Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hohenzollern

0 bejegyzést írt és 525 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre kevésbé lehet kikerülni a Flixbust, ha olcsó utazgatást tervezünk Európában, mi is mentünk velük nemrég megint és van két foglalásunk is - azért durva, hogy Bécsbe elvisznek már 5 euróért, miközben a hatósági áras belföldi piacon Győr ennek majdnem a duplája. De erről majd később, most arról,…..
Hohenzollern 2018.04.12 13:51:45
@Fillér B. Gusztáv:

Az 5-10 eurós járatok mindenképp veszteségesek még akkor is, ha beül néhány 20-25 eurós utas.

Az eredmény nem ezekkel a közvetlen járatokkal, hanem elsősorban a bécsi átszállóknál jelentkezik, gyakorlatilag ezek ráhordó járatok, akik átszállnak egy másik Flixbusra Bécsben és tovább utaznak pl. Párizsba, vagy Hannoverbe már 80 euróért.

Így aztán nagyrészt keresztfinanszírozással működnek ezek a járatok, a veszteséget a nyereséges járatokból fizetik, de a Flixbus önállóan még így is égeti a pénzt, tehát ezzel együtt sem tud nyereséget termelni.

Feltehetőleg abban bíznak, hogy a tőketartalék elegendő arra, hogy bekebelezhessék a regionális szolgáltatókat és utána mehetnek az áremelések, hogy nyereségbe forduljanak.

Nagy kérdés, hogy ez végsősoron jó lesz-e az utasoknak.
Ha már itt a hosszú hétvége, nézzünk meg egy különleges zenei válogatást. A 2014-es Orbán-Kormány megalakulása óta született néhány rendszerkritikus dal, némely igen igényes szöveggel és videoklippel összerakva. Vannak dalok amiket amatőr énekesek, de vannak amiket maguk a…..
Egyik előző bejegyzésünkben a kultikus Mátrix méltán elismert első részét vizsgáltuk meg, melyről már abban a cikkemben is azt írtam, hogy kerek, lezárt egészként aratott sikert a mozikban, és vált a rajongók kedvencévé. Ám a hírnév kétélű fegyver, hiszen amiért ennyien lelkesednek, azt valamilyen…..
Hohenzollern 2016.07.29 16:33:24
Dramaturgiailag is vannak benne hibák: pl. amikor Neo a fegyverteremben a Merovingi testőreivel küzd és a kard megvágja a kezét, a Merovingi megállapítja, hogy "Lám, mégiscsak ember.", merthogy vérzik.
Ehhez képest a kamion tetején Morpheus a kardjával megvágja a vele harcoló ügynököt az arcán, aki szintén vérzik.

A kulcsos ember szerepe annyi, hogy odaad egy kulcsot és elmagyarázza a biztonsági rendszert, ami így viszont értelmezhetetlen, hiszen ha ez az információ és a kulcs ennyire fontos, akkor gyakorlatilag kizárt, hogy a kvázi főistenként belépő Építész a saját védelmét egy ennyire magatehetetlen programra bízza, ami képtelen megvédeni magát, sőt az alprogramok (pl. a Merovingi) ide-oda rángatják, fogságba ejtik, stb.

Arról egyébként nem is beszélve, hogy az Építész elmondása szerint Neo szükségszerűen találkozik vele, ezzel pedig az összes megelőző harcot, küzdelmet, stb., zárójelbe teszi, hiszen ebből kiderül, hogy az összes harcnak nem volt tétje, hiszen Neonak győznie kellett mindenhol, mindenki ellen, hogy szükségszerűen eljusson az Építészhez, így Neo hősködése és faarcú küzdelmei egy csapásra röhejessé válik, hiszen a küzdelmeinek valójában soha nem volt tétje.
Ez viszont máris azt jelenti, hogy az Építész gondolkodása és Neo megállításának szándéka teljesen irracionális, hiszen teljesen szükségtelen valamennyi küzdelem, lévén mindenképp el kell jutnia az Építészhez, tehát az Építész és a Matrix miért is próbálja ezt az ügynökökkel, stb., megakadályozni?
Na akkor folytatom a Dropboxom év végi takarítását, mégpedig Dublinnál, ahol abbahagytam. Ezeket a képeket annak idején azért csináltam, hogy megmutassam, ilyen is lehet egy bevásárlóközpont, ha nem akarjuk szétrombolni a városmagot és ha szeretnénk velemit kezdeni történelmi…..
Hohenzollern 2013.12.25 16:29:21
@OkoskaTo:rp:

