Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Make Valamit

144 bejegyzést írt és 1109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Egy képernyő, aminek nem kellene ott lennie Néha a semmiből bukkannak fel képek olyan eszközről, amiről nem is gondoltuk volna, hogy létezik. 2019. decemberében egy népszerű tengeralattjárós oldal szerkesztője, Erick Moreno a Twitteren közzétett egy fényképet, amelyen egy navigációs rendszer…..
Make Valamit 2022.10.04 08:08:00
@gigabursch: ha az egész környékkel tudatni szeretnéd hol vagy, persze. Csak akkor minek egy tengeralattjáró. Az F-111 vadászgépnek volt olyan felszínkövető radarja, ami pár méter pontossággal tudta a föld felett vezetni a gépet. Annyira erős letapogató jele volt hogy tíz kilométeres távolságból már világított a radarokon.
Amikor az ember órát akar venni, elmegy a sarki órás butikba, esetleg ha valami márkásabb időmérőt szeretne, a márka saját boltjába. Csak egészen keveseknek jutna eszébe a közösségi finanszírozással foglalkozó oldalra, a Kickstarterre kattintani. A kétezres évek előtt is voltak már egyedi,…..
Egy nem az Idegenlégióhoz kapcsolódó anyag következik, mégis megosztom...
Make Valamit 2022.02.27 20:01:25
@Attila94: hamar elfelejtették az emberek amikor 2014-ben az ukránok tisztogatták az országot az orosz szakadároktól. Dehát annak nem volt ilyen jó marketingje.
Ez a poszt azoknak szól akik a Covid miatt otthon ülnek, és a munkaadójuk valamiért úgy gondolja, hogy a produktivitás egyenlő azzal hogy valaki 8 órát a képernyő előtt ül. Nyilván ha nem drónpilóta a dolgozó, ez irreális. Bejött a tuti tipp a kollegáktól, rakd fel a mousemover-t, az piszkálja az…..
Make Valamit 2020.10.23 09:14:07
@Klown: de azt is telepíteni kell, ami nem biztos hogy engedélyezve van és látszik SCCM-ben is. Ezt inkább arra lehet használni hogy egy automatikusan frissülő felügyeleti rendszer mindig látszódjon, lásd ha valami történik és reagálj rá, de ha közben lecsukja magát a gép inaktivitás miatt, akkor mit ér az egész.
Persze egy ideig inkább szuper titkos volt, de ez nem csökkenti az érdemeit. Az ötvenes évek végén,amikor a szovjet űrprogram kilőtt, Szimferopol közelében a Krím félszigeten titkos űrkommunikációs bázist helyeztek üzembe, amely később NIP-10, vagy Szimferopol-28 néven vált ismertté. A…..
Make Valamit 2021.08.10 10:59:19
@Pierr Kardán: a fónia nyílt, kódolatlan frekvencián ment, és a videojel összerakásához se kellett Bletchley Parkból szökött matematikusnak lenni. Az analóg titkosításokat akkoriban már ismerték, de ilyen áramzabáló/felesleges technikának semmi helye sem volt az űrhajókon. Sokáig nem használtak titkosítást az amcsi katonák se, rádiósok ismerik a 255.550MHz-et, ez anno a tengerészek saját műholdjainak a frekvenciája volt, de a mai napig aktív még pár madár és szoktam rajta hallani brazil meg orosz kommunikációt is. Egy $35-ös rádió kell csak. Ha jól emlékszem amikor elkezdték a távirányítós csapásmérő drónokat használni, azt is kiszúrta valaki hogy a videojel kódolatlanul megy, csak az irányításért felelős jelet kódolták, úgyhogy tévén nézhetted kit bombáznak éppen.
1976 - Niki Lauda balesete. Az osztrák pilóta a verseny előtti éjszakán még megpróbálja jobb belátásra bírni pilótatársait: ugyan a pályát évek óta finomítják, újraaszfaltozzák, de a Forma 1-es kocsik teljesítményével nem tudnak lépést tartani; a pálya hossza miatt nincs elég mentő, sem…..
Szeretnék játszani egy játékot, ahogy Fűrész is mondta. Nem megijedni, csak ebből a négyesből kell kiválasztani azt aki kilóg a sorból: Bús Edina Michèle Mouton Pintér Marianna Szántó Nikolett Megvolt? Aki Michèle Mouton-t választotta, üljön le. A kakukktojás természetesen "Éden" Marianna;…..
