Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pöffetegecske

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zoltán története inkább csak egy pillanatkép, annak viszont kifejezetten fontos. Már csak azért is, mert (miként ő is fogalmaz) sokszor megkapják a határátkelők, hogy új otthonukban mindig kívülállók maradnak. Vajon tényleg?..
Pöffetegecske 2021.03.01 11:17:39
@Hari Seldon 2: a poszt mindent elmond, én is hasonlóan érzem, és élek, sok- sok apró, pici jel. Aki ezt nem akarja elfogadásnak venni, az maga nem akar elfogadott lenni.
Az egyik igen idős szomszédunk az ő nagymamájának a beragaszgatott Grimm könyvét hozta a gyerekeimnek, és saját maga mesélt belőle, ez milyen szint? Meg érdeklődött a magyar húsvétról, kis tojásokkal várta a fiam, a tojástartó azóta is megvan egy kis faragott tyúk van rajta, és a néni sem hervad el. Az iskolák is, sokkal elfogadóbak az idegen gyerekekkel, mint a magyar iskolák voltak. De természetesen világ életünkben magyarok leszünk, mint ahogy én nő, mert hát annak születtünk, de hogy ne fogadnának el, tovább megyek, hogy egyik- másik ember ne lenne barátom, na az nem igaz.
Pöffetegecske 2021.03.01 11:19:01
@Csodabogár: miért, ők milyenek?
Hanna lassan hét éve él Olaszországban, ahová voltaképpen egy szerencsés véletlennek köszönhetően került. Aki követi a blogot, az talán emlékszik még rá, hogy körülbelül két éve megírta már történetét, miként sikerült elkezdeni operaházakban rendezőasszisztensként dolgozni. Most arról mesélt, miként…..
Pöffetegecske 2021.01.12 14:54:55
@Arthamyr: nem pálya neki a rabszolgaság?
Pöffetegecske 2021.01.12 19:28:19
@Arthamyr: úristn, majd jelzem, hogy vicc
szabad- rab
foglalkozik- szolgál
ember- ASSZONYSÁG

frappáns kérdésre frappáns válasz
Mi az vagy mik azok az okok, amiért valóban hazajönnének a külföldre költözött magyarok? Magyarországon ezt sokan próbálják kitalálni, de vajon valóban jó helyen keresgélnek? Bár létezik a visszavándorlás, tömegek nem indultak meg hazafelé a határátkelők közül. Van igény a hazatérő szakemberekre? De…..
Pöffetegecske 2020.12.08 17:19:49
@Csodabogár: te mit gondolsz, mi volt 56- ban a disszidálás oka? Csak mert akkor is remekül lehetett élni, ha valaki nem politizált ugye, ha nem beszélünk róla, akkor nincs is probléma, akkor is voltak sokan, akik vígan, vagy szépen éltek, a napkelte ugyanolyan szép volt, mint ma a Dunán, akkor mi változott?
Sok minden lehet hatással arra, melyik országot választjuk határátkeléskor. Jellemzően a megkereshető pénz dönt, esetleg a nyelvtudás, a munkalehetőség, az otthontól való távolság, a szerelem vagy esetleg csak a szerencse – a mai poszt egyfajta beszélgetés kezdete is lehet arról, ki miért éppen oda…..
Pöffetegecske 2020.11.30 15:30:12
@AlexAston: Ha netalán ebben a vírusos időben kórházba keverednél, ne felejtsd el, hogy aki forgat, meg ágytálaz, az jó eséllyel másfélszer annyi igen kuli munkáért kap max. 200-300 ezret egy hónapban, míg te projekt menedzselsz és osztod az eszet, hogy nem kell cigikávézni.
Vajon melyik európai országban nehezedik rád a legnagyobb nyomás a munkában? Vajon hányan vesszük figyelembe ezt az egyébként nem elhanyagolható szempontot, amikor arról döntünk, melyik országba költözzünk dolgozni?..
