Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aHim

0 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A THR éves rendezői kerekasztal-beszélgetésén Tarantino arról beszélt, hogy erősen fontolgatja a visszavonulást. Borúlátásának okai nem valamiféle alkotói válság körül keresendők - szépen volnánk, ha QT ilyesmivel szembesülne -, egyszerűen a film médiumának…..
aHim 2012.11.28 20:38:26
Ide még nem írtam, de ez most érdekes téma.

Alapvetően egy nagyjából ugyan annak a hisztinek tűnik, mint ami az analóg fényképezés körül volt, mikor megjelentek az első digitális gépek. A mai FF gépek minden értelemben rávernek a filmes társaikra, sokkal stabilabban lehet velük dolgozni, jobban kiszámítható a viselkedésük, és noha elhozta a fényképezést szélesebb rétegek számára elérhető szintre, a minőségi munka még itt is a szaktudáson múlik java részt - a profi felszerelés mellett. Nyilván művészkedni lehet bármire, de hogy azért, mert az adott effekt előállításához, nem kell - fényképezésnél - elpancsolni egy tonna folyadékot, meg kidobni másik kiló papaírt meg filmet, hanem csak gombokat kell nyomogatni, nem kell azt gondolni, hogy a stabilan jó munkához ne kellene szakértelem.

Szóval, amikor egy Apocalypto szintű naturális mű elkészülhet a Panavision Genesis kamerájával külön fényforrások nélkül, csak azért, mert olyan érzékenységet lehet vele használni a színdinamika elvesztése nélkül, amit filmmel sose lehetett, akkor azért leül az ember elgondolkodni, hogy vajon a film körülményes kezelése miatti privilegizált helyzetük, vagy ténylegesen a film, mint művészeti forma vesztét siratják a T. alkotók.

Úgyhogy remélem QT is térdel egy kicsit kukoricán a sarokban, majd újult lelkesedéssel, üdvözült mosollyal az arcán nekiáll filmet készíteni :)
Ugye bármelyik pillanatban megérkezhetnek a második generációs Core i5-össel meg Core i7-essel szerelt MacBook Prók, kivéve, ha az Intel nem szállítja le ezeket az Apple-nek. Sem senki másnak, és nagyon úgy tűnik, hogy most ez a helyzet.Kiderült ugyanis, hogy a processzorok mellé…..
Épp két éve, hogy Steve Jobs egy dolgozóknak címzett levélben közölte mindenkivel, hogy betegszabadságra megy, mert állapota rosszabb, mint hitte. Később kiderült, májátültetése volt a vezének.Most újra egy hasonló levél ment körbe, ezúttal azonban nincs megadva határidő a…..
Noha iPhone-t nem kapunk a héten, a T-Mobile vigaszképp ingyenes magyar térképet ajánl a Navigon szoftveréhez. Íme a közlemény:Az App Store-ban elérhető Navigon select T-Mobile Edition navigációs szoftvercsomag számos kényelmi funkcióval és a NAVTEQ térképgyártó legfrissebb…..
aHim 2010.08.26 19:47:17
Óriási, magával ragadó, évtizedeken átívelő sikertörténet vette kezdetét, amikor az Apple piacra dobta a twice as amazing tölthető telepeket. Akkora sokkot kaptunk, hogy egy teljes képriportot közöltünk arról, miként újítja meg ez a termék az egész iparágat.Most azonban…..