Pont ez jutott az eszembe; legkésőbb a nyitás reggelén a tucatnyi különféle hatóság az egymásnak ellentmondó jogszabályok alapján már vagy fossá bírságolná az egészet, vagy bezáratnák, vagy elkezdődne a szokásos magyarországi hatósági játék, miszerint amit pl. az önkormányzat építési osztálya elrendel, azért a tűzoltóság megbírságolja és elrendeli a bontást, amit ha végrehajtanak, akkor azért az építési osztály fog bírságolni és elrendeli az újbóli megépítését és így tovább.
„Családvédő mozgalom” buzdít kirekesztésre a horvátoknál – a MOL-botrány után újabb kísérteties hasonlóság országaink között: most éppen a melegek jogait csorbítják, a következő lépés a kisebbségek lehetnek. Nem ezt vártuk egy frissen csatlakozott Európai Uniós…..
Hohenzollern 2013.12.03 15:22:03
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Egyébként meg nem "fogalomról", hanem egy jogintézményről van szó, azt kell módosítani és kész. Hogy a "férfi és nő köthet"-rész helyett "két ember köthet"-rész szerepeljen, az senkinek a kis világát nem fogja felborítani, vagy ha igen, akkor neki azt javaslom, hogy ne házasodjon össze vele azonosneművel, vagy ne menjen el kukkolni a homárok házasságkötésére és máris megoldódott a problémája.
Hohenzollern 2013.12.03 15:24:22
@sírjatok:

Nincs olyan, hogy "foglalt" jogintézmény...Egyáltalán, mi az, hogy foglalt?!

Egy asztalt a kricsmiben le lehet foglalni, hogy ott legyen, amikor valaki odamegy...De a házasság nem fog elfogyni, ha a homárok is házasodhatnak.

Ne csináljunk már úgy, mintha elkapkodnák, vagy elfogyna, úgyhogy le kell gyorsan stipistopizni a homárok előtt, különben elveszik....
Hohenzollern 2013.12.03 15:26:10
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Arra, hogy képtelen vagy felfogni, hogy sem a kutyád, sem a hétéves kislány szerelmed nem nagykorú, jogképes ember, túl sok ellenérvet a megdöbbenésen kívül nem lehet mondani...Pedig már elmagyarázták neked itt párszor, hogy a barnamedve sem ember, de láthatóan nem megy ez neked át, mert bajok vannak ott a toronyban...
Tanulságos közéleti akció volt Teczár Szilárd hadjárata a lányoknak ingyenes belépést biztosító bulik ellen. Az éber erkölcscsősz és genderharcos felvette a harcot egy budapesti szórakozóhely megalázó, elnyomó gépezete ellen, így nincs több ladies free party a Dobozban. A…..
Hohenzollern 2013.11.28 01:41:27
@Kóréból Perszephoné:

Nyilván nem smucig, csak az volt kiírva a helyre, hogy "Doboz", nem pedig az, hogy "Női kifutó", ahol nőnemű példányokat lehet megtekinteni egy ezresért.
Egyébként azért nem kell a Dobozig elmenni, jelzem.

Egyébként érdemes lenne eldönteni, hogy smucig-e a csóka, vagy egy papamama által pénzelt arc, aki "nem ismeri a való világot"...Vagy valami ilyesmi...
Hohenzollern 2013.11.28 01:59:50
@Kóréból Perszephoné:

Te!

