Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Freŝa

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyedüli tekintélyek?   "Tessék odajönni és tessék leszedni a listát, ha ilyen elképzelése van -üzeni Lázár János az adatvédelmi ombudsmannak, majd hozzáteszi gúnyosan: tudomásom szerint erre a törvény nem ad neki lehetőséget. (forrás: MR1 Krónika 15 órakor)…..
Freŝa 2010.07.27 23:01:04
@tcom: Ja, ismerem ezt a dumát. No, aki ezt nyomja annak a demokrácia-felfogásával súlyos gondok vannak...

Csak azért, hogy világos legyen: egy polgári demokráciában (vannak kivételek, ahol kötelező szavazási rendszer van, pl: Málta) az választ magának szimpatikus pártot, jelöltet, aki hajlandó részt venni a demokrácia formálásában. Aki nem él ezzel a lehetőséggel, az nem kíván beleszólni az állam ügyeibe, nem él a választójogával, tehát önkéntesen zárkózik el a felelősség elől. Ezt is lehet választani, nyugodtan, csak utána ne hivatkozzanak állandóan arra, hogy mekkora volt a részvétel, meg, hogy a többség nem is a kormányzókra szavazott, mert bizony nem élt a választójogával. Ez bizony elég primitív és demagóg, de tudom, hogy sokak élnek ezzel a fegyverrel bármilyen kormány is kormányozza az országot. Aki viszont ezzel az érvvel áll a vitába bizony ne orroljon meg arra, aki mindezt primitív demokráciaellenes felfogásnak gondolja.

A kormányzás pedig hatalmi eszköz. Lehet, hogy ezt többen cinikusnak ítélik meg (pártpolitikai oldaltól függetlenül), de ez megítélésem szerint ízlés kérdése. A hatalmi pozícióból való politizálás az ellenzék és az őt támogatók számára majd minden esetben cinikusnak tűnik. Ez szociálpszichológiai probléma is, mert az ellenzék álláspontjával azonosulók számára az adott kormány mindig diktatúrát épít, cinikus, vezetője pedig maga a patásördög, aki el akarja nyomni a vele egyet nem értőket. Sokszor ez sajnos megmagyarázhatatlan szorongást és hisztizést vált ki az ellenzéket támogatók között, miközben a többség nem is érti miről van szó..

A lényeg tehát az, hogy a Fideszre 2010. tavaszán annyian szavaztak, hogy a parlamenti viszonyok szerint 2/3-os többség birtokába került. Nagyon helyesen él ezzel a felhatalmazással, és teszi a dolgát. Ennyi.
Freŝa 2010.07.27 23:10:30
@Thulsa Doom: Hozzászólásod színvonalára és a személyeskedésre nem kívánnék reagálni, de annyit azért tudatok Veled, hogy tisztában vagyok a részletekkel.

Igen azok szerepelnek a listán, akik mások elől vették el a szociális segélyt, mégpedig úgy, hogy nem mentek el érte, nem vették fel a munkát, vagy nem éltek az ingyen ebéd lehetőségével. Ezzel másokat szorítottak ki, mert az önkormányzat számára attól függetlenül, hogy igénybe vették-e a szolgáltatást, vagy sem az bizony pénzbe került, ki kellett fizetni például az ebéd árát. Aki pedig hátrább sorolódott az önkormányzati listán, de mondjuk rászorult volna nem kapott az ingyen ebédből. Tehát az én és a Te adófizetői forintod úszott el. Arról meg már nem is beszélek, aki segélyért folyamodik, fel is veszi, de BMW terepjáróját kicsit messzebb parkolja le a hivataltól, nehogy észrevegyék... Ez aztán társadalmi igazságosság!

No, akkor most hogy is van ez? Világosítsatok már fel! Helyes hozzáállás ez? Sztem nem. Igaza van a polgármesternek!
Freŝa 2010.07.27 23:25:12
@Thulsa Doom: Hú, barátom, Te magasröptű hozzászólásokkal szórakoztatod a nagyérdeműt.

Azzal, hogy idézgetsz a listából, meg káromkodsz semmilyen többlet-ellenérvet nem hozol fel véleményed alátámasztása végett. Mint feljebb kitértem rá, én is olvastam a listát, ismerem a hátterét, nagykorú, iskolázott magyar állampolgár vagyok, aki elsajátította ezen bonyolult feladatok végrehajtásához szükséges ismereteket.

A Lázár személyéhez fűzött, a költségtérítésével kapcsolatos álláspontod pedig véleményem szerint polgármesteri tevékenységéhez nem kötődik. Lehet, hogy magamra még több keresetlen kifejezést húzok általad, de a költségtérítését jobban megvizsgálva nem találsz törvénytelenséget, a képviselőknek járó kereten belül maradt, annyival magasabb az összeg, mint ami másnak járt, hogy ő távolabb lakik Budapesttől, mint képviselőtársai. Az már egy másik kérdés, hogy ez helyes-e vagy sem, ezen lehet vitatkozni, csak ez messzire vezetne ezen a késői órán...
- Viktore, ty vole*, ne szítsd itt a feszkót, légy szíves!Petr Nečas tegnapi, pozsonyi sajtótájékoztatóján elhangzott szavai szerint nagyjából ez lesz a fő üzenete mai budapesti látogatásának.A cseh miniszterelnök úgy vélte, Magyarország rossz viszonya Szlovákiával az egész…..
Freŝa 2010.07.20 13:46:46
Félreértés az, ha az érdekeink szerint való politizálást "óbégatásnak", "hőzöngésnek" véli, s a "merjünk kicsik lenni" gondolatát erősíti. Az elmúlt évek politizálása fényes bizonyítéka annak, hogy ez nem vezet eredményre, a szomszéd országok bizony gyengeségnek fogják fel a magyarok csendességét, előzékenységét, s még keményebb kisebbségellenes politizálást folytatnak. Ez sajnos bizony nem vezet eredményre.

Keményen, határozottan kell kiállni az érdekeinkért, s nem beijedni akkor, ha mondjuk egy cseh, vagy egy szlovák politikus, vagy az IMF képviselői ezt vagy azt mondják. Természetesen ez nem nagyravágyást jelent, saját geostratégiai helyzetünket is pontosan látnunk kell. Az viszont nem megy, hogy állandóan mi hunyászkodjunk meg. Károlyi (igen az őszirózsás) azt gondolta, hogy a békülékeny hangnem az Antant hatalmakkal azt fogja eredményezni, hogy a románok, csehek, szlovákok, szerbek megértőek lesznek velünk, s szépen visszavonulnak. Épp az ellenkezője történt: a románok megszállták Budapestet, a csehek/szlovákok mélyen behatoltak az ország területére, a szerbek folyamatosan vegzálták a délvidéket, sőt még az osztrákok is bejelentették igényüket Nyugat-Magyarországra, Sopronra.

