Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Torres

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
30 éves lett Batman, leánykori nevén a Denevérember. Igen, anno még kötelezőnek érezték, hogy a sokszor magyarul igen kínos szuperhősneveket automatikusan átfordítsák. És hát 1989-ben nem jelenhetett még meg angol, pláne ámerikai című film! Üljünk fel együtt a Budapest - Hollywood nosztalgia…..
Amerikában mozit se nagyon látó életrajzi bűnfilm a High School Musical 3: Végzősök és a Tükröm, tükröm sztárjaival. Átkozottul szinkronizált, de sokkolóan feliratos is...
Torres 2019.05.24 03:03:09
@m.martin91: miert az eredeti verzioba is valakivel utoszinkronizaltak a zach efront? vagy a rendezo szerint azert elbir ezzel a szereppel a sajat hangjan is. csak a markovics tamas keptelen erre, hogy 30 ev szinkronizalas utan eljatszon egy sorozatgyilkost :)))))) ezeket a szinkronrendezoket sose ertettem, hogy miert nem biznak a szineszukben. foleg olyankor amikor valaki evtizedes viszonylatban magyar hangja valakinek.
Torres 2019.05.25 08:30:26
@m.martin91: en azt nem ertem, miert nem ul ossze mondjuk 10 szinkronrendezo vagy a komplett szakma es allapodnak meg alapveto dolgokban. minden szinesznek valasztanak mondjuk 1+1 hangot es onnantol ahhoz tartjak magukat. mer ez hogy van olyan szinesz, akinek 20 filmjeben 18 kulonbozo magyar hangja volt egy vicc. legalabb ez a resze egy eletre le lenne tudva es akkor mar csak max a forditason kene idegeskedni. amugy ezt nyilvan mar 70 eve meg kellett volna lepni, de meg most se keso.
A '90-es évek eleje óta az ötödik film érkezik a mozikba a Sherwood-erdő hősével, és épp csak legutóbb, 2010-ben kellett feliratozni nyilai süvítését. De most pörög és fiatalos: Kings-ellenman, avagy már Töki modora sem a régi...
Torres 2018.12.05 23:07:39
@m.martin91: 10-bol 8-szor lesz az inkabb. mondj mar jobbat! barkit aki meg aktiv
Torres 2018.12.06 11:49:01
@m.martin91: ja mendelsohnt mondjuk pont elbaszta :))))) de meg igy is sokkal kisebb hibafaktorral dolgozik, mint barki mas a szakmaban. erre a szintre kene a tobbieknek is feljonnie
aeon flux szinkronhangok: űrvihar 2017.10.18 21:50:00
Gerard Butler akár a Támadás a Fehér Ház ellen harmadik részét is nyomhatná ennyi erővel, amelyben a világűrből érkező időjárási jelenségek kényszerítik térdre az USA első emberét. De ez inkább most egy katasztrófafilm-encore, jobb magyar hangokkal, mint amilyennek a film ígérkezik...
A Szárnyas fejvadász 2049 és a Vörös veréb jelentette legfőbb kaliber mellett olyan filmek is forogtak nálunk a közelmúltban, mint a HHhH, úgyhogy megint lehet vadászni az ismerős helyszíneket - no és az ismerős színészeknek járó ismerős magyar hangokat? Olyanokból hiány jelentkezik, de Zámbori Soma…..
Torres 2017.10.09 16:09:41
@m.martin91: de kit erdekel, hogy jobban passzol e vagy sem? ez a szakma totalis felreertese. ilyen idiota erveket max a disney szokott tolni, amikor berendelnek 4 hangot es ok dontik el hangszinben melyik van legkozelebb az eredetihez, sutba dobva ezzel tobb eves hagyomanyokat. arra hogy jason clarkehoz ki illik a legjobban mar volt 17 evuk a kedves szinkronrendezoknek, hogy eldontsek es jelzem megvan a gyoztes. marmint az hogy czvetko 6szor masik 8 szinesz meg csak 1szer szinkronizalta erre enged kovetkeztetni. itt mar megis hova kene kiserletezni egy 9. hanggal?

es foleg egy fekete ernovel konyorgom. en is szeretem a hangjat egy downeyt, bardemet, balet el se tudnek kepzelni mar nelkule, de az hogy 250 szinesznek adta mar a hangjat mint valami jolly joker az valami vicc.