Pöffetegecske 2020.10.14 17:01:37
@Zsuzsi65: akkor lsd homofisz definíciója
youtu.be/BjAIJmAuNwc
Az elmúlt napok egyik legfontosabb magyarországi híre az volt, hogy a kormány elszánta magát az orvosi fizetések jelentős emelésére. Jobb későn, mint soha – mondhatják erre az érintettek, azonban (mint oly sokszor) az ördög ezúttal is a részletekben rejlik. Méghozzá olyannyira, hogy a lépés akár…..
Pöffetegecske 2020.10.10 10:26:28
Tökéletesen logikus a helyi rendszer. Befizetem a biztosítót, és a biztosítás szerintieket kifizeti a biztosító az ellátásért. Most pl. szemüveg van soron, három évente a biztosítás fedez 300 CHFot. Tök mindegy melyik optikában csináltatom, mennyi a végösszeg, ennyit fedez a biztosító és pont.

A magyar rendszer eddig elfeledkezett arról az aprócska tényről, hogy a BETEG fizeti a tb- t ( tudom, nem az a neve, és nem biztosítás, járulék, és annyit is ér). Na most elmegyek a magánrendelőbe, akkor nekem ki kell fizetnem az ultrahangot, a vizsgálattal pont ugyanúgy, mintha semmi tb- t nem fizetnék. Vagy ki kell fizetnem a fogorvosnál mindent. Miközben én is fizetem a tb- t. Ehelyett az lenne a normális, hogy az állam kifizeti a fapados szolgáltatást, majd a különbözetet állom én, vagy a magánbiztosító vagy a munkáltató.

A kormány most még inkább zavarossá teszi a rendszert, hogy majd remekül halászgathasson, és ki fogja megszívni? Naná, hogy a beteg. Bizonyos kezelések magánúton nem voltak elérhetőek, szerintem ez lesz az utolsó csepp, amikor letisztázzák, hogy ki mehet magánorvosnak, és ki nem, és akkor kalap, kabát, menjen, ki merre tud.

Nagyon szép előfutára a covid- teszt hatósági áras téma a helyzetnek. Korrekt úgy lett volna, hogy adnak egy bizonyos határt, amit az állam kifizet, különbözetért pedig lehet céghez menni, házhoz menni miegymás, úgymond luxi felárat kérni. Na ezzel szemben lett az, ami. Na pont így fog kinézni ez a frankó reform is, szerintem mindenki már most kezdjen b terven agyalni.
Határátkelő Amerika 8 év után 2020.10.05 06:30:00
Hosszú hallgatás után új poszttal jelentkezett az Egyesült Államokból Niki, ráadásul mint írásából kiderül, nem csak az eddig eltelt évek, hanem a jövő is kifejezetten izgalmas fordulatokat tartogat...
Pöffetegecske 2020.10.06 08:35:53
@Zsuzsi65: Rám mosolyoghatsz, én éhezem a pozitív gesztusokat. Szerencsére a mi kis falunk szélin is jellemző, változok is nagyon, olyan, mintha a fagyos tagjaim melegednének, aztán Magyarországon meg hűlnének vissza.
Pöffetegecske 2020.10.06 08:45:13
@swfla: Nem hiszem, szerintem az emberek jó része, ha mosolyognak rá, akkor visszamosolyog. Ami Magyarországon most közhangulat van, attól jó érzésű embernek még a fenekén a luk is befagy, nem hogy mosolyognak, néha azt éreztem, hogy jön a kolléga, megfeszül, és belém mar vagy harap.
A hazatérés nehezített vállfaja, amikor az ember azt érzi, hogy a segítség és jószándék helyett gáncsokat és folyamatosan újabb akadályokat kap. Ez történt anno Mária gyermekeivel is – egy család két tanulságos története következik. Hazaköltöztél Magyarországra? Neked is nehézségeid vannak vagy épp…..
Pöffetegecske 2020.10.01 08:58:51
@Rayovac: gondolom úgy, hogy elfogadták a magyarországi teljesítményét, vagy írt egy szintfelmérőt a helyi tárgyakból, és az alapján érettségizhetett.

Számomra a legnagyobb döbbenet, hogy kb. mindenütt elfogadják az előzményeket, mondván a magyar iskola is iskola, természetes, hogy a gyerek ott tanult. Ha visszamennénk, mindenből, még latin örökségből is vizsgáznia kellene a gyerekeknek, de a tesi vizsgától eltekintenének, mondta az igazgató. Tehát az az alap elképzelés, hogy mindenütt idétlenkednek az iskolákban, normális oktatás az CSAK a magyar iskolában folyik.
