Regisztráció Blogot indítok
Adatok
My_name_is_Nobody

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok ilyen témájú gyűjtemény kereng manapság a közösségi tereken, és mivel tanulságos lehet a munkáltatóknak is, érdemes áttekinteni a tipikus toborzói hibákat ezen keresztül is. A legtöbb ilyen panaszgyűjtemény bevezetése az, hogy „munkaerőhiány, mi?” Ami számomra üdvözítő és kétségbeejtő egyszerre,…..
My_name_is_Nobody 2019.07.18 08:48:27
Nekem két sztorim is volt mint álláskereső informatikus pár évvel ezelőtt....
Első egy Széll Kálmán tér környéki valamilyen térképészeti cég. Odaérek idő előtt, lepukkant bérház X. lakása. A titkárnő a kezembe nyom egy két A4 oldalas cégismertetőt... Lesek mint a moziban.. Aztán félórás várakoztatás után behív interjúra a főnök. Ahogy átmegyünk a cég szobáin látom, hogy a srácok mint a gályán ülnek és merednek a monitorokra, egymás mellett... Gép - monitor, gép - monitor, gép - monitor, semmi saját szabad tér ahova akár egy üveg kólát letehetnék. Internet csak egy gépen van a cégnél, oda időpontot kell egyeztetni a kollegákkal, konyha csak max szendvicsre, utazást semmit sem fizetnek, de ők annyira menő cég, hogy naaa... Az interjún lekezelően elkezd a főnök vizsgáztatni olyan kérdésekkel amelyekkel kb a 9. -es informatikai iskolában tanítanak.
Abszolút megalázó volt az egész s tökéletesen látszódott, hogy el se olvasta a CV -met. Már a 3. kérdésnél eldöntöttem, hogy ide nem fogok jönni dolgozni, de azért végigcsináltam az interjút. Pár nap múlva visszahívott a titkárnő, hogy szeretnének egy 2. kört... Mondta, hogy én nem, erre ő volt megsértődve...

Második sztori egy neve külföldi cég magyarországi helyi fejlesztő csapata keresett informatikust. Jelentkezem, több körös interjú után megegyezünk, de végig volt egy hátsó rossz érzésem. A cég nagyon fizut kínált, jó kikapcsolódási lehetőségek voltak a bónusz csomagban, a bejárást is fizették volna... DE... Ott motoszkált valami bennem... Felhívtam az ügyvéd cimborámat, mondta kérjek egy üres, kitöltetlen munka szerződést, átnézi. Mondom a leendő főnökömnek, hogy kellene egy blank szerződés... Ó persze, természetesen, menjek be, majd a titkárnő ad egyet a polcról. Bemegyek, a titkárnő mondja, hogy menjek be a főnökhöz... Hmmmmmm.... Főnök az orrom alá tol egy titoktartási szerződést, hogy ő ugyan kiadja azt a blank szerződést, DE.. írjam alá, hogy ha 3. félnek kiadok bármit is amit az interjúk során megtudtam akkor ennyi-annyi kártérítést fizetek a cégnek... Lesek mint a hal a szatyorban ... Mi van ??? Egy qrva szerződésért, meg az általánosságokon és a kialkudott fizetésemen kívül semmi konkrétat nem tudtam meg a cégről.. Mit nem lenne szabad elmondanom ??? Ezt persze nem árulták el.. VéÉgül a főnök azzal bucsúzott el, hogy majd a nyári szab után hívnak... Nah ahogy a pápa felhívott engem, úgy hívtak ők is.. Azóta is... Egyébként az ügyvéd cimborám szerint a szerződés teljesen rendben volt a magyar törvények szerint.. Szerencsére ezt sem fogadtam el, még akkor sem ha hívtak volna...
My_name_is_Nobody 2019.07.19 11:37:17
@nick papagiorgo: Tudom,hogy aláírhattam volna, de ezek után már hallani sem akartam a cégről... Mire számítsak hosszú távon, ha egy szabályos, törvényes blank szerződés megtekintéséhez titoktartási szerződést irat alá a cég ??? Utólag, kiderült, hogy nagyon helyesen döntöttem, pár évre rá elment a cég Magyarország -ról, és bezáratta a helyi irodáit. Kereshettem volna állást újra... Ha már az elején BÁRMILYEN gyanús, nem tisztességes dolog van, akkor - szerintem - nem szabad belemenni, ott kell hagyni a francba a görényeskedő céget. Mindig lesz másik...
