Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chimer

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten elmondtuk, miért szeretjük, most viszont jön a feketeleves. Lehet, hogy fájni fog, de ennek így kell lennie. Következzen hát 5 ok, amiért utáljuk a M.A.G.U.S.-t! 1.) Mert ez a játék végtelenül sznob. Az aquir ereklyék nem arra valók, hogy a Mesélő a Játékosok kezébe adja…..
Óda a nagy pinákhoz   Romlásnak indult hajdan erős magyar, túl sok kis pinájú lány a falra szaval. Tudod, hogy nincs bocsánat, büntiből nagy pinát kap.   Ki vágtat a szélben, az éjen át? Ezek bizony a büdös nagy pinák. Ősz húrja zsong, jajong, busong a tájon, s szólt a holló: "nagy pinákra…..
Hihetetlen tények és szenzációs fotók a világ legsúlyosabb pénzügyi, gazdasági krachjáról és az azt követő évtizedből...
Chimer 2019.10.25 08:04:19
@kewcheg: Már nem is fogsz, 1991-ben felbomlott. ;-)
Ahhoz képest, hogy Lengyelország milyen nagy és viszonylag közel is van Magyarországhoz, mégis kevés szó esik róla a blogon. Persze nem tartozik a magyarok célországai közé, de attól még nagyon érdekes lehet ott az élet. Most egy kicsit bepillanthatunk Vé posztján keresztül...
A Monster in My Pocket a Matchbox népszerű figurás brandjeként indult 1989-ben, de később készült hozzá rajzfilm, képregény és videojáték is. Ezek a négyesével kapható, puha műanyagból készült, a pirostól a liláig a szivárvány összes színét felvonultató kis figurák igazi felüdülést jelentettek az…..
Két és fél évvel ezelőtt bátran, vagy inkább kissé elbizakodottan belevágtam Choi Min Sik egyik régi filmje feliratának, a Springtime-nak lefordításába. A filmről akkor már írtam itt a blogban.  Decemberben biri66 blogjában felfedeztem, hogy készített fordítást a színészzseni másik két filmjéhez.…..
Chimer 2019.08.21 15:20:31
@cinke56: Szia! Nem, nem került ki a netre a fordításom, otthoni használatra készítettem. Igen, sajnos én is ezt látom Choi Min-sikkel kapcsolatban, hogy beszívta az akciófilmezés, a durva és egyforma karakterábrázolás, pedig váltig állítom, hogy zseniális színész. Amit a Failanban is alakított, hát.... együtt sírtam vele, bármennyire is negatív karaktere volt. Kedvet kaptam újranézni pár régi koreai filmet. :-)
A baleset okairól és következményeiről Aszódi Attila egy aFizikai Szemlében megjelent cikkéből idéznék és fűznék hozzá magyarázatot.http://wwwold.kfki.hu/fszemle/archivum/fsz0604/aszodi0604.html"A csernobili 4. reaktor baleseteCsernobilban 1986. április 26-án a 4. blokkon egy rosszul megtervezett…..
Chimer 2019.06.25 10:07:33
@Proud Mary: Írd már le, mi a gond és "valójában" hogyan történt a baleset, és hogyan működik egy RBMK reaktor! A cikkben leírtaknak utána lehet olvasni máshol is, tények. Az, hogy okosnak érzed magad, mert igazi cigány módjára ideböfögsz egy nagy semmit, téged minősít.