Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Exe Géza

43 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A CEU nem egyetem. Ez csak egy Soroshoz méltóan „ügyes” pénzügyi konstrukció, amelynek révén úgy lehet amerikai diplomát szerezni, hogy nem kell Amerikában diplomázni. A dolog nem olcsó, egyáltalán nem érhető el akárkinek, de mégis olcsóbb, mint beköltözni az USA-ba néhány évre és valódi USA…..
Néhány gondolat a magyar olimpiai pályázat visszavonásával kapcsolatban (Bocs, nem rövid.) 1. Miért nullázódtak le a nyerési esélyeink? A budapesti olimpiai pályázatnak nem a Momentum aláírásgyűjtése adta meg a kegyelemdöfést. A pályázatot azok az ellenzéki pártok végezték ki, amelyek korábbi…..
Így jártál... Remény 2016.11.13 00:16:34
Néhány nappal ezelőtt mindenki lefutottnak gondolta a meccset. Mindenki „tudta”, hogy november 9-én reggel Hillary Clinton neve fog virítani az összes újság címlapján. Tudtuk, hogy az egész nemzetközi liberális média a demokrácia diadalaként fogja tárgyalni az eseményt. Azt, hogy egy Donald Trump…..
Így jártál... A különbség 2016.10.25 18:07:45
Vannak, akik úgy dobálóznak a diktatúra szóval, hogy halvány fogalmuk nincs róla, hogy miről beszélnek.Na nekik szól az alábbi, oktató-nevelő célú kép. Külön "köszönöm", hogy a Vértanúk terén összeverődött mozgalmárok minden utólagos tagadás ellenére igenis kifütyülték mind a lengyel, mind a…..
Kedves, jó Colleen Bell! Tudom, hogy az amerikai oktatási rendszer nem arra van kalibrálva, hogy különösebben tájékozott embereket bocsásson ki, elég ha tud kézzel-villával enni, meg tudja, hogy Amerika a világ legjobb országa, meg hogy "O say, can you see, by the dawn’s early light... stb.". Ebben…..
Nem a múlt hét vasárnapi az első szavazás, ahol a balliberális ellenzék kreatív módon értelmezi a részvételi és szavazati arányokat. Volt már erre példa. Ám eddig nem vetemedtek arra, hogy hivatalosan is úgy merjék kommentálni a távolmaradó szavazók magatartását, mintha az egy tényleges, minden…..
Balliberális körök szerint a lezajlott népszavazásnak csupán egyetlen vonatkozásával érdemes foglalkozni. Az érvénytelenségével. Mert az érvénytelenség – szerintük – azt jelenti, hogy a népszavazás eredményét úgy ahogy van ki lehet dobni a kukába. Nos, nem először árulják el balliberálisank, hogy…..
Aki tanult elsősegélynyújtást, az talán tudja a választ a kérdésemre, de aki nem, annak érdekes lehet, hogy mi az elsősegélynyújtó legelső feladata egy vészhelyzet esetén. Vészhelyzet alatt értsük mondjuk azt, hogy valaki talál egy sérültet, akit szemlátomást elsősegélyben kell részesíteni. Talán…..
Exe Géza 2016.09.24 10:45:23
@nagi69: Igen, úgy tűnik olvasgatják és osztogatják mások is, hála Istennek.
Köszi szépen! :)
Így jártál... Ellentmondások 2016.09.22 19:38:46
Egy korábbi posztban már tettem említést néhány, a napjainkat jellemző, „érdekes” vagy inkább bizarr jelenségről, amelyeket egymás mellé állítva elég abszurd, az ok és az okozat ősi összefüggésrendszerét páros lábbal felrúgó világ képe bontakozik ki, melyben úgy tűnik, hogy az európai ember valami…..
Több „haladó” internetes lap és blog is lehozta azt az ál-dokumentum filmet, amelyben emberek a nemzeti identitásukról beszélnek (jobbára nagyon ostoba és nagyon korlátolt módon), aztán genetikai vizsgálatnak vetik alá őket, melynek során kiderül, hogy – bár ők azt hitték – mégsem 100%-os…..
A Kiss László -ügyből Takáts Zsuzsanna -ügy lett. Az edzőlegenda semmivé foszlott, de megszületett Takáts Zsuzsanna, az áldozatok példaképe.   Kiss László szexuális erőszak -ügye újabb fordulatot vett a hétvégén. Az RTL klubnak exkluzív interjút adott 2016.05.02-án a Kiss László és társai által…..
Exe Géza 2016.05.09 20:33:00
@VasDora: Feloldozást (ha egyáltalán van ilyen), csak Isten adhat. Miért gondolják itt egyesek, hogy Isten szerepébe bújhatnak? (A kérdés költő: tudom a választ és nagyon sajnálatosnak tartom.)
