Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nevetnikék Alapítvány

34 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történet 2008-ban kezdődött. Egy fiatal, ambiciózus lány kézműves-zenés programjával, másodmagával látogatni kezdte a Pécsi Gyermekklinikát. Segíteni szeretett volna, és elég bátor volt ahhoz, hogy nagyot álmodjon. Önkéntes programot hozott létre, mert úgy érezte, minden egyes beteg kisgyermekhez…..
Tulajdonképpen szomszédok vagyunk, hiszen a Mecsekerdő Zrt. irodaháza a Pécsi Gyermekklinika mellett, a Nevetnikék otthonától nem messze található, munkavállalóik azonban főként terepen teljesítenek. Szép hagyománya van már az együttműködésünknek, mivel sok tekintetben hasonlóképpen gondolkodunk.…..
Fontos mérföldkőhöz érkeztünk február elején. A Nevetnikék ugyanis megtartotta első jelentős céges rendezvényét. Az eseményen díjaztuk a tavalyi év általunk leghatékonyabbnak ítélt vállalati támogatóját, amely mind társadalmi felelősségvállalásának mértékét, mind a segítségnyújtás formáinak hatékony…..
Ránézésre nagyon különbözőek. Más generációkat képviselnek, más helyen élnek, bizonyára az érdeklődési körük is más. Mégis összeköti őket valami, ami közös. Szociálisan érzékenyek, egyikük sem riad vissza a társadalmi felelősségvállalástól, szívesen segítenek másokon, nem félnek szemléletet is…..
Árkus Vanessza 10 évvel ezelőtt kezdte a Nevetnikékes pályafutását mint kórházlátogató önkéntes. De volt mesefalfestő koordinátor is, élményprogram mentor, táboroztató, adománygyűjtő nagykövet, orvostanácsadó, kurátor. Összegyűjtöttünk ki hogyan emlékszik rá. Vanessza drága, fogadd szeretettel…..
Pörgés. Ha csak egy szóval kellene jellemeznem ezt az évet, ez a szó fejezné ki tökéletesen milyen volt számunkra ez az év. Igazi hullámvasút jóval és rosszal együtt, őrült pörgés és hajtás, hogy megmutassuk, mire is vagyunk képesek, hogy megtudjuk csinálni a mások szerinti lehetetlent, és utolérjük…..
Kevés polihisztor van nálunk, Máté az egyik. Ez azt jelenti, hogy mindenben IS részt vett már. :) Először a házfelújításnál találkoztunk vele, sokat segített, majd egyszer csak bekapcsolódott a játékműhelyekbe is. Ahogy telt az idő, úgy kapott kedved a kórházlátogatáshoz is, ahol azonnal felfedezett…..
Megkértük a mesefalfestő önkénteseinket, hogy írjanak pár sort Noémiről, Noéminek, a mesefalfestő programkoordinátorunknak, aki az igazi színeit adja a fehér falaknak, aki nélkül picit mindannyian ügyetlenebbek lennénk, akinek nem csak a keze, de a szavai nyomán is szebbek lesznek a falak. "Ha…..
Vén-Somlyai Beatrix 2013-ban kezdte a nevettető karrierjét önkéntesként, majd zenész mentor lett, 2022 augusztusa óta pedig ő a kórházi programkoordinátor. Bármilyen feladatot kapott az elmúlt években, mindig a lelkiismeretesen a maximálist nyújtotta. Az évek alatt hatalmas tapasztalatra tett szert,…..
Fruzsi igazi mosolybomba a csapatban, valami kedves jókedvűség lengi őt körbe mindig. A gyerekek nagyon szeretnek vele lenni, ő az a fajta, aki nagyon határozott, de ezt olyan finoman, visszafogottan teszi, hogy szinte észre sem lehet venni, és már mindenkit az ujja köré csavart. Számára fontos a…..
Megkértük a kórházi élményprogramtartó önkénteseinket, írjanak pár sort Beáról, Beának, aki a kórházi programkoordinátorunk, szíve-lelke ennek a programnak. Egy igazi kincs. "A mai foglalkozás végén egy kisfiú reményteli, mosolygó szemekkel kérdezte tőlem: “Ugye jöttök holnap is?” Ha Bea…..
Andi csendeskönyveit pár napig őrizgetjük a Nevetnikék házban, és mindenkinek mutogatjuk, hogy milyen szépeket lehet készíteni, majd fájó szívvel megválunk tőlük, és becsempésszük a kincsesládába, hogy egy pici gyerek kapja meg. Annyira szépek, egyediek, kreatívak, és különlegesek, hogy még nekünk…..
