Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hofer Noémi

95 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan vállalkozás felépítéséről ábrándozol, amit 4-5 év múlva busás haszonnal eladhatsz? Már ki is nézted a paradicsomi szigetet, ahová elköltöznél? Vagy egy rövid pihenő után hozzálátnál a sokadik ígéretes ötleted megvalósításához? Image by Freepik Az ügyfeleim jó része hasonló álmokat dédelget.…..
Vállalkozóként egy banki hitel igénylését úgy élheted meg, mintha szandálban másznád meg a Mount Everestet. A folyamat tele van önkényesnek tűnő akadályokkal, és körüllengi a titokzatosság. A hitelügyintézőtől pedig gyakran csak egy magyarázat nélküli elutasítást kapsz, ami után marcangolhatod…..
Ha a Duracell nyuszinak és a faltörő kosnak lenne közös gyereke, biztosan sikeres vállalkozó válna belőle. Az üzleti siker egyik titka kétségtelenül az, hogy menni kell előre. Tűzön-vízen át. Nem mondom, hogy könnyű. Ha könnyű lenne, mindenki sikeres vállalkozó lenne. Image by gpointstudio on…..
Képzeld el a következőt: több mint 10 éve működtetsz egy vállalkozást, amely már milliárdos bevételt termel. Szép álom, igaz? Aki idáig eljutott az életben, az már nyugodtan hátradőlhet, sínen van. Vagy mégsem? Image by user6702303 on Freepik Könnyű kisiklani Az OPTEN céginformációs portálon…..
A legtöbb vállalkozónak fogalma sincs, mennyit ér a cége. Sőt, azt sem tudja, hogyan kellene kiszámolni. Ezért aztán ha lehetőségük van megvásárolni egy másik vállalkozást, annak az értékét még annyira sem tudják megbecsülni. A cégértékelés olyan feladat, amellyel vállalkozóként ritkán…..
Az üzleti tervezés olyan, mint a fogtömés. Minden vállalkozó retteg tőle, és a végsőkig halogatják. Amikor a fájdalomtól már nem tudnak aludni – és ezt szó szerint értem! –, csak akkor néznek szembe az elkerülhetetlennel. Néha túl későn. Mert amit meg lehetett volna úszni egy gyors fogtöméssel (azaz…..
Hallottad, hogy a túró rudi áfája 18 százalékra csökkent január elsejétől? A számos adóváltozás közül a legtöbben erre figyeltek fel a hírekben – no meg arra, hogy a lottónyeremény személyijövedelemadó-mentes lett. Szuper hír mindkettő, de ha vállalkozóként olvasod a blogomat, akkor talán jobban…..
Tudom, kilométeres tennivalólistád van az évből hátralévő néhány napra. Karácsonyfa, bejgli, ajándékok, hogy a vállalkozásod tucatnyi apró-cseprő, de annál sürgősebb ügyeiről ne is beszéljünk. Ebben a cikkben mégis arra próbállak rávenni, hogy szoríts egy kis időt három nagyon fontos, átgondolandó…..
Emlékszel, hogy még 2021. decemberében is 5 százalékos 2022. évi inflációt jósolt a Magyar Nemzeti Bank? A valóságban 25 százalék lett. Ötször annyi. Azok a vállalatok, akik tudatosan és fegyelmezetten, már 2021. őszén elkészítették a következő évi üzleti tervüket, szinte biztos, hogy nem számoltak…..
Sok kisvállalkozó képtelen delegálni a feladatokat. Mindent saját maga akar vagy saját maga kénytelen elvégezni. Azok, akik túljutnak ezen a fázison, és elfogadják, hogy a vállalkozásuk fejlődéséhez meg kell tanulniuk a munkaszervezést, és meg kell bízniuk mások munkájában is, azonnal szembesülnek a…..
A KSH október elején közzétett adatai szerint 2023 augusztusában 7 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes üzletekben 4, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 5,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 18,1…..
Bármennyire ellentmondásos személyiség is Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója, az üzleti tervezésről hangoztatott véleményével egyet tudok érteni. Egyik nyilatkozatában ezt mondta: „Teljesen oké, ha van terved, de csak útmutató legyen, ne kényszerzubbony.” Elon Musk gyakran érvelt a gyors…..
„Az időd véges; ne pazarold arra, hogy valaki más életét éled. Ne kerülj a dogmák csapdájába – azaz ne mások gondolkodásmódját követve élj. Ne hagyd, hogy mások véleményének zaja elnyomja a saját belső hangodat. És ami a legfontosabb: legyen bátorságod követni a szívedet és az intuíciódat. Ők…..