@Ficus Cucis: es pont ez az egyik legbosszantobb hiba amit egy szinkronrendezo el tud kovetni szerintem. miert nem bizik meg annyira a szineszben, hogy el tudja jatszani? (bar foglalmam sincs, hogy beszel egy naci allat. az uj terminatorban eleg nagy fogecit jatszott es czvetko hibatlanul lehozta)

vagy szerintetek tenyleg ez a normalis, hogy minden szerephez mast hivunk be, aki epp jobban hasonlit, vagy a szerephez jobban illik vagy epp arra jart a studioban? mer engem keves dolog idegesit fel jobban, mint hogy egy szineszt nem kovet vegig egy magyar kollegaja palyafutasa soran.
A Budapesten forgott akciófilmben talán elhangzik egészen véletlenül egy-két magyar szó, de magyar arcot biztosan láthatunk benne (Árpa Attilát ugyan miben nem?) - felderítéshez feliratos változat is kereshető, a magyarban pedig Charlize Theron nem épp gyakori, de visszatérő hangot üdvözöl, James…..
aeon flux kirk douglas 100 2016.12.09 07:21:00
Ma tölti be 100. életévét Hollywood aranykorának egyik utolsó hírmondója, egy élő legenda, egy remek színész, Kirk Douglas. A fehérorosz származású Iszur Danyielovics Gyemszkij 30 éves korában játszotta első szerepét a The Strange Love of Martha Iversben, három évvel rá, hét filmmel később pedig már…..
Horrorfilmet már aligha fogunk szinkron nélkül megkapni - lévén könnyen lehet, hogy ez a műfaj újonnan nyert sikerének egyik tényezője - , és A démon arca jóformán egyetlen ismert arca is nehezen kap módot arra, hogy ugyanúgy szóljon magyar kedvelőihez. Mi több: Aaron Eckhart egy egész új…..
Brad Pitt házas emberként forgatta ezt a világháborús thrillert, a közönség bulvárérzékenyebb hányada viszont már egész másképpen tekint majd rá a Szövetségesekben - viszont a bélyegét ez aligha fogja rányomni a filmre, mint ahogy a magyar szinkron se tűnik ártalmasnak, feltéve, ha a Marion…..
Marvel Univerzum-tágulás a mozikban, ami még több színészt és még több magyar szinkronizáló színészt von bele az üzelmekbe. Sorozatos átmentések, kikerülhetetlen afrohangok és némi (név)kötelező furcsaság: a Doctor Strange magyar hangjai...
Torres 2016.11.05 09:13:28
@Takács Máté: persze biztos van ilyen is. egyszer, ketszer, oke otszor. de nem minden alkalommal konyorgom.

meg hogy "más figura" - na ez meg egyenesen a halalom. tehat jo ez a szeles laszlo az owen wilsonnak, de ez most egy drama lesz, komoly szerep, azert ennyire nem jo szinesz, szal kene valaki mas. komolyan? ne vicceljunk mar. es fogadok a tabak katanal 10bol 9szer ez van, hogy o mar 15 evvel ezelott is mast kepzelt el a szinesznek, es mivel most lehetosege is van ra hat ki is probalja. maskepp nem szulethetnenek ekkora tevedesek.