Luca közvetlenségének, vidámságának, mosolyának nehéz ellenállni. Amikor belép a kórterembe, már valami olyan cuki hangulat keletkezik, amihez a gyerekek szívesen kapcsolódnak. Alig a járványhelyzet előtt kapcsolódott be, de egyike volt azoknak a tagoknak, akik a távolból is amennyire lehetett,…..
A játékkészítő önkéntesek külön szeretnek abba a csoportba jönni, amelyikbe Évi is jön, mert olyankor nem csak játékot készítenek, hanem közben finomságot is csemegéznek, Éva ugyanis mindig készül valami jósággal. A műhelyeken a vidám lazasága átragad mindenkire, és hamar jó hangulat lesz úrrá a…..
Kassai Andi évek óta járja velünk a kórházi folyosókat, kórtermeket, rendelőket, és fest megállíthatatlanul. Rengeteg gyönyörűség született a keze munkája során, viszont a mai napig olyan szerényen áll egy fehér falfelület elé, mintha életében először festene falra. Kitartó, lelkes, odafigyelő,…..
Szilveszter 2022 őszén csatlakozott hozzánk, és ő volt az első önkéntes, aki a jelentkezés pillanatától az első foglalkozásáig minden mozzanatról facebook posztban számolt be az ismerőseinek. Mi, akik évek óta szervezzük a kórházlátogató programot, ugyanolyan izgalommal olvastuk az élménybeszámolóit…..
Ide nekünk az oroszlánt is! - így indultunk neki az évnek, tele örömmel, hálával, és bizakodással, ha sikerült összegyűjteni a pénzt a házikóra, és megvásárolni, akkor nincs más akadály előttünk, és megtudjuk valósítani mindazt az álmot, amit oly régóta dédelgetünk magunkban... Alig pár napnak…..
Hihetetlen, az is idén volt, hogy vártuk, mikor leszünk beoltva. Kórházban dolgozókként a lista legelején szerepeltünk, azon belül viszont leghátul, egy önkéntest a legkönnyebb nélkülözni a gyermekkórházban. Mi csak játszunk, és év elején alig volt kinek. Tartottunk foglalkozást online,…..
Luca 5 éve az egyetemet és a nevetnikéket párhuzamosan kezdte el, egy mindenre kíváncsi, mindenre nyitott és mindig megbízható önkéntest nyertünk el vele, ezért nagyon örültünk, amikor elvállalta a táborvezetést is. Ahhoz, hogy a gyerekek egész héten biztonságban érezzék magukat, és visszavágyjanak,…..
  ("ezt a covidnak!") "Gyógyulj meg hamar! Már nyitva a faragottjátékos pécsi játszótér. Azt mindenképpen meg kell nézned!" (Paller Péter) "Ivettel az interaktív mesefal kapcsán találkoztam és hihetetlen volt a lelkesedése, elszántsága, meg úgy kollektíve hihetetlen, hogy milyen kitartóan nyomja…..
Közeledik a húsvét, és online oktatás, karantén ide vagy oda, minden kis (és nagyobb) gyerek izgatottan várja az ünnep fénypontját, ami tapasztalataim szerint nem az ajándékok felkutatása, hanem a tojásfestés!Ami valljuk be, egy szülő számára néha túl macerás, és inkább csak gyorsan túl lenni…..
Tavaly nagy lendülettel és lelkesedéssel írtam az évértékelőt, a saját elképzeléseinket is túlszárnyalva valósítottunk meg rengeteg szívmelengető projektet. Most csak tologatom magam előtt ennek a posztnak a megírását. Nem fogok jönni azzal, hogy ez az év hogy húzta keresztül a számításainkat, mert…..
„Ilyenkor tapasztalom meg a leginkább, hogy tudok segíteni” – meséli Feller Diána, a Nevetnikék Alapítvány önkéntese, mit jelent számára „nevetettni” még a legnehezebb helyzetben is. Dia, ahogy a gyerekek ismerik, amikor kék-sárga köpenyt ölt magára, 2016-ban csatlakozott a csapathoz. „Korábban nem…..
Minden egy októberi zenés foglalkozással kezdődött. Történetünk főhősét is már évek óta ismertem a kórházból és jómagam tíz éve járok látogatni, de ez az alkalom most más volt és nagy áttörést hozott. Valahogy a zene hatására teljesen megnyílt és a bizalmába fogadott a krónikus beteg, izomsorvadásos…..
Az idei évünk (valószínűleg) utolsó személyesen megtartott foglalkozását Tündi tartotta. Tündi 4 éve aktív tagja a csapatnak, 4 év alatt egy pillanatra nem tűnt el a mosoly az arcáról, stabilitásával, türelmével, jókedvével biztos támpontot nyújt a gyerekeknek, és önkéntes társainak. A kezdeti…..