Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kodela Mia

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt az ősz, az iskolakezdés, és vele együtt a legnagyobb boros ünnep, a Budapest Borfesztivál is megnyitja kapuit. A szeptember 5-8-ig tartó rendezvény ismét a Budai Várban nyitja az őszi boros szezont. A fesztivál kiemelt témája az egri borvidék lesz. A Budapest Borfesztiválon magyar és külföldi…..
Ugyan ebben a hőségben az első számú tanács, hogy alkohol helyett vizet igyunk, azért mégsem lehet három hónapot finom borok nélkül tölteni. A nyári napokra és estékre pedig pont jó választás a rozé. Minden rozéról szóló cikk megemlíti, hogy mennyire trendi ital, és ez – a felmérések szerint – még…..
Ha ellátogatunk Franciaországba egy komoly múltra visszatekintő champagne-i pincészethez, szinte biztos, hogy vezetőnk azzal kezdi majd a túrát, hogy beszél nekünk a történelmükről, és akár arról is, hogy a családi pincészetet jelenleg vezető generáció épp egy új palacktípus…..
Májusban a tavaszi életérzés a tetőfokán van. Minden zöld és virágzik, a nap süt, szívesebben vagyunk a szabadban, mint a négy fal között, szorgalmasan járunk piacra a legfrissebb zöldségekért és gyümölcsökért, és könnyed borokat keresünk a polcokon. Szerencsére évek óta trend, hogy a pincészetek…..
Ünnepek alkalmával szeretünk komolyabb, drágább borokat elővenni, de mivel már tavasz van, ezek közül inkább a könnyebb tételeket preferáljuk; azokat, amik ráadásul jól illenek a húsvétkor feltálalt tradicionális ételek mellé is. Ha a húsvéti menüt tervezzük, legyen az…..
Tokaj-Hegyalja legdélebbi településén, Tarcalon immár negyedik alkalommal rendezik meg április utolsó hétvégéjén a pezsgő hangulatú Bűbájos Hétvégét. Április 26-28. között egy tavaszi hétvégére nyitott pincékkel, különleges mesterkurzussal, a közösségi Tarcal Bor…..
Februárban furmint, ezt már minden borszerető tudja, de miért intenénk búcsút a fajtának, csak azért, mert ugrik egyet a naptár?  Tíz éve már, hogy Kézdy Dániel kitalálta a Furmint Február koncepcióját, és azóta számtalanszor bebizonyosodott, hogy nagy az érdeklődés a…..
Több embertől hallani, hogy a száraz novembert száraz januárra cserélték. Persze érthető, hogy az ünnepek evés-ivása után egy kis pihenésre vágyik a szervezet, és ilyenkor még a nagy újévi elhatározások sem fulladtak csúfos kudarcba. De az sem tragédia, sőt, ha januárban is…..
Gyertyafény, meleg pléd és a gyerekkorunkat idéző ünnepi sütemények, az év különleges, felejthetetlen pillanatai. Ha mindezt egy pohár borral kísérnénk, miért ne legyen az ugyanolyan emlékezetes?  A tokaji aszúról tudjuk, hogy ünnepi bor. Ha pedig van alkalom, amelyhez…..
December 10-én immár másodszor ünnepelhetjük a tokaji aszút, ami exkluzivitása révén a világ egyik legjobb édes bora. Az idei Nemzetközi Aszú Day jó alkalom arra, hogy egy klasszikus párosításával, a libamájjal kóstoljuk együtt.  A Tokaji borvidék Magyarország északkeleti…..