Noha a környező országokkal összehasonlítva Magyarországról a lakosság arányában kevesen vándoroltak ki az elmúlt évtizedben, számítások szerint 2030-ban már minden ötödik magyar külföldön születhet. Közben akár 100 ezer ukrán vendégmunkás is érkezhet. Számodra mit jelent magyarnak lenni? Írd meg…..
Az ápolói szakma talán soha nem volt olyan nehéz, mint idén, amikor tavasz óta a Covid-19 járvánnyal is meg kellett küzdeniük a kórházakban dolgozóknak. Közéjük tartozik Muscari is, aki egy brit vidéki kórházban csinálta végig a járvány eddigi részét...
Pöffetegecske 2020.09.09 10:29:01
@Din Serpahis: El vannak puhulva? Így is lehet ezt gondolni, de szerintem sokkal normálisabb állapot, mint folyamatos mentális nyomás alatt élni, hogy azúristenit mi lesz, ha beüt a ménkű. Pont Svájc több okból jó példa, én pl. sehol nem tapadztaltam azt a féle nyomasztást, mint Magyarországon, cserében egész élhető maradt az ország. Egy efféle katasztrófára nem lehet felkészülni, mert akkor arra a védekezésre megy a pénz, ami mehetne egyéb normális dolgokra. De visszatérve Svájcra, meg a hidegháborús időkre, a komplett kórházbunkerekre, a lakótelepi defibrillátorokra, amik mindenki számára hozzáférhetőek jellemzően játszóterek mellett, ezek mind megvannak, vész esetén pedig kiüríthetőek, hozzáférhetőek. De nincs évente több levonulási gyakorlat, nincs tartalékfelhalmozási terv és gyakorlat stb. Ami megmaradt, az pl. a szirénarendszer próbája. Lehet folyamatos feszültségben, meg készenlétben élni, de jobb szerintem nem. Ráadásul a magyar idióta szabályoknak láthatóan pont nincs eredményük, míg Svájc a jóval lazább korlátozásaival egészen jól tartja a frontot. Én nem akarok nagyobb pszichózist, felelősen védem magam és másokat, de élni is szeretnék. Ha ez punnyatag, hát vállalom.
A búcsú furcsa dolog, mert egyrészt lezár valamit, másrészt valami újnak a kezdete. Míg maga a búcsú nehéz, az azt megelőző napok egészen furcsa hangulatban telnek Zeke szerint, aki most éppen élete ezen fázisában van. Neked hogyan teltek az utolsó, határátkelés előtti napok? Írd meg a…..
Milyen irányba tart Magyarország, vajon mennyire működik még a demokrácia, a sajtószabadság és a Magyarországon élők mennyire érzik mindezt a saját bőrükön? Ezen gondolkodott el Pink Peitsch vitaindítójában...
Pöffetegecske 2020.08.03 11:15:41
@fhdgy: külföldre CSAK a pénzért megy a zember, mert itthon is lehet szépen élni.
Pöffetegecske 2020.08.05 09:15:20
@négyzet: megcsinálják ellenszélben, összegründolják az anyagiakat, kipofoznak épületet, rendbetesznek parkokat körötte, foglalkoztatnak pedagógusokat, akik egyébként a NAT meg KLIK elől inkább a Lidlbe mennének árut tölteni, majd két év múlva születik egy rendelet, hogy a maximális eltérés a NATtól 1.73 százalék lehet az összes intézményben, ja és plüssmedve sem vihető be a terembe, mer csak. Ennyi ez, nem több. Végülis kiszámítható a rendszer, nincs másik, előbb utóbb csak egy választása lesz mindenkinek, eszi, nem eszi, nem kap mást. Aki most nincs a szőnyeg szélén, nyugodjon meg, majd lesz, és pont annyian fognak kiállni mellette, mint ő állt ki a többiek mellett.
