Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MarYsol

3 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Hónapok óta, Magyarországon és Angliában ezernyi fenyegető és trágár üzenetet kapok egy B. Mátyás nevű személytől. Ma a blog.hu szíves közreműködésével, jotunder néven tudott belépni egy citromailes címmel és több kommentelőt is zaklatott. Amíg nem történik változás, a blogolást felfüggesztem.…..
MarYsol 2021.04.28 09:09:41
@ijontichy: pontosan. Fészbuk nélkül elėg jól elélek, Vincent nélkül sokkal rosszabb lenne.
Örülünk, Vincent? Törőcsik 2021.04.16 19:35:54
     A Mein Kampfban láttam, az Alföldi-féle Nemzetiben. Rába Roland rendezte a darabot, Sinkó volt a főszereplő. Törőcsik a Halál asszony szerepét játszotta. Bejött a színpadra, annak rendje és módja szerint leállt az előadás, a közönség nem bírt magával.  Amikor gyerek voltam Törőcsik mintha…..
A spanyolok hangosak, lusták, előszeretettel késnek, és jó hosszan sziesztáznak. Hosszan sorolhatnánk az előítéleteket, amelyekkel persze általában véve is sok probléma van, kezdve azzal, hogy nem is nagyon lehet definiálni, ki is a spanyol. Szóval az alábbi posztot inkább egyfajta játéknak…..
MarYsol 2021.04.10 16:36:04
@Csodabogár: igen, mennek templomba, tartják az ünnepeket, csókolgatják a Semana Santán a faszenteket , aztán minden este IHB buli - de a politikusok véletlenül sem mondanak keresztény szösszeneteket
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
MarYsol 2021.04.10 12:34:15
@kemény keleti kommentelő: azéér még nem kötelező a magyar migránsoknak a nem magyar migránsokról magyarul a Magyar Nemzetbe nyalatkozni
MarYsol 2021.04.10 12:42:44
@Muad\\\'Dib: nekem nincsen mo-i bejelentett lakcímem, nem levelezünk
Határátkelő Expaterolva 2021.04.08 06:30:00
Nivea tavaly nyáron, éppen két járványhullám között költözött külföldre. A határátkelésre egyszerre gondolt kalandként, lehetőségként és szakmai / anyagi továbblépésként. Aztán sajnos szembesülnie kellett, milyen nehéz tud lenni a távolság…..
MarYsol 2021.04.09 07:22:23
@Golf2: Aszongya szerződės aláírásának reggelén Bécs felé indult, még munkaidőben odaért, olyan messze nem mehetett :-)
Egy (pláne több) gyermek felnevelése sehol a világon nem olcsó mulatság, nyilván fokozottan igaz ez az egyik legdrágább országra, Svájcra, ahol az ingatlan- és az élelmiszerárak, valamint az egyéb, gyermekneveléssel kapcsolatos költségek is az egekben vannak...
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
MarYsol 2021.04.05 19:37:31
@kemény keleti kommentelő: a magyar társadalom többségének jeles képviselője éppen elítél - mennyire friss üdítő gondolatok. A fordulatok nagy része soha eszembe nem jutna, hiába, sokkal magyarabb nálam.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
MarYsol 2021.03.26 22:25:04
@netukki: Továbbra is nyugodtan feltételezhetjük, (labrysszal együtt) hogy a kalandozó magyarok büdösek voltak.
  "És most már az ország – a haza – is mérgező! A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező…..
MarYsol 2021.03.22 10:38:41
@Reding Roli: Széchenyi István pisztolyát porozza - Ne húzd meg, ne húzd meg ...
  .............................................  Tisztelt testvér! Hálás köszönet a lelkes üdvözlésért!Megtiszteléstek becsét sokszorozza az a körülmény, hogy én nemvagyok szövetségtek tagja, mely szövetségnek törvényeit, czéljait ismerem, helyeslem, méltányolom. Több év előtt felszólított…..