hihetetlen, de mar annak kell drukkolnom, hogy a rogue one-t nehogy a mafilm kapja. mads mikkelsennek amugy kaszas gergo es holl nandor is egyarant tokeletes. tehat alap kalid artur fog csak pont raerni :)))
Torres 2016.11.05 12:04:00
@Takács Máté: owen wilson csak egy pelda volt. dehat rajta is mennyire szembetuno, hogy minden filmjeben ugyanazt a figurat hozza, megis 16 azaz tizenhat kulonbozo szinesz szinkronizalta mar. elsosorban persze moziszinkronokra gondolok, amikre asszem tobb ido is van. en azt tenyleg nem hiszem el, hogy egy tom cruise - rekasi karoly vagy egy ben affleck - szeles tamas paros csak azert ne jojjon ossze, mert epp szinhazi elfoglaltsaguk van.

mert a djangoba 40 evvel oregebb fazont kellett alakitania? ezert kellett valtani koszegirol reviczkyre? tenyleg nem adjuk meg az eselyt neki, hogy lehet el tudja o is jatszani? es koszegi akosnal fogadok nem az idopont egyeztetessel volt a problema, hisz ez az ember mintha a szinkronstudioban lakna. 5 eve nem lattam olyan filmet amiben ne szerepelt volna. vagy inkabb itt is arrol van szo, hogy bathory orsolya (akinek a hangjat amugy regen nagyon birtam) is szenved ebben a tabak kata szindromaban, hogy 20 ev utan kezdjuk el megvaltani a vilagot
A kedvezményes mozihétvégén már látható két héttel a premier előtt ez a vígjáték, amelyben akkora baromságot művelnek egyesek, hogy az csak igaz történet lehet. Zach Galifianakis a főkolompos bankrabló, közismert magyar hangjával testesíti meg George Clooney Mint a kámforbeli figurájának…..
Ebben a vígjátékban bizonyára nem a szóviccek dominálnak, így magyar változatának sikeressége tán jobban nyugszik a hangokon, semmint a fordításon, de ki tudja? Lehet, hogy nem csak a cím értelmezhetőségi skáláján lesz majd kilengés.....
Torres 2016.08.16 23:09:20
Torres 2016.08.17 17:20:02
@m.martin91: mar ertem miert tart itt a szinkronszakma. sajnalom nagyon :( pedig hogy imadtam a regi hangokat, de ezektol az uj parositasoktol felvagnam az ereimet
A-lista menni tévé 1233. rész: két veterán színész, a 65 éves Kurt Russell és a 60 éves Mel Gibson is a tévé felé kacsingat, ahogy mondani szokták (vagy nem szokták, de kit érdekel). Már szerepeltek együtt, a Tequila Sunrise (Az utolsó csepp) című 1988-as krimiben, de az film volt, ez meg sorozat…..
Torres 2016.04.21 11:40:10
@nick papagiorgo: :))))))))) Papa azert ne szallj el teljesen. Sinko Laszlo meg Sinkovits Imre is testverek, de ez megis hogy jon ide? Meg az Angelina Jolie??? Hat nem ertitek, hogy itt nem egyszeru (ne az apam, testverem miatt iteljenek meg, a magam erejebol akarok az lenni aki) nevvaltoztatasrol van szo, hanem egyszerun ugy hivjak a verszerinti apjat, hogy Bill Hudson?
Jelenetfotókon mutatkozik be a hazai mozikba az amerikai premier előtt egy nappal, szeptember 22-én kerülő filmből A hét mesterlövész. A remake kapcsán kötelező megemlíteni Kuroszava Akira eredetijét, A hét szamurájt, továbbá Antoine Fuqua, Ethan Hawke és Denzel Washington előző közös munkáját,…..
A mindenség elmélete és a Rendíthetetlen után egy újabb UIP-film, amiről talán meg lehetett volna spórolni a szinkront, de hát na, több lesz a néző, és annak mindenki örül. Hogy a Steve Jobs magyar hangjainak mennyire örülünk, az már egészen más kérdés: Michael Fassbender továbbra is váltogatja,…..
Torres 2016.01.09 20:47:31
Nos akkor íme, kiderül, hogy Zod és Batman osztozik-e Széles Tamáson (akit tegnap Apokalipszisként is jól fogadtatok). Meg egyéb izgalmak...
Torres 2016.01.06 20:51:07
@Csaba Turbucz: tényleg hihetetlen, hogy minden szinkronos cikk alatt ott egy büdös nagy troll
aeon flux szinkronhangok: ifjúság 2015.12.24 09:19:00
Az év egyik legjobb filmje a Mozinet mostanság bevett szokását követi: szinkronizált és feliratos változatban is nézhető. Szükségtelen mondani, erősen javallt utóbbi verzió. Elsősorban mert csak, másodsorban Michael Caine nem megfelelő magyar hangja miatt... Michael Caine –…..
Torres 2015.12.24 14:04:07
@Lord Picard 87: +10000000000

