Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V4090K

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Utasaink, Közlekedési társaságok, Sajtó munkatársak és Járművezetőink! Tudom régen tettem ki bármilyen bejegyzést is erre a blogra, az élet úgy alakult, hogy időm is fogytán van a blog szerkesztésre, illetve másodállásos járművezetőként nem feltétlen érzem magam hiteles villamosvezetői…..
Kamera megvan? Hang megvan? Fények? Akkor kezdjük is el. Lehet ezzel a véleményemmel (igen ez egy vélemény bejegyzés lesz) nem leszek szimpatikus, de beszéljünk egy kicsit a dashcamekről. Ugye az internet minden szegmense tele van már ezekkel a menetrögzítő kamerafelvételekkel. Alattuk a kommentek…..
Régen volt bejegyzés és a napokban szembejött velem egy facebook poszt, amiben születtek érdekes nézőpontok, amik azért valahol jogosak, de igyekszem egy olyan szemszögből megvizsgálni, ahogyan én is tekintek erre a témára. Szóval a sztori nem más, mint a gyalogátkelőhely megközelítése és az örök…..
Mindig lehet hallani, hogy régen mennyivel jobb volt. Régen a járművezetőt tisztelték, becsülték, emberként kezelték. Bezzeg ma…! Lehet nem leszek túl sikeres ezzel a bejegyzéssel, de úgy gondolom egy olyan történet van kibontakozóban, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni. A tegnapi nap…..
Városi kukac #18 – Türelem 2019.11.10 18:00:00
Rövid témának ígérkezik, meglátjuk mi sül ki a végére. Igyekszem ezt az egészet türelemmel kezelni, de valljuk be a közlekedők számára (legyen az járművezető, gyalogos, utas), ez a legnehezebb a közlekedésben. Azzal, ha csak egy ember türelmetlen kezd lenni, másokat idegessé, frusztrálttá,…..
Amikor kijelenti valaki, hogy az állatok nem dolgoznak, az hazudik. Mivel, ha csak a vakvezető kutyákat vesszük, ők komoly munkát végeznek embertársaink oldalán. Látásukat kölcsönzik látássérült gazdájuknak, vigyáznak rájuk és segítik minden napjaikat. A munkájuk szinte 24 órás, de azért nem csak…..
Folytassuk a látás hónapját. Az előző bejegyzésben már nagyon sok mindenről esett szó. Hogyan tudsz segíteni, milyen segítségek állnak a látássérült emberek közlekedésének a segítségére és természetesen a vágányzár/operatív pótlások is szóba jöttek. Folytassuk tovább akkor ezt a…..
Kezdjük az elején. Nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy milyen témák kellenének még ide a blogra és bumm már szembe is jött egy incidens az egyik facebook csoportban. A sztori röviden annyi, hogy állítólagosan egy járművezető egy látássérült utast és az ő vakvezetőkutyáját leszállította a járműről,…..
Városi kukac #14 - Hol a pótló?! 2019.09.21 18:00:00
Ha a villamosokkal valami baj történik megáll a világ, pótlóért kiállt a nép! Abban a percben kéne egy pótlóbusz, hogy ott legyen a forgalmi zavar előtt/mögött/mellett. Természetesen kicsit túloztam, a hatásvadászat miatt, de nem állunk messze a valóságtól. Ha van egy forgalmi zavar csak nézzük meg…..
Hogyan lehetsz villamosvezető? Milyen feltételeknek és kihívásoknak kell eleget tenni a tanfolyam alatt? Gyertek egy kicsit beszéljük át ezt, ha már iskola kezdésről van szó. A folyamat kicsit hosszú, de ha belegondol az ember, hogy pénzt kap havi szinten azért, hogy csak tanuljon, megéri. A pénz…..
Megint elmúlt egy nyár. Visszaérkezik mindenki, a nagyvárosok utcái megtelnek élettel, és állítólag ilyenkor a közlekedők száma 10%-kal megnő. Baleseti statisztikák azt mutatják, hogy a balesetek száma is megnő. Ennek a magyarázata egyszerű, nekünk a tanfolyamon is elmondták, hogy például…..