Kevés jobb dolog van annál, amikor az ember megtalálja az életében azt, amit keres – legyen az egy hely, ember, környezet. DaniIndonéz megtalálta, ezért a boldogság. A szomorúságot más okozza...
Pöffetegecske 2020.07.30 08:50:12
@fhdgy: ez önmagában nem biztosíték. Anno az indexet az újságírók maguk gründolták, aztán kiszerveződött alóluk, és huss. Szerintem viszonylag független vagyonos ember kell háttérnek, lásd Gattyán, hogy nem legyen elvehető. Nem az anyagiak jelentik a legnagyobb kockázatot nekik, mert az még össze is jönne.
Pöffetegecske 2020.07.30 09:01:13
@fhdgy: gáláns felajánlás, szerintem többen megtettünk már eddig is ilyesmit kisebb lapokkal (mérce, átlátszó ...), én még mindig azt mondom ez csak a történet egyik lába. Az meglepett, hogy vírus ide, vagy oda, nagyon sokan kipattantunk az utcára, az meg más kérdés, hogy csak az orra lógott a tömegnek, nem volt nagy hit a változásban.
Pöffetegecske 2020.08.01 14:07:10
@dikusz.: nem tudom. Az tény, hogy Gattyán eleinte biztos, nem az állam csecsén lett az, aki.
Az osztrák főváros sokat változott az elmúlt években és ugyan még mindig nagyszerű hely, azért megvannak a maga hátulütői. A tíz éve Bécsben élő Dundee foglalta össze tapasztalatait. Neked mi az az öt-öt pozitív és negatív dolog, ami eszedbe jut a városról, ahol élsz? Írd meg…..
Pöffetegecske 2020.07.23 13:30:43
@fhdgy: nem értem az összefüggést a repülők, meg az egyedül iskolábajárás közt.

Svájcban a gyerekek négyévesen egyedül járnak oviba. Pont. Ez a hagyomány. Tanítják őket a közlekedésre, úgy szervezik az iskolahálózatot, valamint a kedves autósok is fokozottan ügyelnek a kicsikre. Na ki az, aki csakazértsemfogja kisdedét elengedni? Bingo.
Pöffetegecske 2020.07.23 13:47:43
@Csodabogár: szerintem induljunk a honfoglalástól... Az oroszok majdnem olyan régen nincsenek Magyarországon, mint amennyit ott töltöttek.
Az én véleményem az, hogy az a szemlélet a ludas, amit te is előszeretettel hangoztatsz, miszerint ha nekem jó, akkor be kell csukni a szemem a mások dolgára, és szépen lehet élni Magyarországon. Téged nem érdekel az oktatás, az iskolák, óvodák helyzete, mert nincs gyereked. Nem érdekel a vidék, a lényeg, hogy a 4-6- os menjen, nem érdekel az állami egészségügy, magánba jársz, nem érdekel a kosz, a pusztuló zöld, ha nem a házad előtt sarabolják nyáron a lombot, meg a te szemetedet elviszik... Nem az oroszokra kellene fogni azt a mérhetetlen érdektelenséget, hanem a társadalomban, magunkban keresni a hibát.
Pöffetegecske 2020.07.23 15:47:38
@fhdgy: Szerintem nincs olyan állam, ahol ne lenne több repülő, autó, forgalom, mint a gyerekkorunkban volt, csak eltérő a közlekedési kultúra, vagy annak hiánya, magyarul vannak helyek, ahol a gyalogost, biciklist, sőt még az öregeket, gyerekeket is emberszámba veszik. Ez megint csak az a meló, amit nekünk kéne megtenni, nem felülről várni a megoldást, nem másokra mutogatni, hanem kiszűrni a gyorshajtókat, pozitív programokat indítani, tanítani a közlekedést az iskolában, az autósokat privilegizáló fővárost nem úgy szemlélni, hogy az szélsőségesen tömegközlekedéspárti(!), és hosszú idő múlva talán beérne a gyümölcs.