Ennek a Kissnek van egy fiatalkori bűne, amiért megbüntették, börtönbe csukták (nagyon helyesen), aztán meg van egy 50 éves, hibátlan életműve. Most kérjen bocsánatot? 50 év tisztességes és eredményes munka nem elég? Most még szaggassa meg a ruháját, csak azért, mert az elmúlt 50 évben nem közölte minimum évente egyszer a publikummal, hogy ő 1961-ben börtönben ült nemi erőszakért? Ugyan már.

Sajnos ebben a történetben szó nincs erkölcsről. Vannak akik boldogan játsszák el most azt, hogy ők erkölcsileg felsőbbrendűek. Jobbára olyanok, akiknek az életműve meg sem közelíti Kissét és most a legrosszabb ókori aréna-hagyományoknak megfelelően ordítanak lefelé fordított ujjal - hátha egy nagy ember bukása némi vigaszul szolgál arra, hogy ők viszont nem lettek nagy emberek. Ha így viselkednek végül kis emberek sem lesznek.
Exe Géza 2016.05.09 20:33:50
@Exe Géza:
Még egyszer: (A kérdés költői: tudom a választ és nagyon sajnálatosnak tartom.)
Exe Géza 2016.05.09 20:42:59
@Exe Géza:
Te jó ég, ezt is hogy írtam!
Buleyeing = Bullying!
Bocs!
Ha jól nézem, az EU-ból a magyar kvóta-népszavazás hírére érkező reakciókat, nincs már messze az az idő, amikor a népszavazásról ki fog derülni, hogy a fasizmus, meg a nácizmus egyik legfontosabb jellemvonása. Van egy gyanúm, hogy az általános és titkos választójog fogalma is így fog járni, az is a…..
Exe Géza 2016.05.09 19:33:34
@staropramen: Hogyne. Ma is. Ennek köszönhetően és rendben vagyok.
Szemben veletek, akik sosem mentek orvoshoz, így csúnyán előrehaladott agyrákban szenvedtek, aminek az egyik legfontosabb tünete éppen az, hogy azt hiszitek, hogy baromian vágjátok mi merre hány méter ebben a világban. Csak éppen azt nem vagytok képesek összerakni, hogy ha egyszer ennyire hartalmas spílerek vagytok, akkor mégis hogy a fenébe vághattak ki benneteket a történelem szemétdombjára a választók. Na ezen a különös antagonisztikus problémán még el fogtok őrlődni egy pár évtizedig. De nem baj. És nem is érdekes.
Exe Géza 2016.05.09 19:34:12
@Kakimaki0123456789:
Töröld meg szépen a szádat. Aztán meg a monitort is. Nem otthon vagy.
Exe Géza 2016.05.09 20:12:46
@SnakeHipsBoy: Ne erőlködj. Különösen azzal ne, hogy másnak próbáld beállítani magad, mint ami vagy. Ahhoz nagyon más paneleket kellene idedobálnod.
Ja és bár a 4 elemit (se) végzett proletár körökben elterjedt a "legitimizál" szó, jobb ha tudod, hogy azt "legitimál"-nak mondják azok, akik tudják hogy kell használni például ezt az idegen szót.
Úgyhogy ezzel se erőlködj.
Belegondolni is rossz, micsoda dilemma elé kerültek európa „liberálisai”, amikor szilveszter éjszakáján Németországban az egyik libling kisebbségük, a menekültnek hazudott bevándorlók picurkát mintha bántalmazták volna a másik libling „kisebbséget”, az elnyomott nőket. „Na most melyik ujjunkba…..
Winston Churchillnek tulajdonítják a mondást, mely szerint „A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma - nem számítva az összes többit, amellyel az emberiség időről időre megpróbálkozik.” (1947.) Ez a szellemes(kedő) demokrácia-kritika sajnos nem nyert részletes kifejtést, így nem tudjuk Churchill…..
Exe Géza 2015.12.30 00:02:17
@fofilozofus: A média nem önálló entitás. Csak eszköz. Egy fegyver, amit például a politikusok halántékához lehet szorítani. A fegyvert a globális gazdasági érdekcsoport finanszírozza (és tulajdonolja!), ugyanezek jelölik meg a célokat, de fegyvert magát a liberális értelmiség működteti. Clausewitzi értelemben ők a katonák, az előbbiek meg a politikusok.

De a hatalom megszerzése vonatkozásában ma már kevésbé fontos a média. Nézd meg a világ legdrágább "demokratikus" szélhálmosságát, az amerikai elnökválasztást. Tök mindegy, hogy ki nyer, az USA igaz urai mindenképpen pozícióban maradnak. Már nem fontos, hogy rávegyék a választót, hogy erre vagy arra a jelöltre szavazzon. Persze a felszínen még óriási a csata, de ez valójában már csak cirkusz a népnek, hogy azt higgye, demokráciában él. De ebben az esetben a médiának már nem az a dolga, hogy a megfelelő döntés irányába taszigálja az embert, hanem az, hogy elfedje előle a valóságot és ezzel elejét vegye az elégedetlenkedésnek. Pont, mint a Mátrix.

