Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carla G.

23 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Carla Galli akril, vászon 40x60 Kinek mit jelent ez a szó? Mi a különbség a SZERETNI és a BELESZERETNI között? Az a véleményem, hogy igazán szeretni valakit azt jelenti, hogy az embert olyannak látjuk, amilyen valójában.Minden negatív tulajdonságával együtt, elfogadjuk őt olyannak amilyen. Sőt,…..
Carla Galli Merj elengedni! 2019.06.28 13:48:05
Elengedni nem egyszerű sohasem. Sem a múltat, sem a jelenünkbe lévő színesnek hitt lufikat, sem önmagunk rossz szokásait. De ha komolyan szeretnénk önmagunkon dolgozni, az életünkön javítani és egy kicsit repülni, muszáj ezt a lépést is megtenni. Hogyan kell elengedni valamit vagy valakit?  Van…..
Carla Galli Mit érez a tested? 2019.06.17 13:52:04
A fizikai tested rendkívüli bölcsességet hordoz magában. Ha az elméd nem is tudja a legjobb megoldást egy adott pillanatban, a tested mindig tudja. Amikor egy döntés előtt állsz, legyen az kicsi vagy nagy horderejű, állj meg egy pillanatra. Lélegezz mélyen. Ahogy megvizsgálod a…..
Carla Galli A szavak ereje 2019.06.13 19:54:16
A szó a legütősebb kábítószer, amit az emberiség valaha is használt.  Rudyard Kipling  Ő már 150 évvel ezelőtt tudta, hogy a szavak milyen erős tudatalatti érzéseket keltenek, melyek azután meghatározzák agyunk, idegrendszerünk kémiáját és persze létezésünk, szervezetünk…..
A szüleink, nagyszüleink nem csak arra tanítanak meg bennünket, hogy hogyan kell élni. Viselkedésükkel, döntésükkel, életvitelükkel önkéntelenül kommunikálnak elveket, hiedelmeket, értékrendet. A gyerekeknek nagyon jók a receptorai, így ezeket teljes mértékben átveszik,  a maguk…..
  A húsvét a feltámadás és újjászületés ünnepe is egyben, nemcsak a katolikus vallásban, hanem a természetben is. Rügyeznek a fák, kibújnak az első virágok, új élet születik és megérkezik a tavasz. A négynapos hosszú hétvégén családok utaznak egymáshoz, ünneplik a húsvétot, a…..
Carla Galli Carla Galli műterme 2019.03.12 14:19:17
A legnagyobb festőművészek is voltak valaha tapasztalatlan kezdők. Ne félj elkezdeni! A festés egy olyan mágia, mely mindenkinek a saját szintjén meghozza az öröm érzését...
Minden kora tavasszal, így március elején azon töprengek, hogy ki vagyok? Merre tart az utam, mi az, amit el szeretnék még érni  az életemben, mit értem el?  Mit adtam magamból, mit kaptam? Mindig igazságos voltam?  Mi az, ami jó nekem, és mi az, ami nem! Mi az,  ami fontos lett volna számomra, de…..
“Nem látom a változást, várom a csodát” –halljuk nagyon sokszor. Csoda nincs, arra lehet várni örökké. A várakozás pedig drága, nagyon drága! Amikor az ember úgy érzi, hogy nincs történés, akkor ott valami nincs rendben. A változásoknál sokszor a megszokott dolgok újraértelmezése a legnagyobb…..
Carla Galli A tánc teremtő ereje 2019.02.27 10:05:48
A tánc fontos nekem. A tánc az egyik legősibb emberi mozgásforma. A tánc maga egy olyan médium, mint a jóga, mely lehetővé teszi, hogy megérintsük a legbensőbb bölcsességünket, megéljük az univerzális kapcsolódást, és megtaláljuk az önmagunkban rejlő békét.  Amint elengeded minden gondolatodat,…..
A társfüggőségnek mély gyökerei vannak,  és elsősorban a családból fakadnak. Ezek az úgynevezett családi modellek, amelyeket mindannyian magunkban hordozunk. Sokszor különböző fájdalmakon alapulnak, s igyekszünk bebizonyítani szüleinknek, hogy mi jobban tudjuk csinálni, mint ők. Ezért ragaszkodunk a…..
Carla Galli Kudarc vagy tanulás? 2019.02.08 19:49:23
A kudarc érzése az tulajdonképpen egy tapasztalat, egy helyzet, egy állapot, amikor valaki a kitűzött célját nem tudta teljesíteni. A siker ellentétének szokták mondani. Vannak az életünkben helyzetek. Ezek olyan szituációk, amelyekben egy feladat megoldása vagy cél elérése érdekében erőfeszítést…..
Mindenkiben él egy gyermeki lélek, melyet felnőtt korban többnyire elnyomunk. Néha azonban nem árt meghallgatnunk. A Belső Gyermek az érzelemtesthez kapcsolódik bennünk, s minden életünkben velünk marad. A szívünkben mindannyian gyermekek vagyunk, akik ártatlanul keresik az élet értelmét. Ezért…..
Talán semmi nincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkát, akiben megbízhatunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk. …..
Carla G. 2018.12.04 17:27:58
@blaiser: Ez egy blogbejegyzés, melynek a gondolatébresztés a célja, nem egy doktori disszertáció:)
Carla G. 2019.01.15 14:04:12
@Szupergyuri:

Kedves Szupergyuri!

