Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Make Valamit

147 bejegyzést írt és 1117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2005. JÚLIUSJúlius 13. szerda, úton. A barba panaszkodott, hogy két órát kellett várnia a pilotra. Igaza van, ez disznóság, visszatartani a hajót. Ha egyedül bemehetett Thamshavenbe, akkor innen is kimehetett volna. Mielőtt elment a vonal beszéltem az asszonnyal. Rossz híre volt, hogy Szabolcsnak…..
2005. MÁJUSMájus 26. csütörtök, Gaeta. Ez egy aranyos kisváros, tisztára európai, de nem ám EU-s!GaetaItt még a jó értelemben vett Európáról van szó, ahol még nincs iszonyatos rohanás, ahol még kiülnek az emberek (akik ez esetben férfiak) a trattoriák teraszára kártyázni, és a kibicek szeme láttára…..
"Damaged in Italy" = Olaszországban sérült. Ez az Out-Of-Order S.r.l. szlogenje ami leírja az órái létrehozásának koncepcióját. 2013-ban, egy „át nem pihent" éjszaka után született meg a velencei márka, amely a tudatosan leélt kinézetű órákat gyártja...
2003. NOVEMBER November 4. kedd, úton, Mustola. A hajnali őrség minden gond nélkül lezajlott volna, ha nem kellett volna rekedtre üvöltöznöm magam...Ahogy elhagyjuk Gogoland szigetét, az orosz parti őrség hívja a hajókat, be kell jelentkezni. Hallom, hogy hívnak. Tisztán, erősen jött az adás, én…..
2003. október   Október 14. kedd, úton, Amszterdam. Ebédre halat kaptunk, mindenki igen elégedett volt. Kirántva, ahogy tegnap este is a kóstolót kaptam. Az őrségem után, este hétkor érkeztünk Ijmujden elé. Itt zsilipelés, majd egy órányi út a hangárig.Fedett helyen rakodtunk, nem kell félni,…..
Régebben talán mar írtam a hajó “villanyszerelőjéről”, pontosabban az elektrikusáról, de most egy poszt erejéig visszatérek hozzá. Ez is pont olyan magányos beosztás, mint például a szakácsé, vagy a parancsnoké, gép üzemvezetőé, azzal a különbséggel, hogy  szükség eseten nincs más, aki…..
Mivel Wiktort meggyőződésétől eltántorítani nem tudtam, hamar rövidre zártam az átadás-átvételt. Megszámoltam a pénzt es útjára bocsájtottam. Vérig volt sértve, hogy nem kérdezősködöm. Éppen olvasgattam a korábbi levelezéseket, mikor mindenféle előzetes nélkül eltűnt a levelező program. Web alapú a…..
Ha Murphy törvényeit igaznak fogadjuk el a szárazföldön, akkor a tengeren ez többszörösen igaz. Ha valami váratlan, esemény, történés  dobná fel a napunkat, akkor az biztos, hogy szombatról vasárnapra virradólag és persze éjfél után fog történni. Egy kisebb fajta családi összejövetelt tartottunk…..
Láttad az összetört autós 'compilation' videókat Youtube-n, elolvastad a kommenteket, kicsit talán még gondolkoztál is rajta hogy Te hogy csináltad volna - de elmondhatom hogy a puffanás utáni két perc így is igazi szellemi kihívás lesz. forrás: xThilox Youtube..
Néz rám a garázsban, és nem érti, hogy került ide. Nézek rá, és nem értem, hogy került ide. Berheltem én már autókat életemben, de azokban mind rossz helyen volt a motor, és megszokott módon készültek. Érzem minden porcikámmal, hogy ez itt nagyon más világ. Elkezdek közelíteni felé a csavarkulccsal,…..
2004. November 11. csütörtök, úton. Viszonylag tűrhető az idő, sőt, nyár van kérem: rövidnadrág, trikó, papucs zokni nélkül!VideózomElkészültem a videóval. A kamerából beolvasott film a vágás után 4,9 gigabájt nagyságú volt, még akkor is, ha két részből áll. Csináltam belőle egy VCD-t (videó CD),…..
2004.Sokat agyaltam, hogy ne hagyjam-e ki ezt a részt, de a napló akkor napló, ha nem változtatunk...Október 20. szerda, úton. Az időjárás-előrejelzés mindenféle csúnyákat mond, nem is szeretem hallgatni az efféle beszédeket.Olvassunk tovább, jó?Milyen jó, hogy az ember feledékeny, és amikor letölti…..