Az évek telnek és múlnak, de a hatalmi érdekek bizony állandóak. Ma már nem kell háborús konfliktustól tartanunk, a határok stabilak (leszámítva a 90-es évek eleji balkáni háborút, a csehek-szlovákok szétvállását, a Szovjetunió felbomlását).

Nekünk az az érdekünk, hogy erős bástyát építsünk Európa közepén, s védjük a határainkon túlra szakadt honfitársainkat. Nekünk ez az erőnk, ezért kell kiállnunk, ezért kell küzdenünk.
Freŝa 2010.07.20 13:58:09
@nestrot10: Inkább azt mondanám, hogy az IMF a bankok szakszervezeteként nemtetszését fejezte ki a bankadó és Simor 8 milliós havi fizetésének megkurtítása miatt. Azt ajánlották, hogy inkább a magyar kormány takarékoskodjon a nyugdíjakkal, meg a szociális ellátásokkal, továbbá vegyen vissza a tömegközlekedés támogatásából.

Na, most ha az IMF és a bankok érdekeit nézem igazuk van. Igazuk van, mert bizony az extraprofitból kell befizetniük azt 200 milliárdot. Mennyi volt tavaly Magyarországon a bankok profitja 2009-ben? 500 milliárd forint. Akkor tudnak miből fizetni, nem aggódom értük.

Szüleim nyugdíjának megnyirbálása miatt sokkal jobban aggódnék. A tömegközlekedési tarifák emelése miatt sokkal jobban aggódnék. A megszorítások miatt sokkal jobban aggódnék.

Hagyjuk már ezeket a fal dumákat, mert kinyílik az ember zsebében a bicska. 8 éve csak arról hallunk, hogy sokat fogyasztunk, sokat keresünk, sok a szociális ellátás, meg a nyugdíj, vissza kell venni, meg kell szorítani, árat kell emelni. A szocialisták ezt nyomták 8 éven keresztül. Most van végre egy kormány, amelyik az én a mi érdekünkben cselekszik, ti meg nyomjátok ezt az ócska, lejárt lemezt. Abba kéne már ezt fejezni, és gondolkozni egy kicsit....
Freŝa 2010.07.20 14:57:41
@nestrot10: Ez aztán nagy poén volt barátom, úgy harminc évvel ezelőtt...

Jobbat nem sikerült összehozni?
Feloszlatták a miskolci Fideszt. A párt országos központja nem lacafacázott, hivatalosan "elégedetlenek" voltak a miskolci Fidesz munkájával. Öt ősfideszes esett áldozatul: Szinay Attila (eddigi frakcióvezető) , Lenártek András (miskolci pártelnök), Juga György (a…..
Csúnya csicskalángost kapott az a kb. 3500 ember, aki alig várta, hogy a formatervezett Mac-jével beülhessen kicsit pötyögni a most nyíló Starbucksba. Nagy lelkesen csináltak egy Facebook csoportot is a most nyíló "kávézónak" (ugye mindenki tudja, hogy ez annyira kávézó,…..
Napok óta nem cáfolta senki a Fideszből, hogy Rákay Philip lenne az országimázs következő felelőse. Mielőtt bárki meg tudná gátolni a tehetség kinevezését, gyorsan öt mellette szóló okot is fel kell sorolnunk. 1. Egész Európa felfigyelhet arra, hogy egy olyan ember teremt…..
Freŝa 2010.06.02 13:40:13
A poszt írójának néhány tényt szeretnék figyelmébe ajánlani. Természetes, hogy a politikai élet szereplői reflektorfényben vannak, nagyobb körültekintéssel, óvatosabban kell élniük mindennapjaikat, mint a nem közszereplőknek, de az ócska lejáratási kísérletek egy idő után szánalmassá válhatnak. Ja, itt nem politikusról, hanem egy műsorvezetőről van szó, aki kiállt politikai meggyőződése mellett 2002-ben. Tudom ez az ősbűn, de én inkább tisztelem ezért, s minden rá hordott sár csak tovább erősíti bennem ezt az érzést.

Nos, Philip - amennyiben ismereteim pontosak - több éve televíziózik. Ebből következik, hogy húszas évei elején került a médiába, az inkriminált felvételek már a VIVA tv-nél készültek, úgy 1997-98 körül. Ezek a felvételek - amelyek a többi akkori műsorvezetőről is készültek - olyan adásba természetesen nem került anyagok, amelyek minden televíziónál fellelhetők, ha egyáltalán megtartják őket. Bizonyára - azokhoz hasonlóan, akik ezeket a felvételeket állandóan bemásolják, blogokat írogatnak róluk - Te is mindig a legnagyobb körültekintéssel, precizitással végzed a munkádat, a legnagyobb tisztelettel bánsz a körülötted dolgozókkal... Sokan vagyunk úgy, hogy a hátunk közepére sem kívánjuk az éttermünk vendégeit, ügyfeleinket, a vásárlókat a boltban. Tehát ez egy svarc felvétel, ahol a műsorvezetők ökörködnek, baromkodnak. Ezt emlegetni állandó jelleggel valakivel szemben ugyanolyan tiszteletlenség, mint az amit a felvételeken látunk...

Mint Te is tudod, a fiatalember régi közszereplő. A magyar médiában végzett munkáját, tapasztalatát elvitatni bárgyúság lenne, attól függetlenül, hogy mi a véleményünk róla. Tehát tapasztalata, médiaszereplései, politikai meggyőződése, értékrendje, és ezen keresztül politikai kapcsolatrendszere bizony feljogosíthatja arra, hogy tanácsadó cégével polgármestereknek, politikusoknak adjon tanácsot. Amennyiben a cikkekben szereplő összegek valósak, úgy azok jóval alacsonyabb tarifák, mint egy a piaci életben dolgozó kommunikációs tanácsadó cég tarifái. Értem én a próbálkozást a lejáratásra, de ez is vékonyka...