MarYsol 2021.02.28 15:24:28
@látjátok feleim szümtükkel: kedves szümtükkel megpróbálom elmondani mit gondolok, mert tisztellek. Tényleg. Tóth Krisztina is azt mondja, amit te, hogy Gyulának igaza van - a löttyedt seggűek és a rohadó fogúak benne élnek egymás életében a megadatott évtizedek távolságából is. Azért írja így, mert tudja, hogy tudjuk, tudod, mire, kire gondol. Szerencsétlen Gyula de boldog is lenne, ha tudná, hogy ő tudja, hogy mi tudjuk...:-) És jó lenne, ha lenne újabb száz év múlva, aki tudná, használná, szeretné.
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
MarYsol 2021.02.25 17:38:04
@fáskerti elvtárs: a többi megszólaló elkente a kérdést, Tóth Krisztina valódi választ adott, szegény. Szerintem az Aranyemberrel nem az a gond, hogy gázok a nők benne, mert akkor elég kevés regényt lehetne olvastatni - lehet vele szemléltetni a gázságot, és megvitatni. Az a baj, hogy olvashatatlan ma már. Én 13 évesen elolvastam, akkor is egyedüliként a la 37 fős osztályból, aztán 40+-osan megint elkezdtem, és képtelen voltam. Az első száz (!) oldalon megy a hajó az Aldunán, Vaskapu, ilyen természet olyan nagyszerűség. Értem én, hogy a szépkeblű olvasóközönséget művelte földrajzból meg szociológiából, történelemből, akármiből, de ezt ma már nem lehet elolvasni szórakozás gyanánt. Kötelezni persze bárkit lehet rá. Ja igen, el a kezekkel Tóth Krisztinától! Fáskertinė voltam, zümmögve :-)
fáymiklós Az o meg az i 2021.02.11 07:33:36
Semmi hasznosat nem teszek napok óta, mert folyton Dumas-t olvasok, A három testőr folytatását, Húsz év múlva. Ha az a kérdés, hogy most panaszkodsz vagy dicsekszel, azt hiszem, dicsekszem. De nem ez a lényeg, hanem Jékely Zoltán, ő fordította a könyvet, tényleg csodálatosan, mert azt a nyelvezetet…..
MarYsol 2021.02.11 10:32:16
@Aurora86: ha levennéd a bajuszt, megigazítanád a szemöldököt, és fehér fogsort villantva optimistán tekintene a jövőbe, simán ugyanúgy kinézhetne, mint a felsoroltak. De ezek a szempontok azért mérsékelten lehettek neki és másoknak akkor fontosak.
A hitelesség és nem a hit jelenti a legfőbb értéket a globális kommunikáció korában. Ezért népszerű Ferenc pápa a nem-katolikusok körében is, mert a krisztusi etika hiteles megjelenítőjeként védelmébe veszi, - méghozzá nemre, bőrszínre, vallásra való tekintet nélkül - a gyengéket és megalázottakat.…..
MarYsol 2021.02.06 14:27:54
@midnight coder: de miért omlik összeeee? de miért kell leszámítani, óvóbácsi, de miért?
      Prof. Dr. Deutsch Tamás az "azért Tomikám mindkettőnknek jobb, ha Brüsszelben piálsz, mintha minket kompromittálsz valami hülyeséggel" díj kitüntetettje azt nyilatkozta, hogy 76 milliárd eurót akar elkölteni az Unió kutatás-fejlesztése (a Horizon Europe programról van valójában szó) és…..
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
MarYsol 2021.01.17 15:53:16
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: azért lenne esély kilépni a napra az árnyékból. A CV-be nem kell beleírni a fölmenőket. Jogászdiploma, nyelvtudás, megpályázhat külföldön állásokat, azért a Gaspar Orban nem egyértelmű minden dán vagy holland HR-esnek. Csak aztán dolgozni kéne, meg a kutya se tudná, hogy ő a Királyfi Jenő...
