Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Izmos Filozófus

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elém dobott a Youtube egy videót a vertikális farmokról. Kicsit továbbvittem a gondolatmenetet. Az ipari forradalom során a gőzgép megjelenése elég sokat változtatott a mezőgazdaságon. Most traktorok és kombájnok művelik a termőföldeket. Vajon most mi fog változni? A termés megy a géphez. Ha…..
Megjelent egy cikk az index-en Gellérthegy, ahol szitokszó lett a Waze címmel. A cikk röviden arról szól, hogy a Waze a kis utcákba navigálja az autósokat, ha megtelnek a főutak és ez a kis utcák lakóinak nem tetszik. A cikket olvasva elszomorodtam. Ez, amit most itt látunk, ez a jövő. Inkább a…..
Az infláció az uncsi definíció szerint a pénz romlása. Hogyan alakult ez ki? Régen, amikor a király megnyerte a háborút, ott állt a zsoldosok előtt és mondta, hogy “Köszi”. Azok csak nem akartak elmenni.. Kínosan benézett a kincstárba és látta, hogy üres. Ebből így baj lesz, gondolta. Gyorsan…..
Nemrég volt egy hír, hogy megint rengeteg pénzt költöttünk a BKK új beléptető rendszerére. Elgondolkoztam. 15-20 éve működnek beléptetőrendszerek szerte a világ nagyvárosaiban a metróknál. Biztosan dolgoznak ők is új verzión. Ha csak gondolkozás nélkül lemásoljuk őket, akkor lehet, hogy a múltat…..
Mindenkinek joga van szavazni. Biztos jó ez? Mondok egy egyszerű példát. Én sokat gondolkozom, mi lenne a jó megoldás. Érveket sorolok fel, és mondjuk az alapján hozom a döntésemet, hogy “ne haljanak ki a méhek”. Aki ezzel szemben az alapján szavaz, hogy ”hogy néz már ki?”, konkrétan az én jövőmet…..
Izmos Filozófus 2019.01.04 20:21:29
@greyfox: Érdekes, köszi. Elsőre elég bonyolultnak hangzik, és hiányolom a helyi képviseleteket belőle, de attól még lehet, hogy jó.

Van ennek valami pontos neve vagy van róla leírás valahol?
Számítok-e én? Előre leszögezem, hogy nincs tapasztalatom társadalmak megváltoztatásában. Viszont úgy gondolom, hogy jó helyen élünk a világban és szívesen csinálnék sokkal okosabb és jobb társadalmat hazánkból. Mivel ez a blog úgyis elmélkedésekről szól, hát elmélkedjünk. Tegyük fel, hogy van…..
Milyen egy jó vezető? Tegyük fel, hogy a vezető jót akar. Képzelj el egy afrikai háborús területet! Most egy Kína méretű országot! Most egy jövőbeli, okos és egyenlő társadalmat! Más típusú vezetőt kíván egy erőszakra épülő elnyomó rendszer, mást egy kaotikus, egy oktatás nélküli buta társadalom…..
Nem lesz többé ellenzék. Miért is? Ebben a cikkben végigveszem a 3 legfontosabb érvet. Mi ez a három érv? Ahogy Napóleon is monda: Pénz, pénz, pénz. Off: Rákerestem és nem is Napóleon mondta, hanem Raimondo Montecuccoli, akiről nem sokat tudok. Hagytam inkább Napóleont, mert az N1G jobban…..