Walt Disney, a legendás rajzfilmproducer egyszer azt mondta: „Szerintem fontos, hogy még fiatalon átélj egy jó nagy bukást.” Ő már csak tudta, mert a vállalata bizony jó néhány nehéz időszakon ment keresztül. A legenda szerint Disney egy időben kutyakaján élt, és még a lakbérét sem tudta kifizetni.…..
Ha egy kicsit is érdekel a vállalkozások világa, biztosan belefutottál már abba a statisztikai adatba, amivel a kezdő vállalkozókat riogatják, tudniillik hogy a startupok 80-90 százaléka előbb-utóbb elbukik. 10 százalékuk már az első évben, 70-80 százalék pedig valahol a második és az ötödik év…..
A közelmúltban sokat cikkeztek a Booking.com utalásainak elmaradásáról, késedelméről. Emiatt számos szállásadó került pénzzavarba Magyarországon is. Korábban hasonló problémával szembesültek az Etsy platformon értékesítők. A legtöbb vállalkozás életében előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor egyik…..
Ha bútorgyártó céged van, nem árt, ha értesz az asztalosmesterséghez. Ha cukrászdád, akkor a süteménykészítéshez. Ha autószerelő műhelyed, akkor az autószereléshez. Ezzel, gondolom, nem mondtam újat. De bútorgyártóként, cukrászként, autószerelőként vagy bármilyen más területen vállalkozóként miért…..
A nyári pihenést számomra elsősorban az utazások jelentik. Nemcsak a külföldiek, hanem a hazaiak is. Nemrég jártam Pécsett a Zsolnay-negyedben, és egy ott látott érdekes kiállítás adott inspirációt ennek a cikknek a megírásához. A Zsolnay Család- és Gyártörténeti Kiállítás nemcsak kulturális és…..
Mit szépítsük, a legtöbb vállalkozásnak nem erőssége a tervezés. A hosszú távú gondolkodást, a stratégiaalkotást valamiféle úri huncutságnak gondolják, amire csak a ráérő és unatkozó álmodozóknak van idejük. A tipikus vállalkozó nem ér rá. Megbeszélésre kell rohannia, szorítja a határidő, a bénázó…..
Minimálbérre bejelentett vállalkozó vagy? Gondolom, nem mondok újat azzal, hogy az államtól várható nyugdíjad parizerre sem lesz elég – akárhány éved van még hátra a nyugdíjig. De egy dolog tudni ezt, és egy egészen más dolog tenni is ellene. Ha a húszas-harmincas éveidben jársz, a probléma még…..
Tisztességes piaci árakkal dolgozik a vállalkozásod, van is forgalmad, és mégis alig marad pénzed, amit osztalékként kifizethetnél évzárás után? Vajon hol lehet a hiba? Ha ezen töröd a fejed, nem vagy egyedül. Ez az egyik leggyakoribb kérdés, amit pénzügyi, üzleti tanácsadóként az ügyfeleimtől…..
Idézet következik egy régi-régi kabarészámból. Egy magyarul tanuló külföldi kérdezi a magyar barátját: - Mi a különbség a jár és a megy között? Mondjuk, jár az utcán vagy megy az utcán? - Semmi az égvilágon. - Jó. Mert nem akarok zöldséget beszélni. Tegnapelőtt láttam egy hastáncosnőt, akinek…..
Mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres vállalkozóvá váljon? Mi volt Steve Jobs titka? Mi a titka Mark Zuckerbergnek? Vagy Oprah Winfreynek? Bennem vajon megvannak ezek a tulajdonságok? És kellenek-e egyáltalán, ha nem világcéget akarok építeni, csak tisztességes megélhetést szeretnék teremteni magamnak…..
Autó műszerfal nélkül? Tudnál olyan autót vezetni, amelyiknek nincs műszerfala? Képzeld el, hogy nem látod a sebességedet, nem tudod, mennyi benzined van még, megfelelő-e az olajszinted, indexelsz-e éppen, fel van-e kapcsolva a tompított fényszóród, rendben van-e a keréknyomás stb. Meddig tudnál…..
Kapkodás, kétségbeesés, szorító érzés a torokban, nyugtalanul forgolódás éjszaka... Rajtad is jelentkeznek az adóbevallási szezon tünetei? Ha vállalkozó vagy, szinte biztos vagyok benne, hogy igen. És abban is, hogy valószínűleg az utolsó pillanatra hagytad az adminisztráció jelentős részét. Pedig…..