Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaba VR

46 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Less be az ebikeshop fotózásom kulisszái mögé, és nézd meg, hogyan készül egy professzionális 360 fokos virtuális túra tükörreflexes kamerával. Ebben az epizódban megmutatom a panorámafotózás titkait egy crop-os DSLR kamera és egy 8 mm-es halszemobjektív használatával, illetve az alapretusálással…..
A 360 fokos fotózás számos új lehetőséget kínál, hogy minél részletesebben örökítsük meg utazásainkat. Ám ahhoz hogy igazán színes és kreatív képeket készítsünk, mindig jól jöhet egy-két apró trükk. Ezúttal megosztok veled pár tippet ahhoz, hogy hogyan fotózz kézből az utazásaid során, akár…..
Forgassunk mozgásvezérelt kamera-jeleneteket, klónozás effekttel kombinálva! Megmutatom, hogyan klónozd magad egyszerűen, mozgó kamerás jelenetekben egy 360 fokos kamerával, drága motoros sliderek és programozható kamerafejek nélkül. A klónozás effekt nagyon népszerű és izgalmas filmes trükk,…..
Látványos filmes kameramozgások kis költségvetésből: avagy építsünk kötélpályát és kamerasínt a 360 fokos kameránknak az autóba! Az autós forgatások mindig nehézkesek a kis hely és a fényviszonyok miatt, azonban egy 360 fokos kamerával és egy kis kreativitással izgalmas vágóképekkel dobhatjuk fel…..
A koronavírus járvány és az ezzel járó közösségi távolságtartás nem mindennapi helyzet elé állított mindenkit. De hogy mi vesz rá egy pesti sminkest és szempilla stylistot arra, hogy távol a civilizációtól, önkéntes karanténba vonulva töltsön el két hónapot egy komfort nélküli erdészházban? A…..
Vajon tényleg használhatjuk az egyre népszerűbb, kis 360 fokos kamerákat virtuális séta vagy virtuális túra fotózásához, professzionális célra? Vagy még mindig érdemesebb egy tükörreflexes vagy MILC géppel dolgoznunk? Nézd meg ezt az összehasonlítást, és less el egy-két trükköt, amivel egy kis 360…..
Nézz körül az Üvegtigris, A mi kis falunk és a klasszikus Egri Csillagok film forgatási helyszínén 360 fokban, kényelmesen, otthon a fotelból, vagy egy VR headset segítségével. A Pilisben kirándulva, arra gondoltam, hogy megmutatok néhány ikonikus filmes helyszínt. És bár a filmekben általában…..
2020 tavaszán teljesen elnéptelenedtek Budapest utcái. Nézz körül velem 360 fokban a belváros máskor forgalmas és közkedvelt helyszínein a #maradjotthon mozgalom idején. (A tökéletes VR élmény érdekében mobileszközön a címsorra kattintva nyisd meg az alábbi videót - ne a "lejátszás" gombra…..
A Bullet Time effekt egy slow motion effekt, ami nevét a Mátrix című film után kapta, és a lényege, hogy a kamera lassan körbeforog körülöttünk, miközben mi állunk, vagy lassított felvételen mozgunk. Míg a mozifilm forgatása során ezt számos kamera egyidejű használatával és green box technikával…..
A miskolci Mézeskalács Villamos kapta meg az Európa legszebb adventi villamosa címet 2019-ben. A hatalmas, guruló mézeskalács ház jóval több lett, mint egy "egyszerű" fényvillamos: odabent mesés díszletek teszik teljessé a karácsonyi hangulatot, egy hatalmas búbos kemencével, karácsonyfával és más…..
A budapesti Fényvillamos az egyik legérdekesebb belvárosi látványosság az ünnepi szezonban, ahogy kivilágított és feldíszített kocsikkal közlekedik a város legszebb villamosvonalain. Nézz körül virtuálisan, 360 fokban, vagy a lenti menetrendek alapján pattanj föl a legszimpatikusabb járatokra! (A…..
A Drakula Kastélyként is emlegetett Törcsvári Kastély egyike a világ tíz legszebb kastélyának. Nézzünk körül kicsit, és lássuk mi köze van Drakula grófnak ehhez a középkori magyar erődhöz! Brassóból körülbelül háromnegyed óra alatt, a marosvásárhelyi repülőtérről pedig kicsit több mint három óra…..
Az erdélyi Drakula mítoszok nyomdokán, a törcsvári kastélyhoz talán legközelebb eső városban, Brassóban töltünk egy délelőttöt. És hogy mit tartogat a belváros a hozzánk hasonló átutazók számára? Tarts velem, és megmutatom 360 fokban! (A tökéletes VR élmény érdekében mobileszközön a címsorra…..
Őszi biciklitúra a folyók menti gáton, a Tisza-Sajó torkolathoz és a mesés Andrássy-kastélyhoz. Tarts velünk ezen a 20 kilométeres úton a Borsod megyei Kesznyéteni Tájvédelmi Körzetből Tiszadobra, miközben átkelünk egy Európa-szerte különlegességnek számító pontonhídon is! A borsodi Kesznyéteni…..
Forgassunk mozgásvezérelt kamera-jeleneteket mozgó kamera nélkül, teleportálás effekttel kombinálva! Ahelyett, hogy motoros sliderrel és kamerafejekkel dolgoznánk, most mindezt egy 360 fokos kamerával oldjuk meg, és az utómunka során állítjuk be a kameramozgásokat. Nézd meg, hogyan: Már korábban…..
Az ÉMI szentendrei tudományos és technológiai parkjában állnak a 2019-es Solar Decathlon verseny épületei, melyek között a napenergiát egészen innovatív módon hasznosító, és talán sok más szempontból is előremutató koncepcióházakat találhatunk. Jenei Dávid, a projekt vezetője vezet körbe a szoláris…..
Forgassunk élőszereplős GTA jeleneteket Budapest utcáin! Ezúttal megmutatom, hogyan kelthetjük életre kedvenc videójátékunkat, élő szereplőkkel, szinte bármilyen helyszínen, egy 360 fokos kamerával és egy derékra rögzített kameratartó rendszerrel. Az alapkoncepció, hogy egy derékra rögzített…..
Etyek nem csak az Etyeki Piknik idején tartogat felfedezni valókat. Ezúttal egy átlagos hétvégi napon látogatunk ki, hogy körülnézzünk az ilyenkor békés, nyugodt Gasztrosétányon, és egyúttal felfedezzük a talán kevésbé ismert Etyeki Tavat, majd lóháton szeljük át dimbes-dombos vidéket. Az elmúlt…..
Készítsünk izgalmas, filmes vágóképeket 360 fokos kamerával! Ezúttal 6 olyan tippet osztok meg veled, amelyek segítségével akár profi anyagokban is használható felvételeket kaphatsz. Ezek kifejezetten olyan professzionális beállítások lesznek, amiket videó klipekben, reklámfilmekben is szoktam…..
A Tisza-tó vadregényes tájain sokféle különböző vízi élőhellyel találkoztunk. A hatalmas nyílt vízfelületek mellett mocsaras, lápos területeken, illetve dél-amerikai és afrikai folyókat idéző, mangrove-erdő szerű csatornákon csónakunk. Neki is vágtunk, hogy felfedezzük Magyarország egyik…..
Tapolcán, a város utcái alatt nem mindennapi barlangrendszer húzódik, melynek egy szakaszán még csónakázhatunk is. Ezúttal Tapolcai-tavasbarlangba látogatunk el, ahol körülnézünk a nem mindennapi járatrendszerekben, és az evezés mellett más, alternatív módszerekkel…..