Regisztráció Blogot indítok
Adatok
porkolabisti

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban áttekintem, mik voltak számomra az év legfontosabb ambient jellegű történései. Szokás szerint van toplista is! Jóllehet, idén minden korábbinál kevesebb ambient zenét hallgattam, mégis 2013 volt számomra az eddigi legfontosabb év ambient szemszögből. Tavasszal,…..
Cilinder Kreatív tízórai 2013.03.28 20:49:40
Unom a szendvicset. Legfőképpen a műanyagízű csirkemellsonkákat unom, meg a paprikás szalámikat és csoffadt parizereket. Ilyesmit ritka esetekről eltekintve régesrégóta nem lehet lenyomni a torkomon reggeli gyanánt.  Aztán unom a fűrészporízű, darabjaira málló, száraz…..
A most egybegyűjtött öt lemezt nem a műfaji hasonlóság köti össze, hanem az őszi évszak sajátos szépsége iránti fogékonyság. Az előadók: Robert Rich, Olan Mill, Casi Cada Minuto, Christoph Berg, Kettel & Secede. Kettel & Secede: When Can (Sending Orbs) Kevés…..
Ma megnéztem a Fashion Street-i XMS-ben az iPad Minit. Nem úgy mentünk oda, hogy megveszem, egyszerűen érdekelt, hogy milyen kézbe fogni, nyomkodni, használni egy kicsit. Jelenleg egy legelső verziójú 16 GB-os, 3G-s iPadet használok, amit 2010-ben vásároltam. A legnagyobb bajom vele…..
porkolabisti 2012.11.02 20:03:29
Ötödik napja, hogy végre Magyarországon is elérhetőek az Android Market fizetős alkalmazásai - legalábbis egy részük. Sajnos ugyanis a bővítés előtt felkerült appok alapbeállításként továbbra is csak az eredetileg fizetési lehetőséget biztosító területeken jelennek meg a…..
  A tegnapi nap folyamán mind az androidos Twitter, mind pedig a Facebook app kapott egy többé-kevésbé jelentős frissítést. Ugyan külön-külön nem szántam volna nekik egy posztot, de a kettő együtt már pont elég egy rövidebb lélegzetvételű íráshoz.   Twitter  …..
Gyönyörű, jól használható interfész, intuitív működés, kényelmes használat... Nagyon-nagyon meg kellett erőltessem magam, hogy legalább egy pár hátrányt össze tudjak kaparni a cikkbe. Ha RSS readert keresel androidra, akkor nyugodtan fellélegezhetsz, dőlj hátra, kezeket…..
Webisztán Elérhetetlen a Facebook 2010.08.31 14:13:00
update 14:31 Közben - fél óra mélykóma után - elkezdett magához térni a Facebook. Halleluja. Az európai felhasználók tömegesen jelentik, hogy elérhetetlenné vált a Facebook, körülbelül délután 2 óra magasságában. Egyelőre a visszajelzések alapján lokálisnak…..
porkolabisti 2010.08.31 17:02:30
B-oldal Konkrétan paraszt zenék 2010.06.14 07:32:00
Van egy olyan zenei pool Magyarországon, ami a lakodalmas techno köré épül, és egy r sugarú körben tartalmaz még 1-2 cifra dolgot, ilyen Márió, a harmonikás, illetve bármilyen "XY, a ..." sablon szervezett előadó, valamint a giccsipar képviselői is, pl. Edvin 'Csűry…..
Nehéz verseny volt mindegyik pilóta számára, baleset tömkelege és és a szokatlanul gyors gumikopás nehezítette a pilóták dolgát. Én azt mondom, hogy sima Alonso győzelem lehetett volna ha nem avatkoznak közbe az újoncok. Új fajta futam beszámolóval készülök.Videós…..
porkolabisti 2010.06.13 20:35:56
Ebben az évben először sikerült valakinek megvernie a Red Bull pilótáit az időmérőn. Lewis Hamilton viszonylag nagy különbséggel verte meg a Red Bull duóját, ám Webbernek és Vettelnek sok szuperlágy gumi maradt a futamra, ami nagy előnyt jelenthet a drasztikus gumi kopás miatt.…..