Tévhit, ha egy villamos műszaki ok miatt lepakolja utasait, akkor az nem is fog tovább menni. A hibákat 4 kategóriába soroljuk. Rendellenesség, meghibásodás, üzemképtelenség, mozgásképtelenség. Ezt a négy kategóriát szándékosan súlyossági sorrendben írtam fel, mindjárt ki is fejtem valójában, hogy…..
Ha már egyszer meg kell állni, akkor meg kell állni. A villamosoknak, amióta van leszállásjelzőjük azóta, mint a buszoknak, ha minden feltétel adott, kihagyható a megálló. Az se mindegy milyen megállóhoz érkezünk, mert van, amit kihagyhatunk sebességcsökkentés nélkül, van, amit sebességcsökkentéssel…..
Itt az ideje beszélgetni egy kicsit arról a lerágott csontról, amit nem győzünk elégszer elmondani. Rengetegen futnak át a villamos előtt, száguldanak át, mert azt mondják, hogy a villamos úgyis megáll. Ez így van, a villamos úgyis megáll, mert nem szeretnénk utcai végrehajtók lenni, de nem mindegy…..
Eljött az idő, hogy megírjak egy olyan bejegyzést, ami nagyjából választ ad arra a kérdésre is, hogy miért hagyunk ott egy-két embert a megállóban. Ehhez látni kell azt, hogy mit is gondolunk mi. Elhihetik nekem, ha azt mondom, hogy nem jó szívvel hagyok ott bárkit a megállóban. Az egyik kollegám…..
Előrébb terveztem ezt az írást, de annyira szóba jött ez a stresszelés, hogy végül elnapolódott mostanra. Miről is van szó? Villamosvezetőként az a szerencsés helyzet áll elő, hogy naponta mész egy adott vonalon 3-4-6 kört is akár. Így nagy tapasztalatot szerzel azon az útvonalon. Emiatt sok mindent…..
A minap egyik barátommal szóba jött a munkahelyi stressz. Bevallom aznap, amikor előjött a téma, se az időpont nem volt alkalmas részemről, ilyen nagy röptű beszélgetésre, akkor ott a nagy dupla hamburger mámorban reagálásra esélyt nem láttam, volt fontosabb dolgom is: túlélni. Mindenesetre…..
Már egy fél szösszenetként megjelent a dynomen helyzet, mint kifejezés. Most ezt ki is fejtem és olyan alappilléreket mutatnék be nektek, amikre én magam is támaszkodok. A városi közlekedés rengeteg információt hordoz magában. Kérdés az ember saját csatornakapacitását mivel…..
Városi kukac #4 - Az utas 2019.06.26 18:00:00
Nem is olyan nehéz kérdés ez, de mégis olyan nehéznek tűnik megfogalmazni, hogy ki is az utas. Első sorban próbáljuk megfogalmazni a mi szemszögünkből. Utas az, aki a személyszállítást végző céggel - úgy mond egy – „szerződést” köt és az utazási feltételekben foglalt…..
Városi kukac #3 - A járművezető 2019.06.20 18:00:00
Ha szépen sorban haladunk, akkor eljutunk a járművezetőig. Kicsoda a vezető? „Az a személy, aki az úton járművet vezet vagy állatot hajt. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követő gyakorlati vizsga során vezetőnek az oktató minősül. A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem…..
Városi kukac #2 - A villamos 2019.06.18 18:00:00
Kezdjük az elején. Nagyjából a gondolatmenetet is próbálom úgy felépíteni, hogy az alapok meg legyenek, és ne kelljen hivatkozásról, hivatkozásra mennünk majd a későbbiekben, ezért ez a bejegyzés talán kicsit rövidnek is tűnhet majd. A villamosnak is, mint általánosságban…..
Üdvözöljük utasainkat!  „All the world’s a stage”, avagy „színház az egész világ” és mi most egy új színdarabot kezdünk a város díszletei között. A színpad kész, a színészeink készek, fény és hang már van. Kellő dramaturgiai elem, mesteri rendezés és el is jutunk oda, ahova szeretnénk. (Fotó:…..