Mielőtt nagyon belelkesedsz és még a hidegfúziót is idehozod, azért az megvan, hogy továbbra sem arról van szó, hogy a nők is fizessenek, hanem arról, hogy ha a férfiak igen, akkor a nők is, vagy - és most figyelj! - ha a nők nem, akkor a férfiak sem?

Szóval, azért megvan, hogy valójában miről szól ez az egész?
Hohenzollern 2013.11.28 02:11:45
@Kóréból Perszephoné:

Én ilyet nem mondtam, épp ezért nem értem, hogy miért jön ide.

Ez a csóka történetesen a belépő-problémával találkozott, ezt oldotta meg. Ez az arc magánemberként feloldott egy ilyen helyzetet, szóval azért ne legyen már az, hogy a munkabérproblémákat is rázúdítod és hogy azt nem oldotta meg, ezért egyszerűen elküldöd az anyjába...
Manapság egyre divatosabbá válik az a téves nézet, hogy a buzik is emberek, és hogy őket is édesanya szülte. Egyre több meleg bújik elő, vonul fel, aztán még nekik áll feljebb, ha a normális emberek nyíltan lerohadtbuzizzák, ratyizzák vagy köcsögözik őket. Lassan már meg sem lehet rugdosni a buzikat…..
Bizonyára te is találkoztál már életed során (naponta 5 x) az olyan beszólásokkal (esetleg te magad is gyártod), amelyek mások fizetésére irányulnak. Ezt hívják a nagy „magyar kereseti antipoly”-nak. Szabályai rendkívül egyszerűek: mindenki köcsög, aki többet…..
Meglepően sokáig várt a hatalom azzal, hogy megszerezze a takarékszövetkezeti szektort. Nem tudni, miért pöcsöltek eddig, de végül magát az egyeztetés nélküli törvényalkotást olyan gatyaszaggató gyorsasággal tolták le, hogy még Demján Sándor kevés haja is úgy állt égnek,…..
Hohenzollern 2013.07.04 23:32:19
@zobod:

Nincs csődveszély a takarékszövetkezeteknél.
Konkrétan megközelítőleg 800 milliárdon üldögélnek a takarékszövezetek, ezek túlnyomó többsége lakossági betét.

Ha az állam annyira aggódna a betétesek biztonságáért, akkor nem a betétesek pénze fölötti rendelkezést akarná megszerezni, hanem az Országos Betétbiztosítási Alapot tőkésítené fel, de nem ez történik, hanem az irányítást akarja átvenni, tehát ki akarja helyezni ezeket a pénzeket - és sajnos már tudjuk kiknek és milyen célból.
Hohenzollern 2013.07.05 00:11:00
@high up!:

Nem hiszem, hogy lehajolnának a morzsákért és havi néhány százezer forintos takszövi állásokért menne mindez.
Ahhoz elegendő lenne egy jogszabálymódosítással valamiféle helyi "pénzügyi biztos" felvételét és kilenc évig tartó alkalmazását elrendelni a takarékszövetkezeti fiókokba.

Konkrétan mindent ki akarnak porszívózni a takarékszövetkezetekből, az ottlévő 800 milliárdot az utolsó fillérig!

