Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mezei David

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbb megígértem nektek, hogy összegyűjtök egy kis segítséget a szavak tanulásához. Pont itt az ideje, hogy ebben a nyári melegben felfedjem, mit ajánlanak tanáraink és sokat tapasztalt diákjaink ebben a témában. Pár dolgot azért a biztonság kedvéért az elején leszögeznék.  Nehéz csak a szavak…..
Következzék egy rövid élménybeszámoló az első pár óra tanulási tapasztalatairól. Az előző bejegyzéseimből kiderült, hogy egy érdekes kísérletbe kezdtem. Elkezdtem írni egy blogot az angol nyelvtanulásomról. Ez még nem annyira érdekes, de ezt az iskolát én alapítottam…..
Próbaóra? Ha nem tudnám pontosan, mi fog történni velem, akkor joggal merülne fel a kérdés: Próbaóra? Ez mit jelent? Ki kell töltenem egy szintfelmérő tesztet? Vagy egy teremben ott fogunk ülni többen, a tábla előtt meg beszél valaki, mi pedig figyelünk értelmesen? Aztán ebből majd kiderül, hogy…..
Most már tudjátok, hogy miért éppen most jött el annak az ideje, hogy fejlesszem magam, és nekiálljak angolul tanulni. Nincs jobb időpont ennél. Az igazat megvallva, volt erre törekvésem már, de valahogy elakadtam vagy inkább feladtam mindig. Szerintem egyszerűen nem voltam elég kitartó, s győzött a…..
Az előző bejegyzésben írtam nektek arról röviden, hogy ki is vagyok, mit csinálok ebben az iskolában, hogyan kapcsolódom hozzá. Most azt szeretném nektek megmutatni, miért is vágom bele a fejszémet ebbe a fába. Azt nem írhatom, hogy itt az ideje, mert azt érzem, hogy évekkel ezelőtt lett volna…..
Az Up2You Nyelviskola egy álom volt. 3 ember fejéből kipattant álom volt. Ezt az álmot éljük már negyedik éve. Hálás vagyok ezért az álomért nagyon sok embernek, akik lehetőséget adtak, hittek bennünk vagy esetleg még segítettek is. Volt minden körülöttünk, sok kételkedő, sok kíváncsi, hogy mi lesz…..
Már itt a december, és ezzel együtt megkezdődik valamiféle őrült hajsza, hogy időben elkészülj. Lehet ezt másképp is? Igen! Szeretném, ha a karácsony olyan lenne újra, mint gyerekkorunkban, vagy mint a filmekben vagy a képeken. Adok most ehhez pár gondolatot, amellyel előre megtervezheted, hiszen ez…..
Ugye ismerős neked is, amikor már pattanásig feszülnek az idegeid a nagy készülődésben. Nagyüzemben megy a sütés-főzés, készülnek a fogások, előkerül az ünnepi teríték, elkészül a karácsonyfa helye, a fa már a talpban van (sikerült betenni), keressük a díszeket, hogy hova…..
Tudtad, hogy az amerikaiak már december elején felállítják a karácsonyfáikat otthonukban? Amerikában élő Gyula barátunk mesélte, hogy ők az adventi időszak elején már felállítják a karácsonyfát és otthonuk fokozatosan öltözik ünnepi díszekbe, ahogy közeledik december 24-e. Hozzátette, hogy a…..
Azt hiszem, nem kell hosszan ecsetelnünk, hogy a karácsonyfa az Ünnepek egyik legfontosabb résztvevője. Ugyanakkor még a jól bevált szokásokat is felülírhatják a különböző új trendek, egy váratlan utazás, vagy a család bejelentése, hogy idén hozzád jönnek. Ugye éltél már át meglepő helyzetet fa…..
Néha a fenyőfa vásárlása olyan történetté alakul, amely évekig mosolyt csal az arcunkra. Ez a sztori is ilyen, amit nemrég meséltek nekünk, és engedéllyel megosztjuk. Veletek volt már hasonló? (forrás: nlcafe.hu) Időpont: december 24 délelőtt, helyszín: kis lakásunk, szereplők: apa és…..
(fotó: 24.hu) Be kell tartanod pár alapvető dolgot, ha így döntöttél. Az élő fenyő is divat, e mellett környezetkímélő, hiszen gyönyörű zöldjét hosszú éveken át élvezheted kertedben. Ugyanakkor érdemes odafigyelned, mert van pár dolog, amit jó, ha betartasz: Nagyjából 10-12 nap elteltével ki…..
Számunkra a karácsony tele van történetekkel, hol viccesekkel, hol érzelmesekkel, ugye pont erről szólnak az Ünnepek is?! Az pedig, hogy mi abban segítünk, hogy akár házhoz szállítjuk a fenyőfát, nem akadályoz meg abban, hogy megismerj minket, és azt, ahonnan ez a történet indult. Iván és Dávid, a…..