A tilosban parkolás meg annyira gyenge, hogy arra inkább nem is vesztegetem az időmet...
Freŝa 2010.06.02 14:01:51
@Kassian:
Utánanézve a fiatalember életpályájának úgy látom nemcsak a VIVA tv-én dolgozott. A 90-es évek elején került Budapestre, miután megnyerte a Magyar Televízió "Riporter kerestetik" című műsorát. A Magyar Tévénél ifjúsági műsorokat szerkesztett és vezetett, majd szórakoztató kvízműsoroknál dolgozott háttéremberként. Úgy tudom Vágó István, Rózsa György, Friderikusz Sándor csapatának is tagja volt. Emlékszem rá az első magyar zenetévé a TOP TV műsorvezetőjeként is. Ez után került a VIVA tévéhez, ahol 5-6 évet töltött el. Ez után ismét a Magyar Televízióhoz került, majd iinnen igazolt át a HírTv-hez 2002-ben. Borókai Gáborral együtt indították útjára a HírTv programját. 2002. óta vezetett kulturális és véleményműsorokat a hírcsatornán. A Fidesz rendezvényeit, kampánygyűléseit (a vidékieket is ideértve, amiből azért volt jó néhány...) is vezette, nemcsak a Kossuth térit. No, azt hiszem megvan a majdnem 20 éves médiakarrier, műsorvezetői, médiatapasztalat..

Szerintem érdemes először utánanézni annak akiről sommás véleményt akarunk alkotni. És ez most nem a szeretem - nem szeretem kategória, hanem ezek a tények.
Az RTL Klub a mai esti Fókuszban (20:05) jelenti be hivatalosan az X-Faktor zsűrijének első tagját, és nem lehet kétségünk afelől, hogy ezt követően szépen lassan csordogálni fognak a tuti infók az ősszel induló tehetségkutató műsorról. A nem tuti infókat addig is a…..
A ma reggeli Mokkában Moldova György volt Kárász Róbert vendége, egész jól el is beszélgettek egymással a komenzmusról, meg az MSZP-re leadott szavazat közben hányingerrel küszködő íróról, amikor szóba került Gyurcsány Ferenc mostanában megírt dolgozata szeretett pártja…..
Orbánról eddig is tudtuk, hogy nem a számítástechnika ördöge. Ezzel együtt sikerült minket is meglepnie azzal, amit saját választási fotóalbumának dedikálásakor mondott az index-nek: "A csütörtökön bemutatott album képei ugyanis jó sajtófotók, amelyekből kiderül,…..
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
Úgy tűnik, egyszerre nő az MSZP és a Jobbik támogatottsága. Ha az ő párharcuktól lesz hangos a média, a Fidesz bajban lehet. Az elmúlt napokban megjelent új közvélemény-kutatásokból érdekes trend kezd kirajzolódni: egyszerre nő a Jobbik és az MSZP támogatottsága. Bár a…..
Novemberben elején, amikor a második bejegyzésben a Fidesz kétharmados győzelmének esélyeiről írtam, azzal számoltam, hogy ehhez az ellenzéki pártnak szinte minden egyéni választókerületben győznie kellene. Ha a Fidesz hozza mind a 176 egyénit, már csak 82 listás helyre van…..
Freŝa 2010.03.12 19:40:56
@jjulie: Nem oké, mert csak az reklamálhat, aki él a választójogával.

Tehát, aki nem választ, sőt ezt deklaráltan teszi, az önként áll el a demokratikus jogától. Ezek után erkölcsösen nem nyilatkozhat arról, hogy ő nem is akarta ezeket.

Politológiai, vagy politikai értelmben az az adott párt választója, az, aki a választás napján az adott pártra szavaz. Nem a közvélemény-kutatónak mondja el a véleményét, vagy ikszel az internetes szavazáson.

Tehát arról értekezni, hogy az a párt nem is bírja az ország szavazópolgárai többségének támogatását, amely demokratikus választások során a választásokon részt vevő választók többségének véleménye alapján alakít kormányt, kicsit nevetséges.

Ez bizony a teljes félreértelmezése a jogrendszernek, az alkotmányos berendezkedésnek. Ez oké?
Freŝa 2010.03.12 19:57:18
@gitáros: Szerintem ez a demokraták álláspontja.

Miért Te hogyan gondolkodsz erről a kérdésről?
Freŝa 2010.03.12 20:02:25
@jjulie: Bocs, ezt nem értem. Tényleg nem.

Miről is beszélgetünk? Aki nem megy el választani, az szerinted nem mond le egy szabadságjogáról? Szerintem igen.

Természetesen lehet arról értekezni, hogy a választásokon részt vevő 60% nem 100%, ez így is van, ám a kieső 40% véleményt is nyilváníthatna, de önként mond le róla. Akkor miről is beszélünk?
Subba Fankának tanúi vannak!! 2010.02.25 07:45:00
Régi kedvencünk, Fanka újra hallat magáról, ezúttal Kovács Ákosnak üzen. A rappernek két tanúja is van arra, hogy Ákos egy kávézóban mondott valamit a politikai foglyokról, és mint egyik nemzeti érzelmű, számos rajongóval rendelkező, rájuk nagy hatással lévő zenész kéri a…..
Freŝa 2010.02.25 20:26:15
Az biztos, hogy kiváló médiaheck ez a video. A csávót bizonyára a jobbikos szubkultúrában jól ismerik, megmondom az őszintét, én még soha sem hallottam róla.

Kicsit szánalmasnak tűnik ez az egész próbálkozás - mármint a tartalmat illetően. A "van egy ismerősöm, aki azt hallotta tegnap a kávéházban egy szomszédos asztalnál ülő ismert embertől, hogy x vagy y hülye" sztorik kb. a másnap esti sörözés alkalmával elsüthető poénok, de ebből nyilvános habverést csinálni "úriemberség" címszó alatt oltári suttyóság - no meg az igazságtartalma is kétségesnek tűnik. A suttyóság - amit a csávó folytatólagosan bizonyít, hiszen förtelmes modorosságában sorozatosan provokálja a megszólítottat - otthonról hozott, de azért az ember tágabb környzete, ismertségi köre is rádobhat néhány lapáttal. Ez a fiúcska most ország-világ előtt bizonyította azt, hogy az erőltetett affektálása nem tudja palástolni a fentebb említett hiányosságait.

Értem én a politikai provokáció lényegét is, de sajnálatos, hogy idáig sűllyedt a magyar közélet. Nekem nem is a srác baromságával van bajom. Egyébként milyen politikai foglyokról beszél? Talán Nagy Imréről és mártírtársairól, vagy Mansfeld Péterről, esetleg gróf Eszterházy Jánosról? Nem, ő erről a Budaházy nevű nemtudomkit vizionál politikai fogolynak. Hová jutottunk? No, tényleg nem ez az igazából idegesítő, hanem az az ostoba beképzeltsége, ami minden egyes mondatából süt.

