Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kanbatu

0 bejegyzést írt és 625 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Egyre inkább úgy tűnik, hogy Bajnai Gordon már csak valami csoda folytán válhat a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjévé. A tavaly októberben berobbant Együtt 2014, amely akkor még a rajzolódó ellenzéki összefogás motorjának látszott, néhány hónap (hét?)…..
Válasz a Kapitalizmus blogon megjelent Szabadság-skizo c. írásra. Gyászol a liberális oldal, szörnyű vereséget szenvedtek, újabb csapás a Nemzeti Elnyomás Rendszerében. Az Alkotmánybíróság elkaszálta a köztudottan liberális, az önkényuralmi jelképeket tiltó törvényt. Nem…..
Mint köztudott, az LMP tavaly novemberi kongresszusa olyan határozatot fogadott el, amely kizárta a Lehet Más a Politika csatlakozását az Együtt 2014 választói mozgalomhoz, de felhatalmazást adott arra, hogy a párt képviselői megkezdjék a tárgyalást az együttműködés más…..
Ezt a fotót ma reggel lőttem (telefonnal, elnézést a minőségért) a Harminckettesek terén. A Jobbik hirdet. A plakát mondanivalója közepesen populista, de igazságot tartalmaz. Azért mondom, hogy közepesen populista, mert nem maguk a pártok kedvelik a megszorításokat, mindketten…..
kanbatu 2013.01.11 12:20:22
@hogyne,persze,igazad van!: Nem a szavazókra mondtam. Azokra, akik "azt mondják". Az LMP eljátszotta az esélyét. A Jobbikot most szeletelik. Nincsenek versenyben.
Stephen Hawking mondotta egyszer: "Nem érdekel különösebben, milyen jelzőket aggatnak rám az újságírók, ez csak a médiafelhajtás része. Nekik egy Einstein-szerű figurára van szükségük; de hogy olyanok hasonlítanak Einsteinhez, akik egy szót sem értenek sem az ő, sem az én…..
kanbatu 2012.01.14 13:21:11
@sch.old: Szerintem gazdagabbak lennénk. A kevesebb állami kiadás ugyanis 2-3 éven belül lehetővé teszi a valódi adócsökkentést, amit ha jól csinálnak, a foglalkoztatottság és a gazdaság növekedéséhez vezet. A kevesebb állami kiadás pedig visszaterelné az embereket a munka világába minden adminisztratív kényszer nélkül.
kanbatu 2012.01.14 13:34:08
@sch.old: Nem fikció.

Egyszerű példa:
Segélyt kapok - minek dolgozzak?

Nem kapok segélyt - csak kéne valami munka.

Ugyanez a másik oldalról:
Leadózom a gatyámat, ha felveszek egy alkalmazottat - hülye leszek alkalmazottat tartani.

Kicsi az adó, ha felveszek egy alkalmazottat - na felveszem ezt a szerencsétlent, mert így már kitermeli a munkabérét adóval együtt, és úgyse kap mostantól segélyt, ezért megbecsüli majd a munkahelyét.

