Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gixx

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy alakult, hogy a napokban két olyan posztba is belefutottam, amely (különböző okoknál fogva ugyan), de lezár egy-egy korszakot. Az első Gixx írása, melyben számot vet müncheni első félévével, aztán Veve zárt le egy 10 hónapos xianningi korszakot. A heti harmadik poszt pedig…..
Az év végi, illetve év eleji listaőrületnek engedve minden év végén megkérdezzük a magyar játéksajtó egy-egy prominensét, hogy mondjon véleményt az év legjobbjairól (2010, 2011, 2012), és ez most sincs máshogy. Hat kiváló férfi osztotta meg velünk meglátásait: Chris a PC…..
Úgy döntöttem, hogy idén nem leszek olyan kimerítő, mint tavaly, tekintve, hogy azóta minden fontosabb filmről rakunk ki előzetest, posztert. Szóval tessék minket folyamatosan követni! :) Az viszont sokkal érdekesebb, hogy a hazai mozikba mik juthatnak be, illetve direkt DVD-re mit…..
Gixx 2013.01.20 20:38:28
A devizahiteleseket nem lehet megmenteni - legalábbis úgy biztosan nem, ahogyan a kormány nekiállt. Sem a végtörlesztés, sem az árfolyamgát egy-kettő nem jelentett megoldást, a kedvezményes forinthitelre váltáson pedig összességében csak röhögni lehet. És teljesen mindegy, hogy…..
Gixx 2013.01.16 13:48:27
Örülök, hogy mindig az jön ki a végén, hogy egy hülye idióta és amúgy egy utolsó szemét vagyok, amiért nem végeztem el egy közgazdász szakot és amúgy is.

2007 decemberben vettem fel hitelt egy 52m2-es emeleti lakásra, hogy ne koszhadt albérletekben kelljen laknom, ahol ahhoz is engedély kell, hogy izzót cseréljek. Elnézést, hogy nagyravágyó voltam. Én hülye.

Párommal körbenéztünk, gondolkoztunk, jobb híján a józan paraszti észre hagyatkozva, mert akkor ez a sok jóember, aki most bőszen lehülyéz, sehol se volt. Ismerősöm nem volt, aki jobban értett volna hozzá. Sem én sem a párom nem végeztünk közgazdász szakot. Az úgynevezett hiteltanácsadók, meg így utólag mindent adtak, csak tanácsot nem. Annyit tudtunk, hogy ha felvesszük a hitelt, akkor 90-et kell fizetni, de biztos, ami biztos 120-ig még fogjuk bírjuk. Ez +33%. Ez úgy tűnik amatőr, hülye és felelőtlen gondolkodás volt.

Most 150-et kell már egy éve törlesztenem havi szinten. Ez "enyhén" túllépi a komfort zónánkat. De én vagyok a hülye, vessek magamra. Ennek ellenére valahogy megoldom, fizetek időben, igyekszek nem nyafogni, de családalapításról ne is álmodjak.

Hacsak be nem lépek az árfolyamgátas törlesztésbe. De ha megteszem, akkor egy utolsó szemét vagyok, mert eddig _kényelmesen_ élősködtem a frank hitelen, amit azért vettem fel, mert hülye voltam, mert hagytam, hogy idejétmúlt dolgok mozgassanak: családalapítás.

Szóval ezúton szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni, amiért hülye vagyok. Még 20 évig, vagy amíg meg nem lincsel a jól tájékozott, és pénzügyekben otthonosan mozgó tömeg a hülyeségemért.
Pontosan 71 éve készült Yousuf Karsh világhírű fotója Sir Winston Churchillről (1874-1965). A legendás fénykép 1942-ben a LIFE címlapján is megjelent. Fotó: Yousuf Karsh: Winston Churchill, Ottawa, 30 December 1941 Karsh portréit ITT is megtekinthetitek...
Hogy miért pont 11, majd a végén elárulom :-) Szóval én, mint átlagfelhasználó, miért szeretem jobban az Ubuntu Linuxot a Windowsnál, és miért biztatok mindenkit arra, hogy váltson valamelyik Linux disztribúcióra? 1, Mert az Ubuntu egy ingyenes, jogtiszta operációs rendszer.…..
Gixx 2012.12.22 10:08:09
@daito: Csatlakozok

PHP fejlesztőként először belső kényszer hatására erőltettem magam a Linux használatra, de aztán szép lassan megtanulva a szívásokat, végül megszerettem (fenntartásokkal).

