Regisztráció Blogot indítok
Adatok
casaubon

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiszivárgott a frászt, ha nagyon akarnák a cégek, akkor senki nem láthatná reklámfilmjeiket a meccs előtt, pláne nem HD-ben a YouTube-on, de ők pont azt akarják, hogy minél többen lássák a portékát így "kiszivárogtatnak" és úgy tesznek, mint aki nem is tud róla, hogy a…..
Szepesi György emlékén, Virtay Tamáson és Knézy Jenőn felnőve egészen szürreális élmény egy magyarnak az amerikai tévén követni az olimpiát. Itt nincs drukkolás, nincs örömében zokogó szakkommentátor vagy a versenyt extázisban követő, a mi fiainkkal-lányainkkal együtt…..
casaubon 2012.07.31 20:53:26
@Belpo: volt, a vívásnál.
de az egyébként nem feltétlenül baj, ha szurkol valamennyire egy kommentátor. csak ez ne vegye el teljesen az eszét és ne beszéljen egyfolytában hülyeségeket. de hát ezt hiába várjuk, úgy tűnik.
Döntőbe jutottunk, kijelenthetjük: forradalmasítottuk a futballt! Megmutattuk, hogyan lehet egyszerre zseniálisan és minősíthetetlenül is játszani. Kiegyenlített mérkőzésen, méltó ellenféllel találkoztunk Donyeckban, a gólnélküli kilencven percben plusz hosszabbításban,…..
casaubon 2012.06.28 15:58:33
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
ne bántsd Piquét - két borzasztóan szar szezon után most végre jól játszik. pedig sokszor Arbeloa vagy Ramos hülyeségeit is helyre kell hoznia.

igen, célravezető ez a horgászáshoz hasonlító taktika (fárasztom, fárasztom, aztán elkapom, amikor már nem bírja tovább), de tényleg unalmas. tény, hogy a védekezés rendben van (ha mégsem, ott van Casillas), de azért mégiscsak elgondolkodtató, hogy hat védekező típusú játékossal áll fel a csapat... VdB nem mer kockázatot vállalni, ezért játszik Busquets és Alonso is, holott utóbbinak az egész EB-n összesen két értékelhető megmozdulása volt (mindkettő a franciák ellen), tegnap is rengeteg labdát elszórt. ráadásul Xavi játékát is kioltja, az már a VB-n is kiderült két éve, hogy kicsit feljebb tolva ő korántsem annyira hatékony, ha pedig mégis hátrébb lép, hogy osztogasson, szervezzen, akkor egyrészt zavarják egymást, másrészt elölről hiányzik egy ember. Iniestára is igaz ez: balszélsőként is jó, de sokkal kevésbé érvényesül ott a játéka, mint akkor, ha van még előtte valaki. Negredo tegnapi csapatbaállítását meg csak az magyarázhatja, hogy a mester úgy gondolta, ad egy esélyt a portugáloknak azzal, hogy emberhátrányban kezdi a meccset.

mindenesetre, amíg minden meccset nyernek így, addig senki nem vethet semmit a kapitány szemére. az eredmény a fontos. és legalább újra lehet jó szívvel a spanyoloknak szurkolni így, hogy divat lett utálni őket :D

