Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DorianBlue

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A különböző kultúrákban sokszor mintha más ritmusban telne az idő. Még Európán belül is érezni ezt néha (mondjuk a déli és az északi országok között), de különösen igaz, ha még messzebb megyünk. Mondjuk egészen a Fülöp-szigetekig Meték segítségével...
Illat: most azt mondanám, hogy semmi, de mivel szakértők vagyunk, ezért kiérzünk valami félig meddig gyümölcsös IPA jellegű illatot Hab: élesztős, hamar eltűnik Szín: zavaros mézsárga A dobozos kiszerelés megjelenése, az ezzel járó megfizethetőbb ár és a régen készült teszt elégséges indokot…..
                       Amikor egy pasi száján kiszalad a „próbálok hűséges lenni” mondat, a barátnő joggal kezdhet nyugtalankodni. És ez a problémának még csak egy kisebb része. A pasi főleg a saját gondjairól szeret beszélni: elmondja, melyik rokonával veszett éppen össze és ki milyen szemét, kit…..
DorianBlue 2019.11.08 13:48:54
                        Amikor a pasi bevall egy nyári félresiklást, a barátnő azonnal elhúz tőle és szakít vele. A friss ex nem érti, miért nem bocsátanak meg neki, hiszen csak alkalmi viszonyról volt szó. De Levélírónk akkor is ugyanígy reagált volna, ha azonnal bevallja, ráadásul azóta a másik…..
Sokan olyan család van, ahol a szülők nem tudják feldolgozni azt, hogy a gyermekük külföldre költözik. Még akkor is nehéz ez, ha a másik gyermek viszonylag közel lakik hozzájuk. Ma egy ilyen történet következik...
                       A pasi kap egy késői telefonhívást, majd azonnal elviharzik otthonról. Később a barátnő semmilyen magyarázatot nem kap minderre. Mivel ez náluk nem egyedi jelenség, Levélírónk úgy véli, ha választhatna, inkább egy másik nő legyen a háttérben, mintsem az derüljön ki, hogy…..
Lassan vége a nyárnak, éppen ideje egy kis trópusi kalandozásnak, ráadásul ezért nem is kell olyan messzire menni, éppen elég Berlinig, miként azt Utazó Tódi is tette. Következzen az ő beszámolója...
DorianBlue 2019.09.24 12:27:25
@Dikusz:
Hááát, ha Tenerife is Európának számít, akkor a Loro parkkal biztosan nem versenyezhet a nyíregyházi. Szép a miénk is, de na.
                       „Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a kölyök haverjai is megjelentek a közös albérletünkben, s egyikük összejött a harmadik lakótársnőnkkel” - Levélírónk bár nem közvetlen résztvevője ennek a kapcsolatnak, ő is kap a javából. Tanulságos történet arról, hogy a szerelem…..
DorianBlue 2019.09.24 11:58:58
                       Posztolónk idén lesz 32 éves, és bár szeretne kapcsolatot, olyat biztosan nem, ahol a párja rendszeresen verbálisan kasztrálja őt. Eddig azt hitte, hogy a nők olyan férfit akarnak, aki mellett nők lehetnek, nőnek érezhetik magukat és nőként is viselkedhetnek, épp ezért nem…..
„Mikor pedig végre hosszas munkával sikerült becsábítani, kiderült, ami addig is egyértelmű volt: hogy életem szerelme teljesen impotens” – És nem Levélírónk külleme miatt, ennél sokkal összetettebb a dolog. Mert hiába az összhang és a sok közös téma, ha egy dogmatikus vallás közétek áll.…..
DorianBlue 2019.08.30 12:28:08
„Sokáig azt hittem, ők A Minta Pár, de már világosan látom, hogy a konfliktus gyökere az, hogy nincsenek egy szellemi szinten” - Tényleg olyan világot élünk, ahol a párok inkább rögtön szakítani akarnak, mintsem leülnének megbeszélni a dolgokat? Posztolónk szerint igen, és ha két ember nem…..
Ma ismét egy (nagyon) régi történet folytatását ismerhetitek meg. Anno, 2012-ben jelent meg drk első posztja, amiben elmesélte, miként jutott ki Írországba és hogyan vetkőzte le az előítéleteit. Rákövetkező évben Amerika, méghozzá a Szilícium-völgy következett. Talán nem spoilerezem el a történetet,…..
Posztolónk beismeri, hogy sosem volt sárkány, és talán emiatt érzi a bátorságot a párja, hogy titkos találkákat szervezzen lányokkal. De amikor az ártatlannak mondott összejövetelek utólag derülnek ki, vagy a pasi egyenesen le is tagadja őket, a bizalom kissé meginog. Vajon honnan a beidegződés,…..