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
MarYsol 2021.01.13 10:54:42
@kemény keleti kommentelő: szerintem igen, főnemesi izé, a gázabb princek es princeszák lerakata. Mert aki képes, az ott és azt csinálja, ahol és amit érdemes, mert tandíj és költségek nem akadály. Viszont a kevésbé kiragyogókról is el lehet mondani, hogy a mi kislányunk meg kutatási vezető az emcécén - bármit is jelent ez.
MaGYAUR Irány a hiper-rokokó! 2020.12.19 10:35:15
Tételezzük fel egy percig, hogy Orbán amikor a Nagy Francia Forradalom előtti időkhöz akar visszatérni, akkor nem egy „keresztes-vitéz” hun Attila szerepében tetszeleg és nem akar „Isten ostora” lenni a Nyugattal szemben, hanem a jóhiszemű célja csupán a polgári társadalom állítólagos…..
MarYsol 2020.12.19 13:22:50
@midnight coder: ajaj, ki fog minket halomra ölni?
       A huszadik század első két évtizedében egy magyar hírlapírónak nem volt diplomája, kevesebben érettségiztek, mint ahányan ma master degreet szereznek. A köz ügyeiről való beszéd kávéházakban folyt és még létezett a közbeszéddel kapcsolatos decorum, megadták, egyáltalán meg tudták adni a…..
MarYsol 2020.12.10 12:02:47
MarYsol 2020.12.10 14:10:01
@jeanbart: Mi azután jöttünk el, amikor szétkapták az NKTH-t, majd megjelent a hír, hogy a magyar forrású innovációs alapból kiírt támogatásokról egy új, ötfős bizottság fog dönteni, élén V. Orbánnal. Nem tudom, hogy ez megvalósult-e, mert 3600 km-re csomagolom a fügeszeletet, és csak régi dicsőségem késel, amikor még... jha, volt olyan is, hogy Otka szociológiai kutatási pályázatokat pontozgathattam.
Mi az vagy mik azok az okok, amiért valóban hazajönnének a külföldre költözött magyarok? Magyarországon ezt sokan próbálják kitalálni, de vajon valóban jó helyen keresgélnek? Bár létezik a visszavándorlás, tömegek nem indultak meg hazafelé a határátkelők közül. Van igény a hazatérő szakemberekre? De…..
MarYsol 2020.12.06 12:43:32
@Csodabogár: pedig igen, próbáld elképzelni. Mi sokkal jobban éltünk szellemi munkából10 éve otthon, mint itt fizikai munkából. De már a kilépésről delirál a nagyszerű vezető, tehát jön a spanyol állampolgárság :-(
NemGogol Vétek 2020.12.03 07:35:45
"TARTUFFE: Szóval aggályait oszlassa el nyugodtan: Itt mély titok marad minden, ezt higgye el, Márpedig bűn csak az, aminek híre kel. A botrány, asszonyom, csak az kiált az égre. S ki titkon vétkezik, annak már nincs is vétke." Molière - TartufferészletFordította: Vas István..
MarYsol 2020.12.03 10:04:37
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
MarYsol 2020.12.01 20:07:53
@Grrr: a virágnak megtiltani nem lehet
MarYsol 2020.12.02 11:30:53
@wulfer: már a malagahoy-ban is oldalas cikk van erről, címben és képen a vikivikivikivikiviktor - pedig az egy erősen helyi érdekű lapocska, nem a bbc.
Arról álmodozom, hogy feláll, vétóz és körberöhögik, de szép volna.
fáymiklós Király A korona 2020.11.23 06:41:59
Körülbelül minden rendben van A korona című Netflix-sorozattal, most jutottak el oda, hogy történelemből napi politikává változzanak, Lady Diana és hasonlók. Az embereket néha zavarba hozza egy ilyen film, amelyben a szereplők esetleg még ma is élnek, Károly hercegnél finomabb a filmbéli mása, és…..