Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalhana

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A muszlimokat a ramadán böjti hónap kezdete alkalmából köszöntő levelet tett közzé május 22-én a ferences szerzetesrend a nemzetközi honlapján. "A muszlim testvéreinknek és nővéreinknek az egész világon: As-salaamu ‘alaykum!" - kezdődik az üzenet. A levél barátságosnak szánt gesztus a muszlim…..
kalhana 2017.06.03 12:20:05
Nemrégiben a Mandineren egyetlen nap alatt három meglehetősen elfogult írás jelent meg a kuruc irányzattal szembeni harc jegyében (Első cikk; második cikk; harmadik cikk). Ezekből megtudjuk, hogy Bethlen Gábor a Porta fizetett alkalmazottja, hogy a „függetlenségi párt” „játszotta” török kézre Budát,…..
Lukácsi Katalin írása   Megrendít az a gyűlölethullám, amivel találkozok. És nem tudom, mi lehet, mi is ilyenkor a helyes lépés. Nem először szembesülök vele. Először nyáron rendültem meg, amikor láttam, mekkora gyűlölet veszi körül hazánkban Ferenc pápát, azt az…..
Vendégszerzőnk, Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatójának írása   Sokféle dolog válthat ki agressziót a politikában, illetve a politikusokból. Most egy olyan tényezőről beszélek röviden, amelyről ritkán ejtünk szót, holott alapvető fontosságú. Azt állítom, hogy a…..
Mi tagadás, az Ákos-ügyi fejlemények rendesen felülírták az eredeti vitatémát. Nem mintha elfogadhatóbbá vált volna a véleményterrorista tempó, az viszont egészen nyilvánvaló, hogy a magyar kormány húzása erősebb kontent, ezzel ők nyerték az aránytévesztési…..
kalhana 2015.12.18 12:21:43
@kalhana: Ja, GNDL-nek.
kalhana 2015.12.18 13:51:11
@GNDL: ""A civilizált világban" a suttyó balfékeket többnyire ignorálják". Akkor a Telekom kívül esik a civilizált világon, hiszen "a suttyó balféket" ( =aki nem osztja a hitvilágodat ) egyáltalán nem ignorálták. Valamiképpen szükségét érezték a piranhák, hogy lemarjanak róla egy kis húst.
Egyébként jobb volna, ha barokkos, cirádás, túlfűtött, meanderes stílusod kissé letisztulna. Állítólag kiskoromban én is ilyen voltam.
Soha nem éltek ilyen sokan ennyire jól a történelem során, mint manapság; pesszimizmus helyett ezért az optimizmust ajánlja mindenkinek, még a konzervatívoknak is Tim Montgomerie angol publicista, aki a Danube Institute vendége volt Budapesten. A Magyarországgal szimpatizáló…..
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása   Két, élesen különböző magatartásminta látszik végzetesen összecsúszni a migrációs válság által próbára tett európai társadalomban: az önzés és a következményekkel számoló, felelős, nemet mondani is tudó jóság. Hadd…..
kalhana 2015.09.11 13:16:06
@panelburzsuj: Na te intellektuális okostojás! Éppen, hogy egy szinten vannak: egyikük sem tud magáról gondoskodni.
kalhana 2015.09.14 12:48:04
@panelburzsuj: Esetleg valami értelmes mondandó?
A menekültválság egyik újabb mellékjelensége, ahogy az amúgy is rossz sajtójú Magyarországot jobbról-balról pofozzák a nemzetközi médiában. Mindezt nagyon sokszor úgy, hogy szó sem esik arról: a meglévő hazai, nemzetközi és uniós jogot próbálja alkalmazni hazánk a…..
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..
kalhana 2015.09.02 15:46:07
@access denied: A magaméra, te butus.
kalhana 2015.09.02 15:55:13
@annamanna: Szaúd Arábiába nem is települnek migránsok. De ha valakinek jobb működő megoldása van, arra is nyitott vagyok. Diktatórikus módszereket pedig rendkívüli helyzetekben alkalmazni kell!
kalhana 2015.09.05 09:51:38
@gulyáslegény: Ha azok a százezrek éppen Magyarországot árasztják el, akkor igen.
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..
kalhana 2015.09.03 08:46:20
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül…..
