Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ingatlanos

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ingatlanpiaci bakik: balul elsült projektek A közelmúltban tapasztalt kedvezőtlen előzmények következtében az ingatlantulajdonosok már-már lélegzet-visszafojtva nézik a lakáspiac összeomlásával fenyegető híradásokat. Ugyan nem nagy annak a valószínűsége, hogy az…..
 Béna ingatlanos  Úgy alakult, hogy egy érdeklődőnknek egy másik ingatlaniroda lakását mutattam ma este. Előzetesen erre már napközben felkészülök: egyeztetek ingatlanos kollégával, visszahív, én visszahívom, majd közli, hogy csak nagyon óvatosan lehet az eladóval…..
 Hogyan vásárolnak az emberek ingatlant? Röviden összefoglalom három törvényben mi módon vesznek a népek ingatlant, hogy aztán azt adhassunk nekik amit akarnak... Mindenkinek – pláne a mai nehéz kínálati piaci helyzetben - az a legfőbb problémája, hogy hogyan adja el a…..
Néhány évvel ezelőtt még szinte lehetetlen volt Floridában, azon belül Lee megyében ingatlanhoz jutni, szinte árháború alakult ki az ajánlattevők között egy-egy - még meg sem épült - lakásért. Mára a helyzet óriásit változott és közel 19 ezer lakás áll üresen, amiről…..
 Morbid eladó   Tegnap felvettünk az adatbázisunkba egy lakást, este fél 8-kor. Keresőink közül legtöbben ilyet keresnek: másfélszobás, világos konyhás, I-IX. emelet között, 8,5 M Ft körül. Mivel a tulajdonos elhunyt (sajnos a lakásban, persze ezt nem…..
  Hogyan fotózd le eladó lakásodat?   Tippek és trükkök „Tegező tippeket” adó, lakáseladásban segítő sorozatunkban az Egyesült Államokban szerzett tapasztalatait osztja meg az olvasókkal szakértőnk. Ezúttal a lakás fényképezésének trükkjeit sorolja…..
 Építkezések építési engedély nélkül  Évről évre egyre többen építkeznek, de ezzel párhuzamosan nő a szabálytalan építkezések aránya is. Nagyon gyakoriak az engedély nélküli építkezések, illetve azok az esetek, amikor a házak nagyobbak, magasabbak lesznek,…..
 Ajánlattétel  Megtalálta álmai otthonát! Készen áll arra, hogy megtegye az első komoly lépést a vásárlás vesszőfutásában - ajánlatot akar tenni. Kezdődjék hát a tárgyalás. Mennyit ajánl fel? Az ajánlat benyújtása Az előnyök kiemelése  …..
Az USA-t és Nagy-Britanniát már elérte a lakás-árverezési hullám, persze sokan azt gondolnánk, hogy a hitelválság csak a szerényebb jövedelmű átlagpolgárokat érinti, ők azonban tévednek. A gazdag és híres celebek közül is többen kénytelenek megválni ingatlanuktól.A…..
 8 főbűn az ingatlanoknál  Korábban – a gyönyörűséges múlt héten – amikor keresleti piac volt, ha egy ingatlannak voltak problémái, akkor nyugodtan mondhattuk, hogy majd csak elkel, legfeljebb kicsit lassabban, vagy majd alkusznak egy keveset. Ma azonban amikor…..
Botrányos ingatlanjogász  NINCS EGY HETE, HOGY AJÁNLOTTAM EGY INGATLANJOGÁSZT, AKI MINT ÜGYVÉD IS MEGBÍZHATÓ. MOST MÁR CSAK AZT TUDOM ÍRNI, HOGY MEGHÍZHATÓNAK TŰNŐ INGATLANJOGÁSZT AJÁNLOTTAM. LEÍROM AZ ESETET: INGATLANJOGÁSZ kért, hogy az irodánkban tartandó egyik…..
A magyarországi bankok egyre kockázatosabb ügyfeleknek adnak hitelt, ezért elképzelhető, hogy szerényebb mértékben, de Magyarországon is az amerikai hitelválsághoz hasonló folyamat játszódik le. Fontos azonban, hogy egyre csökkennek tartalékaink: márciusban történt meg az…..
