Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hoffmann Gábor

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyakig benne vagyunk a COVID 2. hullámában, és ahogy jönnek a hírek arról, hogy lassan elkészülnek az első védőoltások, jönnek a kérdések is, hogy vajon egy cég kötelezheti-e a munkavállalóit arra, hogy beoltassák magukat.   A munkáltatók számára ez különösen fontos, hiszen egy fertőzés miatti…..
Április 16-án megjelent a híres-hírhedt magyar munkahelymentő program igénybevételéhez szükséges adatlap és tájékoztató. Maga a rendelet nem hagyott túl sok kétséget afelől, hogy elsődleges célja véletlenül sem a bajbajutott munkáltatók és munkavállalók megsegítése:…..
Általános iskolában -még bőven az előző(?) rendszerben- egyszer írni kellett órán egy fogalmazást, aminek az volt a címe, hogy „Ha én lennék a miniszter”. Nem nagyon értettem akkor a feladatot: mégis milyen miniszter? Külügy? Hadügy? Belügy? Pénzügy? Ahogy emlékszem, az osztálytársaim szépen vették…..
Képzeljünk el, hogy leültetünk néhány rendkívül kreatív, ámde a kockázatoktól mániákusan irtózó NASA mérnököt, hogy írjanak egy jogszabályt – azzal a céllal, hogy az ne működjön. Még véletlenül se. (és ehhez még azt is vegyük hozzá, hogy a mérnökök nem tudnak jogszabályt írni) Ez a veszélyhelyzet…..
A jogszabályokat eddig átböngészve (érdeklődéssel várom a ma bejelentett munkahelymegtartó intézkedésekről szóló jogszabályokat) azt látom, hogy az állam igyekszik mindenkit magára hagyni, ha ugyan nem tesz még direkt alá is egyeseknek. Szóval magára hagyja a munkáltatót is, és a munkavállalót is,…..
Az utóbbi időben több kérdést kaptam azzal kapcsolatban, hogy kereskedelemben, vendéglátásban megáll-e az Mt. 146. § (1) bekezdésében foglalt „elháríthatatlan külső ok”, amely bekövetkezte esetén a munkáltató nem köteles az állásidőre bért fizetni. A hivatkozott jogszabály így hangzik: „A…..
Munkaerő-hiány. 3 héttel ezelőtt ez volt a munkáltatók megoldandó problémája. Azóta nagyot fordult a világ. A piacok összedőltek, és úgy néz ki, hogy ebből szinte senki nem fog jól kijönni. A mostani helyzetben a veszteségek minimalizálása érdekében fontos, hogy megpróbáljuk megtartani a…..
Minden szervezet evolúciós nyomás alatt áll. Az evolúció az egyes fajokat különböző kihívások elé állította, és aki átment a rostán, az nem csak megmaradt, hanem tovább is fejlődött. Aki „könnyűnek találtatott”, az eltűnt a süllyesztőben.   Ugyan így van ez a szervezetekkel, a vállalkozásokkal is.…..