Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hamvasztas

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elhunyt John Singleton amerikai filmrendező. 1991-ben készült filmjét a Fekete vidéket, Cuba Gooding Jr-al, Ice Cube-al, Laurence Fischburne-el, és Angela Bassettel, két Oscar - díjra jelölték. Köztük,mint  legjobb rendező. Az akkor 24 éves Singleton volt a legfiatalabb, akit valaha ebben a…..
Ma van a munkahelyi balesetben megsebesültek, maradandó károsodást szenvedettek és elhunytak nemzetközi emléknapja. A megemlékezés Magyarországon 2012 óta létezik. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet becslése alapján 2,34 millióan halnak meg szerte a világon munkahelyi baleset következtében. Kisebb…..
Hamvasztas.hu Öko temetkezés 2019.04.29 09:20:49
Külföldön egyre népszerűbb a környezetbarát temetkezés. Ennek során az elhunyt hamvak is hozzájárulnak egy  fa növekedéséhez, amit ezután a hozzátartozók gondoznak. A Capsula Mudi Anna Citelli és Raol Breztel olasz tervezők munkája, amely során egy tojás alakú biológiailag lebomló kapszulába…..
Tim Berling családja bejelentette, hogy posztumusz albumot adnak ki azokból a számokból amelyeken Avicii a halála előtt dolgozott. Az egy éve áprilisban öngyilkosságot elkövető svéd DJ albuma “Tim” néven jelenik meg júniusban. SOS című dala pedig már elérhető. Az album teljes bevételét a Tim Berling…..
2016. április 21-én, 57 éves korában halt meg Prince. Halálát hivatalosan véletlen fentanil-túladagolásban állapították meg. A fentanil egy kábító hatású szintetikus opiod fájdalomcsillapító, ami a heroinnál ötvenszer erősebb. Prince régóta szenvedett fájdalomcsillapító függőségben. A zenészt…..
Saját gyártású Lego figurákkal segítene a Bécsi temetkezési vállalat kegyeleti múzeuma (Bestattungsmuseum). Az összerakható halottszállító autó, krematórium mellett minifigurák is kaphatóak, többtagú gyászoló család és csontváz...
A BBC számolt be róla, hogy az egyiptomi régészeti minisztérium Kairótól 400km-re, Sohag városának közelében megtalálta egy 2000 éve élt magasrangú tisztviselő, Tutu díszített sírját. Mellette felesége, és több, mint ötven múmiaként elrakott egeret, macskát és madarat…..
Több ezer rajongó utazott Essexbe, hogy részt vegyen az énekes Keith Flint temetésén. A Prodigy frontembere március elején követett el öngyilkosságot. A temetési szertartás zárt körben, csak a család részvételével zajlott, rengeteg olyan felvétel került fel az internetre, amelyeken látszik, hogy a…..
A hatvanhat éves korában elhunyt producer temetése március 29-én pénteken, 12 órakor lesz a Kozma utcai izraelita temetőben. kép forrása: facebook..
A Magyar Vízilabda Szövetség honlapján tudatta a hírt, hogy nyolcvanhét évesen Los Angelesi otthonában érte a halál az egykori olimpikont...
Baló Györgyöt a Farkasréti temetőben március 30-án helyezik végső nyugalomba 14 órától. A 72 éves korában elhunyt televíziós újságíró temetésére mindenkit várnak, akik szeretnék leróni kegyeletüket. A Blikk értesülése szerint a család arra kérte azokat, akik szerették és tisztelték Baló Györgyöt,…..
Schreiber Ignác rabbi 31 évesen balesetben vesztette életét. Ő volt az Óbudai zsinagóga rabbija abban az időben, amikor az Óbudai Zsidó temető megnyitotta kapuit, így ő tartotta a megnyitón az ünnepélyes beszédet...
A The Prodigy facebook posztban hívták meg rajongóikat az együttes énekesének Keith Flint temetésére rendezett felvonulásra, amelyet március 29-én pénteken tartanak. A menet Brainteeből indul és a Bockingban lévő St. Mary’s Templomnál ér véget.  Ez körülbelül 2 mérföld (kb. 3 km) távolságot jelent.…..