Még most sem hiszem el, pedig igaz: sikerült beszereznünk az Apple forradalmi töltőjét. Képriport formájában foglalom össze, hogy milyen zseniálisan lehet elemeket tölteni ezzel az elképesztő eszközzel: Még most sem hiszem el, amit Jobs és Ive összehozott a cupertinói…..
aHim 2010.08.05 12:15:05
@norbi2k: ott a pont!
Különös, hogy Steve Jobs nem egy keynote-on mutatta meg, milyen jó egy óriás-trackpadon kiadni a sokujjas gesztusokat, ráadásul egy weboldalra kitett videóval sem könnyítették meg a dolgunkat. Mindegy, nagyjából el tudjuk képzelni, lapos mint a menzás rántott hús, az…..
Azt ugye tudtuk, hogy a fehér iPhone 4-est nem lehetett megrendelni a debütálás napján, aztán később se, az Apple gyártási problémákra és nehézségekre hivatkozott.Ma egy hivatalos bejelentést tettek, hogy a fehér iPhone 4-gyel még több problémájuk van, mint korábban hitték…..
aHim 2010.07.24 10:49:06
@gitáros: nem is tudom... neked az van buza? :)
 A lényeg, hogy a mobillal vették fel és a mobillal is vágták meg, szóval rögzítés és feldolgozás szempontjából kizárólag iPhone 4-gyel készült a filmecske. Vannak egyébként jó pillanatok, de alapvetően az elviselhetőnél több giccs, arra viszont mindenképp jó a film,…..
Érdekes anyag jelent meg a HWSW-n arról, hogy az iPhone-ok negyede két éven belül tönkremegy. Összevág ez azzal, amiről pár napja írtam: hogy az új mobil bemutatása óta a kétéves 3G-m állapota folyamatosan romlik, és ugyanezt tapasztalata Ádám, sőt, több olyan ismerősöm is,…..
Először csak rossz viccnek tűnt, főleg, hogy a Gizmodón jelent meg, márpedig a lap mostanában nincs valami jóban az Apple-lel, de mostanra biztosnak tűnik: az új mobil eldobja a jelet, ha két ponton is megérintjük a keretét. Mivel beszélgetés közben erre igen nagy esély van,…..
Alapvetés: iPhone-t két generációként cserélünk, kivéve, ha annyi pénzünk van, hogy mindegyik modellt megvesszük, vagy ha annyira csalódunk a készülékben, hogy egy másik gyártó termékével vígasztalódunk. Máskülönben viszont kétévente van annyi változás az iPhone-nál,…..
aHim 2010.06.20 13:48:54
@Karesz000: Ha neked nem kell és nem éri meg, akkor a, vagy nem próbáltad vagy b, próbáltad, és nincs rá szükséged. Az, hogy sokba kerül az átlagembernek az tény, az hogy drága e az már csak összehasonlítás kérdése, és változó. Nekem nagyon sokat segít tanulásban, jó jegyzeteket innen olvasni, szerkeszteni, könyvet bogarászni, filmet/sorozatot nézni vonaton, amikor már minden máshoz koki vagy, távvezérelni a PC-ket, netezni, e-mailezni, melóhoz anyagokat nézni, mikor semmi nincs kéznél, fordítani, diktafonnak használni, menetrendet megnézni, kocsihoz hasznos adatok számolni, de ezen kívül még mozi/tv műsor zsebben, képregény, árfolyamok, részvényeket befektetéseket figyelni és navigálni. Őszintén szólva nem vagyok Applefejű, sőt, a pcre esküszöm, de elég sokat segít, ha egy kisebb iroda van a zsebedben... Ha neked nem kell attól még nem én vagyok a nagyzolós köcsög.
aHim 2010.06.20 14:02:21
@Karesz000: Őszintén? Irigyelném azokat akik megtehetik, hogy gyakran cserélgetik ezeket - ha nem szarnám le az effajta viszonítgatást:)