Pár éve ment az a projekt, hogy mindenki álljon a mozgólépcső jobb oldalára, aki siet, loholjon a balon. Nagyon hamar beépült. Ugyanilyen hamar be lehetne vezetni civilizáltabb szokásokat a közlekedésben, csak akarni kellene, és nem azon sopánkodni, hogy bezzeg régen, meg mit miért nem lehet. De. Mindent lehet, hiszen ott az élő példa más országokban, hogy de, igenis lehet. Csak ahhoz iszonyú nagy szemléletváltásra lenne szükség.
Magyarországról Finnországba utazni ezekben a hetekben nem a legegyszerűbb, bár érdekes módon Viktor tapasztalata szerint a helyzetet nem a finnek, hanem kiutazásnál a magyar hatóságok bonyolítják túl. Ferihegy még a "békeidőkben"..
Pöffetegecske 2020.07.09 10:09:20
@szélsőséges középenálló: Te a saját életed is protokollok szerint és gondolkodásmentesen éled le?
Szerinted az ejtőernyőst a protokollnak megfelelően lökték le a lombról. Szerinted az országból kifelé kell piszkálni anyukát a másik ország elvárása szerint.

Én végtelenül optimistán remélem, kevesen élnek úgy, ahogyan te. Az emberbe azért tettek eszet, hogy használja.
Amikor Bálint megírta posztját arról, hogy Magyarországon is lehet akár olyan jól élni, mint külföldön, aligha gondolta, hogy milyen vitát generál. Most érkezett tőle egy újabb írás, ami csak részben reagál a kommentekben felmerült kérdésekre, viszont praktikus tanácsokkal szolgál...
Pöffetegecske 2020.07.07 15:01:59
@buta béka: 2. verzió jobb, mert akkor a cég sok esetben ad átmeneti kecót, míg nem találsz lakást, intéznek papírokat, esetleg adnak egy relocation csomagot, amiben a userek összegyűjtötték mit, hogyan kell intézni.
Pöffetegecske 2020.07.07 15:08:59
@bontottcsirke: Nem győztél meg. Oké viszonylag ritkán esek fel egy 20 méteres fára, de nem nyugtat meg, hogy hasonlóan faszán járnak el akkor, ha bármi más csapás ér.
És embereknek jobb helyeken szabad gondolkodni. A pilótának is. Látta elsőre, hogy szétrepül a fa, de gondolta másodjára már tuti lesz. Először megúszta a kis Pompom, hát nekiment másodszor is, erőből, mert jelenteni kell, meg pipálni.
Pöffetegecske 2020.07.07 15:13:46
@registerz: Ezzel mit is akartál írni? Nálunk meg a 2000- es években is még volt alkotmány, most meg nincs. Volt magánnyugdíjpénztár, a befizetett nyugdíj járulék volt, volt Tudományos Akadémia, meg egyetemi autonómia, szabad tankönyvválasztás is, meg annyi minden más is, most meg hopp nincs. '71 óta majd 50 év telt el.
Mostanában több posztban is felmerült a hazatérés-kint maradás témaköre. Ehhez kapcsolódik Bálint írása, aki azok közé tartozik, akik hazaköltöztek külföldről – az ő esetében Svájcból. Szerinte nem az a fontos, ki hol él, sokkal inkább az a kulcskérdés, ki mennyit hajlamos a sikerbe fektetni...
Pöffetegecske 2020.07.01 16:04:29
Alapvetés, hogy mindenki a több pénzért megy ki. Nem. Erre jön az életminőség duma, meg Magyarországon is lehet jól élni. Aha maszekolással, kiskapuzással, fusizással, fület szemet becsukva lehet, de az nem életminőség. Életminőség, amikor a gyerek felvételije után nem mondja a klikes faszi, hogy bocsika van mégse, amikor nem szervezik át a képzése alatt az egyetemet, ha hosszú az év kétszer is, a NATot, az okj- t, a felnőttképzést, amikor nem szántják be az Akadémiát, meg a természettudományi múzeumot, amikor nem kell hónapokat várni egy fogszabályzóra, amikor rezidensként nem kell belesimulni az orvosbárók rohadó hierarchiájába, amikor egy hegyi kompotoi vagy a vonaton az átlagos budi kultúráltabb, mint egy magyar kórházi wc, amikor az ingyenes ovi nem azt jelenti, hogy a zsírkrétán meg gyümölcsön kívül még a függönyt is a szülő varrja, mossa, a falat festi, szekrényt veszi, ahol egy híd vagy bármi felújítása nem politikai kegy, ahol általában nem rohadnak az épületek, ahol a befizetett adóból az állam szolgáltat, és ahol meg lehet írni, hogy néz ki egy karantékórház, és lehet kritizálni bármelyik politikai vagy nem politikai alakulatot. Számomra ezek, és még sok más ezerszer meghatározóbbak, mint a megtakarítás, bár ugye az sem mellékes, ha nem kell számolgatni, hogy megvehetek- e egy jobb cipőt a gyereknek, amit úgyis kinő fél év alatt, vagy nem.
