Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Parallaxis Univerzum

220 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal a Lambert család rémálmaiban kalandozunk, ahol egy kis alvásidő nemcsak pihentető, de akár halálos is lehet. Az apa, Josh, egy idő után olyan természetességgel ugrik át a túlvilágra, mintha csak a szomszédba menne át egy kis cukorért. Ha szereted a hidegrázós horrort egy kis családi drámával…..
Isaac Asimov egyik legelismertebb regénye, amit még 1955-ben írt, így akad benne pár igazán megmosolyogtató technológiai elképzelés. A cselekmény lassan bontakozik ki, sokáig nem értjük mi is a probléma abban a világban, ahol a Halhatatlanok csoportja vigyáz az emberiségre és mindig a legalaposabb…..
Mai filmünk központi morális kérdései az identitás, a szabadság és az emberi jogok körül forognak. Hasonlóan Isaac Asimov novelláihoz a film is a gépek és emberek közötti határok elmosódásával foglalkozik. Azonban míg Asimov művei inkább filozófiai mélységekbe mennek, a film több humorral és…..
A mesterséges intelligencia olyan, mint a kávéfőző: néha pontosan tudod, hogy mit kapsz, máskor viszont hirtelen elkezd előállítani kakaót édesburgonyából. Legtöbbször azért szórakoztat, de néha az is lehet, hogy csak épp azt tanulja meg, hogy te vagy a reggeli kávéhoz nélkülözhetetlen. És olyan,…..
Az 1979-es A fekete lyuk a Disney sci-fi kalandfilmje, ahol egy űrhajó legénysége belefut egy fekete lyuk körül keringő elhagyatottnak vélt űrhajóba. A fedélzeten találkoznak Dr. Reinhardttal, aki olyan megszállott, hogy a Lava Springs helyett a fekete lyuk közepébe akar kirándulni. A legénység…..
Párhuzamos világokról szól a mai könyvünk, amiben ezek a világok tényleg párhuzamosak a miénkkel és itt vannak mellettünk, mindig csak egy lépés távolságra. Mihez kezdene a világ népessége, ha lehetőséget kapna meghódítani másik világokat ahol nincs zsúfoltság, nincs környezetszennyezés, nincs…..
A filmek igazi főszereplője, az időhurok jelenségében és hatásában szorosan összefonódik az időutazással. A belekerült főhős akaratán kívül kényszerül sorozatosan beleavatkozni a múltjába, amibe a hurok taszigálja vissza. Ő az időt nem egy lineáris végtelen dimenzióként tapasztalja, hanem egy…..
Az Ender's Game – Végjáték (2013) című sci-fiben a Földet egy idegen faj fenyegeti. A katonai vezetés ezért zseniális gyerekeket toboroz, hogy megmentsék az emberiséget. Címszereplőnk a kiképzése során egyre nagyobb morális dilemmákkal szembesül: Vajon mennyire helyes gyermekeket harcosokká nevelni?…..
A nem is olyan távoli jövőben az Emberiség ádáz harcot vív a lakható bolygókat vírusként megszállva terjedő, mimikeknek nevezett űrlényekkel. A világ hadseregei összefogtak és létrehozták az Egyesült Védelmi Erőket, hogy vállvetve harcolhassanak az űrparaziták ellen, ám kevés sikerrel: az Európában…..
A Screeeamcast legújabb részében a Paranormal Activity filmeket vizsgáljuk, amelyek oly' sok álmatlan éjszakákat okoztak sokaknak. Átböngésszük a rémület legmélyebb bugyrait, és megosszuk egymással, hogy ki mikor tapasztalta meg a "soha többet egyedül aludni" érzését. Megbeszéljük a legfélelmetesebb…..
Milyen lehet az, amikor egy őrző-védő feladatokra gyártott, komoly harcászati képességekkel rendelkező android egy félresikerült küldetés után öntudatra ébred? Hogyan próbálja eltitkolni az öntudatra ébredését? Miért viszolyog az emberek közelségétől és írtózik az érintésüktől? Milyen érzések…..
A Médiazabálók évadzáró részében merülj el velünk a Social Network – A közösségi háló (2010) című film világában, ahol a kapcsolatoknak nincs szükségük valóságra, csak egy jó ötletre és pár millió dollárra. A film Mark Zuckerberg és társai útját követi a Facebook megalapításától az első…..
Klaatu a világűrből érkezett a Földre, és különös tervvel áll elő, mellyel meghökkenti és elborzasztja a világot. Szerinte a bolygónk rendkívül rossz állapotban van, ezért mindent elpusztít, hogy azután a most élő fajok klónjaival újra benépesítse a Földet. Úgy véli, hogy az embernek nincs helye…..