Make Valamit 2021.06.20 21:59:24
@Lorrh: Jó, de melyik példa kéne még? Az ID.3 ami a nevében szereplő kilométert nem megy el anélkül hogy kiakadna a fedélzeti komputere? A Leaf a maga 60-80km-es "hatótávjával"? (személyes véleményem szerint az autóhoz a Leaf van a legközelebb... már csak azt a nyüves akksi-kérdést kéne megoldani) Az elektromos Smart, CitiGo meg ezek pedig szigorúan városi autók. A Porsche Taycan? €153.000 a néptömegek 99.9%-ának teljesen irreális összeg. (=játék kategória)
@Untermensch4: marha jó, már most is van egy kurvára környezetszennyező akkupakk minden EV-ben, ha még cserélgetni is kell, akkor KETTŐ kell. Ez nem megvalósítható, nincs közel sem elég nyersanyag.
Ha holnap elkezdenék az áramszolgáltatók kiépíteni a 25kV-os hálózatot minden nagyvárosi utcába, még el is hinném hogy ebből lesz 2030-ra valami. Addig... porhintés + politika!
Make Valamit 2021.06.22 11:03:28
@Untermensch4: Nem vagyok ellene az elektrizálásnak, szerintem is az a jövő, csak. Már most úgy viselkednek különböző totál fogalmatlan, magukat autósújságírónak hívó alkoholisták meg önjelölt 'elektropápák' mintha a villanyautó 1:1-ben leválthatná _most_ az ICE autóinkat. A közelben sincsenek még. A baj az hogy a hülye politikusok meg bevették a maszlagot és törvényt is hoztak, mert ahhoz értenek. Remélem az autógyártók bele is törlik az orrukat a törvényükbe, mint a kutyáét a szarába. Most olvasom hogy az európai emissziós normák miatt a Nissan nem fogja a 400Z-t importálni, mert nem teljesíti az Eu6-ot. A baj ott van, hogy nincs villany-sportautóujk ami helyettesítené. (Ezt sem.) A villanyautó városba mint közösségi jármű még hunyorítva megfelel, bár egy szakadék Ikarus 50x annyi embert visz el, de pl. városba privát villanyautó értelmetlen, hová dugod tölteni? Három sor panelházra jut egy töltő. Kilógatod a hetedikről a hosszabbítót? Gazdagok játéka ez egyelőre, meg a félrevezetett birkáké akik befizettek egy Model3-ra vagy Leafre és kihúzzák magukat: "ÉN megmentettem a világot."
Make Valamit 2021.06.22 14:06:17
@Untermensch4: tudnád hány van amelyik vezetni se tud rendesen, életében nem ment versenypályán de azért elsőnek jelentkezik ha Stuttgartba kell menni Porsche bemutatóra.
A színes televíziós műsorszolgáltatás a Szovjetunióban csak 1967-ben kezdődött, de ennek ellenére 1959-ben már projektoros sík képernyős színes készülékek üzemeltek a birodalomban. Hogyan lehetséges ez? 1951-től az Egyesült Államokban már rendszeres színes televíziós műsorszórás indult, de volt…..
Az Ever Given balesetének margójára… A bejegyzés célja nem a bizonyítványom magyarázása lesz, inkább csak némi háttér információ a „szakértésemet” illetően. Bencsik Attila barátomat, egykori osztálytársamat kereste meg az RTL klub egyik újságírója, akinek aztán eszébe jutottam…  � Az interjú…..
A hidegháború sötét napjaiban az Egyesült Államok leghatékonyabb kémje egy karbantartó szerelő volt. 1962 környékén a CIA új módszereket keresett a szovjetekkel kapcsolatos hírszerzéshez. Valaki rájött, hogy az az ember, aki könnyedén és rendszeresen közlekedhetett a washingtoni szovjet…..
A hajó neve Maullin… (a hal neve pedig Wanda) 2010-ben épült Tajvanon és 2011-ben állt szolgálatba. Nem teljesen ismeretlen számomra, mert 2009-ben a kisebbik testvérének az építésén magam is ott voltam. Velünk párhuzamban épült ennek a szériának az első darabja is. A teljes hossza 306, a…..
Lazarbibi Mars jelentkezz! 2021.03.19 15:25:09
Kommunikáció a Mars kutató űreszközökkel Idén nagy erőkkel támadtuk a Marsot, komoly sikerek születtek a bolygó kutatásában, de arról kevés szó esik hogyan tartjuk a kapcsolatot ezekkel az eszközökkel. Miért pont most? A jelenlegi technikai színvonalon csak az úgynevezett indítási ablakokban…..
Előző rész Odaértünk tehát a '80-as évek elejére azzal hogy a klasszikus amerikai hierarchia az autósok között megszűnt, a szomszéd már nem csettintett ha beálltál a vadi új Caddy Sedan de Ville-vel a behajtóra mert tudta, hogy a saját Chevy Caprice Broughamjában ugyanaz a beltér és felszereltség…..