ja, és Cé tegnap ismét bebizonyította, hogy nem méltó az aranylabdára. a fontos meccsek túlnyomó többségén képtelen jól játszani.
Most, hogy a portugáloknak már több pontja van, mint nekünk, kötelező a győzelem. A La Roja nem hibázhat többet, főleg nem az írek ellen. Csak reménykedni tudunk, hogy Del Bosque visszatér a megszokott felálláshoz és elfelejti a taktikai újításokat, amelyhez a válogatottnak…..
Nagyszerű találat az alábbi egyik olvasónktól, még mindig röhögünk rajta, pedig lehet, sírni kellene azon, hogy egy Tények című műsorban friss hírként adnak el egy láthatóan hetekkel korábban felvett anyagot és annak aláfestő zenéjének címét sem igazén sikerül eltalálni.…..
Tamás bélszint rendelt az oktogoni Friday's-ben, de a második kísérletet is visszaküldette, annyira ehetetlen állaga volt. Ennek ellenére egy rövid veszekedés és rendőrséggel fenyegetőzés után kifizettették vele, amit nem fogyasztott el:Körülbelül két héttel ezelőtt, egy…..
A pancser sportbalesetek listáján van, aki társasjáték vagy vasalás közben sérült meg, más lábon lőtte magát, de akad, aki saját magát verte véresre. Kim Clijstersnek például azért kellett kihagynia az idei  párizsi Roland Garrost, mert unokatestvére esküvőjén…..
Greenwich Village egy nagyon frankó városnegyed Alsó-Manhattanban. Talán a legkülöncebb, legliberálisabb és leghangulatosabb hely egész New Yorkban. Olyan, ahová az ember – még egy hozzánk hasonlóan heteroszexuális is – kiszakadni, harmóniát keresni jár. Az én elképzeléseim…..
casaubon 2011.11.17 21:31:00
@art: Jóbarátok házat azért nem találtatok, mert azt egy Los Angeles-i stúdióban forgatták :)
casaubon 2011.11.20 12:10:51
@Ferguson: köszi! ezt nem tudtam, ha legközelebb arra járunk, megnézem azt az utcát, mert biztos jó a hangulata a környéknek.

@Mdavid89: +1
A Fox News egyik amerikai társadójának bemondója annyira lelkes lett Oszama bin Laden likvidálásának hírére, hogy lányos zavarban összekeverte a néhai terroristavezér nevét az amerikai elnökével. Mentsége nem sok van, talán csak annyi, hogy a képernyő alsó felén látható…..
casaubon 2011.05.03 13:24:08
de az indexnek is sikerült:
sportgeza.hu/futball/2011/05/03/oszama_bin_laden_arsenal/

"Amikor az Oszama-kapcsolat kipattant, az Arsenal B-közepe ezt a dalt énekelte: "Oszama, oh-oh, Kabulban bújkál, imádja az Arsenalt". ("Obama-woah-woah, He’s hiding near Kabul, He loves the Arsenal”.)"
A kampány első állomásán  Kedves barátaim! Bár bíztunk a győzelemben, de az végül elmaradt. Tegnap zárult le a civilbudapest.eu nevű igen civil kezdeményezés szavazása, ahol szerény személyem helyett Magyar György ügyvédet választották az úgynevezett civilek…..
Két jókedvű résztvevője már van a BL-playoff mezőnyének - estére ez a szám tizenötre dagad, aztán jöhet a leszámolás a főtábláért. A Kijev-Partizan duó felettébb kényelmesen készülgethet az utolsó rostára, hozzájuk csatlakozik a Celticet váratlanul tönkreverő Braga és…..
casaubon 2010.08.05 23:26:55
@popp: én is regelve vagyok ott, mégse tudom nézni :(
casaubon 2010.08.05 23:28:11
@casaubon: na, most végre bejön, a legjobbkor :)
casaubon 2010.08.05 23:35:57
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
casaubon 2010.07.19 11:24:20
@pannonpuma77: szerintem is. itt a vb-n pont akkor ment jobban a spanyololnak, amikor kicsit hátrébb lépett. és a Barcelonában is idén jóval többször játszott mögötte Busquets, mint Touré (aki ezért is megy el).