  Szezonalitás a lakáspiacon: tévhitek vagy okosságok? Ki mire esküszik? Időjárás-változás, foci-Eb, esküvői időszak, iskolakezdés, karácsony utáni válások – íme néhány, az ingatlanközvetítők szerint a lakáspiac szezonalitását okozó tényezők közül. Mások…..
Ingatlanpiaci uborkaszezon – hogyan fordítsd előnyödre Tudtad, hogy nemcsak az eper és a szőlő szezonális áru, de az ingatlanok is azok? Tudtad, hogy ingatlanokat főleg tavasszal és ősszel vesznek, és a nyár uborkaszezonnak minősül? És azt vajon tudtad, hogy az augusztus…..
A januári változások számos törvényt érintettek, köztük az illetéktörvényt is. Ez alapján bizonyos feltételek szerinti kedvezményes eszközátruházás mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól. Ezzel kívánják elősegíteni a társaságokat érintő egyesülések,…..
Havi szorongásaink Idén immár harmadszor drágul a gáz ára: július 1-jétől 10 százalékkal kell érte többet fizetni. Ugyanakkor mint a Napi Gazdaság felhívja rá a figyelmet, a támogatásban részesülők esetében az emelkedés a 15 százalékot is elérheti. Októberben viszont…..
Donald Trump, a világ legismertebb ingatlanbefektetője Dubajban épít toronyházat. A legdrágább lakások 30 millió dollárba kerülnek majd, az árusítás már megkezdődött. A milliomos építtetőnek is lesz itt lakása. A Palm Jumeriah mesterséges szigeten áll majd az épület,…..
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) feljelentése alapján nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda egy cseh társaság ügyében, mert illegális kölcsönökkel kapcsolatos ügynöki hálózatot próbáltak kiépíteni Magyarországon - tudósít a Híradó.  A cég 2008…..
2008.06.30 14:00Folytatódott a délelőtt kezdődött forinterősödés délt követően is: az euróval szembeni jegyzések átmenetileg 235 alá, 234.70 körülig süllyedtek, ami újabb 5 éves csúcsot jelent a forint szempontjából.  A magyar fizetőeszköz napon belüli…..
Tipikus dolog: eladni a régi lakást és venni helyette egy újat. És itt óhatatlanul előbukkan belőlem a kérdés: Muszáj a régit eladni? Nem lenne jobb megtartani ÉS mellé megvenni az újat? Nézzük sorban. Vannak esetek, amikor ez nem lehetséges. Pl. - A régin hitel van, és az…..
 Az egyetemi felvételik vége felé járva hamarosan ismét megélénkül mind a fővárosi, mind pedig a vidéki campus-városok albérletpiaca. Érdemes már most előre gondolkodni, hiszen az elfogadható állapotú – és természetesen elfogadható áron kínált – kiadó…..
  Írta: Martin Péter Pár hónappal ezelőtt is tuti üzletnek tűnt a külföldi pénznemért – leggyakrabban euróért – történő lakáskiadás (vagy eladás), a jórészt külhonból érkező ügyfelekre szakosodott lakáskiadók azonban most aligha örülnek…..
Ha lakást veszel, vagy eladsz...Ahány ember, annyi hibát követett már el lakásvásárláskor. Összegyűjtöttük a legdurvábbakat, hogy te ne ess csapdába!Utólag mindig könnyű okosnak lenni, ráadásul bizonyára mindenki került már olyan helyzetbe, hogy fizetnie kellett a…..
Vannak olyan rémségek, amik beköltözés után derülnek ki. Jórészük persze kellő előrelátással és egy pici nyomozással kivédhető. De mindet elkerülni sajnos csak szerencsével lehet. Valamint az sem garancia, hogy a beköltözéskori állapot marad úgy, ahogy volt, mert a…..
Ha hitelt akarsz...Az egyedüllét nemcsak magányossá tesz, hanem többnyire hitelképtelenné is. Tippjeinkkel most változtathatsz ezen!Annak ellenére, hogy sokan azt hangoztatják, büszkék arra, hogy önálló és senkitől sem függő nőként élik az életüket, kevesen akarnak…..