Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Martensmesék

37 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
martensmesék Országútis lettem 2019.11.07 08:35:48
Másfél hete elvittem a bringámat a régi szerelőnkhöz. A srácok kis porbafingó korom óta ismernek, Tamás szerintem az összes biciklit fel tudja sorolni, ami valaha a hátsóm alatt volt. Kérdezte is azonnal, ahogy a ktm-mel az oldalamon meglátott, hogy nocsak, országútis lettem? A bólintás és a…..
Péntek este, amikor már két és fél napja a csapból a dunai hajóbaleset folyt, az egyik barátnőm feltette nekem a kérdést: mit gondolok arról, ahogy az emberek a tömegbalesetekhez viszonyulnak, illetve hogy hogyan értékelem a média részéről ennek a kíváncsiságnak a meglovaglását. (Mint félig-meddig…..
Martensmesék 2019.06.04 18:25:47
@Sir Galahad: igazad van, rosszul fogalmaztam. Ezen az egész Media-társadalom kapcsolaton is kattogtam mostanában.
Martensmesék 2019.06.05 10:24:56
@ff48bp: igen, értem mit akarsz mondani
Martensmesék 2019.06.05 12:45:38
@Almandin: őszintén egy ideje nem követem, hogy mi történik a bejegyzés alatt, az mindenesetre alapvetően talán nem rossz, hogy más témákra is lehet asszociáciálni az írásomról. Annak pedig örülök,h tetszett.
A tuzoltosag.info-n tegnap megjelent egy cikk egy videóval, ami a hétfő esti tragédiát örökíti meg. A videó az rtve.es híroldal felvétele, több olvasó elküldte a szerkesztőségbe. A hozzászólók szerint a felvételen egy fehér turbános, valószínűleg muszlim öltözéket viselő férfi látható, a mentési…..
Martensmesék 2019.04.17 17:50:20
@Jakab.gipsz: Igen, tömeghisztériát, meg néhány kiragadott példával félelemben tartott, előítéletes embereket.
Martensmesék 2019.04.17 17:54:00
@DFK: a cikk annyiról szól, hogy egy hivatalosan balesetként kezelt tragédiát egy bizonyos réteg rögtön muszlim terrorcselekményként kezel. Nem arról szól, hogy nincs terrorizmus, arról szól, hogy már felújítás közbeni katasztrofális baleseteket is a bevándorlóknak tulajdonítanak.
Martensmesék 2019.04.17 20:05:05
@Jakab.gipsz: nem is a tudatosságról van szó, elsősorban nem arról, nem láttam cikket, ami ezt a turbán-vonalat nagyon hangsúlyozta volna (egyelőre). Az agymosásról van szó, a népről, a hétköznapok emberéről, aki egy sisakos tűzoltót (!) turbános muszlimnak néz elvakultságában. Akinek nem az az első kérdése, hogy helyre lehet e állítani ezt a gótikus csodát, hanem hogy mit keresett egy vélhetően muszlim (aki amúgy tűzoltó...) a mentési munkálatok miatt lezárt területen.
Az utóbbi időben több könyvet vásároltam, mint ruhát vagy cipőt. Aki látta már a gardróbomat, az tudja, hogy ez mit jelent…. :D Sose bírom ki, hogy ne nézzem meg a pár száz forintos könyves standot a Kálvinon, lelkesen pusztítottam a Szabó Ervinben szintén ilyen összegért árusított kiselejtezett…..
Bizonyítékokkal tudom alátámasztani, hogy tündéri kiskölyök voltam: kerek képem volt, aranybarna hajam, és még egy videó is van valahol VHS-en (hihi), amin Anyának mutogatom a karomon a muslicát, hogy „Anya bugáj!” Tényleg, mi történt? Felnőttem. Szép lassan kikerültem abból a burokból, amiben a…..