Próbálok én is valamiféle analógiával reflektálni a felvetésére.

Ön, mint építész a konkrét, egyénre szabott építészeti terveit a neten osztogatja? Vagy esetleg van egy irodája, ahol fogadja az ügyfeleit...
Nos, ez egy párkapcsolati terepauta esetében sincs másként.
A problémafelvetés pedig pont arra jó, hogy megtaláljon az, akinek ilyen problémája van.
A kulcs minden esetben a kliens kezében van, mi csak segítünk megtalálni a megfelelő irányt, hogy a kulcsa illeszkedjen a megfelelő zárba.

Ha megoldásra lenne szüksége, akkor javaslom, hogy keressen fel, mert a blogolvasás valóban nem megoldás.
Carla G. 2019.01.16 19:56:29
@Szupergyuri:
Kedves Szupergyuri!

Örülök, hogy írt, és remélem megtalálja a kulcsot a zárjához:)

Carla
Az ember erőt, bátorságot és önbizalmat merít minden olyan tapasztalatból, mikor szembe tud nézni a félelemmel. Azt kell tennünk, amiről azt gondoljuk, nem vagyunk képesek rá.                                                            (Eleanor  Roosevelt ielőtt definiálnám saját szemszögemből a…..
Carla Galli Neked van Élet Célod? 2019.01.01 19:07:06
A céltalan hajónak egyetlen széljárás sem kedvez! Kedves Olvasó! Szeretném, hogy a cím olvasása után, ez a kérdés, már nem lenne többet költői számodra. Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy időnként nem tudsz választ adni erre az egyszerű kérdésre. Ne aggódj, nem vagy egyedül! Az álmodozások…..
Carla Galli A dicséret ereje 2018.12.26 17:42:49
Az erkölcsi nevelés egyik eszköze a dicséret. Jóleső érzést kelt az emberekben. Ösztönöz és teljesítményre sarkall. Mégsem mondjuk egymásnak. Miért nem? Mert gyerekkorunkban az ivódott belénk, és így a hitrendszerünk úgy alakult, hogy “az öndicséret büdös”. Hányszor hallottuk e szavakat anno, és…..
Érezted, már magad idegennek ott, ahol nem kellene? Ahol elvileg ismernek, de mégis, olyan kívülállónak látod magad? Mintha nem is erre a bolygóra születtél volna, de hogy ebbe a családba nem, az szinte biztos. Olyan, mintha nem is tartoznál és nem is tartoztál volna soha igazán közéjük.  Pedig oda…..
Vajon miért hagynak el bennünket? És mi másokat? Sok minden eszembe jut erről, de a rengeteg ok közül egy valamit emelnék ki, ami szerintem az összes érv közül a legfontosabb: az adni-kapni egyensúly. Mert az egyensúlynak nem szabad felborulnia. Sokan a férfiakat hibáztatják, becsapva érzik…..
Ez tehát a fő kérdés. Vegyünk a fáradságot, és szürke hétköznapjaink egyikén számoljuk össze, hogy akár írásban, akár szóban, akár gondolatban hányszor keressük az igazságot. „Én már ötször kivittem a szemetet a héten, te pedig még egyszer sem!” – ugye ismerős? Csak egy példa, hogy a legapróbb…..
Carla Galli Emberi tér 2018.12.13 15:00:26
A változó körülmények, szituációk gyakran azt követelik a vezetőtől, hogy különböző, egymásnak esetleg ellentmondó stratégiákat is alkalmazzon a problémák megoldására. Mivel meglehetősen ritka az, hogy egy ember egymással ellentétes kompetenciákban egyformán erős legyen, a vezetők többségének ehhez…..
A jó kapcsolatnak rendje van, mint a táncnak, és ugyanúgy szabályok irányítják. A partnerek nem kapaszkodhatnak össze túlságosan, mert akkor nem tudnak vidáman és szabadon együtt haladni. A túl erős érintéstől megdermed a mozgás, oda a végtelenül kibontakozó szépség. A táncosok tudják, hogy társak a…..
Az intimitás Meglátni és megszeretni csak egy pillanat, de hogy biztos lábakra tudjuk helyezni a kapcsolatot, ahhoz már sokkal több odafigyelés, illetve tudatosság kell. A legtöbb párkapcsolatban a felek a legerősebb kötelékként, alapként a szexuális harmóniát tartják számon. A kívánatos külső…..