Make Valamit 2021.02.21 22:58:26
@Ződ2000: Euro példa szerintem az öreg VW Phaeton lehet, mert Piëch egy saját önhordó kasznit terveztetett hozzá, amit a Bentley használt még a Conti GT-ben, és ennyi. Jópár alkatrész csereszabatos köztük. A VW nem érti miért nem viszik ugyanúgy az utódjának szánt Arteon-t, ami egy nyújtott Golf MQB platformon van. Én szerintem sejtem.
A GM-nél az volt a baj, hogy egy időben (mondjuk '84) nem tudtál forma alapján különbséget tenni egy Eldorado, Toronado, Cutlass vagy Grand Prix között. Kettő még oké lett volna, de öt ugyanolyan??
Make Valamit 2021.02.21 23:09:20
@Ződ2000: de nem Nagymercit adtak el ennyit hanem Golfot, Kadettot meg Escortot amik egy értelmezhetetlen kategória Amerikában.
Make Valamit 2021.02.22 15:09:59
@Karvaly: Hát bizony, vannak elég meredek UAW sztorik...
Üljetek le gyerekek és figyeljetek, egy érdekes történetet fogok elmesélni Nektek. Valamikor olyan rég, hogy tán' igaz sem volt, volt egy General Motors nevű nagyvállalat. Gyártottak népautókat Chevrolet név alatt; gyártottak autókat a középosztálynak Pontiac néven, bár egy magyar származású migráns…..
Make Valamit 2021.02.08 14:46:13
@citrix: hé, látod a szerkesztői felületet, vagy mi? :D Nyugi, nyugi, jönnek azok is.
Make Valamit 2021.02.08 20:32:20
@felső határ nincs: az a gáz, hogy ahol az ipart megölik, más is megy utána. Nézek ausztrál autóépítőket a youtube-on, egész tavalyig nem panaszkodtak. Mióta a GM és a Ford beszüntette a gyártást, lassan argont se tudnak venni a hegesztőgépbe. Tehát nem csak a gyárakban dolgozók vesztik el az állásaikat, hanem a beszállítói lánc tagjai is.
A legrosszabb hogy TUDJUK hogy ez történik, láttuk mi történt a gengszerváltás után, amikor sikeres-, külföldön is népszerű vállalatokat hónapok alatt széthordtak, a mérnökgárda meg külföldre távozott; mégis úgy tesz mindenki mintha nem emlékeznénk rá.
Most kezdenek az amerikaiak rájönni hogy volt négy évük megfordítani ezt a folyamatot, de Biden megválasztásával elúszott az utolsó esély is. Mostmár megy minden érdemi termelői munka Indiába meg Mehikóba. Csak idén valami két és félmillió H2B vízumot akarnak kiszórni.
@nyelv-ész: várjátok már meg a következő részt, ott van a szerkesztőben csak amíg nincsenek képek és nem mentem át rajta ötször-hatszor, nem akarom élesíteni.
Lesz még három rész a terveim szerint, jönnek a japók, Max Hoffman, meg a többiek is. Türelem. Próbálok valami érdekeset érdekesen tálalni.
Make Valamit 2021.02.18 07:09:58
@Untermensch4: "...állambácsi nem annyira része az egyén életének. " Eddig legalábbis, meglátjuk 4 év után mi marad majd ebből.
Egy lépésre a győzelemtől? Talán kevesen tudják, hogy a Szovjetuniónak saját programja volt digitális hangformátumok és az azokat lejátszó eszközök kifejlesztésére. A sorozatgyártásra kész optikai lemezeket és a hozzájuk tartozó lejátszókat már a CD lemez bemutatása előtt 1 évvel elkészítették, és…..
Make Valamit 2021.02.16 14:15:36
@gigabursch: mára már szerintem az összes DAT meghajtó elpusztult; egyszerűen túl bonyolultak voltak mechanikailag. Meg voltak azért a kiváló hangminőség mellett hibái, pl a szalagsebesség változott lejátszó és lejátszó között, ezért volt olyan hogy egy bizonyos készülékkel készített szalagot egy másik nem mindig tudott lejátszani. Nem is volt ritka eset mint ahogy a SONY állítja.
Make Valamit 2021.02.16 15:30:30
@horrorpornó bábszínház: ha megnézed az ISS-en az orosz modult 1:1-ben a MIR-t építették meg újra. Bevált technika, minek változtatni.