Ákost nem tisztem megvédeni. Mondhatnám, nem is vagyok a rajongója, azonban ezt a kismajmot minden téren felülmúlja. Ez nem szeretem, nem szeretem kérdése, hanem tény. Az elmúlt húsz éve bizonyítja. Ez a surmó meg szinte lebuzizza (bár ugye a szexuális orientáltság sem a sikeresség fokmérője - Ákos esetében azonban köztudottan ez a probléma nem jelentkezik), mintha valóban mérhető teljesítmény lenne a saját háta mögött. Ákos helyében egy elegáns, ám velős választ adnék, na nem iziben - nyugodtan forogjon a csávesz saját levében - hanem egy dal, vagy másféle performance keretében. Ám, ha nem válaszol, akkor sem árt neki semmit ez a kreált, bugyuta, ócska trükközgetés.
Freŝa 2010.02.25 20:39:38
@getva: Amennyiben azt írnám, hogy én pertuban vagyok vele, akkor erre mi lenne a válaszod?

Írásod stílusából ítélve már tudom is...
Tölgyessy Péter a minap találóan háromfordulós választásról beszélt, amelynek első fordulója már javában zajlik: ez ugyanis nem más, mint az ajánlószelvények gyűjtése. Egy korábbi bejegyzésben ennek kapcsán formális és valódi feltételekről írtam, azt állítva, hogy…..
Freŝa 2010.02.17 21:18:28
Sziasztok!

Sajnos az összes hozzászólást nem tudtam elolvasni, de azért írok, hogy kicsit jobban bemutassam a jelenlegi helyzetet a "kvázi" kivülállók számára.

Persze vagy elhiszitek, vagy nem, de van rálátásom a Fidesz gyűjtési adataira. Régebben én is aktívan dolgoztam a körzetemben, most is voltam kopogtatóért, főleg lakótelepi részeken - vidék, megyei jogú város.

A helyzet az, hogy a Fidesz a legjobban szervezett párt ma Magyarországon. Ez nem humbug, hanem a valóság. A saját városomban 4700-nál tartunk, ami nem is olyan rossz ahhoz képest, hogy Észak-magyországiak vagyunk, sok lakóteleppel. Ismerek olyan a déli országrészben található fideszes fellegvárat, ahol már tízezernél tartanak. A budapesti kerületekben is gyűlik a kopogtató rendesen, a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan adják oda a cédulákat olyanok is, akik bevallottan négy éve a szocikra szavaztak. A kétmilliós szám nem tűnik soknak. Nyugat-Magyarországon ismereteim szerint még jobb a helyzet, vannak olyan körzeteink, ahol a beküldött ajánlószelvények száma meghaladja a 750-et, s természetesen ezen felül további több ezret is gyűjtöttek.

Annyi még hozzá tartozik, hogy nem a kopogtatócédulával szavaznak a választók, tehát ez korántsem jelenti azt, hogy mindenki, aki vmelyik pártnak adja, az oda is fog szavazni.
A kép azért úgy teljes, hogy sokak elzárkóznak, azt mondják, hogy nem érdekli őket az egész - tapasztalataim szerint ők főleg a nagyon csalódott szoci szavazók.

Ismerősökkel, barátokkal, aktivistáinkkal beszélgetve az a tapasztalat, hogy a szocik nincsenek a pályán. Nem ellenfelek - és ez nem elhamarkodott kijelentés. Az ország nyugati részében nem ritka, hogy nyögve nyelősen szerzik meg a 750 db-ot. A jobbikot a lelkesedés hajtja, bár nálunk senki sem találkozott velük. MDF nincs, tehát végük van.

Summa szummárum, a Fidesz jól áll, a jobbik sztem előzi a szocikat, az mdf-szdsznek pedig befellegzett.
Freŝa 2010.02.17 21:58:18
@Viktus: Sztem nem annyira szerény, ismerve a körülményeket. Természetesen nem mindegy, hogy földrajzilag melyik Észak-keleti településről beszélünk, mert van 40 000-res, 60 000-res, de százezer főnél nagyobb lélekszámú település is abban a régióban. Persze almát az almával, körtét a körtével.

Azon a településen, ahol a Jobbiknak van 3000 bizonyára a Fidesznek kétszer-háromszor annyi. Fölösleges azonban számháborúzni, változóak a népszerűségi adatok még egy városon belül is. Azt viszont elismerrem, hogy Borsodban, Szabolcs-Szatmárban a Fidesz mögött a Jobbik lesz a második erő - ez sztem nem vitás.
Varánusz Mesterházy rendje 2010.02.17 08:00:00
Szombaton nagy napra virradnak majd a szocialisták. Miniszterelnöki program bejelentés lesz a SYMA csarnokban. Szegfűerdő, nyugdíjas özön, még az a snájdig, nénikék kedvence Attila gyerek is ott lesz. Nem is egyszerűen ott lesz, ismertetni fogja miniszterelnöki programját. Csak nehogy…..
Freŝa 2010.02.17 16:50:13
A probléma sokkal árnyaltabb, mint amilyennek tűnik.

Az elmúlt pár évben a rendőrség mind morális mind anyagi szempontból megroppant. Ez bizony hatással van az állományra is. Kár lenne tagadni, hogy a hivatásosok - persze aki megteheti - menekül a testülettől. A szolgálati időbe immár legjobb tudomásom szerint nem számítható bele a középiskolai szakasz - az Alkotmánybíróság döntése szerint.

A gond az, hogy a rendőrök fizetése (illetménye) alacsony, tehát egy kezdő rendőr nettóban, mindenféle pótlékokkal együtt 100-110 ezer forintot visz haza. Ez - a testület, az állam szempontjából nézve - biztonsági okoknál fogva hajmeresztő, a hivatásos szemüvegén keresztül nézve pedig egzisztenciálisan elfogadhatatlan. Bizony ez táptalajt jelenthet a korrupciónak is. A már 20-25 éve a testületnél szolgálók 140-160 ezer forintot visznek haza, persze, hogy menekülnek a napi stressztől, kilátástalan helyzettől. (Természetesen az illetmény függ a rangjelzéstől, iskolai végzettségtől, nyelvtudástól, az illetménykiegészítések tömkelege pedig átláthatatlanná teszi a rendszert...).

Teljesen abszurd a jelenlegi helyzet, hiszen FÜV (egészségügyi alkalmatlanság) eljárással nyugdíjba vonulva a delikvens 30-40 ezer forinttal kap többet a nyugállományban, mint aktívként. Ez tarthatatlan. Miért éri ez meg az államnak? Abszurd!