1947-et írunk: John Nash megérkezik a Princeton Egyetemre, hogy matematikát tanuljon. A különc fiút egyetlen dolog érdekli: egy egészen eredeti ötlet megtalálása. A matematika szakon könyörtelen verseny folyik, és sokan szívesen látnák Nash bukását. Mégis épp a rivalizálás adja meg neki a kellő…..
Lilu Dallas, világjegy! A könnyed hangulatú, 1997-es sci-fi akcióvígjáték kiválóan keveri a kategóriákat és gyúrja mindezt egyetlen filmbe. Luc Besson egyik klasszikusáról beszélgettünk, a cselekmények és érdekességek mellett Milla Jovovich és a Díva dala sem maradt ki Az ötödik elem (1997)…..
Az Alkotó fejlett mesterséges intelligenciával rendelkező robotok rejtőzködő konstruktőre, akinek újonnan kreált fegyvere képes lenne véget vetni az MI és az emberek között dúló háborúnak – és így létezésünknek is. Főhősünk válogatott csapatával az ellenséges vonalak mögé indul, ahol felfedezi, hogy…..
Aktuális alkotásunk gyakorlatilag egy összefűzött szkeccs-folyam a rosszabbik fajtából, amely a Saturday Night Live-ból nőtte ki magát. Miközben a film létrejöttének létjogosultságát firtatjuk és póbáljuk megérteni nem létező cselekményt, igyekszünk izgalmas háttérinfókkal is szolgálni, és…..
A virtuális térben való folyamatos jelenlétünk újfajta kapcsolatteremtő szokásokat hozott létre; az online világban bátrabban, fesztelenebbül, nyersebben kommunikálhatunk, mint személyesen. A főképp írásos formátumú közösségi felületek hihetetlen mértékben kitágították a világ kommunikációs…..
Thészeusz hajója, klónozás, a tudat letöltése, kvázi-hallhatatlanság, kireszkesztés, vallási fanatizmus, egy fagyos bolygó problémákkal terhelt kolonizációja – idegengyűlölet és sok-sok szarkasztikus megszólalás. Ezekkel a kifejezésekkel lehet leginkább összegezni Edward Ashton "Mickey7" című…..
Mondhatnánk, hogy filmünk főszereplője Anton, a céltalanul lézengő marihuána-függő srác szörnyű vérfürdőre ébred otthon. Viszont a valóság ezzel szemben az, hogy napokig észre sem veszi, hogy szülei egy sorozatgyilkos áldozataivá váltak. Barátaitól megtudja, hogy szerte a kisvárosban hasonló…..
Ezúttal belevetítünk a múltba, ahol az idő és emlékek összefonódása csak további kérdéseket vet fel. Az aktuális témának fókuszában egy rejtélyes thriller, melyben a múlt újraéled, és a jövőt formálja: a Denzel Washington főszereplésével készült Déjà Vu (2006) című mozi az aktuális Parallaxis…..
Mai filmünk egy gondolatébresztő alkotás, mely egy férfi életének sokezer éves utazását meséli el. Állítása szerint soha nem öregszik, ami nem csoda, ha tudjuk, hogy ki az apja. Az intelligens párbeszédek és az emberi természet mélyreható vizsgálata teszi különlegessé ezt a sci-fi drámát, amelyet…..
A Démonok között trilógia egyszerre kínál rémisztő és humorral átszőtt utazást a paranormális világ mélységeibe. A Warren házaspár nemcsak az átlagos házasság nehézségeivel küzd, hanem a túlvilági entitásokkal is, mindeközben pedig megőrzik sajátos humorukat. Az első részben a szellemes pár elmerül…..
A Dűne világa olyan, mint egy gigantikus homokozó, ahol a fűszer a legmenőbb cucc. Az emberek pedig úgy játszanak ebben, hogy csak egy óriási politikai gyerekzsivaj hallatszódik, és mindenki azért küzd, hogy kié legyen a legtöbb homokvár. Közben pedig próbálják elkerülni, hogy homok menjen a…..
Aktuális adásunkban egy jövőbeli társadalomkritikus sci-fi kerül terítékre, amelyben a Föld pusztulásának árnyékában két teljesen elkülönült réteg alakult ki: a gazdagok egy hatalmas modern űrállomáson élnek, míg a szegények a Földön tengődnek, küszködve a betegségekkel és a nyomorral. A történet…..