Mark Webber és Sebastian Vettel megbeszélték az incidenst, és megígérték, hogy mindenükkel azon lesznek, hogy többet ilyen ne forduljon elő a jövőben.A mai nap leült a Red Bullnál a két pilóta és megbeszélték a dolgokat. Vettel végül bocsánatot kért, Webber pedig elmondta,…..
Webber szerint túl korán kezdett el kanyarodni csapattársa, Vettel szerint pedig ki kellett volna szélednie az ausztrálnak. Na most kinek van igaza? Webber véleménye: "Sebastian gyorsabb volt nálam, nagyobb volt a sebessége. Egymás mellé kerültünk, de szerintem túl hamar…..
Szakértőink minden eddiginél keményebb szezonra számítanak, ami már meg is látszik a jelentkezők számán. Ezúttal egy igazi híresség járt a műhelyben, hogy átvegye hőn áhított klasszikus geometriájú magasbiciklijét, mivel eddig túl kevesen ismerték fel az utcán. Bátran…..
Bekövetkezett az, amit múlt héten csak sejtettünk: a Microsoft csetalkalmazásának ma demózott új verziója immár mélyen integrálja a közösségi szájtokon zajló aktivitásokat is. Így a felhasználók egyenesen a Live Messenger csetablakából is cserélhetnek tartalmakat facebookos,…..
porkolabisti 2010.04.28 22:12:14
@naive: kiegészíteném a dolgot azzal, hogy ubuntuéknál jól sikerült néhány brainstorming: wiki.ubuntu.com/MeMenu
B-oldal Kraftwerk - Minimum-Maximum 2010.04.27 09:46:00
Mit is lehetne még mondani a Kraftwerkről? Nem sok új információt. Az elektronikus zene úttörői, sőt mondhatni megalkotói, akik immáron már 40 éve vannak a pályán - és állandóan képesek valami újat letenni az asztalra, anélkül, hogy feladnának bármit is korábbi énjükből.…..
Ozit végül csak elkapta a Blikk: olvasói fotó készült róla nemrégiben.     Jó hír a láncszakadással küszködőknek: megtaláltam a megoldást, hogyan menjünk haza! Jó, biztos mindenki tudja, de most jöttem rá, hogy ha összedrótozzuk/ragasztjuk/férceljük…..
A repülésnek egy óriási előnye van minden más utazással szemben: mégpedig a gyorsaság, ami az utazással töltött időben mutatkozik meg. Azonban ha hozzávesszük azt az időt, amíg kijutunk a nagyvárosoktól olykor több km-re lévő repülőtérre és várakozunk a csekkolásra, már…..
 Az új, hivatalos verzióról amúgy jött ma egy magyar nyelvű közlemény is. Ebből másolom most ide a lényeget: Persona: Újraindítás nélkül, egyetlen kattintással módosíthatók a Firefox témáiBővítményfrissítő: A Firefox jelezni fogja, ha egy bővítmény már…..
porkolabisti 2010.01.21 20:10:25
@sevi (Sevcsik): akkor ez a
"Open Video és Audio: A Firefox böngésző biztosítja a legjobb támogatást a HTML5 audio és video elemeihez, ezen kívül a videó már teljes képernyős módban is megtekinthető, valamint támogatja kereteket (poster frame)." szöveg csak kamu lenne?
Mivel nem tudtam milyen címet kitalálni a posztnak, elvileg a beküldő becenevéből alkottam egyet. Nem tudok mást mondani, csak hogy szépek a színek, jók az ikonok, és egész jó idő volt aznap októberben :)..
Windowsra tervezett alkalmazások futnak Wine segítségével, ez igaz a játékokra is. Ami gond, hogy nem mindre, de a WineHQ oldalán van egy egész jó felsorolás, mik azok, amik működnek, így vagy úgy. Van, aminél gond van a grafikával, pl nincs talaj játék közben, de van olyan is,…..