Vagy talán inkább viszont-nem-lát… 3 év és 2 nap után, egy hét múlva: végre vége lesz. Nem áltatom magam azzal, hogy örökre, de legalább egy időre remélem búcsút inthetünk egymásnak. Nagyon sok mindent tanultam ezalatt a három év alatt – leginkább az emberekről. És nem csak a vásárlókról… Haladjunk…..
Na, ez nem az a kulturált poszt lesz. Próbálnék én úgy írni, csak erről nem lehet. Nem élünk kulturált világban. Nagyon nem. És a kereskedelem az egyik legalja. Beleszarnak egy táskába, és visszateszik a helyére. Beszarnak a próbafülkébe. Bepisálnak. Vagy egyszerűen a szőnyegre pisilnek az asztal…..
A fiatalok körében egyre kevésbé népszerűek a művészeti egyetemek (a 2018-as felsőoktatási felvételi alapján a 10 legnépszerűbb egyetem közé egyik sem került be), de aki mégis ezt a pályát választja, azelőtt hosszú, nehéz, de izgalmas kihívásokkal teli út áll, aminek ki tudja, mi lesz a végén?…..
martensmesék Ady üzent, láttad? 2019.03.20 10:52:44
A magyar kultúra rengeteg tehetséges írót, költőt vonultat fel, napjainkban mégis nagyon alacsony az olvasás népszerűsége. Az Eurostat 2018-as felmérése szerint a magyarok mindössze 10%-a olvas könyvet rendszeresen. Mikor vettetek a kezetekbe utoljára egy regényt vagy verses kötetet? Ha gondolkozni…..
Ti is végig gondoltátok, hogy a fenti mondat alapján miből vagytok? Sonkás szendvics, kínai kaja, zacskós leves és némi chipsz… Kicsit ijesztő, ugye? Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egészséges életmód, a sport és a veganizmus különböző formái. De még így is sokan vagyunk, akik…..
Szatmári Orsi világbajnok versenytáncos, egy tánciskola és –egyesület alelnöke mindössze 24 évesen. Arról beszélgettünk, hogy az a kilenc éves kislány, aki gyermeki kíváncsisággal besétált a helyi közösségi házba az első táncórájára, hogyan is jutott el idáig? Mikor jöttél rá arra, hogy komolyabban…..
Az embereknek sosincs idejük semmire, csak másokat fikázni. Ha valaki valamiben jó, arra rögtön rá kell kontrázni, nem lehet simán gratulálni ahhoz, amit elért. Ha már gratuláció (eljegyzés/házasság/gyerek): ha 10 éve nem beszéltek, ha utálják egymást, akkor is röpködnek a szívecskés gratulációk a…..
– Szia, mi van veled? Teljesen eltűntél! Még mindig vizsgázol? – érdeklődő, örömteli vigyor egy szaktársam, barátnőm arcán, akit kb. három hete nem láttam. – Jaj, nem, másfél hete végeztem! – ráztam a fejem mosolyogva. – Áh, értem már! Pasi van a dologban, ugye? Akkor szoktál így eltűnni… – egy…..
Nem, nem az. Akkor sem az, ha Ady idejében sem 142 évvel korábban íródott műveket olvastak, mint például Bél Mátyás: Notitia Hungariae novae historico geographica című művét. Amit nyilván azért sem olvastak, mert akkoriban, ha az ember nem költő-műfordító volt, már nem tudott ilyen szinten latinul,…..
martensmesék A család szent? 2019.03.05 14:10:02
Én voltam az ő babikája (és a húgom, természetesen). A legügyesebb, a legtehetségesebb, a csillagom, akinek a rajzai halomra álltak a vitrinben és polcon, és aki mindig rajzolt valami szépet a Papának. Aki minden bizonnyal valami csodálatos karriert fut majd be, akármilyen szakmát is tűzzön ki…..
martensmesék Első 2019.03.02 19:19:10
Gyerekek még, egymásba szeretnek, Elhiszik, hogy örökké együtt lesznek, Hiszen minden olyan csodálatos, Miért kéne az elmúláson töprengeni - már most? Soha nem éreztek még ilyet, Az hiszik, ilyen villámcsapás többet nem lesz, Minden annyira összecseng, Annyira egész, annyira kerek, És eltart ez egy…..
