Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lódoktor angliában

54 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap jött a szomorú és már józan ésszel várható hír, miszerint Balmoral-ban békésen elaludt II. Erzsébet. Nem vagyok brit, szabadnak nem mondható, a demokráciára vágyó de azt csak kóstolgató és immáron elvesztő országban nőttem fel.Az angol történelemről annyit ismertem amit az iskolai történelmi…..
Elindult egyszer az új vírus Vuhanból és végigvágtázta a globus szinte minden pontját sok millió embert megbetegítve  és sajnos nem keveset megölve az elmúlt két évben minden kontinensen megjelenve. Jött, terjedt és győzött, aztán lassan felocsúdott a világ, megindultak a vakcinafejlesztések majd…..
Folytatandó az 1984-es téli történeteket hadd említsek egy disznó sztorit. Abban az évben még az államvizsga előtt intézeti gyakorlatomat töltöttem az Országos Állategészségügyi Intézetben, ahol a patológiai osztályon S. Tibor csodálatos nagy tudású tanárom, később kollégám a Kórbonctani Tanszéken…..
No akkor vegyük kézbe újra a fonalat 1984 telét felidézve. Mint az első szösszenetben említettem, cudar kemény tél volt, hatalmas hóval. Karácsony éjjelén kopogtatnak az ablakomon. A meleg takaró alól didergősen kibújva hirtelen azt sem tudom hol és ki is vagyok. Odakint mondja a hírvivő, hogy…..
Rég volt, de igaz, hiszen én éltem át párommal és őriztük meg emlékeink között. Már éppen megszáradt a tinta a diplomámon. Beléptem a vidéki gyakorló állatorvosok akkor még egységes, összetartó családjába, üzemi állatorvos gyakornokként. Korábbról már ismertem a gazdaság főállatorvosát Gy Laci…..
Újra itt a tavasz, a megújulás, a zöldülés, virágba borulás, keresztényeknek a Názáreti kereszthalála és feltámadása. Nagypénteken ügyeletben láttam el a rászoruló, különböző panaszokkal ügyeleti ellátásra érkezőket. Kellemes fáradtsággal értem haza este és nem kellett álomba ringatni a megérdemelt…..
Tegnap ért a hír, Vetési Tanár Úr eltávozott az végleges nyugalom világába. Ferkó aki Ferenccé érett, osztotta meg a szomorú hírt. Hosszú, gazdag és sugárzó élet ért véget. Sok ezer állatorvos hajt fejet, morzsol el könnycseppeket és emlékezik a makulátlan fehér köpenybe öltözött, kedves mosolyú,…..
Pénteki nap volt, minden úgy kezdődött, mint általában. Az aznapi programban két kedvenc kliensünk fogászati ellátása adta a feladatot sok más egyéb mellett. Korábban mindig B a társ hozta a kutyákat a rendelőbe. Aznap A a tulajdonos, csodálatos, érzékeny művész, gyönyörűségek megálmodója,…..
Szomorú hírrel kellett szembesülnünk az elmúlt napokban. Meghalt Captain Sir Tom Moore. 100 éves volt. A második világháborút túlélt katona, aki élte az életét ismeretlenül szerető családja körében Bedfordshire egy apró falujában egészen a tavalyi évig. A COVID járvány kitörése után nem sokkal,…..
Január vége, Károly nap, bár én novemberben tartom, szabadnap. Villanyszerelőre vártam 9 és 12 között, persze nem jött, nem is szólt, remélem nincs baj, csak ... Kényelmesen felkeltem, reggeli után Csányi Vilmostól olvastam, kedvelem a stílusát, gondolat testvéremnek érzem. Valaha Konrád Lorenz…..
Ez az év is úgy indult, mint a többi. Lefeküdtem 31-én éjjel vagy már az új év hajnalán és 2020-re ébredtem. Horsham-ben nyújtózkodtam az átaludt éjszakát követően és beindult a rutin. Reggeli toilette, frissen a rendelőbe a hét négy napján, csütörtökön szabadnap, minden harmadik szombaton egész…..
A Facebook hírfolyamán osztotta meg kedves, egykori könyvtári kedvenc kollégám, segítőm az egyetemem a HVG-ben megjelent aktuális felsőoktatási minősítése során elfoglalt helyzetét. Az oktatói oldal nem fényes, bár a hallgatói oldali minősítés azt jelzi, hogy továbbra is tehetséges, jó képességű…..