„Az érzelmeimet kövessem, vagy engedjem el, és vállaljam a kockázatát, hogy mi lesz ha egyedül marad, és én nem leszek vele egy jó darabig?” - A páros egy ideje külföldön dolgozik, de a pasi nagyon hazavágyik már, és a pánikrohamai sem a maradást ösztönzik. Levélírónk azon töpreng, vele…..
Meglehetősen nagy port kavart a minap az a poszt, melyben arról beszélgettünk Bandirepublickal, mi lenne, ha hirtelen hazaköltözne félmillió magyar. Nos, Orsi egyike azoknak, akik hazaköltöztek (ő ráadásul 10 év külföld után), tapasztalata tehát nagyon érdekes. Szerinted mi történne, ha…..
„Csalódtam másokban és magamban is. Szerettem volna viszonylag fiatalon férj és apa lenni, de mostanra egyre távolodik ez a kép” - Levélírónk legalább akkora bullshit-nek tartja a közhelyet, miszerint „előbb-utóbb mindenki megleli a hozzá illőt...” mint a szakpszichológusokba vetett hitet. Mert egy…..
„Sosem tepertem olyan nagyon nőkért, valahogy mindig ők választottak engem, én inkább csak belementem a helyzetbe” - És talán emiatt is alakul mindig úgy Posztolónknál, hogy inkább a beletörődésről szól részéről a dolog, és néha úgy érzi magát, mint egy elejtett vad. Aztán már csak idő kérdése, hogy…..
„Ennél röhejesebb szakítási szöveg pasiktól, hogy „Jobbat érdemelsz nálam” meg „Te túl jó vagy nekem” szerintem nincs” - És sokan nyilván azért vetik be, hogy kerüljék a konfliktust, még ha ezzel nem csak a hátrahagyottat veszik hülyére, de saját magukat is megalázzák.   Ha esetleg nem tudtad:…..
„Képes egyszer úgy viselkedni, hogy elhiszem, élete értelme vagyok, máskor meg úgy, mint egy utolsó senkivel” - A kapcsolat 3 év után érzelmi hullámvasútazásba ment át, és a csaj most ott tart, hogy nem tudja eldönteni, maradjon, vagy adjon még időt neki. Amikor minden rendben van, irigylésre méltó…..
Azért is jó a Határátkelőt csinálni, mert az ember időről időre olyan témákba fut bele, melyekre nem is gondolt volna. Nekem legalábbis soha eszembe nem jutott volna (Bellával ellentétben), hogy mennyire másként viszonyulnak a világ különböző pontjain a kutyások a kisgyerekekhez. Márpedig az ő…..
Mitől lesz sikeres valaki egy dániai munkahelyen? Mennyiben várhatunk mást egy főnöktől egy dániai munkahelyen, mint mondjuk Magyarországon? Azt mondják, egy dániai munkahelyre belépve szinte lehetetlen elsőre megmondani, ki a főnök – kérdés, hogy ez a magyar (vagy más országból érkező)…..
Nem vágnék bele a „van-e klímaváltozás vagy nincs?” kezdetű, beláthatatlan végű vitába, így maradjunk annyiban, hogy a nyáron eddig Európa nagy részén baromi meleg volt és jórészt van is. Ha pedig meleg van, nézzük, egyes országokban miként veszik fel ezzel a harcot az ott élők, mennyire jelent ez…..
DorianBlue 2019.07.11 18:19:48
@gabors:
Valamirevaló klíma beszereléssel manapság 300 alatt esélytelen. És ez az ár kis teljesítményű, nem túl márkás gépet tartalmaz.
Amikor rájössz, hogy a barátnőd szüleinek mosolya soha nem volt őszinte, a legjózanabb döntés, hogy lemondod a közös nyaralást. Posztolónk így tett, és nem tudja, hogyan tovább. Szereti párját, és nem akarja elveszíteni a szülei miatt.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok…..
sörfigyelő Legenda Vörös Csepel 2019.03.26 18:40:54
Illat: enyhén vöröses Hab: lágy, sűrű Szín: pirosas-narancs  Kis türelem kellett hozzá, de aztán hozta az egész korrekt vörös sör átlagot. Viszonylag telt kortyérzet, de a vörös jelleg lehetne több is. Ivósörnek jó volt, de kérdéses, hogy a Dreher Red Ale jelentette kihívást képes lesz-e…..
A hosszabb időt külföldön töltők közül sokan szokták felhozni azt, mennyire meghökkenti őket a magyarok feszültsége. Mások szerint ez nem igaz, mert külföldön is hasonló a helyzet. Természetesen nem akarhatunk igazságot tenni (talán nincs is, hiszen minden ember másként éli…..