Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iFok

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A banális tévedésen túl, a tények alapján valóban az, csak az. A kereket nem az életenergia, hanem a levegő mozgatja. (tanulmány, Bp., 2000.09.19.)... de időközben még egy külön blogot is indítottam és írtam a témában: egely kerék kisokos blog     Biztosan sokan ismerik Egely Györgyöt és…..
Kannibál apuka a kannibál kisfiától: - Kisfiam, szereted a mamát? - Persze papa - Na akkor vegyél még belőle Ezt a kannibál viccet ültette át egy pihentagyú marketinges a következőképpen asszociálva - Kisfiam, szereted a hazát? - Persze papa - Na akkor igyál még belőle Nos…..
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
iFok 2009.07.18 22:03:28
@Sose halok meg!: "Higgy azoknak, akik az igazságot keresik, de óvakodj azoktól, akik azt hiszik, hogy meg is találták!" - egy francia régész
iFok 2009.07.19 03:38:58
- nem támadtam a tudományt egy szóval se; nekem az a meglátásom, hogy ti a tudománnyal támadjátok Isten létét.
A bibliai isten vesszük most alapul, akkor nem másról beszélünk, mint a teremtő szinonimájáról......bla, bla, bla...

"De ha arról az oldalról közelítitek meg a dolgokat, hogy ti Isten dolgaira jöttetek rá,(ez is meg van írva, de kár a billentyűért értetek) tudományosan boncolgatva mind a környezetben, mind a csillagászatban...stb. való alkotásait, akkor se gondolkodtok el?"

Elgondolkodni te azon nem szoktál, h mennyi terra-floppal fognak zizegni az asztali számítógépek, amikor az ilyen hitkomiszár megcsókolhatja a seggüket a tudósoknak, h az, aki a mából a múltba utazik egy mikrosütővel térdre borulnak előtte, mert csak is Isten lehet az, aki fél perc alatt felmelegíti a kaját?!
grrr...

"A természetfeletti létezik, ezt ha tudjátok, ha nem akarjátok látni attól még van. Itt nem a gömbvillámokra meg a hasonlókra célzok, de mondjuk kíváncsi lennék hogy mi, az és ki irányítja?"

Persze, h van természetfeletti; a természettudomány meghozza a választ és amit ma annak nevezünk: természetközeli lesz... Nem is a gömbvillámra célzol, amely a feláramló és közel azonos vonalak mentén derékszögben megtörő villám komplex szférikus energiatraszformációja a térnek!?

Az olyan energiák amikre gondolsz, a tudatlanságból adódóan a természetről alkotott téves hiedelmekkel helyettesítik be, jobbat nem találva, mint gonosz szellemi lények, démonok és ehhez hasonlók.
Ezek az energiák kimutathatóak, működtek, bizonyos képességek tették és teszik ma is lehetővé. Ezen képességeink egyrészt a társadalmiasulódás miatt, másrészt annak következményeként amit az egyedfejlődés(lásd.evolúció) magával hozott; azt, h az agy rendeltetése megváltozott, és visszafejlődtek bennünk ezek. De van akiben ez megmaradt és felszínre hozta és vagy elsajátította alkalmazni azokat. Mindezeket a jelenséget az AGY teszi lehetővé, beleérve azt is, h tárgyak mozduljanak egyik helyről a másikra, testi érintkezés nélkül! A gyakorlatban fel is használják, hadászati bevetésekben, ezek közül, ilyen például, a telepátia.

Egyenlőre, ennyit mára!
"Tanítottak valamit, éltünk egy kultúrában, mely szabályokat állított fel és idővel gondolkodásunk irányát befolyásolta. Nehéz ettől szabadulni. " A társadalmunk és a társadalmi szokásain belénk sulykolták, hogy a hitnek ereje van és a kételkedés és a kritika is rossz dolog. Pedig ez egy téves…..
iFok 2009.07.18 11:18:36
@ismeretlen123: Nem hiszem el, hanem tudom. A Magyar Helyesírás Szabályai c. könyvben is így szerepel.
Ez az összetett szó, amely a mítosz és az irtás szavakból tevődik össze. mítoszirtás! Még a Firefox sem engedi másképp leírni. :-)
1 millió forintot fizetek* annak, aki a tudományos módszertannal létrehozott, Általános Isten meghatározása istenérvemet, rövidebben IGe istenérvét, cáfolni tudja. Következetes érvekkel írásban,  vagy akár bemutatással, demonstrációval hogy az alapjaiban hibás. Mert a hibás istenérveket könnyű…..
Rég dédelgetett tervem, hogy nekiállok több kört futni a Margitszigeten. Évekkel ezelőtt, amikor még megvolt a Nivám, jártam autóval futni a szigetre, de akkoriban az egy kör is valahol a Holdon volt. Mármint le bírtam futni egy kört, de lógó béllel. Aztán tavaly rászoktam,…..
  A világban már számos ateista egyház működik és már több hazai szervezkedés is elindult. Az ideológiai egyensúlynak mindenképpen jót tenne, ha minél előbb lennének. "Az angol és amerikai hirdetések, illetve a svájcban visszautasított plakátok után most Barcelonában is…..
iFok 2009.01.20 18:06:56
@IGe:

:-o wtf! Mekkora fax voltam valaha....

Lennon, hát igen. Én is térdre borulok nagysága előtt. A himnusznak az Imagine lehet az ateisták himnusza, de, hasonlóan megtisztelő lenne a p-dox számára is, húúú, de még mennyire ;-O
Mégegyszer: Bááá!(tátva maradt a szám), ♥ áhh...;-(

, iArgue
2008.04.18. 18:30-19:30Az előadás leírása a Pszinapszis honlapjáról:"Az érzelmek szerepe a gondolkodásban és a társas érintkezésben évszázadok óta érdekli a filozófusokat és írókat, de a tudományos pszichológiában ennek a kérdésnek a kísérleti kutatása viszonylag új…..
iFok 2008.04.19 01:48:40
:o
Dark side Miért, állunk, vazze? 2008.02.02 16:06:05
Európai vasút európai "Go West" ajánlatait tanulmányoztam, és gondoltam, élek valamelyikkel. Jövő héten akartam utazni az egyik 39 EUR-os célállomásra, nem vártam csodát, de azért adtam egy esélyt a vonatnak. Telefonon közölték (hosszas várakozás után), hogy leszek…..
iFok 2008.02.04 18:58:58
OLIMPINA Nike kerekesszék 2008.02.02 11:25:16
Még 187 nap Ahol olimpia, ott paralimpia, tudjuk ezt Szakál mestertől. Meg azt is, hogy nem mindig lehet tudni biztosan, hogy melyik melyik. A reklámszakma sem tesz különbséget a jelek szerint. A leginkább sportcipőinek reklámjairól ismert Nike nem jön zavarba, ha egy láb nélküli…..
iFok 2008.02.04 18:55:50
Világnézet Létezés. - Mi is az? 2007.10.30 22:17:00
Nagyon sokan használják ezt a szót értelmetlenül és helytelenül. Filozófusok, bölcsészek és természettudósok is. Szerintem itt az ideje rendbe rakni. A létezés szónak van ontológiai, egzisztencialista, metafizikai, idealista, materialista, ateista és minden másfajta meghatározása és értelmezése is.…..
iFok 2007.11.01 09:59:37
Cogito ergo sum -René Descartes (1596–1650)
"Gondolkodom, tehát vagyok"
...

Érdekes megközelítés, persze használják is sokan, de...
Sajnaos van amikor az ember nem gondolkodzik.

pl:

- elkövet valamilyen hibát, és a másikat okolva azért- mondjuk- lehordja trágáságokkal.

- ott van még a jógában az a bizonyos állapot amikor jógi kikapcsolja akár a gonolatát is, Mert, ha úgy tetszik a bal egyféltekénk terméke a hang képzése is.

Amint a kívétel erősítette a szabájt itt inkább cáfolja azt;

ergo:

Ha nem gondolkodom akkor nem is vagyok?!

A lét mint fogalom sztem definiálva van ha mondjuk megvizsgáljuk egy másik szó jelenlétében: ű

- nem létezik

Ha nem létezik akkor nincs.

Amiről meg nem tudjuk, hogy mi...
akkor arra azt mondjuk hogy azonosítattlan vagy nem definiált/nem meghatározott; vagy még nem az.

A lét fogalmát csak a mi létünkkel tudjuk igazolni.

Akár istenről van szó akár olyanról akit nem ismerünk.

A létről azt lehet mondani, amellet, hogy ki miben hisz; halálunk beállta után olyanok vagyunk mint egy darab számítógép áramtalanítás után.