Valahogy így.
törökgáborelemez 429. Casus 2012.01.12 20:20:00
Schmitt Pál plágiumbotrányához hasonló ügyet – ha igaz, amit a hvg.hu állít - egy köztársasági elnök nem nagyon élhet túl. Akár lemond, akár nem, politikai karrierje halálos sebet kap, működése ellehetetlenül. Meggyőződésem, hogy a magyar államfő számára –…..
Orbán Viktor Wilfred Martens-szel, az EPP vezetőjévelForrás: belfoldihirek.comKOMMENTÁROrbán Viktor legnagyobb külpolitikai baklövése az, hogy nincs „hátországa” Nyugaton.     Orbán Viktort és kormányát számos jogos kritika érte az utóbbi…..
kanbatu 2012.01.09 19:59:47
@Hörcher Ferenc: Valóban. De csak interpretációkat ismerek.
kanbatu 2012.01.09 20:01:40
@kanbatu: És áttételesen nem is csak Hack Péterről szól a hozzászólásom, hanem Németh Sándorról és a hitgyüliről is.
Pilu Csá, Vityesz! 2012.01.06 20:19:00
 320, 262. Szép számok, szép nagyok. Vitán felül áll, hogy a gyorsnaszád helyzete egyszerre kezd kritikussá és kezelhetetlenné válni. Nem kell és nem is lehet jóslatokba bocsátkozni ezen a téren, de valószínűleg közel járunk ahhoz ponthoz, mikor a hangulat percek alatt…..
A Milla, ahogy eddig is, ezután is támogatni fog minden olyan kezdeményezést, ami a civilek tiltakozását szolgálja. De tiltakozni kevés. Ha nincsenek felelős állampolgárok, akik nem csak a nemtetszésüket, de az elvárásaikat is képesek megfogalmazni, akkor semmi sem fog változni.…..
  Küldjétek be az 1 perces vágatlan portrévideóitokat! Kezdjétek azzal a félmondattal, hogy: "Ha én elnök lennék..." - és mondjátok el, mit tennétek, mit szeretnétek, mi a ti ügyetek! Mutasd meg, hogy van hangod, szavad, arcod! Mondd el, hogy neked mi a fontos, és…..
Fotó: HVG.hu, Hernádi Levente  HaralamposzBár több dologgal nem értettem egyet az esemény kapcsán, mégis részt vettem a január 2-án megrendezett tüntetésen, mely a "Lesz még Magyar Köztársaság" jelmondatban foglalta össze üzenetét. Úgy éreztem, hogy a…..
 Ma este fél7kor az Operánál!"Tízmilliomod rész az enyém, itt tízmilliomod mindenből enyém, az én kicsi tíz-milliomodom, éppen pontosan a bóvliba jutott.De kiveszem onnan az én kicsimet, tízmilliomod tulajdonom,tízmilló sorssal osztozom, az övék is 1…..
Követelések a 2012. január 2-ai tüntetéshez az Operánál. Azt gondolom, ez a demokratikus ellenzéki minimum, a közös nevező. Úgy vélem, ezekkel a követelésekkel mindegyik demokratikus ellenzéki párt és civil szervezet egyetérthet. És egyetért a tüntetők többsége. De ezt…..
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
kanbatu 2011.12.16 14:23:11
Sokat vártunk rá, most végre itt van: Lázár János benyújtotta a parlamenti választási rendszerre vonatkozó javaslatot. A témáról már elég sokat írtam, legutóbb éppen arról próbáltam meggyőzni az olvasókat, hogy „bármit is fogad el tehát a parlament, attól önmagában…..
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
Megsértettük? Most akciós csomagjainkkal megrendelheti, hogyan vesz elégtételt! Új szolgáltatásunk is bizonyítja: igyekszünk lépést tartani a kor szavával, valamint senkit sem szeretnénk megbántani, de tényleg nem. Az akciós csomagok megrendeléséhez kérjük, vágják ki ezt a…..
kanbatu 2011.11.11 10:26:30
Véletlenül máshol jelent meg a lentebbi anyag. Kérem, hogy a helyén vagyis itt jelenjen meg.

"A kétnapos londoni látogatáson tartózkodó Orbán Viktor a London School of Economics egyetemen ma délután tartott előadásában többek között azt mondta: „extrém nehéz” lesz elérni a kormány által kitűzött és egyelőre nem módosított jövő évi 1,5 százalékos GDP-növekedést – idézi a Reuters tudósítását a Portfolio.hu.

A kormányfő szerint példátlanul jó hír, hogy Brüsszel szerint 2012-ben sikerült a magyar államháztartási hiányát a GDP 3 százaléka alatt tartani, ezzel Magyarország „elit klubba” került. Ugyanakkor a korábban adósság elleni háborúról beszélő miniszterelnök máris újabb ütközetre készül: „a következő csata, amelyet az országnak meg kell vívnia, a növekedési csata lesz” – idézte szavait az MTI.