Mesterházy programja meg azért hülyeség, mert aki otthagyta a testületet az ne térjen vissza. Milyen alapon? Nyugdíjba vonult, otthagyta a társait (ez egzisztenciálisan érthető), most meg visszavennék? Nem. Új, átlátható bérezési viszonyokra, magasabb illetményre van szükség. Az egész elavult struktúrát helyre kellene rázni, újat alkotni helyette. Ez lenne mindannyiunk érdeke...
Van-e 2.000.001 anti-demokrata szavazó? A Fidesz mostani gyűjtése hasonló szégyenfoltként fog bevonulni a történelembe, mint a kékcédulás választás.Egy antidemokratikus húzással megakadályozzák ugyanis a kisebb demokratikus pártok indulását, hogy bebetonozzák magukat a…..
Freŝa 2010.02.11 12:01:39
Azért az érdekes, hogy a poszt írója, továbbá a vele azonos véleményt osztó MDF ennyire semmibe veszi a választópolgárok véleményét, továbbá ennyire lenézi őket.

1., Ha tudatos állampolgárként a nekem szimpatikus pártnak kívánom adni az ajánlócédulámat, akkor az ő aktivistáit tüntetem ki figyelmemmel, ha nem jönnek - ilyen is előfordul - akkor eljuttatom a pártirodába a szelvényt. Ne nézzenek hülyének, tudok írni-olvasni, s bizony rá tudom csapni az ajtót azokra, akik politikája nem tetszik. Ja, ha meg szimpatizálok velük, még egy felesre is behívom őket... Bizony.

2., Minden párt arra törekszik, hogy minél több ajánlószelvényt gyűjtsön össze. A pártok között sztem választási időszakban nincs szolidaritás - az lenne a demokrácia sárba tiprása. Amennyiben a Fidesz össze tud gyűjteni annyit, amennyit mond, akkor csak gratulálni tudok nekik. Szerintem úgy sem fog menni, ez baromi soknak számít.

3., Marhára elegem van a suttyó pártok sírásából, meg a legerősebb folyamatosan antidemokratikus mezőbe való húzásáról. Ha Ibolyáék támogatottsága tényleg akkora, hogy mindenki szalad Bokros után a szelvényeivel, akkor miért busonganak ennyire? Csak nem azért mert ők képviselik a lúzershow-t? De bizony, ez lehet az ok.

4., Mindenki annyi szelvényt gyűjt, amennyit csak akar. Nem törvénytelen, nem alkotmányellenes, nem demokráciaellenes, ha tízszer, százszor, ezerszer annyi kopogtatója van, mint amennyire szüksége van. Ez azt jelenti, hogy ennyien tüntetik ki figyelmükkel, ennyi támogatója van.

3., Állampolgárként - elvi, politikai identitásomat figyelmen kívül hagyva - rohadtul nem érdekel, hogy melyik párt mennyi ajánlószelvényt gyűjt össze. Ha az MDF nem képes erre, mert nincs egy szerencsétlen, lúzer aktivistája sem, hát nem indul. Na, bumm, mi lesz akkor? Nagy veszteség nem ér minket. Ez a demokrácia, ezek a játékszabályok, aki a legtöbbet gyűjti, az erős, aki meg béna, az béna. Slussz-passz.

4, Ibolyáék nem lesznek ettől szimpatikusabbak. Inkább a rájuk váró munkával foglalkozzanak, járják a lakótelepeket, falvakat, városokat, tanyákat. Ha a szoci aktivistákhoz hasonlóan nem csapják rájuk az ajtót, s még vasvellával sem kergetik őket a sufnyi körül, akkor már nagy szerencséjük van... A munka ideje van itt, nem a javeszékelésé.
Freŝa 2010.02.11 12:03:31
@Freŝa : Bocs a számozással elcsúsztam egy kicsit... :-)
  Ma reggel Budai Bernadettet néztem az M1-en. És ugyan erről is szólhatna az okfejtés, mégsem lesz szó arról, hogy mennyivel jobb csaj volt korábban, és most meg miért nem.   Orbán, úgy tűnik, kellemetlen helyzetbe hozta a szocialistákat: elhatárolódott a…..
Freŝa 2010.02.08 15:34:35
Próbálom dekódolni a Mussolíni-hasonlatot, s én is gondolkodom azon, hogy miért nem Hitlert emelgetik. Az utóbbit egyszerűbbnek látom: a ezt a fajta összehasonlítást már ők is durvának találnák, s úgy látom a társadalom túlnyomó többsége sem értene egyet vele.

Érdekes módon Mussolíni a második világháború utáni Magyarországon egyfajta komikus, ámde velejéig romlott személyiséggé vált a közbeszédben. Hitlert kevésbé találja a közbeszéd nevetséges figurának, sőt - ezért sokat tett személyesen ő is, továbbá a Wermacht, az SS, és a Gestapo is. Oké, hogy Mussolíni háborúban vállalt szerepe ebben a fordított tükörben tűnik nevetségesnek, extrovertált személyisége, felvett pózai inkább komikussá tették utólag, mint félelmetessé. Azért ne feledkezzünk meg az olasz hadsereg tragikomikus világháborús szerepéről se...

Az egész képlethez kurtán-furcsán hozzájárul a magyar közbeszédben elterjedt fasizmus értelmezés is. A negyvenes évek elejétől a kommunista mozgalomban a fasizmust átfogóan értelmezték a német nemzetiszocializmusra is, tehát német fasisztákról beszéltek, akkor is ha ilyenek nem léteztek. Ez a furcsa összkép teszi szerintem "alkalmassá" Mussolínit arra, hogy Orbán Viktor társa legyen a mai szocialisták kommunikációjában.

Tehát összegzésként: Mussolíni az a fasiszta diktátor, aki megjelenésében, pózaival alkalmas figura lehet egy ma regnáló jobboldali politikus lejáratására. Nevetséges figura, aki mindezek ellenére kemény diktatúrát vezetett be a harmincas évek Olaszországában. Fasiszta=náci, Mussolín=Orbán. A harmincas évek sötét, fasiszta Olaszországa = Orbán által építeni kívánt Magyarországgal.

Több sebből vérzik az analógia, de hát tudjuk, hogy a kommunisták más anyagból vannak gyúrva, mint az átlagember. Ja, ne felejtsük el azt sem, hogy a kezdeti Mussolíni-féle gondolkodásmód inkább a marxi elvekhez állt közel, azonban ezeket egyre inkább vegyítette a radikális jobboldali gondolkodásmóddal. Az olasz fasizmus ezen két egymástól messze lévő ideológia furcsa egyvelege. Bizonyosan ez is bántja a baloldali megmondóembereket...
Freŝa 2010.02.08 16:09:54
@betufalo: Igen, helyénvaló a megállapításod a náci-fasiszta összemosásról.
A Népszabadság riporterének feltűnt, hogy az ügyészség mintha kampányidőszakig kisebb ütemben, és most mintha erősen tárgyalná azokat a korrupciógyanús ügyeket, amelzek a kormány(párt)nak kellemetlenek:"Zuschlag János ügyében nagy csinnadrattára lehet még számítani a…..
Freŝa 2010.02.03 10:16:30
Barátom, ez a poszt mindent elmond a gondolkodásmódotokról.