Praktikusan ez azt jelenti, hogy a MANYUP-pénzek után az utolsó elérhető lakossági megtakarítást is elzabrálják és nagyrészét annak rendje-módja szerint ellopják, kisrészét pedig elfüstölik valami újabb frenetikus "sikerre", úgymint magánvasút Felcsúton, vagy egy újabb stadion, amit mutogatni lehet.
Szeretnénk bemutatni egy koránt sem új, de mégis keveset hangoztatott módszert, amivel könnyebben fogadhatunk el olyan dolgokat az életünkben, amelyekre nincsen hatásunk, amik nem tőlünk függenek. Mi most ezt egy igazán aktuális témával, a melegséggel szeretnénk bemutatni. Úgy…..
Hohenzollern 2013.06.15 22:41:52
@Igényes: Ne add fel, keresgélj a gugliban, biztosan találsz magadnak játszótársat, akivel megoszthatod a fantáziáidat!
:D
Hohenzollern 2013.06.15 22:58:17
@raydo: :DDD
Hohenzollern 2013.06.16 00:31:49
@Butuska: Ne etesd a trollt!
:)
Randy Marsh: "He’s right! Our boys didn’t hate homosexuals, they just hated the way this asshole was acting!" (South Park: The Death Camp of Tolerance) Kedves Adrián! Olvasom az Index cikkében, hogy eljárást kezdeményeztél az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál a Király Fürdő…..
A hallgatói tiltakozásoknak és a kormányzati érvelésnek egyik kiemelt eleme a röghöz kötés kérdése. A kormány eltökéltségét jól jelzi, hogy az alkotmánybíróság által a röghöz kötéssel ellenében felhozott érvek, és a hallgatóknak tett saját ígérete ellenére, az AB-t…..
Hohenzollern 2013.02.18 23:15:53
@telkoe: Igen, de ettől senkinek sem kell sem most, sem az elkövetkező hosszú-hosszú évekig tartania.

Ezeknek a szerződéseknek csak pszichológiai hatásuk van legfeljebb, értelmük semmi.

Lett egy újabb csoport, akivel - legalábbis látszatra - jól ki lehet b@szni és bár az ország egyre mélyebbre süllyed, ettől azért jobban érzi magát a magyar proli.
Hohenzollern 2013.02.18 23:28:50
@Makkasz: Igen, sajnos ez így van.

Az ellenséggyártás politikája van Magyarországon 2,5 éve, most épp az egyetemisták vannak soron.

Egymás után szemelik ki a különböző csoportokat és uszítanak mindenkit mindenki ellen.
Az anyagiak mellett ez a második legfontosabb ok, ami miatt hanyatt-homlok menekülnek az országból az emberek.

Ráadásul pont azok, akik tudnak és képesek is dolgozni, míg azok, akik hajlamosak az acsargásra és hat rájuk a gyűlöletpolitika, az országban maradnak, még tovább növelve a frusztrációt, amivel újabb tömegeket késztetnek kivándorlásra és így tovább.
Az állam létének, működésének vannak deklarált céljai. Ezekre biztosít alapvető jogokat, és azokból következően kötelezettségeket vállal. Számosat ezek közül nem tud teljesíteni. Ilyen a lakhatás joga is. Itt az állam mulaszt. De ezek a kötelezettségei attól még…..
Hohenzollern 2013.01.31 00:54:03
@grani: Nos, én nem kívánlak téged elzavarni a közterületekről, jóllehet kizártnak tartom, hogy ne lehetne bárkiről kitalálni valamit, ami miatt az eltávolítása okvetlenül indokolt lenne, aztán bőbeszédűen mantrázni az "Én adómból"-szöveget.

Eddig te szíveskedtél azt fejtegetni, hogy szerencsétlen hajléktalanok űzése mennyire kívánatos.
Hohenzollern 2013.01.31 01:00:41
Hohenzollern 2013.01.31 01:08:38
@grani: "Aztán megjelenik egy hangos kisebbség, veri a tamtamot, visítozik, abajog, demagóg szöveget nyom, nyáladzik és valami jogról "

Nna, még erre reagálok, aztán tényleg alvás.

Nem "valami jogról", hanem pont arról a jogról, ami miatt sem téged, sem engem, sem mást nem rugdosnak ki az ágyából otthon, mert valaki azt esetleg szintén kívánatosnak tartaná.

Hiszed vagy sem, de az a szerencsétlen hajléktalan pont abból a jogából fakadóan alszik a közterületen, amely jog alapján te kimehetsz az utcára, vagy amely miatt nem tuszkolhatnak be egy furgonba reggelente kényszerfürdetésre azért, mert két másik lakó kifogásolja a parfümödet, vagy annak hiányát.