Pöffetegecske 2020.07.02 11:10:24
@szanalmas: Kimi és tesói Svájcban tanultak.
Pöffetegecske 2020.07.03 09:15:24
@szanalmas: Ez nem kérdés. A diktygyerekek szeretik külföldön tolni a tanálst, nyaralást, telelést stb. hiszen azért ott kevésbé rettegnek, pénz van rogyásig. Kim miért akarna Svejcben elnök lenni, akinek nevét sem tudja senki, és még arról is népszavaznak, hogy kimehet- e a családdal az állatkertbe? Saját országának lehet első számú diktátora lehet, ha meg nem akar, ott a tesó, ő meg eléldegél valahol máshol.
Vajon két év alatt mennyire tudja eldönteni valaki, hogy külföldön kíván-e maradni? Lehet ennyi idő után megalapozott döntést hozni? Mindenesetre Zoli a jelek szerint meglehetősen biztos a dolgában. Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik visszatérnek vagy fel nem bírod…..
Pöffetegecske 2020.06.29 15:54:57
@ajax1976: az még nem jutott eszedbe, hogy a személyiséged váltja ki a többiekből a reakciókat? Én is Svájcban élek, ha akarom csillió magyarral veszem magam körül, ha akarom nem. Én még nem találkoztam olyan emberrel, akiből ennyi negatívum áradt, így gyanítom egy beszélgetés után mi sem keresnénk egymást többet, nem a mobbing miatt, hanem azokkal az emberekkel vagyok szívesen, akikkel jó lenni. Költözz el, próbálj szerencsét másutt, jobb lenne neked olyan helyen élned, ahol nem szenvedsz.
Pöffetegecske 2020.06.29 17:15:40
@Arthamyr: Imádom Svájcot, az első naptól, és mindig röhögök, amikor úgy teszik fel a kérdést, hogy bökjem már ki végre, hogy szar itt. Ha azt mondom nem szar, csípőből jön, hogy majd lesz!
Pöffetegecske 2020.06.30 07:50:56
@ajax1976: A bableves finom, pont úgy, ahogy otthon készítik. :-D
Na kb. ugyanilyen törvényként tálalod a saját érzéseidet, meg gondolataidat, miközben saját magadat, meg a gyerekedet teszed boldogtalanná. Nem érzed jól magad Svájcban, menj máshová... de nem, itt jönnek sorra a kifogások, és folytatódnak a sirámok. Ha ennyire borzalmas itt, hagyd a csudába, és keresd meg a te örökké termő fádat. Az se rossz, ha Vándormadárral összeültök busongani, legalább az felvidítana.
Voltaképpen egyszerre átlagos, ugyanakkor nagyon izgalmas Lívia és családja története. Átlagos, mert sok magyar család jár hasonló cipőben, ugyanakkor izgalmas, mert megmutatja, hogyan lesz egy családból (voltaképpen valahol kényszerűségből) határátkelő. (A képeket köszönöm a szerzőnek!)..
Pöffetegecske 2020.02.27 15:54:03
@Gondos Lívia: Nagyon jó képek. A poszt meg, hát hasonlóan érzem én is.
