Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rómaikömény

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy a nagymamád ki se tudja olvasni a mai sütemények neveit és azt sem érti, miért jobb a mandulaliszt a hagyományosnál, de az biztos, hogy az ő fiatalságának is megvoltak a maga „sztársüteményei”, amik ugyan kicsit egyszerűbbek, kicsit háziasabbak voltak mai társaiknál, mégis korszakok…..
Rómaikömény 2020.09.03 11:31:09
Ma ünnepli 61. születésnapját a legjobb fej asztronauta, ezért ebből az alkalomból összegyűjtöttem öt érdekességet, amit Chris Hadfield az űrhajózásról és a földi életről tanít nekünk.  Sokaknak Chris Hadfieldről kapásból az ugrik be, hogy ő az a bajuszos „celebűrhajós”, aki megmutatta, hogyan…..
Rómaikömény 2020.09.01 12:39:09
Lassan itt a nyár vége, és már egyre kevésbé fenyeget az olvadás veszélye, azért egy témáról már régóta szerettem volna beszélni. Ez az izzadás, ami természetes biológiai folyamatként nemcsak nyáron jelentkezik, hanem az év minden napján. Az izzadással mondjuk nincs is semmi gond, hiszen egy…..
Rómaikömény 2020.08.28 11:12:51
Amikor a családtagok meghatódva állják körül az újszülött kiságyát, és azt találgatják, hogy vajon „kire ütött ez a gyerek”? nyilván senki nem gondol arra, hogy milyen sok véletlen kombináció kell ahhoz, hogy a kicsi arcán, fejformáján hajszínében ismerős vonásokat találjanak. Nézzük meg, hogyan…..
Vannak kínos kommunikációs hibák, mint amikor átolvasás nélkül küldünk el egy e-mailt, majd az elküldés után észrevesszük, hogy olyan hibát tartalmaz, amitől hanyagnak és amatőrnek tűnhetünk. De bizonyos kommunikációs hibák súlyosabb következményekkel járhatnak. Ronthatják a hírnevünket, az…..
Rómaikömény 2020.08.04 09:11:22
@Fue: véletlenül
Örökséget felfedező, kisvárosi, új kalandba vágó. Oaks számára a családja gyökerei a múlthoz tartoznak. Édesapja valaha Magyarországon élet, de 56-ban elment. Oaks ugyan megtanulta tőle a nyelvet, de még sosem járt az apja szülőföldjén, és nem is tervezi. Már középkorú, nős férfi, amikor rejtélyes…..
Neked is az egyik legnagyobb félelmed, hogy gyermeked bántalmazás áldozata lesz? Különösen ijesztő, ha mindez az online térben történik, hiszen arra még kevesebb a rálátásod. Te vajon észreveszed, ha online zaklatják a gyereked? Ebben a cikkben arról írok, mit tehetsz, hogy megelőzd a…..
Rómaikömény 2020.07.11 12:41:52
@Almandin: egyetértek,pont igy csinálom.a lányomnak a fb nem érdekes, ö a tiktokot emlegeti, amit nem ismerek...
Minden évben több mint 4 millió lányt metélnek körül, zömével 15 éven aluliakat. Az eljárásnak többféle típusa létezik: enyhébb változatánál a klitorisz fölötti bőrt csípik le, a legbrutálisabb csonkításkor pedig az egész nemi szervet eltávolítják, majd összevarrják. Egyiknek sincs semmilyen pozitív…..
A listát egy lekoptatás ihlette, ami elég kellemetlenül érintett és ennek örömére összeraktam egy szubjektív listát, a végére pedig betettem egy randimat is. A listát a legenyhébbtől a legmegalázóbbig olvashatjátok...
Rómaikömény 2020.06.13 17:14:20
@ZV: igen!!
Alimento Hírlapi kacsa(zsír) 2020.06.08 05:43:35
Beindult a "kacsalobbi" az interneten, a kacsazsír csodálatos hatásairól több cikkbe is sikerült rövid időn belül belefutnom. Végül is miért épp ez ne gyógyítana bármit (is)...
Ezen a héten igyekszem folytatni a már megkezdett televíziós műsorok bemutatását a gyerekkorunkból. Persze nagyon sokra egészen biztosan Ti is emlékeztek, de szerintem sokat elfelejtettetek mára Ti is.Ennek örömére idézzük most fel együtt ezeknek a televíziós műsoroknak az emlékét!..
SZERELEM. Minden benne van a szóban: az élet teljes értelme és minden értelmetlensége. Felemel, megvált, változtat, célt ad és mélybe lök, eltipor, megaláz és kisemmiz. Van-e okos és bölcs szerelem, van-e, amelyik egy életen át tart? Tapasztalata válogatja. Gárdonyi nem optimista. De nem is…..
Rómaikömény 2020.04.25 16:03:04
Rómaikömény 2020.04.25 21:01:51
@Mohácsi Zoltán: nem :) Csohány Kálmán illusztrálta egyik kedvenc Steinbeck könyvemet (Kék öböl, Szerelem csütörtök),annyira illik hozzá! Ez a könyv is nagyon jo ötlet! Jókait én se tudtam soha megkedvelni...de a Svábhegyi kertje szép.