Ha képtelen megérteni, hogy a hajléktalanok jogai nem válnak el mások jogaitól, hanem épp ellenkezőleg, ha az ő jogaik megnyírbálhatók eképpen, akkor mindenki másé is, elég csak egy ürügyet keresni, mint pl, "büdös"...Aztán majd jól megmondák, mi számít büdösnek, persze attól függően, hogy kivel akar valaki leszámolni.
„Az egész ország érzi, egy olyan nagy munkában vagyunk, amit ha már belevágtunk, mindenképpen érdemes végigcsinálnunk. Ezért fontos, hogy Magyarországon ma nincsenek nagy kormányellenes megmozdulások” - mondta Orbán Viktor két hete. Bár maga az állítás is hazugság, most…..
Hohenzollern 2012.12.12 00:24:01
@marco74: Óóó, emiatt nem kell idegeskedned, a mai 30-40 évesek majd sokszor fogják emlegetni a felcsútit, amikor sorba állnak 70 évesen tíz deka lóhúsért a Blahán...

Merthogy a felcsúti ellopta a nyugdíjukat, a 18-25 éveseket pedig most üldözi el az országból, úgyhogy se nyugdíj, se járulékfizető nem lesz, ezt pedig gyurcsányozással kevés lesz semmissé tenni.
Hohenzollern 2012.12.12 00:34:49
@marco74: Óóh, nem kell 30 évig várni erre, a komplett Andrássy út megtelt egy hónapja az ételosztáskor, úgyhogy hamarosan vadászni kezdenek majd a Fidesz-funkcikra...

A felcsúti már sejti ezt, pumpálja is a pénzt a TEK-es testőrségébe.
Tavaly szinte ugyanekkor szintén a KDNP családról alkotott véleményéről írtunk. Most megint muszáj. Tegnap, mikor a parlament megszavazta Matolcsy csomagját és az új választási törvényt, a törpepárt benyújtott egy, a frakció valamennyi tagja által aláírt módosítót az…..
Hohenzollern 2012.11.17 22:36:11
@conv: Nna, bedobok a ketrecedbe egy kis csócsálnivalót.:D

Elárulnád, hogy az elmúlt években melyik "irányvonalat" véled a "szavazásodban" észlelni, amikor ugyanazt a jogszabályt ugyanaz a kormányt többszáz módosítóval ide-oda módosítgatja?
:DD

Elárulnád továbbá azt is, hogy 2009-ben, amikor a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló jogszabályt megalkották, akkor hol voltak ún. "többségben" a választópolgárok között az ún, "lbmt szimpatizánsok"?
Figyeled, eddig arról pezsegtél trolltársaiddal, hogy az ún. lmbt-szimpatizánsok " kevesebben vannak, akkor ezek szerint 2009-ben, a melegek jogainak kiterjesztésénél ők voltak az ún. "többség", elvégre elfogadta az Országgyűlés? Vagy akkor hogy is van ez a "többség"-szöveg?:DD

Nyilván 2009-ben is fogvicsorogva óbégattak a trollok, hogy ők a többség így és világvége úgy, aztán mégiscsak elfogadta a Parlament.

Én elhiszem, hogy nehéz elfogadni a makacs tényt, hogy erről sem lesz megkérdezve senki, dehát ez a szitu. Lásd egyébként a full katkó Spanyolországot, ott már jópár éve egyenjogúsították a melegeket, aztán szépen megszokták.

Így megy ez, Pubi.
:DD
Versenyképességünk ólomballasztja Ismét egy rangsor, ismét visszaestünk. Ezúttal a Világbank adott ki minősítést arról, hogy az egyes országokban milyen környezetben kell a vállalkozóknak céget vezetniük. Magyarország 54., öt hellyel rontott tavalyi eredményén. A számok…..
150 ezer eurót a szerb szövetségnek. A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) ma végleg úgy döntött, csak százötvenezer euró ellenében engedi meg, hogy Nataša Dušev-Janić szerb színekben folytassa. Október 31-ig kaptak haladékot a szerbek az összeg átutalására. A pénzt…..
Hohenzollern 2012.10.25 15:11:13
@Transylvanianmixedgrill:
"A dicsőség meg lett fizetve ölég rendesen."