Nézd a jó oldalát. Ha valakinek annyi pénze van, hogy gyakran cserél és itthon vásárol, mert már nem szenved szürkeimporttal, akkor adózik utána. Tehát közvetve az ő hülyesége neked is jó. :)
Utazónk Inutil zsebében Hongkongban járt, úgyhogy Csabához hasonlóan ő is élményekben gazdag agykéreggel tért vissza a kalandból. Ráadásul szert tett két barátra is, akik bár azt állították, a testvérei, valami mégsem stimmelt náluk. Szert tett két szánalmas utánzó…..
Már tegnap este letáborozott egy félőrült Dallasban, hogy nehogy lekésse a június 24-i iPhone 4 premiert. Igen, az még hat nap. Tegnaptól számítva hét. Addig sátorban lakik a csávó. A video elején úgy tűnt, hogy egy igazi kis Tarantinóval van dolgunk, de aztán a beszédből…..
Már amikor azt hinnénk, hogy a Foxconn shenzeni üzemében dolgozóknak jobb lesz, mert 60 százalékos fizetésemelést, valamint családjukhoz közelebbi munkahely ígéretét kapták, és miután úgy döntöttek, hogy nem fizetnek az öngyilkosok családjainak bánatpénzt (ami miatt az…..
Oké, ez így nem annyira meglepő hír, eddig is volt fehér iPhone, de ezúttal az előlap is színváltós lesz az Apple.pro által kiszivárogtatott képek szerint.De nem is ez a lényeg, hanem hogy ezt a képet hozta össze egy Photoshop-bajnok, amivel az Apple új dizájnja masszívan…..
Megmondom őszintén, egyre terhesebb, amit az iTunes művel, amikor beindul a Sync: normálisan ennek úgy kéne kinéznie, hogy kapcsolódás után észrevétlenül, másodpercek alatt összesimul az iPhone-nal, ezzel szemben az alkalmazás minden alkalommal az előtérbe ugrik, beindul a…..
Appleblog Eheti hirdetőnk: iDealer 2010.04.15 08:56:00
Az amerikai iDealer óriási segítség azoknak, akik az USA-ból szeretnének valami rendelni, csak épp nem szállítják az adott terméket Magyarországra, vagy különböző okokból képtelenség itthonról fizetni az eladónak. Hogy egy konkrét példánál maradjunk, a cégtől…..
aHim 2010.04.15 13:07:16
@trixilw: Írj nekik. Baromi gyorsan válaszolnak, ráadásul előzetes árajánlatot adnak, ahhoz tartják magukat, a postázási idő meg nem rajtuk múlik. Én Amazon-os cuccot rendeltem tőlük, megoldottak minden gixert.
Nálam a két rendelt termék 50-50 dodo volt, amire ideért összesen 30 akármennyi magyr péz lett mindennel együtt... Azonban tudni kell, hogy itthon darabja 35:) lehet fejszámolni, szerintem korrektek, jó a tapasztalat.
Az előzetes jelek és a több helyről érkező pletykák szerint ma a MacBook Pro család frissítése van napirenden, lesznek itt gigabájtok meg gigaflopsok, szóval így reggel inkább kezdjünk egy kis iPhone-os találgatással.Már tavaly nyáron is jöttek a pletykák az előlapi iPhone-os…..
Vannak még csodák, az Apple elfogadta az Opera Minit, vagyis a szupergyors böngésző megjelenhet az Apple telefonján. Ez azért is meglepő, mert korábban simán dobott vissza böngészőt az Apple azért, mert ugyanazt a funkciót látja el, mint a Safari.Egy korábbi videóból láthattuk,…..
aHim 2010.04.13 08:11:53
@Dervenkál Egon: Be kell kapcsolni a Mobile view-t a beállításokban.
Valószínűleg ők a világ legbátrabb és legtürelmesebb emberei, akik a BKV-vel próbálnak együtt dolgozni, de a legjobbak is, hiszen tegnap megnyerték az iPhone vs. Android konferencia Év Alkalmazása díját a BpMenetrenddel, mint legjobb iPhone-os alkalmazás készítői. Ezúton is…..
Megdöbbentő képsorok ezek, csak erős idegzetűeknek. Jellemző, hogy megint hülyének vagyunk nézve, drágán veszünk olcsót, kiszipolyoznak minket, mert tessék. Valaki valahol felnyitotta az iPadet, és ezt látta benne.Az alkotás találó válasz arra a hírre, hogy gyenge hardverektől…..
aHim 2010.04.06 15:28:34
@Könyvelő Mo: Agyvérzést kapok az effajta "bolondozástól".
Ezt állítják a fejlesztők, akik már el is küldték az Opera Mini alkalmazást az AppStore-ba, ami nagy valószínűséggel le fog morzsolódni az engedélyezési eljáráson. Lássuk, mit nem fogunk látni soha a telefonon: A videón egyébként elvileg két iPhone 3GS-t láthatunk Edge…..
Az Apple tegnap nyilvánosságra hozta, hogy bepereli a HTC-t szabadalomlopás miatt. 20 levédett dokumentumot neveztek meg, amit az okostelefon-gyártó szerintük úgy ahogy van, felhasznált a saját készülékeikben. Steve Jobs így nyilatkozott:Vagy ülünk tétlenül, és nézzük, ahogy a…..
Appleblog Mi jön az iPad után? 2010.03.01 12:39:00
Remek összeállítás a Gizmodótól az Apple termékkínálatának bővítéséről: először volt az iPhone, aztán a nagyobb iPad, 2012-ben jöhet az asztalnyi iBoard, majd a szobányi iMat.    ..
aHim 2010.03.01 13:53:10
Elég cinikus írás:)

OFF

www.techmynd.com/wp-content/uploads/2009/11/steve-jobs-apple-products.jpg
Ezt a képet láttátok már?

OFF OFF

@Allin(HUN)Gary: Az a baj, hogy tulajdonképpen - miver az informatikai termékek gyártásának fellegvára a távolkelet - minden ilyen tárgy amit használunk onnan származik. Amelyik országban pedig sz@rnak az emberi jogokra, azt ki lehet használni. Kérdéses, hogy etikus e. Na igen. De kérdés, hogy miért sz@rnak rá az adott országok és miért nem tesznek mást? Mert ez az egyetlen mód a megélhetés megszerzésére?
Azért a folyamatos sirám a 3. világért is elég demagóg... Összetett probléma, és nem gondolom, hogy feltétlenül nekünk kellene mindennapjainkat önostorozással tölteni emiatt.

ON