"Igen Porschém van, de nem olyan!" - húsz éve a 911 tulajok szófordulata ez a mondat, akkor mutatta be ugyanis a stuttgarti gyártó a Cayenne luxusterepjárót. Ki tudná már megmondani hogy a sok besült töltény után miért éppen ez a Porsche orrot kapott megemelt Passat ütötte át az átlagember…..
 2004.Szeptember 27. hétfő, úton. Ez mindig így van: ha lassan akarsz menni, akkor az istennek se tudsz, ha sietni kell, akkor meg mint a csiga. Most a reggel hatos érkezés érdekében éjfélkor lelassítottam. lassú menetben 9 csomót teljesítettünk, levettem egész lassúra, ezzel 8,7 volt a sebesség.…..
 2004.  Augusztus 11. szerda, Bréma, úton. Hiába az esti shiftelés, reggel hatkor még tíz métert előre kellett mennünk, hogy a rakodócsőnek megfelelő helyzetbe legyen a raktár hátulja.Hétköznapi csodákVan úgy, hogy az ember elcsodálkozik a leghétköznapibb dolgokon. Így jártam tegnap és ma a…..
 Egy képernyő, aminek nem kellene ott lennie Néha a semmiből bukkannak fel képek olyan eszközről, amiről nem is gondoltuk volna, hogy létezik. 2019. decemberében egy népszerű tengeralattjárós oldal szerkesztője, Erick Moreno a Twitteren közzétett egy fényképet, amelyen egy navigációs rendszer…..
Make Valamit 2022.10.04 08:08:00
@gigabursch: ha az egész környékkel tudatni szeretnéd hol vagy, persze. Csak akkor minek egy tengeralattjáró. Az F-111 vadászgépnek volt olyan felszínkövető radarja, ami pár méter pontossággal tudta a föld felett vezetni a gépet. Annyira erős letapogató jele volt hogy tíz kilométeres távolságból már világított a radarokon.
Amikor az ember órát akar venni, elmegy a sarki órás butikba, esetleg ha valami márkásabb időmérőt szeretne, a márka saját boltjába. Csak egészen keveseknek jutna eszébe a közösségi finanszírozással foglalkozó oldalra, a Kickstarterre kattintani. A kétezres évek előtt is voltak már egyedi,…..
Egy nem az Idegenlégióhoz kapcsolódó anyag következik, mégis megosztom...
Make Valamit 2022.02.27 20:01:25
@Attila94: hamar elfelejtették az emberek amikor 2014-ben az ukránok tisztogatták az országot az orosz szakadároktól. Dehát annak nem volt ilyen jó marketingje.
Ez a poszt azoknak szól akik a Covid miatt otthon ülnek, és a munkaadójuk valamiért úgy gondolja, hogy a produktivitás egyenlő azzal hogy valaki 8 órát a képernyő előtt ül. Nyilván ha nem drónpilóta a dolgozó, ez irreális. Bejött a tuti tipp a kollegáktól, rakd fel a mousemover-t, az piszkálja az…..
Make Valamit 2020.10.23 09:14:07
@Klown: de azt is telepíteni kell, ami nem biztos hogy engedélyezve van és látszik SCCM-ben is. Ezt inkább arra lehet használni hogy egy automatikusan frissülő felügyeleti rendszer mindig látszódjon, lásd ha valami történik és reagálj rá, de ha közben lecsukja magát a gép inaktivitás miatt, akkor mit ér az egész.
Persze egy ideig inkább szuper titkos volt, de ez nem csökkenti az érdemeit. Az ötvenes évek végén,amikor a szovjet űrprogram kilőtt, Szimferopol közelében a Krím félszigeten titkos űrkommunikációs bázist helyeztek üzembe, amely később NIP-10, vagy Szimferopol-28 néven vált ismertté. A…..
Make Valamit 2021.08.10 10:59:19
@Pierr Kardán: a fónia nyílt, kódolatlan frekvencián ment, és a videojel összerakásához se kellett Bletchley Parkból szökött matematikusnak lenni. Az analóg titkosításokat akkoriban már ismerték, de ilyen áramzabáló/felesleges technikának semmi helye sem volt az űrhajókon. Sokáig nem használtak titkosítást az amcsi katonák se, rádiósok ismerik a 255.550MHz-et, ez anno a tengerészek saját műholdjainak a frekvenciája volt, de a mai napig aktív még pár madár és szoktam rajta hallani brazil meg orosz kommunikációt is. Egy $35-ös rádió kell csak. Ha jól emlékszem amikor elkezdték a távirányítós csapásmérő drónokat használni, azt is kiszúrta valaki hogy a videojel kódolatlanul megy, csak az irányításért felelős jelet kódolták, úgyhogy tévén nézhetted kit bombáznak éppen.