Mire gondol a költő, igaz? Ha nem disznóvágásból, akkor biztos a hentestől jöttek az alapanyagok, de megnyugtatok mindenkit, véráldozatot egyáltalán nem követelt ez a sütés-főzés. Térjünk rá a részletekre!..
Per pillanat az óriási várakozás kellős közepén vagyok, így gyakorlatilag nem történik semmi, legalábbis az apró-cseprő dolgokat leszámítva. Ezért megpróbálom kicsit összeszedni a gondolataimat és leírni, hogyan reagálnak a betegségemre a munkahelyen, a családban és a baráti körben. Bár nem is…..
Hogy is van akkor ezzel a fenyővel... Ha már a csapból is ez a téma folyik./Fotón: saját ezüstfenyőm./ Ünnepi demagógokLassan már hozzászokik az ember szeme, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével megszaporodnak a különféle, igazi fenyőt vagy műfenyőt éltető, illetve elítélő, de mindenképpen…..
Városból vidékre-hóbortosokAnnak idején a fővárosból vidékre cuccolásunk meglehetősen hardcore ideának minősült, sokan nem is igazán tudták mire vélni ezt az "őrületünket", de legalábbis folyton indokolni, magyarázni kényszerültünk az indíttatásainkat.Idővel aztán egyre inkább rátaláltunk…..
Rómaikömény 2020.03.23 18:10:04
A koronavírus miatt világszerte tragikus a helyzet, ez tény. Hogy csökkentsük a lehetséges vírusátadások számát, a legtöbben lemondjuk a programjainkat, találkozóinkat, vagy egyenesen otthoni munkavégzésbe vonulunk vissza. Sokkal több időt töltünk a négy fal között, aminek van egy jó hozadéka:…..
Rómaikömény 2020.03.14 20:38:59
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Cím! Véletlenül kerültem a blog-os oldalukra, ahogy éppen bárányhimlős cikkek után kutattam.   Megpróbálok rövid lenni. 5 éve egyedül nevelem a két gyerkőcömet (14 és 8 évesek jelenleg). Én bölcsődében dolgozok…..
Image by GraphicMama-team from Pixabay  Dátum: 2020. február 27. 11:00Esemény: Bizbasz projekt heti rendszeres státuszmeetingRésztvevők: H. Tivadar (projektvezető), N. Katalin (üzleti elemző), Cs. Norbert (product owner), K. Dávid (fejlesztő), N. Anita (marketing asszisztens), L. Klára (marketing…..
Rómaikömény 2020.03.02 18:48:36
@rmgm: egyetértek, ez nem paródia
Sokszor megesik velem, hogy főzni szeretnék valamit, de a megszokott ételeken kívül semmi nem jut az eszembe. Ugyanez igaz a köretekre is. Ha már te sem tudsz kitalálni semmit a fehér rizsen kívül, és a krumpli számtalan verzióját is elkészítetted már, van itt néhány tipp, amelyekkel színesebbé…..
Rómaikömény 2020.02.25 15:41:31
@nyünyüge: ilyen búzadara íze van, szerintem elég semleges, olajos az nem hiszem, hogy oké. + a nagyon gyorsan puhuló vöröslencse is mehet még
Valóban olyan idilli és mesésen szép minden Francia Polinéziában? Utánajártunk mi van fényesen csillogó fotók és közösségi média posztok mögött.  Akárhonnan nézzük, Tahiti nagyon messze van Magyarországtól. Földrajzi távolsága, közismert drágasága, elérhetetlensége az idilli képet csak tovább…..
Ismerjük a kérdést, és persze tudjuk: azt akarják a munkáltatók hallani, hogy meg tudod oldani, van nagymama, van apja is a gyerekeknek, stb. Aztán ez vagy elég a győzelemhez, vagy nem. Tulajdonképpen lehetsz te akármilyen felkészült szakmailag, akármilyen kedves-rendes személyiség, akivel jól…..
A sorozat A Ventus Libro Kiadó tizenkét kötetet jelentett meg a Klaszikusok Képregényben sorozatban. Az alapötlet nagyon jó, és kár, hogy több kötet nem jelent meg. Klasszikus még bőven lett volna. Vagy nem is olyan nagy kár, hogy több kötet nem jelent meg...? A sorozat ötlete kiváló. Azért is…..
Rómaikömény 2020.01.27 12:59:27
Rómaikömény 2020.01.27 17:40:34
@Mohácsi Zoltán: a Dargay-féle cuki sárga retro képregény!
Habár lassan csitul a botrány Harry és Meghan múlt heti bejelentése körül, a brit és a kanadai sajtó még mindig nagyon sokat foglalkozik a döntésük hátterével, és miután többekkel beszéltem én is a témáról,  feltűnt, hogy itthon is sok kérdés maradt megválaszolatlanul azokban, akiket érdekel a téma,…..
Rómaikömény 2020.01.20 18:50:14
@Bambano: tényleg egy megjátszos ellenszenves aranyásonak tűnik