Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dánia

2 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyári ismétlőválogatások után itt a vadonatúj Napi érdekes! 1893. Brisbane, Queen Street, Ausztrália. A brisbane-i árvíz idején..
dánia 2023.09.11 13:16:31
@bioLarzen: Az még hagyján, de a mukik egymás kezét fogják???
A Dóm után egy másik meghatározó kölni épületet szeretnék bemutatni: a Nagy Szent Márton-templomot. Nem olyan híres, mint jóval nagyobb testvére, de a látványa legalább annyira hozzátartozik a város látképéhez - ráadásul jóval régebb óta: „Gross St Martin - Rheinpanorama…..
dánia 2015.01.29 19:55:41
@Hamster: Valószínűleg igen. Ők egy elég érdekes, modern szerzetes közösség. Még egy apróság, ha még egyszer eljutok, akkor megnézem az "alagsort" is. azt hittem, ugyanis, hogy a szokásos kripta van csak a templom alatt, de ezek szerint nem.
Azt a történetet, amit leírtam, én már lezártam és a szükséges konzekvenciáit is levontam (orvosváltás). Amiért leírom az puszta kíváncsiság: egyszerűen szeretném tudni, hogy az orvosok hogyan vélekednek erről, amikor nem betegként (beteg gyerek anyukájaként) védik velem…..
dánia 2010.09.02 19:03:25
Sziasztok!
Én írtam a posztot, de csak most jutottam hozzá, mert hogy a három gyerek ugye...
Nem személyeknek válaszolok, hanem egy-két talán félreértést próbálok meg tisztázni. Nem általában az orvosok a hibások, hanem a történetben konkrétan egy, de a többi szerintem jól tette a dolgát.
Nem derogált otthon lenni a gyerekemmel, de már hat hete otthon volt törött lábbal, és én nem tudom szórakoztatni, mert kellenek neki a társak meg egy csomó ismeret. Kb. egy hétig le tudtam kötni festegetéssel, vagdosással puzzléval mesével, utána jött négy hétig a tévé. (Az első héten még elég elesett volt, és leginkább aludt).
-A szakorvosi vélemény (többet is megkérdeztem) határozottan az volt, hogy mehet oviba. Én ezek után nem foglalkoztam azzal, hogy jaj mi lesz ha feldöntik, ha a szakorvos azt mondta, a gipsz megvédi.
-Az ovi tudta, hogy el van törve a gyerek lába. Hat hétig nem ment, furcsa lett volna, ha ez elkerüli a figyelmüket. De fel is hívtam őket. A háziorvos a szakorvos azon megjegyzéseit olvasta fel, amely az oviba járást engedélyezi és indokolja, (igen felolvasta, és ez nem onnan tudom, hogy nézte, hanem onnan, hogy hallottam mit mond a telefonba, és nekem is a kezembe volt a lelet). Utána az orvos megkérdezte az óvónőt, hogy most mit csináljon? Ha az óvónő mondja meg, mi legyen az igazolásban, miért kell orvoshoz menni érte?
Szerintem az orvosi igazolás tartalmilag csak arra vonatkozhat, hogy a gyereknek nem káros-e az ovi (szakorvosi lelet alapján nem) és a többi gyerekre nézve jelent-e veszélyt. Hát szerintem ez sem.
Ha az ovi egyéb problémái miatt nem tud megküzdeni a helyzettel, akkor pedig velem kell egyeztetni, nem az orvossal. Egyébként a másik óvónőnek olyan tervezett műtétje volt, ami után tudták, hogy legalább fél évig nem jöhet dolgozni.
És a kérdés még mindig az: ha a gyereknek érdekében áll oviba menni, az orvos lehet-e tekintettel gyesre, vagy az ovi helyzetére?
kertkritika Ön is kérhet témát 2008.06.21 10:51:23
Igazából kb. egy hét múlva indulunk...Addig várom a kommentekbe azokat az ötleteket, amiről olvasni szeretnétekNekem néhány tervem, ami biztosan lesz:Kertsítlusok (nem így összefoglalva, hanem egy-egy bemutatva)Kertfunkcikók (ezt is példákon)Növények leírásaNövénydivatok…..
kertkritika Köszöntő 2008.06.20 17:45:59
Köszöntök minden kedves lelkes amatőr és profi kertészt meg akik azok szeretnének lenni. Sokáig érlelődött bennem ezen blog elindítása, mert úgy gondolom kis hazánkban egyelőre csak a kertvárosokba (lakóparkokba brrr) kiköltözésnek van nagy divatja, a hozzá tartozó…..