Az Ubuntut persze. Aztán jött a Unity, a borzalmak kimeríthetetlen tárháza az OSX-ből átvett "ne az alkalmazás ablakon legyen az alkalmazás menüje" baromságtól kezdve a csilli-villi hülye effektekig (tudom, kikapcsolható), meg az oldalsó (használhatatlan és idegesítő) alkalmazás indítóig.

Azóta Xubuntut használok (Redmond skinnel csakazértis!) és újra jó. De hoppácska, hol használom? VirtualBox-ban, mert a rendes hardvereim egy részét nem ismeri fel, pedig tavaj vettem a gépemet. És ez tény, akárhogy is szépítjük. Megúntam én is a sufni-tuning driverek keresését. A VirtualBox-ot legalább támogatja. Szerencsémre olyana munkám van, hogy tudtam félre tenni és egy Windows-t vásárolni, és csak jelzem, hogy olcsóbb, ha nem a dobozost veszed, hanem az ISO-t.

Ennek ellenére érvek a Linux (xubuntu) mellett:
- egy valamit magára adó PHP fejlesztő Linuxon fejleszt, mert a szerverek is Linuxosak lesznek
- 2GB RAMmal is bőven jól elmuzsikál virtuális gépen, a 3D meg nem opció (a Firefox és a Netbeans zabálja a RAMot, úgyhogy kell az a 2GB)
- gyors, hatékony, egyszerű, biztonságos, munkára (fejlesztésre) tökéletes

