Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carla G.

33 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Néhány Üzleti tréning, céges referenciák Ezt nem lehet elolvasni. Ezt nem lehet egy könyvvel vagy egy oktatófilmmel pótolni. Kell az a szuggesztió amit egy erős személyiség ad át egy másik embernek. Enélkül ez nem működik…. Azért ez egy általános erősítő,…..
Nagyon szeretem a születésnapokat. Számomra nem csak egy ok az ünneplésre, bár ez is elég lenne, de valahol azt olvastam, hogy a Születés a küldetésünk kezdete és ez a gondolat nagyon megerősített abban, hogy Születésnek komoly oka van. És ha ez már így van , akkor örömmel kell ünnepelni a…..
Bert Hellinger, a német pszichoterapeuta által kifejlesztett módszer alapján lehet kideríteni, hogy a teljesítménynövelő blokkokat hogyan és miképpen lehet oldani. A tapasztalásai  és megfigyelései szerint a családi rendszerben szigorú törvények uralkodnak melyek, ha megsérülnek, generációkon…..
A férfi és a női energia együttműködése teszi lehetővé az alkotást. Akkor hozunk létre valamit, amikor az energiát a nőies részünkön keresztül fogadjuk be, és a férfias részünkön átjelenítjük meg a világban.Például egy festőművész egyik reggel ihletetten ébred, vagyis a nőies rész egy képet vetít…..
A bennünk élő férfi és a nő II. A férfi és a női energia együttműködése teszi lehetővé az alkotást. Akkor hozunk létre valamit, amikor az energiát a nőies részünkön keresztül fogadjuk be, és a férfias részünkön átjelenítjük meg a világban. Például egy festőművész egyik reggel ihletetten ébred,…..
A bennünk élő férfi és a nő III. A férfiak és a nők egyaránt ős hím-női energia felállításban szokták játszani a szerepüket. Férfias felünk hagyományos szerepe szerint nagyon erős, irányít, megtagadja az érzelmeit, érzéketlen, mint egy gép, és végeredményben elnyomja a nőket, mert legbelül elnyomja…..
Miért utál az anyósom? Az ellenségeskedésnek mindig oka van, a problémák gyökere pedig a felszín alatt rejtőzik. A párkapcsolatok önmagukban is éppen eléggé bonyolultak, hiszen nem egyszerű összecsiszolódni két különböző neveltetésű és hátterű embernek. Amellett, hogy az alkalmazkodás nehéz, még a…..
„Semmi sem állandó, csak a változás maga”– mondta Hérakleitosz. Nem látom a változást, várom a csodát – halljuk nagyon sokszor. Csoda nincs, arra lehet várni örökké. A várakozás pedig drága, nagyon drága! Amikor az ember úgy érzi, hogy nincs történés, akkor ott valami nincs rendben. A változásoknál…..
Carla Galli Helyzetfüggő vezetés 2020.07.13 17:09:35
Helyzetfüggő vezetés Hatékonyság a vezetésben Természetesen az a vezető, aki éveken keresztül autokratikus vezetőként irányította embereit, eszköztárában az utasításon és az ellenőrzésen kívül nem volt más opció, nem lesz hiteles, ha egyik napról a másikra coach szemléletű…..
Valamelyik nap kora reggel, kiléptem  a teraszomra és a következő jelenetre lettem figyelmes:  több tucat hangya került bele a tele vízzel lévő vödrömbe. Eleinte külön, külön próbáltak kiúszni a vödör széléhez, de sajnos sikertelenül.Majd stratégiát változtattak és fokozatosan halmozódni kezdtek egy…..
Carla Galli akril, vászon 40x60 Kinek mit jelent ez a szó? Mi a különbség a SZERETNI és a BELESZERETNI között? Az a véleményem, hogy igazán szeretni valakit azt jelenti, hogy az embert olyannak látjuk, amilyen valójában.Minden negatív tulajdonságával együtt, elfogadjuk őt olyannak amilyen. Sőt,…..
Carla Galli Merj elengedni! 2019.06.28 13:48:05
Elengedni nem egyszerű sohasem. Sem a múltat, sem a jelenünkbe lévő színesnek hitt lufikat, sem önmagunk rossz szokásait. De ha komolyan szeretnénk önmagunkon dolgozni, az életünkön javítani és egy kicsit repülni, muszáj ezt a lépést is megtenni. Hogyan kell elengedni valamit vagy valakit?  Van…..
Carla Galli Mit érez a tested? 2019.06.17 13:52:04
A fizikai tested rendkívüli bölcsességet hordoz magában. Ha az elméd nem is tudja a legjobb megoldást egy adott pillanatban, a tested mindig tudja. Amikor egy döntés előtt állsz, legyen az kicsi vagy nagy horderejű, állj meg egy pillanatra. Lélegezz mélyen. Ahogy megvizsgálod a…..
Carla Galli A szavak ereje 2019.06.13 19:54:16