1976 - Niki Lauda balesete. Az osztrák pilóta a verseny előtti éjszakán még megpróbálja jobb belátásra bírni pilótatársait: ugyan a pályát évek óta finomítják, újraaszfaltozzák, de a Forma 1-es kocsik teljesítményével nem tudnak lépést tartani; a pálya hossza miatt nincs elég mentő, sem…..
Szeretnék játszani egy játékot, ahogy Fűrész is mondta. Nem megijedni, csak ebből a négyesből kell kiválasztani azt aki kilóg a sorból: Bús Edina Michèle Mouton Pintér Marianna Szántó Nikolett Megvolt? Aki Michèle Mouton-t választotta, üljön le. A kakukktojás természetesen "Éden" Marianna;…..
Make Valamit 2021.06.20 21:59:24
@Lorrh: Jó, de melyik példa kéne még? Az ID.3 ami a nevében szereplő kilométert nem megy el anélkül hogy kiakadna a fedélzeti komputere? A Leaf a maga 60-80km-es "hatótávjával"? (személyes véleményem szerint az autóhoz a Leaf van a legközelebb... már csak azt a nyüves akksi-kérdést kéne megoldani) Az elektromos Smart, CitiGo meg ezek pedig szigorúan városi autók. A Porsche Taycan? €153.000 a néptömegek 99.9%-ának teljesen irreális összeg. (=játék kategória)
@Untermensch4: marha jó, már most is van egy kurvára környezetszennyező akkupakk minden EV-ben, ha még cserélgetni is kell, akkor KETTŐ kell. Ez nem megvalósítható, nincs közel sem elég nyersanyag.
Ha holnap elkezdenék az áramszolgáltatók kiépíteni a 25kV-os hálózatot minden nagyvárosi utcába, még el is hinném hogy ebből lesz 2030-ra valami. Addig... porhintés + politika!
Make Valamit 2021.06.22 11:03:28
@Untermensch4: Nem vagyok ellene az elektrizálásnak, szerintem is az a jövő, csak. Már most úgy viselkednek különböző totál fogalmatlan, magukat autósújságírónak hívó alkoholisták meg önjelölt 'elektropápák' mintha a villanyautó 1:1-ben leválthatná _most_ az ICE autóinkat. A közelben sincsenek még. A baj az hogy a hülye politikusok meg bevették a maszlagot és törvényt is hoztak, mert ahhoz értenek. Remélem az autógyártók bele is törlik az orrukat a törvényükbe, mint a kutyáét a szarába. Most olvasom hogy az európai emissziós normák miatt a Nissan nem fogja a 400Z-t importálni, mert nem teljesíti az Eu6-ot. A baj ott van, hogy nincs villany-sportautóujk ami helyettesítené. (Ezt sem.) A villanyautó városba mint közösségi jármű még hunyorítva megfelel, bár egy szakadék Ikarus 50x annyi embert visz el, de pl. városba privát villanyautó értelmetlen, hová dugod tölteni? Három sor panelházra jut egy töltő. Kilógatod a hetedikről a hosszabbítót? Gazdagok játéka ez egyelőre, meg a félrevezetett birkáké akik befizettek egy Model3-ra vagy Leafre és kihúzzák magukat: "ÉN megmentettem a világot."
Make Valamit 2021.06.22 14:06:17
@Untermensch4: tudnád hány van amelyik vezetni se tud rendesen, életében nem ment versenypályán de azért elsőnek jelentkezik ha Stuttgartba kell menni Porsche bemutatóra.
A színes televíziós műsorszolgáltatás a Szovjetunióban csak 1967-ben kezdődött, de ennek ellenére 1959-ben már projektoros sík képernyős színes készülékek üzemeltek a birodalomban. Hogyan lehetséges ez? 1951-től az Egyesült Államokban már rendszeres színes televíziós műsorszórás indult, de volt…..
Az Ever Given balesetének margójára… A bejegyzés célja nem a bizonyítványom magyarázása lesz, inkább csak némi háttér információ a „szakértésemet” illetően. Bencsik Attila barátomat, egykori osztálytársamat kereste meg az RTL klub egyik újságírója, akinek aztán eszébe jutottam…  :-) Az interjú…..