@Bajnok: ez egy nagyszerű felsorolás :) bár töketlen angolokat láttunk már.

a tévében tényleg ti voltatok a legjobbak, öröm volt hallgatni valakit, aki érti is, mi történik a pályán.
Egyébként sem azokról a sztárokról szólt a vébé, akiktől vártuk, talán nem felesleges beszélni egy poszt erejéig azokról, akik helyettük vitték a show-t. Azokról, akiket valamiért megjegyeztünk. Van a hajtás után található válogatottban olyan, akiről már hallottunk, csak el…..
(Kattintsatok a képre, faszikáim. A szöveges beharangozóhoz pedig a továbbra, ott ni.) Egy kép néha többet mond minden szónál ugyebár, de egyébként is miféle szavak lehetnének helyénvalóak, ugyanakkor minden elcsépeltségtől mentesek most? Mindössze 4 évente van lehetőségünk…..
casaubon 2010.07.12 01:08:18
@Balatony: "Neutrality: Poor for both teams, but if he had done his job right Spain would have won in normal time"

tökéletes összefoglalás. ha tényleg normálisan fúj, akkor a hollandok nagyjából 8-an fejezik be a meccset.

eddig nálam Xavi volt a csúcs. Iniesta most fellépett mellé. :) de az se semmi, hogy Fabregas gólpasszt adott az EB-döntőn is és most is.
Spanyolország - Paraguay  1 - 0 A selección egy-egy mérkőzése közben nagyjából a következő érzelmi állapotok lesznek úrrá azon a szerencsétlenen, aki nekik szurkol ezen a világbajnokságon (időrendi sorrendben): keserű csalódás, jeges rettegés, páni félelem, részleges…..
casaubon 2010.07.05 10:06:17
@nykaroly: teljesen igazad van, hogy a paraguayi tizenegyest is vissza kellett volna fújni (illetve, azt vissza kellett volna), de egy hülyeséget másikkal kompenzálni nem biztos, hogy szerencsés. ilyenkor szokták a bírók elveszteni a kontrollt a meccs fölött.
Elhullott az utolsó afrikai, és az egyik legnagyobb esélyesnek tartott csapat, mégsem a szomorkodásnak és a fikázásnak van itt az ideje, hiszen egy jó világbajnokság legfőbb ismérve, hogy ebben a szakaszában már térdig járunk a hősöket az egekbe emelő, antihősöket a pokolba…..
casaubon 2010.07.03 14:07:07
@Nerazzurri(Paolo Rink emlékdíjat a Nazionalelfnek): mégis, miben látod a különbséget? (azon kívül, hogy az uruguayiaknak szurkolsz :))
casaubon 2010.07.03 14:25:53
@giacinto: két, egyaránt durva sporszerűtlenséget elkövető játékos közül egyet lecsalóznak, a másikból hőst csinálnak. a különbséget én itt látom.
casaubon 2010.07.03 14:33:31
@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: lesgólt? mégis, ki lett volna lesen, amikor két uruguayi állt a gólvonalon? :)

itt nem a büntetés a kérdés. sportszerűtlen volt? az. Henry is az volt? igen. neki meg nem érdemelt mázlija volt, hogy megúszta, mert nem volt kevésbé látványos kezezés az se. Suareznek pedig az a meg nem érdemelt mázlija, hogy végül így továbbjutottak.
A kezdésig elüthetjük az időt CR kedvenc dalával.   (Art director: Vilaghalo) Kevés elkoptatottabb kifejezés létezik a mai fociban, mint az "Európa braziljai", amiben a legfárasztóbb persze, hogy jó pár éve nem is igaz. Portugália 4 évvel ezelőtt az egyenes…..
casaubon 2010.06.30 10:05:55
a les-dologhoz: ez tipikusan az a helyzet, amivel kapcsolatban már évek óta él az ajánlás az asszisztenseknek, hogy ennyire kérdéses helyzetben inkább engedjék el, segítve a támadófocit. nekem többszöri ismétlés, lassítás után se volt egyértelmű, a számítógépnek elhiszem, hogy tényleg 20 centis les volt. ember legyen a talpán, aki ezt élőben, egy pillanat alatt észreveszi - és tegyük hozzá, az asszisztens azt sem biztos, hogy látta, hogy még Xavi is hozzáért. ha meg hozzávesszük Torres esését az elején...