A szó a legütősebb kábítószer, amit az emberiség valaha is használt.  Rudyard Kipling  Ő már 150 évvel ezelőtt tudta, hogy a szavak milyen erős tudatalatti érzéseket keltenek, melyek azután meghatározzák agyunk, idegrendszerünk kémiáját és persze létezésünk, szervezetünk…..
A szüleink, nagyszüleink nem csak arra tanítanak meg bennünket, hogy hogyan kell élni. Viselkedésükkel, döntésükkel, életvitelükkel önkéntelenül kommunikálnak elveket, hiedelmeket, értékrendet. A gyerekeknek nagyon jók a receptorai, így ezeket teljes mértékben átveszik,  a maguk…..
  A húsvét a feltámadás és újjászületés ünnepe is egyben, nemcsak a katolikus vallásban, hanem a természetben is. Rügyeznek a fák, kibújnak az első virágok, új élet születik és megérkezik a tavasz. A négynapos hosszú hétvégén családok utaznak egymáshoz, ünneplik a húsvétot, a…..
Carla Galli Carla Galli műterme 2019.03.12 14:19:17
A legnagyobb festőművészek is voltak valaha tapasztalatlan kezdők. Ne félj elkezdeni! A festés egy olyan mágia, mely mindenkinek a saját szintjén meghozza az öröm érzését...
Minden kora tavasszal, így március elején azon töprengek, hogy ki vagyok? Merre tart az utam, mi az, amit el szeretnék még érni  az életemben, mit értem el?  Mit adtam magamból, mit kaptam? Mindig igazságos voltam?  Mi az, ami jó nekem, és mi az, ami nem! Mi az,  ami fontos lett volna számomra, de…..
“Nem látom a változást, várom a csodát” –halljuk nagyon sokszor. Csoda nincs, arra lehet várni örökké. A várakozás pedig drága, nagyon drága! Amikor az ember úgy érzi, hogy nincs történés, akkor ott valami nincs rendben. A változásoknál sokszor a megszokott dolgok újraértelmezése a legnagyobb…..
Carla Galli A tánc teremtő ereje 2019.02.27 10:05:48
A tánc fontos nekem. A tánc az egyik legősibb emberi mozgásforma. A tánc maga egy olyan médium, mint a jóga, mely lehetővé teszi, hogy megérintsük a legbensőbb bölcsességünket, megéljük az univerzális kapcsolódást, és megtaláljuk az önmagunkban rejlő békét.  Amint elengeded minden gondolatodat,…..
A társfüggőségnek mély gyökerei vannak,  és elsősorban a családból fakadnak. Ezek az úgynevezett családi modellek, amelyeket mindannyian magunkban hordozunk. Sokszor különböző fájdalmakon alapulnak, s igyekszünk bebizonyítani szüleinknek, hogy mi jobban tudjuk csinálni, mint ők. Ezért ragaszkodunk a…..
Carla Galli Kudarc vagy tanulás? 2019.02.08 19:49:23
A kudarc érzése az tulajdonképpen egy tapasztalat, egy helyzet, egy állapot, amikor valaki a kitűzött célját nem tudta teljesíteni. A siker ellentétének szokták mondani. Vannak az életünkben helyzetek. Ezek olyan szituációk, amelyekben egy feladat megoldása vagy cél elérése érdekében erőfeszítést…..
Mindenkiben él egy gyermeki lélek, melyet felnőtt korban többnyire elnyomunk. Néha azonban nem árt meghallgatnunk. A Belső Gyermek az érzelemtesthez kapcsolódik bennünk, s minden életünkben velünk marad. A szívünkben mindannyian gyermekek vagyunk, akik ártatlanul keresik az élet értelmét. Ezért…..
Talán semmi nincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkát, akiben megbízhatunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk. …..
Carla G. 2018.12.04 17:27:58
@blaiser: Ez egy blogbejegyzés, melynek a gondolatébresztés a célja, nem egy doktori disszertáció:)
Carla G. 2019.01.15 14:04:12
@Szupergyuri:

Kedves Szupergyuri!

Próbálok én is valamiféle analógiával reflektálni a felvetésére.

Ön, mint építész a konkrét, egyénre szabott építészeti terveit a neten osztogatja? Vagy esetleg van egy irodája, ahol fogadja az ügyfeleit...
Nos, ez egy párkapcsolati terepauta esetében sincs másként.
A problémafelvetés pedig pont arra jó, hogy megtaláljon az, akinek ilyen problémája van.
A kulcs minden esetben a kliens kezében van, mi csak segítünk megtalálni a megfelelő irányt, hogy a kulcsa illeszkedjen a megfelelő zárba.

Ha megoldásra lenne szüksége, akkor javaslom, hogy keressen fel, mert a blogolvasás valóban nem megoldás.
Carla G. 2019.01.16 19:56:29
@Szupergyuri:
Kedves Szupergyuri!

Örülök, hogy írt, és remélem megtalálja a kulcsot a zárjához:)

Carla
Az ember erőt, bátorságot és önbizalmat merít minden olyan tapasztalatból, mikor szembe tud nézni a félelemmel. Azt kell tennünk, amiről azt gondoljuk, nem vagyunk képesek rá.                                                            (Eleanor  Roosevelt ielőtt definiálnám saját szemszögemből a…..