A pornó bizonyos körökben még mindig óriási társadalmi tabu, amiről mindenki tud, amit „mindenki” nézett már, de senki nem beszél róla – ha elmúlt 15 éves, és talált jobb témát a hencegéshez minthogy „milyen kemény pornót látott az este”. Persze, a mi pasink biztos nem néz felnőtt filmeket, ugye?…..
– Szatyrot számoljak hozzá?– Mert mit gondolt, hogy a kezemben viszem el?! – Nem, de lehet önnél szatyor, ezesetben nem kell vásárolnia. – Igaza van, ne adjon szatyrot, majd végigsétálok vele az utcán, hogy mindenki lássa! Még ilyet, az eszem megáll, fizetni a szatyorért...*Fizet, elpakol, elindul*…..
  Ha elmúlik a szerelem, vagy az egyik fél valami megbocsáthatatlan dolgot tesz, vagy esetleg mindkettő más irányba változik és fejlődik, akkor előbb-utóbb szakítanak. Tisztázzák, hogy már nem azonosak a céljaik, vagy nem azt érzik egymás iránt, amit korábban, és lezárják a kapcsolatot. A…..
Néha elgondolkozom, hogy is van ez. Most ezek a fehérneműk értünk vannak, vagy ellenünk?Félreértés ne essék, nem valami furcsa melltartó-ellenes szektába léptem be, még csak nem is a „free the nipple!”-mozgalomhoz kívánok csatlakozni a cikkemmel.De. Lassan hónapokig kell vadásznom egy-egy viselhető…..
Martensmesék 2019.02.14 18:31:51
@Kovács Kata73: de aranyos vagy, köszi a tippet, meglesem!
A Valentin-nap talán az egyik legmegosztóbb ünnep, legalábbis itthon. Amerikában hatalmas kultusza van, természetes és megszokott a felhajtás. Magyarországon az ember vagy imádja, vagy utálja. Utálhatja, mert szingli, vagy hazafias érdekekből is, miszerint nincs szükségünk amerikai szokásokra, és…..
  Emlékszem, amikor kisgyerek voltam, milyen büszke voltam magamra, hogy elküldtek egyedül a pékségbe bevásárolni, és milyen izgatott voltam, amiért meg kellett szólalnom, és idegenek bácsiknak, néniknek elmondani, hogy mit szeretnék. Ahogy egyre nagyobb lettem, és egy több mindenre tudtam…..
Elnézést kérek az enyhén vulgáris címért, de pár hete ebben a nyers formában csattant fel az agyamban a fenti mondat.Most érkeztem az életemnek egy olyan szakaszába, amikor arra van a legkevesebb időm, amire igazán kéne hogy legyen: a páromra, a barátaimra, a családra, a kutyára... A…..
Nemrégiben elkezdtem nézni a Feleségek luxuskivitelben című sorozatot. (Itt mindenkinek hagyok egy kis időt, hogy megeméssze az infót. Megvolt? Oké.) Szóval, az egész úgy kezdődött, hogy pár hete, mikor Anyukáméknál voltam látogatóban, baromi lassan jött le a film, amit tesómmal nézni akartunk, és…..
Lassan át kéne nevezni a rovatot, találóbb lenne az „Egy pesti lány a volánbuszon” cím, annyit vagyok mostanában úton. A kollégáim mindig elszörnyednek, hogy hányra érek haza munka után, vagy hogy hánykor keltem aznap, hogy beérjek. Kapom néha a csodálkozó kérdéseket: te honnan jársz be? Én, kérlek?…..