen van, ami utánuk nyúljon a kerti bunkerbe, a medencébe vagy a nagyi konyhájába. Mégpedig a kitűnőkultusz. Annak is a népi, hadd ne mondjam, proli…..
A héten Magyarországon is elindul a pedagógusok Covid elleni vakcinázása, azaz a közoktatásban dolgozók hamarosan fellélegezhetnek. Ez nagyon jó hír, hiszen így a gyermekek visszatérhetnek az iskolába. A tanárok szerint a diákok többségének sokkal jobb a jelenléti oktatás, és ez igen könnyen hihető,…..
HargitaiE 2021.04.01 07:31:02
@nemecsekerno_007: Persze, csak elég sok esetet tudok, amikor rosszul osztották el. Például szerintem pusztán attól, hogy valaki egy orvosképző/egészségügyi intézményhez tartozik, még nem feltétlenül kell beoltani -ez történt januárban. Ugyanis így kapott oltást számos olyan személy, aki sem beteggel, sem diákkal nem érintkezik.
HargitaiE 2021.04.01 08:07:12
HargitaiE 2021.04.01 11:35:06
@DFK: Ha normális prioritási sorrendet készítenek, én benne vagyok. Előbb a laboros, tesis oktatókat oltsák, ha meg lehet szervezni.
Amikor egyetemista voltam, megtapasztaltam a kérdőív-kitöltések kunyerálásának minden elkeserítő, megalázó és komikus oldalát – ráadásul nekem külföldiek körében kellett tarhálnom, akik sokszor azt sem tudták, pontosan mit akarok… elmondani meg nem lehetett nekik a megfigyelői paradoxon…..
Ha Te is a blog.hu-n blogolsz, kérlek, töltsd ki ezt a kérdőívet. Arra vagyok kíváncsi, mit szólsz az új helyzethez, és mik a tapasztalataid. Előre is köszönöm. https://forms.gle/khWF7B2fcHN1Rgu96..
Hozzájutottam egy levélhez, amelyet a Vodafone írt az ügyfelének, és amitől a teljesen átlagos szövegértési képességű ügyfél kis híján szívinfarktust kapott. A levelet változtatás nélkül közlöm. Olvasóim, tippeljetek, mi lehetett az előidézője, és mit is jelent ez igazából. Tájékoztatjuk, hogy a…..
Hát ez nem igaz, miért kell ennek a meetingnek órákig tartania?! A főnök már eleve azzal indított, hogy elmesélte, mekkora dugó van a városban, most meg kirohangál vízért, hogy mindenkinek legyen mit innia. Kit érdekel a forgalom, úgysem egyhamar szabadulok innen! Na, és ezek a felületes ötletek!…..
A Black Lives Matter mozgalom hatására az Apple is csatlakozott a Microsoft és a Twitter által elindított kezdeményezéshez, amely felszámolja az etnikai hovatartozásra utaló szavak használatát a szakmai szövegeikben. Azaz a blacklist 'feketelista' helyett a deny list 'elutasító- vagy miféle lista'…..
Beszéljünk mégis Én marha 2020.07.02 09:48:32
Én marha. Én hülye. A Magyar Postával kezdtem. Történt ugyanis, hogy elhunyt valaki, akinek a családja felé nem lenne illendő csak úgy odavetni valamit a Facebookon, ezért a hagyományos gyásztáviratot részesítettük előnyben. Hogyan ad fel az ember táviratot? Elmegy a postára. Ez a jelen esetben…..
HargitaiE 2020.07.03 13:15:55
@varsoigyros: No, és ide hogyan jutottál el?
HargitaiE 2020.07.04 06:50:33
@varsoigyros: Köszi. Én a menüből navigáltam, és bár ezek szerint nem voltam eléggé körültekintő, nem lett volna rossz, ha a távirat menüpontjában is feltüntetik az infót.
A DARE Communication FB-oldalán találkoztam ma Kánai András cikkével, melynek címe A home office zsarnoksága. A  DARE csapata azzal osztotta meg az írást, hogy ha egy cikket olvasok ma, az ez legyen. Nos, ha egy cikket írok ma, sőt, ebben az évben, annak ennek kell lennie. Pedig már töbször is írtam…..
A minap olvastam jKáldy címlapos blogbejegyzését 5 tipp, hogy ötvösként se legyen bérleted a sürgősségire címmel, és gondoltam, rátromfolok: kedves bloggertárs, nem kell ahhoz köszörűkkel, kalapácsokkal meg vésőkkel dolgozni, hogy az ember ön- és közveszélyessé váljon. Bőven elég akár a tanári…..
Köszönöm a figyelmet, ezzel zárnám is cikkemet. Na, jó, azért kifejtem. Az első hetekben számos olyan cikk született, hogy mit tanít nekünk a járvány, a digitális átállás, az otthoni, beszűkült, de egyben kiszélésíthető lét. Ha ennyire gyorsan adaptálódtunk egy rendhez, amely teljesen más…..
Ha már az élet és főleg a tudjukmijárvány egy óriási savanyú citromot adott nekünk, csináljunk belőle limonádét. Ha már az egyetemek Európa-szerte távoktatással működnek, sőt sok helyen a közoktatás is áttért erre, akkor itt az idő, hogy megtanuljuk egy sor olyan szoftver használatát, amelyekkel…..