A beszámoló szerint a miniszterelnök azt mondta: a nagy európai gazdaságok – Németország, Franciaország – jövőre várható gazdasági növekedése gyenge, és Magyarországnak „rendkívül nehéz lesz” 1,5-2 százalékos növekedési ütemet úgy elérnie, hogy a többiek messze elmaradnak ettől.

A magyar kormánynak ezért növekedési tervet kell készítenie, és az előző napi kormányülésen ő meg is bízta ezzel a gazdasági minisztert. Orbán Viktor közölte: reményei szerint ezt a tervet egy-két héten belül a kormány a nyilvánosságnak is bemutathatja.

Mint ismert, az Európai Bizottság által ma közzétett prognózis mindössze 0,5 százalékos növekedést vetít előre. Kedden kormányzati körökből származó információk alapján a Reuters és lapunk is arról írt: a kabinet várhatóan hozzányúl a növekedési célhoz, és az 1,5 százalékot 0,9 százalék környékére módosítja. Ez azonban egyelőre nem történt meg, és a miniszterelnök szavai arra utalnak, hogy egyelőre nem is fog.

A magyar kormány egyelőre vár, hogy a német kormány lefelé módosítja-e saját GDP-prognózisát, mondta erről Orbán. A magyar miniszterelnök megfogalmazása szerint magasak a jövő évi GDP-növekedéssel kapcsolatos kockázatok, és emiatt nagyon nehéz lesz elérni a kitűzött célt. A térség jövője az, hogy feldolgozóipari kapacitásait fejleszti, és ezzel ellátja egész Európa igényeit – fogalmazott előadásában a miniszterelnök."

A magyar kormányfő a London School of Economics egyetem hallgatósága előtt tartott előadásában az MTI tudósítása szerint kijelentette azt is, hogy a magyar kormány a Nemzetközi Valutaalap (IMF) „nagylelkűsége” helyett a piaci finanszírozást részesíti előnyben. Ez „nagyon kockázatos döntés volt”, de helyes döntés is, amint az elmúlt egy év tapasztalatai mutatják – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő a magyar államadósság-besorolások esetleges leminősítésének kockázatára vonatkozó kérdésre azt mondta: a magyar kormány szokványos és nem szokványos módszerek elegyét alkalmazza, és ezek között van olyan, amelyik nem nyeri el az elemzők és a hitelminősítők tetszését. Az eredmények azonban már jelentkeznek, tette hozzá."
Az EVA megszüntetésének politikai története önmagában is izgalmas volt az egymással vitatkozó kormánypárti szereplők nyilatkozataitól. Igazi nagy üggyé, már most számtalan publicisztikát és blogbejegyzést ihlető történetté azonban nem ettől vált. Egy olyan adózási mód…..
Bármennyire is szerencsés lenne, félő, hogy a válás nem lesz békés, bármennyire is ez lenne a célszerű és hasznos. Az MSZP kiásta a csatabárdot a Demokratikus Koalíció ellen. Mesterházy Attila - talán nem is önszántából -, de történelmi hibát vétett.Pedig úgy is…..
"A sikernek ára van, nem titka,Bohócnak nem jár aranykalitka,Ne szidd a sznobokat,Hisz belőlük élsz,Az írástudóktól meg jobb ha félsz..."Ez a strófa jutott eszembe a legutóbbi Hobo lemezről, ahogy Kedves Vezetőnk parlamenti beszámolóját hallgattam a hétvégi EU…..
kanbatu 2011.10.25 13:11:11
@Grigorij Pantyelejevics:
"Egy gazdaság nem attól működő, hogy 'kisebb állam', vagy 'nagyobb állam'."

De igen. Ha az állam nagy, akkor benyeli azt, amit a gazdaság szereplői megtermeltek, ezért a gazdaság szereplői nem fognak termelni. Mert lehetetlenné teszik nekik, meg azért is, mert hülyék lennének azért dolgozni, hogy elharácsolják tőlük a bevételt.

Ez aztán a nagy államot is felőrli, mint a lyuk a zoknit.