Michael Caine – Újréti László
Harvey Keitel – Szersén Gyula
Ian Holm - Makay Sándor
Anthony Hopkins - barki csak ne Fodor Tamas konyorgom

ezeket majd egy szinkronrendezo irja mar fel valahova, hat olyan kevesen vannak mar koztunk a nagyok kozul, nem kene meg folyamat belehibazni is. ezek a dumak meg, hogy nem ert ra meg konnyebben mozgosithato nemaaa, amikor ezeket olvasom egy pici mindig meghal belolem
- SPOILERMENTES - James B. Donovan (Tom Hanks), a biztosítási ügyekre specializálódott, családszerető brooklyni ügyvéd élete kiszámítható mederben csordogál egészen addig, amíg egy nap magasabb érdekek kopogtatnak irodája ajtaján. 1957-ben, a kétpólusú világrend…..
Will Ferrell újrajátssza a Tesó tusát, módosított felállásban, és ehhez a Pancser police-beli partnerét hívta segítségül. A szinkronizált előzetes kerekestohl felforgatja a délutánod. Hazai premier: január 7...
Torres 2015.10.29 13:04:28
aeon flux ae(top)10 #8: al pacino 2015.10.17 23:37:47
Al Pacino idén 75 éves, ez adta az apropóját az ezúttal összeállított toplistánknak, ami a szerintünk legjobb filmjeit sorolja fel az alakításai alapján. Bár az elmúlt, cirka húsz évben csak egy-egy alkalommal villantotta meg azt a zseniális tehetséget, amiért milliók rajonganak érte, évtizedekig…..
Torres 2015.10.18 02:11:08
Hagyjuk most a magyar cím kapcsán a réges-régi, alfás Asterix-poént a wc-zárról, a teaser plakát sem túl nagy szám, inkább élvezzük a Coen-fivérek jövőre várható, sztárparádét felvonultató filmjének az első, magyar szinkronos előzetesét! (Christopher Lambert! Dolph…..
Torres 2015.10.14 20:36:28
Mi is hívtuk már fel a figyelmet közönségtalálkozós szinkron-rendezvényekre, melyek közül az egyik eseményen a Jóbarátok hat magyar hangja közül két hölgyemény, Kökényessy Ági (Jennifer Aniston) és Nyírő Bea (Lisa Kudrow) voltak a vendégek. Mondtak mindenféle…..
Az IGN-en debütált és már nálunk is látható a Fekete mise első szinkronizált előzetese, melyben Johnny Depp a legfélelmetesebb, legkeresettebb és legádázabb amerikai gengszter, Nagy Ervin pedig a magyar hangja. Szeptembertől a hazai mozikban. ..
A Farrelly-testvérek két évtizeden át gyűjtögették a poénokat minden idők egyik legjobb hülye vígjátékának folytatásához, de tényleg: számos filmjük lefolyt már azóta a Dunán (elnézést), melynek szövegezése közben nem egyszer azon kapták magukat, hogy ez és ez a geg…..
Torres 2014.06.12 00:38:47