De egyelőre egyik számítógép sem "éledt fel" magától, ezzel a hsonalttal élve ....
A számitógép élete során kommunikál a külvilággal információt cserél és ha úgy tetszik van egy központi feldolgozó egysége amivel gondolkodik, hasonlóan hozzánk emberekhez.

MI tudjuk hogy "ő" létezik, viszont biológia ételemben vett módon nem képes minket érzékelni a számítógép.

Mi ezért nem létezünk számára.

Persze akár lehet EZ egy "nem létezésnek a kizárása is"

ergo

isten/Isten létezhet is.

, iorgu
  Írj legalább ilyen jót és felkerülhet a listára. Ezt 2000-2003 években gyűjtöttem, kis részben az origó, nagyobb részt az index fórumáról. Jó szórakozást hozzá. A végén vannak a jobbak. Ilyennek képzelt egy olvasó az index fórumán. Bemontírozta az arcom a kék köpenyes fickó arca helyére.…..
A híres bilincstörő bűvész, aki egész életében lényegében a nála sokkal híresebb Harry Houdinit utánozta, nem csak a szabadulós bűvészmutatványokban, hanem  a „Szkeptikus”, Nagy Leleplező témakörben is, nyugdíjas korára fizikailag kevésbé fárasztó mutatványba kezdett. 1 millió dolláros, olyan díjat…..
Vágó István, Tényeket Tisztelők Társasága, majd Szkeptikus Társaság cseberből vederbe A hazai szkeptikusok tevékenysége felett eddig is a béka feneke magaslott, és részemről kár volt még egy esélyt adni, a kettévált és megújulni kívánó egyik felének. Miért is írok róluk ilyen lebecsmérően? Megvan…..
Avagy az index tudomány fórumában lefolytatott vita összefoglalása. ... de időközben még egy külön blogot is indítottam és írtam a témában: egely kerék kisokos blog   Mit Tudhatunk eléggé biztosan Egely György féle úgynevezett vitalitásmérőről; avagy az index tudomány fórumában (…..
iFok 2007.09.26 04:53:27
Nem támadni akarom amit írsz, de csak megjegyezem hogy [egyenként reagálva arra amit felsorakoztattál]...
1.
www.abcinfo.com/engwhlx.htm
Egely-t sem akarom védeni, de úgy látom ez az összetákolt
szerkentyű nem igazán ér fel egy led-kijelzős fotocellás-sebességmérős szerkezettel
2. Érdekes valóban, no, de mi késztette forgásra a platinalemezeket a vízzel telt edényekében?
3. Ha nem lenne az "is" a mondatban akkor még félre is lehetne érteni azt.
4....akkor itt az a kifejezés amit még definiálni sem kell: pszichotrónikus energia
5. Nahát legyen tudvalevőleg elkönyvelve mint erény, nem? :-)
6. Ha bebugyolálsz egy kisérleti célszemélyt és összecsomagolod a kisérleti céltárgyal akkor a feje-búrája is felfő az illetőnek miközben azon erölködik hogy bírja forgásra , de még mozdulni sem tud, hát még forgatni. XD
7. Tehát az alapból a hőemlekedéssel együtt, -+37 celziusfokhoz hozzáadunk vagy levonunk a 8 fokot. És így vagy 45 vagy 29 fokot érünk el...
8. Amikor valaki megfog egy kis jég kockát akkor nyilván nem fog nyomban el is olvadni. Nem is olvadhat el tüstént mert ahhoz télleg állandó és homogén kéne legyen a tenyerünk hőeloszlása.
9. Eltudom képzelni, hogy az a bizonyos két darab vasaló milyen helyzetben kellett elhelyezni ahhoz, hogy a kivánt forgás, netalán maga a mozgás megvalósuljon....
10. Nem próbáltam széllel szembe pisilni, de akkor gondolom Neked van valakitől egy viszonítási alapod arra vonatkozólag, hogy mi ilyenkor a helyzet és ebben tapasztalatod van......
11.Ez is egy kis magyarázatra szorul, hm.. arra gondolsz, hogy ha egy gyurmát odateszek a készülék mellé és elötte elmondom az instrukciókat akkor az mint egy élőlény megforgatja amerre én kérem??
12. Még annó egy rövid és velős mondatban valaki azt írta az index fórumán abban a bizonyos topikban. De nem(!!) azt, és nem úgy, hogy csak akkor és csak úgy ha beteg, vagy beteg volt.
13. Más talán a pszichológia (hu.wikipedia.org/wiki/Pszichol%C3%B3gia) vagy talán már ezt is difiniálni kell ? Mibe fogadunk hogy mondjuk egy shaolin szerezetes sem forgatja meg,
hanem, ha kedve tartja meg is lebegteti azt a szemed láttára. :D
14. A sebességmérő nem képes másképp követni és feldolgozni a kerék mozgását ha nincs a kerék fogai között egy bizonyos távolság.
A jelenlegi nem képes 24fordulat/perc-es sebességen túl/felett észelelni, gyakorlatilag kialszik amikor 24 fölött forgat valaki.
Különben egy olyan készülék amely tudja mérni a percenkénti 36 fordulatot egy ugyanolyan méretű kerékkel elég drága lenne, hogy piacképes legyen, nemdebár?

