Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Von Siebenbuergen

29 bejegyzést írt és 560 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1869. Gyermekkatonák Paraguay a Hármas Szövetség ellen vívott elkeseredett háborújában, amelyben az ország felnőtt férfi lakosságának csaknem 70%-át elvesztette..
1.Bár a hivatalos nyelve Nigériának az angol, a mindennapokban a pidgin angol kerül előtérbe, de emelett több száz nyelv is megtalálható.   2. Ha kocsival utazol és megéheznél, vagy szomjas lennél, vennél egy papucsot vagy szinte akármit, forgalmas helyeken vagy csomópontoknál ezt a kocsiból is…..
Katalónia: a jövő elkezdődött. Illetve elkezdődött már a vesztfáliai békerendszerben, de mintha megtörte volna a politikai nemzetek születése a XIX. században -- ám most visszatekerjük az órát? Nagyon népszerű lett az utóbbi hónapokban az a feltételezés, hogy az európai modern politikai nemzetek egy…..
Von Siebenbuergen 2017.10.13 01:04:15
@padisah: Csúnyán kevered Erdélyt és annak részét, Székelyföldet. Oltári baromságot írtál.
Miközben a magyar politikusok többsége végleg belebolondult a 30 milliós Magyar Birodalomról szóló álomba, a magyar közvélemény Bosznia után már Szerbia és Bulgária elfoglalásáról álmodozott, addig Hungária szláv népei reménykedve várták a trónörökös hatalomra…..
Nem tudok mit mondani, Lászlóné, Kápolnásnyék, latexes Pussy Riot tánccsoport.Képek, videók: A videó: (video: kormany.hu)  ..
Nem akarok árulkodó jeleket összegyűjteni erről, megtette helyettem egy chicagói étterem a dolgozói számára. A konyhában kifüggesztve találta ezt a kis leírást a felismerésükről és utána a helyes kezelésükről  - ironikus módon - egy étteremkritikus. Fotó:…..
Jönnek folyamatosan a frissítések, de kezdem a lényeggel: a Costes és az Onyx után van egy harmadik Michelin-csillagos étterme is Magyarországnak: a Borkonyha! Itt még nem teljesen hiszi a séf, Sárközi Ákos Olyan váratlanul érte a hír a séfet, amit hoztam neki, hogy nem is…..
Gasztroforradalom van, a séfek pedig a tábornokai, díszes egyenruhában, délcegen figyelik a küzdelmeket. Már csak a tévében pózolnak, mindig mosolyogva, hófehér séfkabátban, dél körül mennek dolgozni, belekóstolnak kicsit a kollégák főztjébe, aztán egy pohár champagne-nyal a kézben elkezdenek…..
Von Siebenbuergen 2014.03.06 23:01:17
Vastagbőr Váratlan látogatás 2014.01.13 11:06:00
Még a bankrobbantást is elhomályosítja a legújabb Orbán-videó, aki ezzel a mesterművel tér vissza a hó és árvízkatasztrófa alatt kiforrott videós stílusához. Hiába, amíg a baloldalon egymás torkát harapják át egy-egy választókörzetért, addig Habony Árpád írja az újabb…..
Miután a dolgok jelen állása szerint pénzért-posztért bárkit felszopó Kerényi úr nagyjából nulla százalékos találati aránnyal lőtte be, kik is lehetnek a hozzá kísértetiesen hasonló ápoltak, máris megszületett a megoldás. Az enyhe időjárási körülményekre tekintettel…..
Hát elég fura lesz az új díszburkolat a Váci utcában - írtam pár napja az első képekről, amik megjelentek a neten a Párizsi utcáról. Pedig akkor még nem is sejthettem, hogy lesz ez még cifrább. Azokra a képekre, amiket Viktor küldött nem elég kifejező szó már a "fura".…..
Vastagbőr Történelmi Este 2013.11.18 09:01:00
Péntek este a Magyar Televízió úgy gondolta, hogy egy igazi médiatörténelmi pillanattal, mit pillanattal, egy egész műsorral ajándékozza meg a pár százaléknyi, hűséges és kitartó nézőit.Először is sikerült egy igazi nagyvadat becserkészni, személyesen Orbán Viktor…..
A szerintem legjobb technológiai magazin, a Wired nagyon lelkesen mutatta be a Finex nevű cég öntöttvas serpenyőjét, ami nem kevesebbet igér, mint a több ezer éves klasszikus újrafeltalálását (vö: újragondolás). De a kommentelők nem fogadták igazán lelkesen az újítást, pedig…..
A Népszava írta meg, hogy a CBA-boltokban egy körlevélben hívta fel a dolgozók figyelmét a Békemenetre a két tulajdonos, Baldauf László és Lázár Vilmos. Elkértük és meg is kaptuk a Népszavától (aki azóta be is linkelte a cikkébe) a levelet, hogy a saját szemünkkel láthassuk.…..
világevő A legmenőbb étlap 2013.11.05 21:14:42
A 2 Michelin-csillagos, stockholmi Frantzén étterem hozza a skandinávoktól megszokott hihetetlen letisztult és vonzó dizájnt, de ehhez kitaláltak még egy nagyon extra megoldást, a videóétlapot. Lenyűgöző. És persze a weboldal is gyönyörű: www.restaurantfrantzen.com, na meg…..
Von Siebenbuergen 2013.11.06 14:52:33
@Szelid sunmalac:

Drága ember, most kellene a világ összes modoros és közhely blogjának az írását azonnal befejezni, te olyan kvintesszenciát produkáltál itt 13:49:05-kor.
Már volt értelme ma megébredned : )))
Kösz élet Kósza gondolatok 2013.06.21 16:51:42
Ha a politikumban lenne humor (vagy az életben igazság), az első "hivatal-elhelyezés" érdekében történő kisajátítás György István valamelyik ingatlanát érintené. Most, hogy már megszavazták, lesz-e bárki olyan tökös, hogy jövőre azzal kampányoljon, hogy rámegy a…..
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
Ha bárkinek (az azeri bravúr-sorozat után van még ilyen?) illúziói lettek volna, hol is van a helyünk a világban, csak az utóbbi pár nap eseményei helyére teszik a gondolatmenetet.Orbán és Áder külön-külön találkoztak a szerb miniszterelnökkel, a "temerini fiúk ügye semmilyen…..