Nálunk ugyanez a média feladata, csak itt nem a stabilizálás, hanem épp ellenkezőleg, a destabilizálás a cél. Itt nem azt kell sugallni, hogy optimális a helyzet, hanem azt, hogy elviselhetetlen. Ez pontosan ugyanolyan virtuális valóság, mint az USA elnökválasztási cirkusz, csak ellenkező előjellel. Magyarországon gyakorlatilag mindent le lehet írni a kormányról, de ugyanazok, akik mindent leírnak a kormányról, két förtelmes gyalázkodás között versenyt vonyítanak a sajtószabadságért.
Mindazok, akik most boldogan besértődtek Kövér László és Ákos tudatosan kiforgatott, meghamisított szavain, mindazok, akik végre nyilvánosan (pardon: szabadon) gyűlölködhetnek, mert hazudtak maguknak egy gyűlölködés-racionalizáló történetet arról, hogy ez a két ember bele akar szólni az ő nagyságos,…..
Így jártál... A csapda 2015.09.24 11:45:54
„Ha a bölcs és becsületes polgárok lemondanak arról, hogy saját maguk irányítsák a polisz életét, akkor az lesz a büntetésük, hogy ostobák és gazemberek fognak uralkodni rajtuk." (Platon) A tegnapi EU-csúcs sajnos csak annyit hozott, amennyit előre lehetett látni. Az az európai, elsősorban…..
Ugye még emlékszünk a semmiből, hirtelen, varázsütésre a tévéképernyőkre és megfelelő sajtótermékek hasábjaira, honlapjaira ugró liberális "migrációs-szakértők" rendkívül hozzáértő, isssszonyatosan meglapozott, tényekkel és tapasztalatokkal vastagon alátámasztott…..
Exe Géza 2015.09.17 20:03:24
@TávoliTűz: Nem az volt a lényeg, hogy a legmagasabb értéket állítsam szembe a legalacsonyabbal, hanem az, hogy az egyik napról a másik napra bekövetkező hatást mutassam.
Azzal nincs mit tenni, hogy egy nappal a törvény életbelépése előtt ekkora roham jött és ehhez viszonyítva még nagyobb a csökkenés, mint az addigra már hétköznapinak számító 3-4 ezres határsértéshez képest.
Ettől még tény, hogy a kerítés-őrizet-törvényi háttér együttese másnapra töredékére csökkentette az illegális határátlépést.
Gondolat #1: A fiatalkorú munkanélküliség 20% fölött mozog Európában. Az európai fiatalok nem optimálisak munkaerőpiacon. Nem elég olcsóak ahhoz képest, amennyire tapasztalatlan pályakezdők és pláne ahhoz képest, hogy az előttük álló egzisztenciális minták milyen…..
Így jártál... Európa AIDS-es 2015.07.10 18:09:48
Tudod mi az AIDS? Igazán tudod? Ez egy olyan betegség, amibe nem lehet belehalni. Viszont olyan másik betegségeket idéz elő, amibe szinte biztos, hogy belehalsz. Hogy hogyan teszi ezt? Az AIDS betegség kórokozója a HIV-vírus. Ez a vírus kiiktatja a szervezeted természetes védekező rendszerét, az…..
Úgy tűnik, hogy a magyar kormány bevándorlás ellen tett lépései végképp kiborították kis hazánk liberálisait. A Soros György és kapcsolt részei által finanszírozott propaganda vertikum őrjöngő dühvel ugrott neki a nemzeti konzultációs plakátoknak – nem mellesleg szépen…..
Ennek nagyon egyszerű oka van. Az a tömeg, amelyik kimegy az utcára nem eléggé motivált ahhoz, hogy bevállaljon egy olyan méretű zűrt, amit egy tényleges kormánybuktatási kísérlet jelent. Mert az azért elég nagy balhé. Napokon, akár heteken át tart, szörnyű sok…..
Tudom, hogy nem vagyok egyedül az alábbi véleményemmel, ezért a következőkben többes számban fogalmazok: Számosan vagyunk, akik kormánypárti szavazóként sem értünk egyet a sajtóban „internetadónak” butított nevű távközlési adatforgalmi adó ötletével. Ez az adó ab…..
Így jártál... Demokraták... 2014.10.26 14:05:30
Mióta az Egyesült Államok - sajnálatosan hallgatva a külpolitikai apparátusát végképp elfoglaló érdekcsoportra - nekiállt lényegében suttogó propaganda eszközökkel megrendíteni a magyar kormányt és destabilizálni Magyarországot, a választásokon ismételten katasztrofálisan…..