Az immár nyolc éve tartó hülyítés, a milliárdok talicskázása során bizonyára elvtársaid minden realitásérzéküket elveszítették, veled egyetemben. Te tényleg elhiszed azt a sok baromságot, amit ide firkálsz, vagy ennyire cinikus vagy? Az előbbi eset súlyos mentális zavarokat jelent, az utóbbi viszont csak Téged minősít.

Persze, tudjuk - ezt mondja Gyurcsány, Debreczeni, Gréczy, Molnár Csaba, Nyakó, meg a többi jómadár - hogy minden szoci korrupciós ügy mögött a szemét Orbán Viktor, meg a Fidesz áll. Azt is mondják ezek a hiteltelen, magamutogató paprikajancsik, hogy az ügyészséget is a Szentkirályi utcából irányítják. Ez körülbelül az a színvonal, amit Nyakó nyomott az ingatlanadóval kapcsolatban: ha az MSZP marad, garantálják, hogy nem vezetik be az ingatlanadót. Kész...

No, mindegy a látható zavarodottságodat már csak az ostobaságod írja felül. Valóban azt gondolod, hogy van még valaki ebben az országban rajtatok és a néhány nyugdíjas munkásőr-parancsnokon kívül, aki még ezt elhiszi? Valóban azt gondolod, ha Polt Pétert meg Orbánt egy tíz évvel ezelőtt készült fényképen idenyomod a posztodra, akkor bárkiben az fogalmazódik meg, hogy a csúnya ügyészég fideszes? Barátom, mióta nem ő a legfőbb ügyész? Akkoriban még lehetett ezzel a fideszes így, fideszes úgy dumával operálgatni, de hát már minek? Ja, meg hogy szegény cusi csak 70 millát lopott, s még bírósági ülések is vannak az ügyében? Nahát! Szegény Kulcsár ügyét is most tárgyalják újra, bizonyára fideszes nyomásra. Nahát! Hunvald is a fideszesek miatt van előzetesben. No, nem azért mert azzal gyanusítják, hogy lopott. Szerencséd, hogy a BKV ügyeit nem említetted meg.

Barátom, igyál meg valami édeset, aztán gondolkozzál el az életed folyásán, mert valami nagyon nincs rendben... A választások után sok szabadidőtök lesz gondolkozni, az sok elvtársad pedig a büntetés-végrehajtás vendégszeretetét élvezhetik majd.
Egy korábbi bejegyzésben már igyekeztem összeszedni azokat a választókerületeket, ahol a pártok frontpolitikusai indulnak. Azóta a három gyorsan döntő párt, a Fidesz, az MSZP és a Jobbik után egy-két helyen már a sokáig alkudozó MDF-SZDSZ páros és a kampányát némileg késve…..
Freŝa 2010.02.02 13:34:19
@Yasashi Tanuki: Igen, ez jelentős probléma. Vidékiként (Budapesten élve) kicsit ismerem az otthoni (Nógrád megye) viszonyokat. 4 vk van a megyénkben, az SZDSZ szinte 2006. óta nem létezik, mint szervezet. Az MDF néhány taggal vegetálgatott, de az utóbbi két év radikális baloldali fordulata után jelentősen megcsappant az aktivitás, sorra tűnnek el a csoportok. Érdekes lesz, hogy ez a konglomerátum hogyan lesz képes minimálisan 750 szavazócédulát összekuporgatni (tudjuk, hogy ennél jelentősen több kell a biztos induláshoz...).

Szép és jó, hogy nagyokat mondanak, de a politika az nem elvi szinten, hanem a terepen dől el. Amennyiben nem képesek összegyűjteni a szükséges számú cédulát úgy nem állíthatnak megyei majd országos listát. Ez ilyen egyszerű. Talpasok nélkül nem fog menni. A Fidesz a cédulák kiszórása után nekiindul, aktivista-áradata három-négy nap alatt több ezer kopogtatót fog összegyűjteni választókerületenként. Az MSZP-nek ez nehezebben fog menni, de azért megoldják a szükséges számú cédula begyűjtését, a JOBBIk pedig nagyon lelkes csapattal rendelkezik, ők is veszik majd az akadályt. Az SZDSZ-MDF-nél viszont embert sem fognak találni, aki esetleg gyűjthetné a kopogtatócédulákat. Úgy tudom, hogy a hitesek sem álltak melléjük. Nagy bajban lesznek...
  Azt terjesztik róla, hogy lányok vérét veszi, holott csak félhomályos pincében gyógyítja be a kígyómarta lábat. Azt mondják, vámpír járja a környéket, pedig az török áfiumtól jobban kéne félni. Báthory Erzsébetről szól a szlovák rendező gigafilmje, ahol a…..
Freŝa 2010.01.27 16:21:52
A poszt alapvetően jól közelíti meg a kérdést, azonban én tegnap végignéztem/szenvedtem ezt az "alkotást".

Alapvetően ambivalens érzésekkel álltam fel a vászon elől, egyrészt a film témája tényleg filmvászonra való, a díszlet, az öltözékek hitelesnek tűntek.

A történet alakítását is értettem - Báthory Erzsébet áldozat volt egy politikai, hatalmi játszmában. A dramaturgia viszont nagyon zavarosnak tűnt, a karakterek sem voltak túl erősen ábrázolva. A két katolikus szerzetes hülyéskedése (fényképezőgép-szerűséggel próbálták felvenni Báthory Erzsébetet, ahogyan a vérben fürdik, vagy a végén az idősebb ejtőernyőzése) szinte az egészt sztorit agyonvágta. Arról pedig érdemes lenne vitát nyitni, hogy voltaképp ennek a két szerencsétlennek milyen fontos szerepe is volt a történetben...

No, a lényeg a lényeg a film sajnos inkább hajazott a rosszul kivitelezett magyar alkotásokra, mint a cseh filmgyártás remekeire. Mindezt annak ellenére mondom, hogy sokkal jobban sikerült, mint bármelyik magyar történelmi film a közelmúltból, bár a Hídember azért nem volt annyira szörnyű.

Ja, majd el felejtettem, baromi hosszú a film, s ahogy ilyenkor már lenni szokott sokszor vontatott, többször pedig szinte érthetetlen látomásokkal tűzdelt.