a csapat meg most játszott a legjobban. azzal együtt, hogy a portugálok kifejezetten jól védekeztek, Eduardónak 3-4 akkora védése volt, hogy tátottam a számat. nem is tudtam, hogy ilyen jó kapus. még egy szó a portugálokról: Ronaldo penetránsan szar volt. és már nem az első meccsen vettem észre, hogy több bírónak elege lett a sok színészkedéséből, és néha már azt sem hiszik el neki, ha valóban bántják. :)

Torrest szerintem felesleges most bántani, az elején kifejezetten jó volt, a VB lévő kapusok fele nem védte volna a lövését, és akkor most arról beszélnénk, hogy mekkora isten. utána is nagyot harcolt, 60 perc alatt 6300 métert futni, csatárként, nem kevés. aztán a félidő végére már elfáradt. sérülése miatt most még ennyit bír. és azt se felejtsük, hogy ő az eb-n is csak 2 gólt lőtt, de a második milyen fontos volt. :)

a játék jelentős feljavulásához meg szerintem egy dolog járult hozzá: Xavi. kicsit hátrébb játszott most, sokkal többször ment vissza a saját térfelére labdákért, most sokkal egyértelműbben ő irányított, mint Alonso, aki egy kicsit most halvány volt.
A Sötét Ló Húspiaci Hírmondó 2010.06.16 18:12:00
Miközben a vébé nyomása okán majd szétpattannak a játékosok ideghúrjai (részletes információ ld. Dolly Roll), a kőszívű klubelnökök napernyővel sétafikálnak a játékosok rabszolgapiacán, és vizslatják a fogakat, combizmokat, meg hát a fejbenottvanás képességét.Joan…..
Sokan elsütötték már, de csak azért is elsütöm én is, szóval most már tényleg elkezdődik a világbajnokság. Legalábbis ha most nem, akkor tényleg soha, több csoport nincs ugyanis, este máris jönnek az A-jelűek újra a futballgyilkos Urugay-jal meg az érzékgyilkos vuvuzelákat…..
Kár, hogy nem nyertünk, de még jobb, hogy nem veszítettünk!Holnap természetesen diadalénekben szövegezzük meg a teljesítményt, de most futva futunk megtekinteni csoportellenségeinket és -barátainkat (Braz és Népikorea), hogy reggel még okosabb bülbülszavakkal ecsetelhessük az…..
casaubon 2010.06.16 12:48:03
@Lyss:

azért bődületes hülyeségek vannak abban a cikkben. pl. Le Guent a középszer alján lévő edzőnek nevezni enyhe túlzás - ld. lyoni sikerek. meg pl. Ghána szinte végig jobb volt, mint Szerbia, látszott rajtuk, hogy tudják, mit akarnak játszani.

ja, és szerintem a többihez képest egész jó meccs volt.
MÉG FRISSEBB: Drogba a kispadon kezd, nem a gyöpön.Végső összeállítások:Elefántok: Barry - Eboue, Toure, Demel, Tiene - Kouassi, Zokora, Toure, Tiote - Kalou, Dindane.Barnítókrémes-zselések: Eduardo - Ferreira, Alves, Carvalho, Coentrao - Mendes, Meireles, Deco, Ronaldo, Danny -…..
Argentína Egy már megvan 2010.06.14 09:59:00
 Az első mérkőzéstől szinte mind azt vártuk, hogy zárja be a bizonytalanságoknak a selejtezősorozattal megnyitott zárójelét, de ez nem történt meg, legalábbis nem úgy ahogy akartuk volna.A kötelező feladatot szerencsére teljesítettük, három pont, ráadásul kapott gól…..
casaubon 2010.06.14 20:26:42
@Csöncsön: :D

komolyan nem értem. de bízzunk benne, hogy Maradonának is megjön az esze, és ezentúl Burdissót játszatja. bár abban is van kockázat.