Végülis....Majd a gyerekeinknek is azt tanítjuk, hogy ne a magyar zászlót és a Himnuszt vigyék magukkal a versenyekre, hanem a kártyalehúzót...
Hohenzollern 2012.10.25 15:17:46
@Kutchek:
"Semjén még a külföldön élő, dolgozó magyarokat is meg akarta tavaly adóztatni."

Azt hiszem, akkor aztán trágyázó vasvillával kellene a külföldi követségeink udvaráról elhordani a bedobált magyar útleveleket...:-)
Az utóbbi napokban elég nagy hülyeségeket beszél a Fidesz a 2008-as IMF megállapodásról. Persze érthető, hogy miért teszik, próbálják valahogy a várható kiadáscsökkentéseket (megszorításokat) eladni. Mik a fő fideszes üzenetek? 2008-ban nyugdíjcsökkentés és…..
Hohenzollern 2012.09.29 18:16:35
@Nívó blog:
"Egészen döbbenetes, hogy ilyen szintű érvekkel kell kritizálni a kormányt."

Igen, hát a tények makacs dolgok, bár láthatóan ez érdekli legkevésbé ezt a rezsimet, recesszióban, felpörgött inflációban, zuhanó beruházásokkal, elszegényedéssel szemben legfeljebb a bérblogok "Küszöbön a siker" és "Minden a legnagyobb rendben"-típusú propaganda megy, bár láthatólag az is egyre kisebb hatékonysággal.
Hohenzollern 2012.09.29 18:19:46
@rikitiki:

Nem akarom elhinni, hogy erre kényszer, vagy vaskos fizetés nélkül képes valaki.
:-)
Hohenzollern 2012.09.29 18:21:18
@spongya.bob:

:DDDD
Alig egy-két hétre elegendő kiosztandó steril tű és fecskendő maradt a legnagyobb forgalmú budapesti tűcsere programban a VIII. kerületben. Ez azt jelenti, hogy ha hamarosan nem történik sürgős beavatkozás a kormányzat vagy az önkormányzat részéről, akkor több mint 2 ezer drogfogyasztó maradhat…..
Bándy Kata eltűnése nem véletlenül váltott ki akkora figyelmet, együttérzést és összefogást - még ha ez többnyire virtuálisan manifesztálódott is - mint amekkorát az elmúlt napokban tapasztalhattunk: az őt nem ismerők számára is azonnal nyilvánvalóvá volt, hogy egy…..
Hohenzollern 2012.07.13 23:01:46
@jarek: Én is köszönöm, izgalmas társalgás volt.

Minden ilyen társalgás alátámasztja azt a nézetet, hogy a dolgok rendkívül összetettek és nincsenek abszolút igazságok.
Értem egyébként annak aspektusát, amit eddig írtál és én a magam részéről - jeleztem is párszor - személy szerint el is fogadom ezeket, mégis - épp az abszolút igazságok hiányában - látni kell, hogy az egyszerűnek tűnő megoldások a legtöbb esetben sajnos sokkal összetettebbek és olyan absztrakt fogalmakon alapulnak, melyeket egyelőre nem sikerült még alapvető szinten sem definiálnia sem jogelméleti, sem pedig filozófiai szinten.

Amíg pedig ez így van, addig állandó viták kísérik majd ezeket a kérdéseket, ami egyébként nagyon szerencsés dolog, elvégre ilyen és ehhez hasonló vitákon keresztül vezetett az út odáig, hogy ma már nem kapunk ötven botütést, ha későn fizetünk a király helytartója, a NAV felé.
:-)
Hohenzollern 2012.07.13 23:04:20
@jarek: Jah, és elnézést, modortalan voltam, elfelejtettem;

Én is minden jót kívánok és jó hétvégét mindenkinek!
  Alapítottam egy kft.-t. Életem első saját cége. Próbáltam mindent a legjobb tudásom és vállalkozó ismerőseim tapasztalata szerint tenni. Találtam profi könyvelőt, ügyvédet, és amennyire tudtam, szépen átrágtam magam az értelmetlen szövegeken és számokon. Majd békésen…..
Hohenzollern 2012.07.11 12:58:12
@Professor Chaos: Igen, fentebb írtam is, hogy a biztonságos vállalkozási feltételekről annyit, hogy csak a tavalyi évben, tehát 52 hét alatt 58 alkalommal változtatták az adójogszabályokat.