Első rész Az átkozott pénzügyesek, azok! Nem hagynak nyugton ülni a krómmal befuttatott cirkálódban! A legutóbbi igazgatótanácsi ülésen megpróbáltak sarokba szorítani, hogy vajon el tudod-e egyáltalán adni az alsó-középosztálybeli vásárlóidnak a 'luxus-Chevy'-t. Még a cégvezető Ed Cole is…..
Make Valamit 2021.02.15 10:31:35
@csakúgybelepofázok: Főleg, hogy ez a második ;) Lesz még, és képzeld el húztam is belőle bőven.
Make Valamit 2021.02.15 11:46:14
@citrix: Hát persze, hobbiból elfér már egy szép nagy V8-as batár a garázsban, de 1973-ban a Hemi 'Cuda vételárával megegyező összegű volt a biztosítása. Ezért vehettél akkoriban $2-300-ért használt muscle cart ami ma felújítva $30-40 EZRET ér. Utána meg, ha a két alternatívád a lazán összecsapott hazai, 20 litert evő 150 lovas szekér vagy a japán kis műszaki ékszer 90 lóval, fele fogyasztással, az igazából nem is alternatíva.
@Bandibacsi34: igen, elég pesszimista jóslatokat hallok a következő négy évre. $5/gal üzemanyag biztos, de elemzők szerint a duplája is lehet a legrosszabb esetben. Nem jó ötlet egy olajvezeték építését leállítani, mert az egy eléggé biztonságos szállítási mód. Most majd ugyanazt az olajat jóval drágábban, vonaton és teherautókon kell elszállítani, ami lényegesen kevésbé környezetbarát/biztonságos.
Make Valamit 2021.02.16 13:46:52
@Untermensch4: a többségnek itthon úgysincs új autóra pénze, max két fél kókuszdiót ütögethetnek össze. Emiatt van annyi céges kocsival kompenzáló pöcs az úton.
Nevezhetnénk őket inkább hordható lejátszóknak, mert hordozni a 20 kilogrammos boombox rádiósmagnót is lehet, de a hordhatóról általában a mai okos termékek jutnak az ember eszébe. Kabátban elrejthető mini orsós magnót a kémek is használtak a hidegháború folyamán már a múlt század hatvanas éveitől…..
Make Valamit 2020.12.24 16:09:04
@gigabursch: tja. Mielőtt meglett volna az első olyan telefonom ami élhető minőségben tudott MP3-at lejátszani, szerintem tíz évet használtam egy Philips Expanium-211 discmant.
1948-tól kezdve volt egy nem kimondottan harci, hanem inkább ideológiai elektronikai hadviselése a szocialista országoknak, amire nem sajnáltak pénz és energiát. Ez a külföldi rádióműsorok zavarása. Pár év alatt a szovjet zavaróállomások szervezete egy igazi óriássá, monstrummá fejlődött, a…..
Sokan tudják, hogy épp ma 63 éves a Trabant, 56 éves a Trabant 601, de azt már kevesebben, hogy ma 24 éves a Sachsenring Uni 1 is. Az autót, amely Németország, de talán a világ első modern felépítésű, a maihoz hasonló műszaki megoldásait alkalmazó hibridje volt, 1996 november 7-én mutatták be a…..
Július 27. szombat, úton. Szép az idő, délután térképeket javítottam, aztán olvastam. Lucó hozott le három érdekesnek látszó könyvet: A Viktort, ezzel már végeztem, a Maffiaregényt, és Hitlerről egy könyvet. Most pár napja a Bartus László által írt Maffiaregényt olvasom Érdekesnek…..
A Harmadik Birodalom fénykorában Franciaországtól Sztálingrádig, valamint Berlintől Észak-Afrikáig húzódott. Ezeken az irdatlan távolságokon keresztül mégis pillanatok alatt tudtak a parancsnokok a német főhadiszállással kommunikálni. A frontvonalakban működő sokféle középhullámú és rövidhullámú…..
Az Ikarus szó az előző évszázad második felének egyik legsikeresebb magyar termékét és az azt gyártó vállalatot juttatja eszünkbe. Az 1970 -80-as években, hazánkban a menetrend szerinti közlekedést szolgáló cégek évente több mint 1000 autóbuszt vásároltak, szinte kizárólag Ikarusokat. Az itthoni…..
Irán 2020. január nyolcadikán rakétatámadást indított a szomszédos Irakban lévő két amerikai támaszpont ellen, válaszul a Kászem Szolejmáni ellen elkövetett merényletre. A támadás után F-35-ös vadászgépek emelkedtek a levegőbe, de miután az iráni kezelők folyamatosan közölték a gépek pozícióját az…..