Az érem másik oldala:
- A mai napig megvan benne az a "Made in China"-féle koppintás érzésem
- A Wine egy vicc
- Nem fut rajta a GTA IV, sem pedig a Driver San Francisco (nekem ez komoly érv, mert rajongó vagyok és mind a kettőt megvettem). És ilyenkor nem a virtualboxos telepítésre gondolok.
- Anyám-apám nem tudná használni, mert lépten-nyomon olyan üzenetek meg ablakok jönnek elő, amitől zavarba jönnének. Nézd csak meg a szoftver frissítés ablakot. Csomó olyan dolgot ír, ami felett én simán átsiklok, mert tudom, hogy nem érdekel, de az átlag felhasználó könnyen hiheti azt, hogy fontos, és próbálná olvasni, de nem érti, mert informatikusoknak szól.
- Sok a harver támogatottsági probléma
- Egy Java telepítés sem olyan egyszerű, ha rendes Java-t akarsz és nem azt az Open izét, amivel sok Java-s program nem működik (pl Netbeans, MySQL Workbench, Smart Git stb)
- sok jó és hasznos programból nincs linuxos verzió (Total Commander pl), csak féltudású alternatívák (jeleneg a Tux Commander az egyetlen, ami képes megközelíteni az elvárt szintet) vagy csak gagyi utánzatok
- egy sima shortcut ikon a desktopra, vagy a gyors indítóba sem csak egy drag-n-drop, még a csilli-villi Ubuntu alatt sem
Ákos – 2084(FalconMedia) Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer csak azon kaptam magam: azt elmúlt hónapokban határozott kíváncsiság érlelődött bennem Ákos új albuma iránt. Azzal tisztában voltam, hogy 2012-ben éppen tőle várni egy zeneileg igazán izgalmas lemezt meglehetősen…..
Képzelje magát oda, Burbankbe, Jay Leno garázsába, és engedje meg, hogy mi adjuk hozzá a képet, a hangot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Előre elnézést kérek a normálisan gondolkodó devizahitelesektől illetve mindazoktól, akik rendesen fizetik a hiteleiket, de nem tudok szó nélkül elmenni az ilyen-olyan devizahiteles pertársaságok mellett. A legtöbb ugyanis azt sem tudja mit akar, csak "történjen már valami!" alapon…..
Annyira tipikusan és szánalmasan magyar történet, ami Munkácsy Mihály Siratóasszonyok a keresztfán című festményével történt a minap! Az ember lassan már azt sem tudja, hogy sírjon vagy röhögjön az egészen...Történt pedig, hogy a festményt a debreceni Déri Múzeumban…..
Mai szerzőnk, Zoltán Norvégiában él és tapasztalatai alighanem mindenki számára érdekesek lehetnek. Úgy érzi, új lakhelyén a legfontosabb tapasztalat a nyugalom, hogy a Kelet-Európában jelen lévő stressz ott sokkal kevésbé keseríti meg a…..
Sokan beküldtétek a lenti képet, meg persze magunktól is rátaláltunk, de azt nem sikerült kiderítenem, hogy ki készítette. Mindenesetre az illető elég jól vágja a DOS-os játékokat, ezekből szedte össze a száz legjobbat egy szép listába. Látszik, hogy sok melóval, nagy…..
Gixx 2012.07.18 16:56:41
  Fotó: Kép-tér blog   A történet mindig ott kezdődik, hogy megnyit az áruház, pedig érdekes az is, minek a helyére húzták fel: Budapest egyik első mozgókép színháza, az 1912-ben megnyílt Apolló Mozi állt a helyén. Akkor még nem létezett a mai Blaha Lujza tér, ott…..
Ez egy rövid bejegyzés lesz, mivel csak arra keresem a választ, hogy mégis hova a rákba tűntek a kommentelők?!Aki megnézi az utóbbi bejegyzéseket, főleg a kritikákat, annak feltűnhetett (talán), hogy mostanság valahogy nem akartok hangot adni a véleményeteknek. Pedig én igyekszem…..
Naná, hogy ő is egy horrorral! A hölgy a '93-as Zongoraleckéért Oscar-díjat kapott (megérdemelten), de melyik volt az első filmszerepe? A következő filmben alakíthatott rémült tinédzsert, hát valahol neki is el kellett kezdenie. Az erdei fantom - The Burning…..
Gixx 2011.07.27 09:55:45
Az Emmy-díjas Mátrix-sztár, Laurence Fishbourne úgy döntött, nem köt szerződést egy újabb évadra a Helyszínelőket gyártó CBS tévécsatornával, írja a Hollywood Reporter. A színész még 2008-ban, William Petersen távozása után csatlakozott a népszerű nyomozócsapathoz, de…..
 ..
Gixx 2011.04.26 19:27:37
A három igenes népszavazás adta az utolsó löketet, hogy érdemes belevágni bónusz építési ötletek megépítésébe. Elővettem hát egyik gyermekkori kedvencemet, a 6366-os tűzoltó egységet és megnéztem, milyen alternatívát kínált hozzá a LEGO 1984-ben. Mivel sem a doboz, sem a…..
Jó, nyilván senki nem kap a szívéhez, ha arról hall, hogy a dobozos tej nem száz százalékosan tej ‒ ott az a sok tartósítószer, meg víz, meg "inkábbnemakarjuktudnimi", de az a Homár kérges szívét is megdobogtatja, ha csak 51% benne a valódi tej. A Pista által…..
Koncz Janiban az a csodálatos, hogy spontán zseni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a két, 1962-es és 72-es Autó-Motor, amit egy laza mozdulattal dobott az asztalra, hogy a következő pillanatban már meg is feledkezzen róla.Kincset szórt elénk, mikor délután megtaláltuk, legalább…..
Android Családi hídépítő 2011.01.09 11:05:41
Igazi családi szórakozás, na jó, igazi apa-fiú buli az X Construction című játék. Vasúti hidakat kel építenünk megadott számú elemből, úgy hogy elbírja az áthaladó vonatot. Ez persze csak elsőre egyszerű feladat ;) A kisebb gyerekekkel játszó apukák jobb ha kikapcsolják a…..