Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tandras

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hív a haver: „Figyi, mi van, ha nem fizetem vissza a lakáshitelt? Kiszámoltam. 1 éve vettem 20 millárért egy új lakást, vettem fel rá 18 milliónyi CHF hitelt. Most úgy 24 millióval lógok a banknak, miközben a lakást 18 milliónál drágábban egyszerűen lehetetlen eladni (a…..
Nos, rákerestem, hogy van-e már orvosi kifejezés a graffititől való félelemre, de sajnos a phobialist.com oldal alapján erre még nem született szakszó. Graffóbia, vagy valami ilyesmi lehetne. Ha van jobb ötletetek, írjátok meg kommentben, ugyanis ausztráliában érik valaki(k)nek…..
tandras 2009.02.25 14:27:16
@nina2000/ pneumatic morosus brutalicus:
Az előbbi hozzászólásom erre volt válasz.
Tamás sztorija akár példaértékű is lehet, hogy ne hagyjuk magunkat eltántorítani az igazunktól csak azért, mert a másik hangosabban hőbörög. Az meg csak hab a tortán, hogy a baleset következtében kialakult dugót elszenvedő többi autós megragadta az alkamat, hogy még egy…..
Vége lesz-e valaha az ilyenfajta bunkó parkolási módinak? Mért olyan baromi nehéz beállni egy 3 méterrel messzebb lévő szabad helyre? Ha már valaki olyan szerencsés helyzetben van, hogy megvan mind a két lába, akkor vegye már a fáradtságot és használja is, hogy a kevésbé…..
autózz! Piroson át elsőbbség? 2008.09.22 07:14:00
Levente kis élménybeszámolójában egy kérdést szegez nekünk. Bár baj nem történt, de mi van ha máshol, mással hasonló szituációban esetleg balesetig fajul a dolog. Akkor vajon kinek adnak majd igazat? Vasárnap olyasmi történt velem ami nem olyan szörnyű, hogy muszájból meg…..
Levélírónk, kinek nevét csak mi tudhatjuk, a lopakodó járművekkel kapcsolatban írt nekünk. Pontosabban azokról a vezetőkről, akik sötétben is stresszmentesen közlekednek, macskákat megszégyenítő éleslátással, csak arra nem gondolnak, hogy ezzel a többiekre hoznak szívbajt.…..
Tygger balesetet szenvedett és nem elég, hogy felszakadt a homloka, de egy szolgálaton kívüli rendőrnek köszönhetően a vétkes fél elismerő nyilatkozatát is semmisnek tekintették, végül hosszas ügyészségi procedúra vette kezdetét. Régi sztori. A darazsas postról jutott…..
Gergelynek sikerült megörökíteni, ahogy a veszélyes helyzeteket produkáló hölgyemény, gyakorlatilag a semmiért törtet előre. Valószínűleg nem ez az egyetlen eset, ami a hölgy számlájára írható. Ma történt velem az alábbi bájos eset, Újpest Városkapu közelében. Az Árva…..
A képen látható szervezett felvonulással senkinek nem lehet különösebb baja. Levélírónk, aki Egy Autós néven szignózta irományát, azonban olyan csapattal találkozott, akik önkényesen utat törve haladtak előre az autók között, nem kis veszélyhelyzetet teremtve ezzel. Egy…..
Olvasgatom ma a Magyar Nemzetet (amit viccesen polgári napilapnak szoktak hívni), és a Vélemény rovatban ilyen főcímet találok benne: Mengele unokái játsszák szerepüket. Persze rögtön kedvet kaptam az elolvasásához. Németh György cikke egyébként, és a tankötelesség…..
tandras 2008.07.24 10:50:28
Érdekes a liberalizmus hazai politikai megjelenése. Ha egészségügyről, nyugdíjról esik szó, az SzDSz és uszályosai őszintén képviselve a liberalizmus értékrendjét az öngondoskodást szorgalmazzák minden körülmény között. Ha az állami vagyonról van szó, a kicsi, vagyis nem sok közfeladatot magára vállaló, ezért jelentős vagyont sem igénylő állameszmét képviselik, megint csak hűen eszméikhez. Ha azonban a cigányság kérdése kerül elő, azonnal baloldalibbak lesznek a baloldaliaknál, és olyan elveket hangoztatnak, követelnek, amelyek érvényesítése kizárólag nagy és gondoskodó szellemű állammal képzelhető el. Vagyis erős és megkérdőjelezhetetlenül kritikátlan, semmilyen feltételhez nem kötött szociális háló, főleg készpénz kifizetéses rendszerben. Ha probléma adódik, azonnal és kizárólag az állam felelősségi körébe rendelnék a megoldást, az alulról jövő önszerveződéseket, a sokszínű, különböző értékek szabad ütköztetését, a szabad vélemény nyilvánítást kifejezetten károsnak és üldözendőnek minősítik, elvetik. Ne feledjük, az emberek mozgolódása onnan ered, hogy a felelőtlenül viselkedő, e tekintetben felemásan liberálisan viselkedő állam nem csak magára hagyta a kiéleződő helyzetben egyre kiszolgáltatottabb lakosságot, de mintha szándékosan még fokozni is törekedne a feszültséget. Ha nem szándékosság, akkor is minimum dilettantizmus. És akkor itt vannak ezek az önnön szellemi és erkölcsi fennsőbbségükkel (a sorok közt) kérkedő szócsövek (esetenként katasztrófális nyelvtani felkészültséggel), és osztják a megoldást kereső, jó szándékú, szélsőséges nézeteket nyomokban sem képviselő kommentelőket azzal, hogy alávalóságukban és inkompetenciájukban sürgősen kussoljanak el. Miért nem lehet, hogy végre a maga valódi helyére kerüljön a hazai liberalizmus?Miért kell, hogy a liberalizmus politikusai a liberális eszmerendszer megbecsülését a nullára radírozzák? A liberalizmus önnön mindenhatóságának hitébe belavakulva súlyos tévedésekbe esett, a valóságtól súlyosan eltévelyedett, de az is igaz, hogy ha a politikai palettán nem lesz valódi liberalizmus, az egy demokráciában az egyensúly elvesztését kódolja. Kedves liberális polgártársaink, ezt kellene végre szem előtt tartanunk.