Repül az idő, az előbb ég március idusa, most meg már karácsonyváró hangulat részben lezárt világban, romló gazdasági mutatókkal és egyre rosszabb mentális állapotú földlakókkal. Hivatásomnál fogva semmi érdemi változás nem történt, hiszen naponta 9 és 18.00 között a rendelőben töltöm, élem az…..
A járványmenet kezdetén kifejtettem már a véleményemet, de az idő múlásával és az ismeretek bővülésével az nem sokat változott. Tények: 1. Létezik az új vírus de ma sem tudjuk biztosan hogy természetes módon alakult ki, avagy szándékos emberi tevékenység produktuma. Hiszek a szakembereknek,tehát…..
A név belevésődött a memóriámba. Sok évtizede húsvét előttről szól a történet. Az Állatorvostudományi egyetem Belklinikájának adjunktusaként a nagyállat klinikára beosztott klinikusként sok lótulajdonossal volt kapcsolatom. A rendszerváltás utáni időkben élve sokan megtalálták szerencséjüket, sokan…..
Ez a nap is úgy indult, mint minden másik. A nap már felébresztett az ébresztő előtt vagy egy órával, osztán megcsörrent, felkeltem, tusolás, borotválkozás, könnyű reggeli, készülődés és indulás a rendelőbe. A COVID helyzet miatt rutin ellátás elvileg alig van, csak sürgősség, ami persze…..
Reggeli békés szendergésemből mobilom hangja vert föl. Drága elsőszülött fiam köszöntött elsőként az 59+ éve éppen csak felszáradt újszülöttből felcseperedettet és megérettet (vagy időnként mégsem ?!). Jól indult a nap imigyen, pláne hogy nem sokra rá életem egykori szerelme, három és fél évtizede…..
December 18-át írtunk az Úr, hát már nem tudom pontosan melyik évében. Nagy volt a sürgés forgás a tanszéken, hiszen ez volt a belgyógyászati tanszék céges bulijának napja. Sistergett, sült a hurka és kolbász, terítők lebbentek az asztalokra, miközben természetesen zajlott a napi rutin klinikai…..
Hihetetlenül elszaladt az idő, mióta az első hírek beszámoltak az új típusú coronavírus okozta Wuhani megbetegedésekről. Azóta lassan beterítette az összes kontinenst, sok áldozatot szedve. Országonként, kormányonként, tradíciónként máshogy kezdődött a próbálkozás a járvány fékezésre, lassítására,…..
Ötödik hete tart a bezártság Anglia szerte és csökkentett üzemmódban dolgozunk, ami eggyel kevesebb segítséget jelent a mindennapokban és átalakult a saját munkarendem is. A rendes heti pihenőnapom felfüggesztve, minden hétköznap ott vagyunk a rendelőben, de kiesnek a szombatok. Ugyanaz a három…..
Ahogy az idő telik, egyre bővül az információ, kezdjük kapiskálni az új vírus tulajdonságait, a járványmenet jellegzetességeit. Mindez persze korlátokkal, mert azt senki nem tudja és képtelenség is mérni, hogy valójában hányan találkoztak a vírussal és estek át a fertőzésen időszakos vagy hosszabb…..
Lassan vége a télnek, a populáció immunrendszere a szokásos módon sérülékenyebb és mint minden évben elindulnak vírusfertőzések, járványok. Vannak a már ismert, minden év elején tömeges megbetegedést okozó, főleg influenzavírusok, tervezhetően, bár nem teljesen kiszámíthatóan, mert könnyen, gyorsan…..
Az elmúlt év már majdnem kifutott alólunk, mikor 30-án Rory a kerületi menedzser csizmás kandúr arccal (bár kalapja nem volt, amit pödörgessen) elém állt és kérdezte megtenném- e azt a hatalmas szívességet, hogy vállalom Faygate-ben a Január elsejei Bank Holiday nappali műszakot? Egyéb dolgom nem…..
Ezen a hétvégén lánykám volt a vendégem, akivel jártuk a környéket, beteljesítve régi vágyakat, álmokat. Csütörtökön némileg  borongós időben élveztük Stonehenge kultikus atmoszféráját. Kicsit árnyalta a képet, hogy a busz elhagyása után a kövek felé sétálva, fotózgatva varjúcsapat húzott el…..