Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Knáb Zsófia

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erasmus Tallinnban Búcsú 2018.12.29 19:09:17
December 22-n elérkezett a búcsú napja. Az egyik szemem sírt hiszen, az utolsó napokban általam eddig még soha nem tapasztalt hideg szállta meg Tallinnt. Viszont ez a nap életem eseménydús és fantasztikus 4 hónapjának a végét is jelentette. Búcsúzni kellett a szobámtól, a lakótáraktól, a várostól és…..
A következő város, amit Észtországon kívül felfedeztünk, a finn Helsinki volt. Itt csak egy napot tudunk eltötólteni, de be kell valljam, szerintem elég is volt. Hasonló árakon mint Rigába, egy 2,5 órás komp utazással lehet átjutni Finnországba, így már maga az út is egy élmény. A város számomra…..
Az első Észtországon kívüli kirándulásunk Lettországba, Rigába vezetett. Itt is egy hosszú hétvégét töltöttünk el és ez alatt az idő alatt mindent fel is tudtunk fedezni. Szerencsére itt is müködik a borravalós túravezetés, úgyhogy mi mindjárt kettőn is részvettünk, hiszen így gyorsan, egyszerűen,…..
Erasmus Tallinnban Narva 2018.12.14 18:51:05
Egy másik nagy, észt város Narva. Ennek a helynek hihetetlen atmoszférája volt. Mivel az orosz határ mellett van, a két nap alatt, amit ott töltöttünk, alig hallottam észtül beszélni bárkit is. Ez azonban ez egész városból sugárzik. Én határozottan így képzelem el a volt Szovjetuniót. Hihetelen…..
Erasmus Tallinnban Tartu 2018.12.14 18:43:09
Észtország a fővároson kívüli egyik nagy városa Tartu. Egy hétvége alatt kényelmesen felfedezhető hely. Tartu Észtoszég igazi, egyetemi városa. Ennek ellenére nagyon békés, hangulatos. Maga a belváros egy rövid séta segytségével bejárható, egy-két érkesebb múzeumba történő betéréssel tarkítva.…..
Tallinn-on belül rengeteg a látnivaló. A régi városrész felfedezésére szerintem mindenképpen szánni kell 2-3 napot, nagyon sok sajátosságát bemutatja az országnak. Külön pozitívum, hogy a város ingyenes vezetéseket is tart a turisták számára, amit csak egy kis borravalóval kell meghálálni. Ezek…..
Sziasztok!  A 2018/2019- es tanév őszi félévében lehetőségem adódott az Erasmus + illetve a Campus Mundi alapítványoknak köszönhetően Észtországban tanulni, az Estonian Business School partneregyetemen. Még agusztus utolsó napjaiban érkeztem meg ebbe a csodás északi országba, ami első hallásra nem…..