Hamvasztas.hu Meghalt Baló György 2019.03.18 12:37:00
Meghalt Baló György televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima díjas újságíró. Baló évtizedeken át szerkesztett és vezetett közéleti-politikai műsorokat a köztévén és kereskedelmi csatornákon. Dolgozott többek között a Híradó, az…..
Meghalt 49 éves korában Keith Flint, a The Prodigy énekese, halálhírét zenekara is megerősítette közösségi-oldalukon. Kiderült, hogy öngyilkos lett...
Fotó: Instagram Vajna Tímea az Instagramon hozta nyilvánosságra férje búcsúztatóján mondott beszédét. A spritiszta beállítottságú feleség elmondta, hogy meggyőződése szerint férje jeleket adott neki, hogy lelke még 40 napig itt lesz a Földön és segít neki a kérdésekre választ adni. Elmondja, hogy…..
Kép:origo.hu  Befejezték a Louvre- ban az Akhethotep-masztaba felújításának első szakaszát. Várhatóan 2020-ra fejezik be teljesen a közadakozásból származó 560 millió euróból támogatott restaurálást. A maradványokat az eredeti formájukban építik újjá, megkülönböztetve a régi és az új elemeket. A…..
Február közepén tartják Amerikában Andy Vajna producer, kormánybiztos búcsúztatását. Vajna szülei, és fia, Justin a Los Angelesben lévő Westwood Village sírkertben nyugszanak. A producer hamvainak egy részét ide fogják eltemetni. Az urnát felesége, Tímea viszi ki Amerikába. A búcsúztatón Andy Vajna…..
Hamvasztas.hu Elment Albert Finney 2019.02.08 06:39:00
A gyilkosság az Orient Expresszen, az Erin Brockovich, a Nagy hal sztárja 82 éves korában szerettei körében halt meg. Ezt a család szóvivője jelentette be február 8-án. Rövid betegség után, békésen távozott. 1936-ban született, egy bukméker fiaként,  Manchesterben nőtt fel. A Royal Academy of…..
A Hajdúsági Múzeum számolt be arról boszorkánysírról, amit a Perczel Mór utcában találtak egy szennyvízbekötés korrekciója során. Az itt elföldelt személyt hasára fektették, lábait összekötötték, feltehetően azért, hogy ne tudjon visszajönni a túlvilágról. Dr. Bálint Marianna régész szerint az itt…..
Hamvasztas.hu Andy Vajna temetése 2019.01.31 16:26:00
A 74 éves korában meghalt film producer temetése a Fiumei úti sírkertben volt január 31-én, csütörtökön. Szivarral és fehér virágokkal búcsúztak tőle hozzátartozói, barátai, pályatársai a 19-es parcellánál...
A BBC hírportálja számolt be a hírről, hogy megtalálták Matthew Flinders angol utazó, térképész földi maradványait a londoni St. James Gardennél történő vasúti munkálatok során. Korábban is tudták, hogy itt temették el Ausztrália névadóját, de miután a 19. században itt átépítés volt, kérdéses volt,…..
Nagy Sándort 32 éves korában Babilónban lelte a halál. Számos feltételezés született a halála okára, köztük a malária, tífusz vagy az alkoholméregzés. Az utóbbi években két újabb feltételezés született, mindkettő új-zélandi szakértők felvetései. Négy évvel ezelőtt Leo Schep (National Poisons Centre)…..
A független filmes Shawn Snyder legújabb alkotásában, a To Dust- ban (Porrá) Röhring Géza és Matthew Broderick játsszák a főszerepeket. A történet szerint Röhring szerepe Shmuel, egy haszid kántor, akinek felesége rákban meghal, így egyedül marad két fiával. Az ortodox zsidó vallás szerint, amíg a…..
William Morgan Sheppard, a Star Trek, a Mad Men, a Dr. Who sztárja 86 éves korában halt meg, Los Angelesben. A brit színész 12 évig volt a tagja a Royal Shakespeare Company-nak, a Brodway számos produkciójában részt vett. Több film sorozatban tűnt fel, többek között a Bűbájos boszorkákban, a…..