15. Ez már úgy tűnik, hogy más mint a 6.pontban lefektetett álításod. De már ellentmondásosabb.
Először említed azt, hogy ott, mint a "celofánba" úgy "díszített" emberkénk és a készülék "szintén" bóraszerűen és
hermetikusan-meg mittom én-, ehh....most akkor ott van a zacskó vagy nincs? Ha mégis ott van, akkor van valami..de ezen nem fogok lovagolni...
16. Az a valaki azt állította, hogy amikor forgatja a kereket akkor érzi, amint az izzadó tenyerén suhog a levegő kerék forgása által (!!!) létrejött légmozás következtében..
És nem az izzadság, mint a tenyéről elpárolgó/"vapor" levegő mozgatná a kereket, nem bizony, vagy ahogy állítod.
17. De ugye nem azt bizonygatod hogy az a találmány nem (!!!) az Egely Wheel,ami a 217 477 lajstromszámmal találmányként be lett jegyezve?
18. Azt állítod e, hogy nem is leteznek ilyen kisérleti eredmények vagy pedig azt hogy vannak csak eltitkolják/visszatartják azokat jegyzőkönyvestűl mindenestűl?
19. dr. Egely György 1982-ben műszaki hőtanból doktatorátusi címet szerezet a Budapesti Műszaki Egyetemen.
Ez alapján szeretném megtudni, hogy Te kompetens vagy e abban, amiben én mint informatikus nem vagyok hivatott megállapítást
tenni lévén laikus vagyok ilyen téren, mert, nem ez a végzettségem/szakmám.
De lexikális tudásra én is szeret tehetek nem erről van szó.
A másik ha Neked mégis van ilyen irányú végzettséged akkor szeritnem nem itt kéne lerendezni a net nyilvánossága elött ezt az ügyet, hanem el kéne járnod -akár peres úton- mondjuk a fogyasztóvédelemnél vagy hasonló...
Bizonyítsd be az ellenkezőjét annak amit Ő állít.
Talán ennyit erről...

Üdvözlettel: iorgu
Azaz: Más szemében a szálkát is meglátja, a magáéban a gerendát sem. Kettős mérce az a döntési és ítéleti logikai helyzet, amikor ugyanolyan, vagy lényegi szempontból ugyanolyan helyzeteket más és másként, jellemzően ellentételesen ítél meg valaki. A kettős mérce logikailag és erkölcsileg sem…..
Világnézet Remélem bosszantom? 2007.08.31 09:14:00
A P-DOX vallás úgy lett felépítve, hogy az ellenzőit használják fel ingyenes reklámhordozónak. Mindig lelnek egy rakás balekot, akik a szidásukkal, vagy féktelen gyűlöletükkel ingyen reklámhordozók.   Amikor a virtus.hu-ra mentem írni, a cikkeimmel és gondolataimmal -mint…..
Vagy mégis, ez most mellékes. Mindenesetre az angol Wikipédia, a Kinsey Report és az amerikai Urológiai Szövetség adataira hivatkozva a thedigitalbeat.com oldalon megjelent ma egy érdekes lista: 10 dolog, amit nem tudtál a szexről (ahol van megjegyzésem, mellékelem):Egy átlagos aktus 15…..
Messziről feltűnt, hogy ez a csúszda nem olyan, mint a többi csúszda: Közelebb érve az alábbi táblát találtam: Hátulról is szemet gyönyörködtető: Lentről,…..