Pöffetegecske 2020.02.28 10:25:00
@deppate frog: Én nem olvastam főállású anyaságról, de ha volt, az volt Magyarprszágon is, ugyanis távoli férj mellett három gyerekkel nagyon nehéz dolgozni. Bár nem rólam szól a történet, de nagyjából azonos időszakról beszélünk. Első év azzal telt, hogy tudjuk merre van arccal előre, és a főállású anyaság inkább olyan volt, mint valami általános feladatmegoldás és logisztika. Aztán egy évig tanultam a nyelvet, és most belelendültem egy szakmaváltásba, hogy ne kelljen kiteljesednem főállású anyaként, ami Magyarországon és bárhol máshol igen nehéz, ha a nő, mint én, nem tud azonosulni a szerepkörrel.
Dániáról sokszor leírják, milyen nagyszerű hely, persze távolról nézve sok ország az, közelről inkább látszanak a hibák is. Mindenesetre a rendszeresen a világ legboldogabb országai közé sorol Dániának is akadnak hátrányai, Natalie írása mind a kettőből válogat...
Pöffetegecske 2020.02.05 23:03:13
@Arthamyr: Azért jók a közszolgáltatások, mert magasak az adók, miket nem mutyiznak el. Én mindig azt kérdezem, hogy oké, sokat keresel, elmész nyaralni, veszel kocsit, stb. De ha trombózist, vagy agyvérzést kapsz, akkor nincs magán sürgősségi, lehet dugdosni zsebbe a pénzt, de a kórházi fertőzéssel nem lehet mit kezdeni. Lehet vagánykodni a gazdagsággal, de előbb utóbb eljön a pillanat mutyisztánban, mikor a pénz elveszti jelentőségét, mert vannak bizonyos dolgok, amik megfizethetetlenek.
Zsuzsanna és családja egy éve költözött Svájcba, ahol egy nap borzasztó hírt kaptak. Története sokkal több, mint leírás arról, milyen tapasztalatokat szerez egy család a svájci gyermekkórházakban. Neked is van külföldi kórházi élményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
Pöffetegecske 2020.01.29 10:56:28
@Golf2: Létezik. A mentő nem taxi, amit km- re fizetsz, hanem a mentő, mint intézmény fenntartásának egy részét kell kifizetni, orvost, esetkocsit, gyorsaságot, helikoptert etc. A mentesre is lehet Zusatsversicherungot kötni. Ami megfizethetetlen, az az emberi hozzaallas, ami maximálisan korrekt volt a mi tapasztalataink szerint is.
Pöffetegecske 2020.01.30 07:27:32
@ZooLeka: Zoolela, én könnyen, gyorsan szülők, tehát más is. Én nem is értem mit panaszkodnak a többi anyukák.

Remelem érted, hogy hol nem stimmel az érvelés. Általánosságban a magyar egészségügy állapota nem jó. Az általánosan meg benne van a kevés jó, sok rossz, míg Zurichre a magyarnál tobb jó, kevesebb rossz igaz.

Örülök apukának, drukkolok, hogy meggyógyuljon.
A minap magam is belefutottam (nehéz is lett volna kikerülni…) abba a történetbe, melynek keretében egy Kanadából hazatért magyar nő az észak-amerikai országban dúló borzalmas állapotokat ecsetelte, egészen apokaliptikus helyzetet lefestve tudtukon kívül nemváltoztatás alá vetett óvodásokkal és…..
Nem is olyan régen az ázsiai országban élő Tshabee írta meg, hogyan is néz ki belülről egy japán kórház. (Aki nem olvasta volna, az ide kattintva találja a posztot.) Akkor nem esett szó a távol-keleti ország egészségügyének anyagi oldaláról, most ezt pótolja ugyanő. (Elöljáróban annyit, hogy most,…..
Pöffetegecske 2020.01.07 12:30:02
@Csodabogár: Az ingyenes egészségügy jelenti a szocho zömét, és hét százalékot, amit a munkavállaló fizet, valamint a fapados ellátást, mint pl. fogtömést amalgámmal slussz. Kiszámolták statisztikusok, hogy a hasonló gazdasági teljesítményt nyújtó országok között messze Magyarországon a legdrágább az egészségügy, és még csak nem is átlátható, színvonal, meg ismert. De az állam mindent einstandol, így pl. lombikozni is lehet majd menni a csehekhez inkább, olyan, hogy magán sürgősségi nincs... Tehát az a látszatbiztonság sincs meg, hogyha kifizetem, akkor megkapom az ellátást.