Nézze meg, aki véleményt akar alkotni róla, de készüljön egy hosszú és néha idegesítően vontatott filmre. A szlovák énekek, dalok pedig tényleg furcsán hatnak a magyar nemesi udvarokban...
Népszabadság címlapja szerint a jövő az autóbontóban is elkezdődött. A képen Kusturica szelleme kísérti a leendő kormánypárt plakátját. Azt, amit még a nagyonkonzi blog is "vizuális elkúrás"-nak minősített, mert a "jövő szövetsége" plakátdizájnban…..
Freŝa 2010.01.21 20:01:07
@Свобода: A postban szereplő fotó a magát az objektívitás fellegváraként, az igényes és megfellebbezhetetlen újságírás magasiskolájaként jegyzett orgánumban jelent meg. Ezért bátorkodtam néhány gondolatot ezen sajtótermékről leírni. A félreértések elkerülése végett érdemes megjegyeznem, hogy nincs gondom a politikai újságírással, ráadásul naív sem vagyok, azonban ha a politikai állásfoglalásokat állandóan a hitelesség és az objektívitás mázába próbálják vonni, azt csak szimpla képmutatásnak, és bizony undorító igénytelenségnek tartom.

Az általad említett lapok objektivitása is megkérdőjelezhető, csakhogy ez a sajtótermék valahogy a pártállami időket idézi számomra. Amennyiben felteszed a kérdést, hogy miért, válaszomban elég csak a címére utalnom, a tartalmát pedig sztem mindannyian ismerjük. Mint fentebb írtam naív sem vagyok, politikai orientációm, világlátásom ellenére izlésem ellen való, ha a jobboldali lapokban jelenik meg valamilyen szemétség, nem igazolható álíítás bizonyos politikusokkal szemben. A marha nagy igazság azonban az, az utóbbi 8 évben ezen orgánumok által megjelenített botrányok 80-90%-ban valósak voltak Medgyessy ügynökügyétől kezdődően a kakaóbiztos számítógépeken, a Kóka elnökségének idejében kitört SZDSZ-es belső álszavazatokon keresztül egészen a Sukorói kaszinóvircsaftig, hogy csak kevés példát említsek.

A plakát esztétikai megjelenése, továbbá minősége pedig nincs szoros összefüggésben az üzenet átvitelének eredményességével. Magyarul, ha a kommentelők jelentős többségének - bármilyen oknál fogva - nem tetszik a plakát, az még nem jelenti azt, hogy az üzenet a célcsoport jelentős többségét ne érné el, sőt ne maradna meg a fejekben. Ahogy a marketingeszközök használatát ismerem sok esetben a megannyi negatív vélemény inkább felkelti az emberek érdeklődőését az üzenet iránt. Tehát lehet, hogy az óriásplakát tökéletesen eléri a célját.

Azon busongani pedig, hogy kampányidőszakon kívül kerül az utcákra a plakát sztem teljesen fölösleges. Akinek nem tetszik a politikai kampány vizuális megjelenése az utcákon, annak kampányidőszakban sem fog tetszeni. Ebben az esetben pedig baromira mindegy. A jogszabályok jelenleg nem élnek szankcionálási lehetőséggel ezzel szemben. Ezen a területen is fontos feladatai lesznek az új kormánynak, és a parlamentnek.
Paranoid Android mdf-pénz-szdsz 2010.01.15 11:48:45
 A satnya magyar demokrácia történetében elsőként jön létre „demokratikus centrum” néven olyan politikai párt, amelyet nem egy társadalmi igény kifejezője, vagyis nem igazából a kiábrándult, bepöccent emberek igénye teremt meg.Hanem a pénz és a politikai…..
Freŝa 2010.01.15 15:02:55
@darnmarquee: A Fidesz 1993-94-ben hajtotta végre konzervatív fordulatát, azonban ennek a párt belső életében már 1991 végétől mutatkoztak jelei.

Generációs, radikális szervezetként indult Fidesz a kor általános politikai helyzetében liberálisnak számított. Friss, új színt vittek a politikába, s tényszerű, hogy az SZDSZ szövetségesei voltak 1989-90 környékén. Azt ezzel kapcsolatosan azonban nem érdemes elfelejteni, hogy az SZDSZ is inkább volt radikális (MSZMP és kommunistaellenes, demokrácia és piacpárti retorika, stb), mint klasszikus liberális formáció. Az SZDSZ közeledése az MSZP-hez a Demokratikus Charta megalapításával a Fideszt egyre inkább eltávolította az SZDSZ-féle politizálástól.

1994-re a Fidesz légüres térbe érkezett azzal, hogy az SZDSZ koalícióra lépett az abszolult többséget szerző MSZP-vel.
Az önkormányzati választásokon 1994-ben már a polgári összefogáshoz tartozott a Fidesz (MDF-KDNP-Fidesz) szembenállva a hatalmi MSZP-SZDSZ koalícióval. Az MDF 1994-es veresége, majd osztódása a baloldali és liberális (szdsz-es, hiszen mára ez a szó teljesen összeforrt ezzel a párttal...) térfél lefedettsége, a Fideszben meglévő polgári/nemzeti gondolkodásmód erősödése folyamatosan a jobboldal felé terelte a Fideszt. Tegyük hozzá, hogy a mozgalmi létből párttá váló szervezet strukturáltsága, majd a korhatár eltörlése is hatott erre a folyamatra. Persze több más tényező is szerepet játszott abban, hogy a Fidesz 1998-ra egyértelműen a jobbközép politikai tér legerősebb pártjává vált.

Ez a folyamat tehát 1992-93 környékén indult, és 1994-98 közötti ciklusban ment végbe, láthatóan átgondolt taktika, s - amit sokszor szándékosan nem említenek a baloldalon - a Fideszben eredetileg is meglévő nemzeti szabadelvű világlátás, életfelfogás mentén.

Amint fentebb említettem a politikai erők oldal, illetve ideológiai strukturálódása, gondolkodásmód-változása nem különleges fejlemény, de lehet ezt hitelesen, a szavazóbázis erősítésével is végrehajtani, és lehet hiteltelenül, egyértelműen a politikai túlélés oldaláról megközelítve, tehetségtelenül véghezvinni. Az MDF jelenlegi munkálkodása sajnos az utóbbi kategóriába tartozik...
A 2010-es választás számos tekintetben különleges lehet. Az előző bejegyzésben már említettem, hogy 1990 után minden bizonnyal most dől el a legtöbb egyéni mandátum már az első fordulóban. Miközben a 176 választókerületből 1990-ben 5, 1994-ben 2, 1998-ban pedig csak 1 helyen…..
Freŝa 2009.12.19 20:46:29
Kedves Gábor!

Korrekt írás. Úgy látom Szigetváriék is hasonló adatokból dolgoznak. Az biztos, hogy a Fidesznél is kiváló statisztikusok, politikai földrajzzal foglalkozó szakemberek munkálkodnak.