Lehet vihogni a könyvelőkön, meg így sz@r a könyvelő, úgy sz@r a könyvelő, de ezt épelméjű ember képtelen követni. Ezek ráadásul csak az adójogszabályok, ott van még mellettük a tengernyi munkaügyi, társadalombiztosítási, stb., jogszabály, ami mind-mind párnaponta változik, újabb és újabb nyomtatványokat találnak ki, egyszerűen őrületbe kergetve a könyvelőket is.

Ezeket legfeljebb könyvelőirodák tudják lekövetni, ahol a könyvelők szakosodnak és egy-egy könyvelő csak a NAV-val, másik a társadalombiztosítással, harmadik a forgalmi adókkal, stb., foglalkozik.

De egy induló vállalkozás nyilván nem az Ernts&Young-hoz megy könyveltetni havi négymillió + ÁFÁ-ért, hanem Terikéhez havi tízezerért, aki nyilvánvalóan képtelen lekövetni a naponta változó előírásokat, törvényeket, rendeleteket.
Hohenzollern 2012.07.11 13:21:31
@dr. pretender: Igen, hát ez már csak hab a tortán.

Tény szerint az, aki ma Magyarországon vállalkozásba kezd, rosszabb esélyekkel indul, mintha egyszerűen elmenne egy kaszinóba és megpróbálna tízszerezni.

Az már közhely, hogy egyetlen hatóság sem partnere a vállalkozásoknak, sokkal inkább potenciális bűnözőként tekintenek rájuk, mintha a sok százezernyi kényszervállalkozó, csőd szélén táncoló vállalkozás helyett Magyarországon minden vállalkozó 500-as SLK Mercivel járna és az alapvető hivatali hozzáállás az, hogy mindegy milyen ürüggyel, de pénzt kell bevasalni a vállalkozásoktól bírságolások formájában is.

Ezek az adóíven nem szereplő közterhek, amikről a munkavállalók többségének fogalma sincs, a statisztikákban sem jelennek meg, csak közhelyesen lehet mondogatni, hogy "Bekéne tartani a szabályokat"...Hogy az egymásnak ellentmondó jogszabályok közül mégis melyiket, arra viszont még senki sem tudott választ adni.
Hohenzollern 2012.07.11 13:51:40
@Mennike: Nyilván nem ismerem a körülményeket, én is azt gondolom egyébként, hogy a szóbanforgó könyvelő egyszerűen nem tudott erről az idei újabb nyomtatványról és nem küldte be.

Ezen viszont, lásd fentebb, nem lehet csodálkozni, lévén egy egyszemélyes "könyvelőiroda" képtelen már követni a jogszabályváltozásokat és erről alapvetően nem a könyvelő tehet még akkor sem, ha könnyebb a könyvelőt ekézni, mint azt elismerni, hogy a Magyarországon honos jogbizonytalanságban képtelenség szabálykövetőnek lenni még a legnagyobb jóindulattal is.
Az, aki azt állítja, hogy tud, vagy ismer olyan vállalkozást, legyen az akár kis, akár nagyvállalkozás, amely a rá vonatkozó többezer jogszabály mindegyikét(!) betartja, tételesen nem mond igazat.

Nekem egyébként az a kedvencem, amikor ráeresztik az ilyen-olyan ellenőröket kampányszerűen a cégekre, hogy szedjenek be pénzt a vállalkozásoktól, utána pedig mindegyik hatóság, mintha az teljesen természetes lenne, akár 5-6 alkalommal is berendeli a vállalkozás képviselőjét, természetesen munkanapokon, munkaidőben a hivatali helyiségébe.