Közzétett nyílt levelemre közleményben válaszolt a BKK. Hosszan idézik azt a rendeletet, amely alapján eljárnak. Teljesen feleslegesen, hiszen a levelemben én is hivatkoztam erre a rendeletre, eleve is tudtam/tudtuk. Nem mellesleg az élet most megmutatta, hogy a rendelet nem…..
kalhana 2015.07.24 15:14:43
@Mj: Ja és "természetesen minden elesett emberen segíteni kell." Azt azonban senki sem gondolhatja komolyan, hogy az áttelepítéssel. Vagy majd csak köztük lesz Odoaker.
kalhana 2015.07.24 15:39:40
@Mj: Természetesen. Nem is állítottam.
kalhana 2015.07.24 15:40:50
Hihetetlen, elfogadhatatlan és felháborító Reinhard Bütikofer szerint az, amikor az Orbán-kormány terroristának állítja be a menekülteket.Az Európai Zöld Párt társelnöke viszont arra nem tud válaszolni, mi lenne a megfelelő összeurópai megoldás és mennyi menekültet engedne be…..
kalhana 2015.07.14 22:57:03
Vendégszerzőnk, Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatójának írása.   Ahogy követem a nyilvánosságba kerülő pártpolitikai eszmefuttatásokat, azok legtöbbje nem mulasztja el szóvá tenni, hogy most aztán az ellenzék már összeszedhetné magát, s…..
kalhana 2015.06.27 15:59:29
@mavo: A baloldalon igazat mondanak, a jobboldalon hazudnak. Persze gondolhatod, hogy ilyen egyszerű az élet. Felőlem a baloldal támogathatja pl. a bevándorlást is vagy bármit, amit mindenki rühell, de akkor az nem politizálás, hanem valami antifidista hobbiklub. Kár indulni a választásokon. Lehet merengeni a véleményváltoztatásról is. Akinek kezében van a bölcsek köve ( ballib "értelmiség" ) annak nem változnak a nézetei.
kalhana 2015.06.29 10:26:14
@mavo: Ennyire tellett, butuska?
Mandiner blog A szent tűz 2015.04.19 08:01:00
Kezembe került egy könyv a minap. Aprócska zsebkönyv, de az egyik legnagyobb formátumú európai politikustól vannak benne idézetek önmagáról, politikáról, kormányzásról... Olvasgattam, olvasgattam. „A kormányzásnak folytonos erődemonstrációnak kell lennie.” „Egy…..
Az „aki nem dolgozik, az ne is egyék” politikája helyett a „mindenki ehessen, hogy dolgozhasson vagy tanulhasson” politikájára van szükség, és ebben segítene az alapjövedelem, ami a megújuló baloldal jövőképe lehet – mondta Scheiring Gábor a PM pártalapítványának…..
kalhana 2015.03.29 23:21:14
1. Szomorú életű, nagyon ráérő, magukban frusztrálódó, mindenre morgó, világról lemaradó, befelé zárkózó, politikára csavarodó, provokációra harapó, feljelentő és/vagy házmester hajlamú, proletarizálódó harci nyuggerek. 2. Teljes életet élő, keményen dolgozó, nem…..
kalhana 2015.03.19 07:06:05
A Charlie Hebdo elleni támadás két dolgot mutatott meg. Egyrészt, hogy nem jól működik Nyugat-Európában a bevándorlók integrációja, amit nagyon is folytatni kellene a bevándorlók második generációjában is. Másrészt, hogy a szólásszabadság még itt, Európában is védelemre…..
kalhana 2015.01.09 11:49:16
@maxval bircaman szerkesztő:
Je suis Charlie Martel
Miért gondolja, hogy a diplomaták alkotják Amerika második hadseregét? Miben különbözik az amerikai külpolitika más országokétól? Csak a korrupcióról szól-e a kitiltási ügy? Korrupció-e, ha pénzügyi támogatásért cserébe amerikai nagykövet lehet valakiből? A Mandiner…..
Magyarország imázsát rendbe kellene tenni, mert ötven éve nem volt ilyen rossz Magyarország külföldi megítélése – mondja Stefano Bottoni, az MTA Történettudományi Intézetének főmunkatársa, akinek nemrég jelent meg magyarul az olasz közönség számára írt kötete…..
1989 októbere a köztársaság kikiáltásával a rendszerváltás legsűrűbb időszaka volt. Kerek 25 év, negyed évszázad telt el azóta. De mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Mi az elmúlt huszonöt év mérlege, a rendszerváltás velünk élő öröksége?…..
Március 21-én Ferenc pápa Rómában a maffia áldozatainak családjait látogatta meg. Ezen látogatások eredménye a sajtó által is citált mondat, melyben a pápa kiátkozza a szervezett bűnözés tagjait. A történet másik érdekes jelensége viszont az egyébként is érdekes Luigi…..
kalhana 2014.06.26 18:05:46
@gizmo26: A te fajtád csak akkor kedvelné a pápát, ha ex cathedra kihirdetné, hogy nincs Isten és feloszlatná az Egyházat.
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Orbánozó Farkasházy, orbánozó Magyar Bálint, orbánozó Bauer Tamás: végre új témák, új hangok, új arcok a pár nappal ezelőtt másodszor is történelmi vereséget szenvedett baloldalon! Via Gluekitrotor42, akinek nincs több kérdése...
kalhana 2014.04.22 21:45:13