A gyakorlatban azonban terepen dől el a dolog. A szocik mozgosítási ereje - Sz. Viktorék is látják - minimálisra csökkent. Azt állítom, hogy azokban a körzetekeben is, amelyeket a Te posztodban láthatunk.

Olyan körzetben lakom, ami baloldaliként van elkönyvelve - Salgótarján - s azt érzem, látom nap mint nap, hogy a szocik nagyon legyengültek. Boldvai indítása óriási hiba. Nemcsak a politikai múltjára gondolok, hanem viselt dolgaira is. Egy hivatlban lévő poltikus egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy egy 20-25%-os munkanélküliségi rátával rendelkező körzetben 1000 négyzetméteres villát építsen magának a város tetején. Ez több mint hiba.

A Fideszes ellenfele a polgármester asszony lesz, aki új színt hozott a város elférfiasodott politikai életébe. Gimnáziumigazgatóként lett elismert, jogi diplomával is rendelkezik. Teljesen új, friss levegőt teremtett a városban, sok szocialista szavazó is át fog rá szavazni. Hiteles arc - Boldvai az ellentéte.

Salgótarjánban 1990-ben nyert a jobboldal utóljára OGY választáson. Boldvai 1994. óta nyer folyamatosan, de most - szerintem ők is látják a kutatási eredményeket - nem fog.

Nem azt állítom, hogy első körös győzelem lesz - annyira itt nem erős a Fidesz - de azt igen, hogy a körzetet a jobboldal nyeri.
Freŝa 2009.12.23 22:32:52
Ismerőseim, barátaim révén más körzeteket viszonyait is ismerem, természetesen nem olyan tüzetesen, mint Salgótarjánét.

Székesfehérvárott nagyon érdekes szitu állt elő. Warva a szoci polgármester megérezte a veszélyt, s szép lassan kezdett eltávolodni az MSZP-től (tudni kell, hogy független jelöltként lett polgi, csak az MSZP támogatta...). Az idők folyamán szép lassan a szocik embere lett, OGY képviselőként is a frakcióba ült. A városban meg volt a többsége, s 2006-ban is újrázni tudott, mint polgármester.

Az utóbbi időben már minden fronton a szocik ellen ment, nem szavazta meg az adótörvényeket és a költségvetést. Az önkormányzati többség időközben fideszes lett, Cser-Palkovics András vezetésével taktikusan, ügyesen használta ki a lehetőségeket a Fidesz.

Pár hete Warva bejelentette, hogy függetlenként indul az OGY választáson, de a polgármesterség a fontos neki. A szocik egy nóném fiatalt indítanak, a Fidesz Warva körzetében Cser-Palkovicsot. Sztem nem kérdés, hogy tavasszal Cserpa hozza majd a körzetet, úgy hírlik profi csapat dolgozik majd mellette.

Tudni érdemes, hogy Warva erős jelölt, sokan ismerik a városban, de az igazi politizálást kormánypárti polgármesterként, a többséget a háta mögött tudó városvezetőként még nem gyakorolta. Ez meglepő, hiszen több ciklus óta polgi, azonban eddig kényelmesen tudta irányítani a várost, minden eszköz (sajtó, média) a kezében volt. Ez manapság már koránt sincs így, folyamatosan izzasztják a városi orgánumokban, a pasi pedig meglepően gyengén muzsikál.

Érdekes helyzet elé nézünk miden esetre áprilisban, de ami még érdekesebb 2010 októberében is...
Freŝa 2009.12.23 22:40:46
@radala: Furákat hallok Szegedről. Botka városvezetői tevékenységét az ismerőseim közül még az elkötelezett baloldali beállítottságúak sem ismerik el 100%-osan.

Azt mondják, hogy a csávó jól használja a médiát (a sajátját persze könnyű...) és jól adja el országosan is a semmit. A város nem fejlődik, nincsenek pozitív változások. A hangulat nem egyértelmű tehát. Persze, Botka és Újhelyi is politikailag erős pozíciókat foglalanak el, hatalmi szempontból jó pozícióban vannak - még.

Az OGY választáson azonban Bohács meg fogja szorongatni Botkát. A Fideszes kihívó nemcsak profi sportoló volt (kajak világbajnok), hanem elismert ügyvéd is, jó fellépéssel, kommunikációs képességgel. Sokan meglepetést sejtenek - ami csak országos szinten jelentene igazi meglepetést.

No, mindegy nem vgyok szegedi, csak ezeket hallom a városból.
...mármint a gyógyszere. Két okból is. Nézzük rögtön legújjabb posztjának első bekezdését:"Maradjunk őszinték, és ne engedjük, hogy elcsábítson az önmagunkkal való szembefordulás látszólag könnyebb útja..."MEGA LOL! "Maradjunk őszinték"?! Mikor lesztek…..
Freŝa 2009.12.10 11:58:03
Úgy tűnik a szoci stratégák (élükön Gyurcsánnyal) úgy számolnak, hogy a volt miniszterelnök arrogáns, agresszív, minden realitást nélkülöző, kívülálló számára elmebeteg, szociopata megnyílvánulásai mobilizálhatják a 2006. óta elveszett szavazóik egy bizonyos részét. Sajnálatos, de láthatóan ez a taktika vezényli őket. Minél durvábbat mond a Fideszről annál jobban serkenti szavazási kedvükben a hardcore szocikat - vélekednek.

A taktikának több veszélye is van magukra nézve. Mondhatnám 19-re lapot húznak, hiszen Gyurcsány népszerűtlensége, mondatainak hangütése, stílusa kontra produktív lehet, hiszen még inkább mobilizálhatja a jobboldali szavazókat. Azzal kalkulálnak, hogy ezek a szavazók a Jobbik irányába indulnak el, s nem a Fideszt erősítik. Nekik úgy tűnik a kisebbik rossz a Jobbik erősítése, hiszen a kétharmados Fidesz-győzelmet akarják megakadályozni.

A helyi értékén kell tehát kezelni ezeket a zagyvaságokat. Sokunk számára egy háborodott elme csapongásainak tűnnek, de emlékszünk még a Kövér-féle beszéd átdimenzionálására, vagy a 23 millió román bejövetelével kapcsolatos kampányra.

Érdekes az is, hogy Mesterházy előtérbe tolása óta másról sem szól a történet, mint újra Gyurcsányról. Gyurcsány a negyedik az országos listán, Gyurcsány vagdalkozik a blogjában. Hol van Mesterházy? Sehol. Eltűnt, felszívódott. Gyurcsány irányítja a kommunikációt.