Hogy a vállalkozónak esetleg dolgoznia kellene a megélhetéséért, pláne hogy kifizettetik vele még a 4-500 forintos parkolási díjakat is óránként, az teljesen természetes, elvégre a vállalkozó fizessen azért is, hogy később (bírságot) fizessen.
Ez az államigazgatás hozzáállása a saját polgáraihoz.
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
A könnyebbség kedvéért összegyűjtöttük a homofóbok érvkészletét, legyen miből válogatni.  Ékes Ilona betiltatná a melegfelvonulást mert szerinte  a rendezvény félelmet kelt, veszélyezteti az iskolások erkölcseit és akadályozza a forgalmat, majd innovatív…..
w A zsidó álma 2008.10.13 21:00:00
"a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot. S persze ezen keresztül az egész földtekét... " Bayer Zsolt: A lepke szárnya, Magyar Hírlap Azt…..
w Rakétákról lányoknak 2008.08.22 07:15:00
Rakétapara, már megint. Tiszta retró. Its so 1980’s. Lengyelország amerikai rakétákat fogad be, Oroszország atomcsapással fenyegeti Lengyelországot, Irán műholdat bocsát fel. Általános iskolában mi – hat-nyolcévesen – többek között nukleáris rakétákról…..
Hohenzollern 2008.08.22 11:49:29
"Ezzel a játékkal egy darabig elvoltak, aztán ránéztek a térképre, és elszégyellték magukat. Jól teleszarták Európát atomfegyverekkel, amelyek ráadásul végső soron helyi tányérsapkásokra voltak bízva. Na erre összeültek, és kitalálták, hogy akkor inkább mindenki vonja ki a rakétáit, és ugyanott vagyunk erőegyensúlyilag, mint azelőtt, de nem kell rettegni a saját katonáinktól."

Azért a politikusok a '80-as években sem voltak olyan babalelkűek, hogy elszégyellték volna magukat.:-)

Az SS-20 és Pershing-típusú középhatótávolságú ballasztikus rakéták leszerelésére valójában a Reagen által 1983-ban elkezdett - és mellesleg azóta is folytatódó - ún. SDI-projekt, azaz ismertebben a csillagháború elindítása miatt került sor, miszerint az SDI az űrben, illetve a földön állomásoztatott rakétavédelmi rendszere képes lett volna a földi indítású középhatótávolságú ballisztikus rakáték, egyebek mellett az SS-20-típusú fegyverek kilövésének észlelésére és gyors megsemmisítésére.

A középhatótávolságú ballasztikus rakéták leszerelése, majd a Gorbacsov-i "Beszéljük meg"-műsorra az SDI-projekt beindítása, majd az évtized végére történő felgyorsulása miatt kezdődött el, tehát nem valamiféle szégyenkezés, hanem józan belátás hatására, elvégre Gorbacsov is tisztában volt a SZU elektronikai-technológiai hátrányával és Gorbacsov belátta, hogy a felgyorsuló SDI-projekttel szemben képtelen egyrészt megfelelő technikai szinvonalat, másrészt anyagi bázist felsorakoztatni, mert az SZU egész egyszerűen tönkrement.
:)

A Gorbacsov-i megbeszélési vágynak különös lendületet adott az is, hogy a SZU már olyan siralmas anyagi helyzetben volt, hogy nemcsak az SDI-projekt ellen nem tudott hatásos támadófegyverre költeni, de már a saját légterét sem tudta ellenőrizni, ezt kihasználva szállt le 1987-ban Mathias Rust a Vörös téren, orbitális közröhejt kiváltva a világon ezzel.

1987-re tehát az SZU egyszerűen feladta a versenyt és ha valamiért szégyenkezett is valaki, akkor az nem Európa atomfegyverekkel történő teleszórása miatt volt, hanem - a szovjet tábornokok részéről - az elveszített fegyverkezési verseny miatt történt.
:)