Van egy vállalat, ahol a nagy tekintélyű vezető március 8-án személyesen köszönti a női kollégáit egy-egy cserepecske tulipánnal. Kedves gesztus, igaz? Van egy vállalat, ahol még a széles szakmai ismeretrendszerrel és kitűnő kommunikációs készségekkel rendelkező nők sem kerülhetnek vezető…..
Megjelent egy interjú a hvg.hu-n a Coca Cola kommunikációs vezetőjével és brand managerével, akik mesélnek arról, miért álltak bele olyan társadalmi ügyekbe, mint a melegek vagy éppen az "anyutest". S. N. (direkt nem adok neki ingyenreklámot) kijelentésére (miszerint a szülés után eltunyult…..
A Lidl Magyarország január 27-ei posztja alatt felrobbant a kommentszekció, és végre nem valami önjelölt celeb hülyesége szolgáltatta a gumicsontot, hanem nagyon is finom falatokon lehet rágódni. Svéd húsgolyón. Ha valaki lemaradt volna, mutatom. Az IKEA marketingeseinek eddig sem kellett a…..
HargitaiE 2020.01.29 07:09:23
@ogli dzsí: *screenshot (előtte link). Érvelj!
HargitaiE 2020.01.31 09:10:25
@Serény Vélemény: Nem mondtam, hogy kifejezetten annak örülök: így vagy úgy, az Ikea észrevett egy releváns posztot a social mediában. Hanem annak a hozzáállásnak, amit az algoritmusok mögött álló EMBEREK tanúsítanak.
Bejárta az internetet egy újabb olyan hír, amiről egy normális világban beszélni sem kellene. De ha már így jártunk, beszéljünk mégis. Ferenc pápa szilveszterkor rácsapott egy nő kezére, mert a nő elrántotta a pápa karját. Az egyházfő másnap bocsánatot kért, mondván, ő is elveszíti néha az…..
HargitaiE 2020.01.04 05:38:11
@masada: Érveket kérek.
HargitaiE 2020.01.04 05:38:54
@Lobo Marunga: Tetszik ez a megfogalmazás.
Karácsony előtt számos jótékonysági akciót hirdetnek a cégek. December elejétől kezdve lépten-nyomon képeslapokat áruló, perselyt tartó, rollupok mellett gyűjtögető önkénteseket találunk. A CSR, azaz corporate social responsibility, azaz vállalati [társadalmi] felelősségvállalás elvileg azon…..
Komolyan nem értem. Meg persze, magamat sem, hogy ilyenen kiakadok. Van a Fészbukon egy állatfaj: a mindent lementő, screenshotoló, lecopyzó, aztán azt így (lényegében sajátjaként) megosztó állatfaj. Sajátjaként, ugyanis minden szellemi termék, amiről nem jelezzük, hogy nem a miénk, plágium. Igen,…..
Ha újrakezdhetném, nem bölcsésznek tanulnék... Bár lenne valami piacképesebb tudásom is - hallom sok ember szájából, ráadásul művelt, a szakterületén kiemelkedő tudással rendelkező, megbízható embertől is. Divat szidni a "bőcsészeket", pedig egy szűk elvarázsolt rétegtől eltekintve (ami más…..
Korábbi, coachingról szóló cikkemhez többen is szkeptikusan szóltak hozzá: nem értették, mire jó egy coach, és mit tud adni egy borsos összegről szóló áfás számlán kívül. Nos, a jó coach a kérdéseivel olyat tud kihozni az emberből, ami átlendíti egy elakadáson, ráébreszti arra, hogyan tovább, legyen…..
Friss hír: egy "ellenzéki" (= a plakátja alapján Budapesten nagyjából minden lehetséges, jelenleg nem kormányzó párt által támogatott) politikust annak közlése szerint felszólított a Telekom, hogy ne használja a jellegzetes magenta színt. Tisztelt Hölgyem! A Magyar Telekomtól keresem a következő…..
Nyilván nem mindenki mehet home office-ba, szögezném le egyből. Otthon dolgozni: ehhez nagy szerencse kell, kivéve azt az óriási pechet, ha valaki tűzoltóként kényszerül erre. (Köszi az ötletet, Niki!) Ezért aztán kérem a közlekedési rendőröket, ipari alpinistákat, sebészeket és más, otthonról nem…..
Az egyes generációk (mármint a baby boomerek, X, Y, Z-k, stb.) közötti különbségek elemi erővel tudnak előtörni a munkahelyeken. Számos cikk született arról, hogyan dolgozik az Y generáció, hogyan (nem?) a Z, és hogyan szoknak át home office-ba a fiatal nemzedékek. (Erről majd külön írok.) Kevesen…..
Beszéljünk mégis Lófast fashion 2019.09.21 19:17:56
A most következő gondolatmenetemet egy esőkabát miatti canossajárás váltotta ki belőlem. Figyelem, 1: írásom nyomokban first world problem-eket tartalmaz. Mentségem, hogy messzemenőbb tanulságok levonását is célul tűztem ki. Olyan el-van-szúrva-ez-a-világ típusúakat. Figyelem, 2: írásom nyomokban…..