My_name_is_Nobody 2019.07.29 13:46:55
@durato: Tökéletesen meg tudlak érteni... Sajnos anno fiatal fejjel én belementem egy ilyenbe egy kis maszek cégnél, aztán amikor második alkalommal kellett kunyerálnom a saját fizumért amiért megdolgoztam, akkor döntöttem, hogy onnan el s keresek olyan melóhelyet ahol nem lesznek ilyen gondjaim.
Per pill egy multinál dolgozom, s többek között az egyik pozitivuma, hogy sosincs gond a fizuval. Teljes bruttóra be vagyok jelentve s a fizu mindig pontosan érkezik, nincs késés.
Sokan azt hiszik, hogy mennyire jó buli az ilyen minimálos bejelentés s a többi zsebbe... Hát... talán nagyon fiatalon s csak egy ideig szabad elfogadni s azt is csak akkor ha nagyon meg van szorulva az ember. Később semmilyen esetben nem.. Mindig van más lehetőség is...
1978-ban, már négy évtizede esett meg, hogy a maói őrület után a hatalmi harcokból Deng Xiaoping került ki győztesen. Deng korábban is piaci elhajlásairól volt hírhedt, s erre Kína legfőbb vezetőjeként sem cáfolt rá: intézkedéseinek hatására az évtizedekig az éhezés határain egyensúlyozó ország…..
My_name_is_Nobody 2018.11.22 10:45:09
@maxval balcán bircaman: Hála Istennek, hogy nem akarja! Sokkal nagyobb ott egyáltalán az összefogás, összetartás, akár egyéni akár nemzeti szinten. Olyan mértékben szeretik a HAZÁJUKAT, történelmüket, kultúrájukat, hogy csak tanulhatnánk tőlük. Lehet, hogy a mindennapokban egymás alá tesznek, de nagyon is jól tudják, hogy az összefogásban az erő és ha kell képesek félretenni az egymással szembeni problémáikat és összefogni egy nagyobb probléma megoldásához. A család roppant fontos számukra... Ezt is tanulhatnánk tőlük.
Azt is nagyon jól tudják, hogy az egyéni előrehaladáshoz a másikat is engedni kell érvényesülni. Ez nagyon jól látszik a közlekedésben. Képzelj egy kb 25-30 milliós nagyvárost, qrva sok autóval... Kapaszkodj... Elvétve vannak balesetek. Még úgy is, hogy pl az index használatát eléggé tágan értelmezik :) Nem rohannak ész nélkül, a Q7-es Audi vagy X5-ös BMW -is ugyanúgy közlekedik mint a Fábiá-s emberke. Nem túrják le egymást, nem vágnak be egymás elé s ha valamilyen forgalmi akadály jön elő, pillanatok alatt megoldják. Nincs anyázás, kiabálás, kia f@sza gyerek viselkedés az utcán. Közlekednek... Nem probléma ha a BMW-snek vissza kell tolatnia 10 m-t, hogy a másikat kiengedje... Visszatolat és kiengedi és nem várja el a köszönete. Haladjunk... Azt mondják, hogy persze időnként fordulnak elő balesetek. Én személy szerint még mentőautó szirénát sem hallottam...
My_name_is_Nobody 2018.12.12 10:21:18
@chrisred: Igen, ilyenek vannak :) Sok olyasmi van Ázsiá-ban ami európai szemmel furcsa, nehezen érthető. De nem szabad kiragadni dolgokat s csak azok alapján megítélni egy egész országot, mint ahogyan a nyugati tőke teszi önös önző érdekektől vezérelve. Sokkal inkább több időt eltöltve egy országban, megpróbálni egy összképet kialakítani az adott társadalomról. Nekem abszolút pozitív mind a kínai társadalomról, mind a kormányról kialakított képem.
My_name_is_Nobody 2018.12.12 10:25:53
@_Epikurosz_: Te most mondani nagyot ???? Lenni primitív paraszt s nem érteni te magasröptű eszmefuttatásod :):):) Lécci a little bit ereszkedni down a mi ignorant level-re s a többi komment nyelvén válaszolni lehetőleg a témával kapcsolatban on our intellectual szintünkön :):)