Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Márkosi Balázs

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
https://untappedbrilliance.com/8-reasons-why-adults-with-adhd-feel-stupid/   Nem szeretem a "hülye" szót, de azért ragaszkodtam hozzá a címben, mert sok ADHD-s ember így jellemzi önmagát. Az ADHD-sok, akikkel eddig találkoztam, többnyire találékonyak, intelligensek, éleselméjűek, humorosak és…..
Az elmúlt hetekben a medréből kiáradt pesszimizmus uralja az sajtót. Így nem könnyű derűsnek maradni, hiszen a távolság megtartása áldozatokkal jár, és az otthonmaradás is szokatlan szituációkat szül a mindennapokban. Amit viszont könnyen elfelejtünk, hogy két hónap alatt a világ nem alapjaiban…..
Ha felelős vásárlóként betáraznánk otthonra rumból, ezúttal társadalmi ügyet is támogathaunk vele.   Puerto Rico szigetén a COVID-19 (korona)vírus megjelenésével, a Don Q rumokat gyártó Serrallés lepárlóüzem, a gyáraiban átállította kapacitásait etil-alkohol előállításra, amelyet a világ…..
Az a baj csoporton belül megosztott felelősség illúziójával, hogy tényleg úgy érezzük, hogy a saját részünk is annyi, ahányad része vagyunk a közösségnek. Így a lelkiismeretünk teherbírásához igazíthatjuk az általunk viselt felelősséget. Utcabeliként, budapestiként vagy európaiként gondolhatunk…..
Az egyik kedvenc borral kapcsolatos idézetem Hamvas Bélát dícséri, Ő inspirálta a 2019.04.17-én, szerdán megnyíló Babérliget könyvesbolt, borbár és a hozzá tartozó Laurel Budapest étteremet. Amikor megtudtam, hogy a bor-, filozófia és hedonizmus számára is épül egy közös szentély a Kertész utca…..
Immár hatodik éve, hogy a kávé izgalmas világa körül forognak a mindennapjaim és noha ezalatt ezernél több különböző kávét kóstoltam és értékeltem, eddig még nem sikerült termőterületen látogatást tennem. Idén a 30-ik születésnapom alkalmából, gondoltam ideje kipipálni egy bakancslistás élményt, így…..
Professzionális élménygenerátor a város szélén, ráadásul egy ipari létesítményben? Elsőre furcsán hangzik, de a budapesti gin megérkezett és noha kihívások elé is állított, mindent elkövettem, hogy megkóstolhassam!    Honnan indultam? Na az megér egy misét. Meghívást kaptam az első magyar craft…..
2019. Február 5-e volt a kínai újév kezdete, így aki kihagyta a felmelegített rizsbort, vagy óvatosabb duhaj, remek alternatívaként válaszhatja, hogy beszéljünk egy kicsit a gasztronómia feltörekvő csillagairól a teákról. A témakör finoman szólva is gyerekcipőben jár itthon, viszont cserébe nem túl…..
Évről-évre, várom a februári békésebb időszakokat, hogy felkutathassam mit szeretnék okvetlenül kipróbálni, vagy jobban megismerni az új esztendőben. Igaz ez az általános gasztrotrendekre és specifikusan az italokra is, összességében viszont elmondhatjuk a 2019-es sem lesz unalmas. Lássuk, miért…..
A gasztronómiában dolgozók számára a január mindig a csendes kuporgatást levegővételt jelenti. Ez viszonylag jól ismétlődő tendencia aminek a jó oldala lehet, hogy a túlterhelt időszakok után, ilyenkor juthat idő a tervezésre hiszen ekkora már nagy vonalakban látszanak a 2019-es év sikergyanús…..
Létvágygerjesztő Álomalapítás 2019.01.23 18:00:00
Régóta játszom a gondolattal... Súlyosbításként pedig noszogat a környezetem, hogy a hivatásomból adódó rengeteg inspiráló élmény és megtapasztalás talán mások hasznára is válhat és egyébként is, folyton történetekben és metaforákban gondolkozom. Nem tisztázott, hogy…..