Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CégvezetőX

11 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már az elején meggyilkolom a poént: olyan senkinek nincs… De akkor mire ez a cím és cikk? Mert fontos, hogy minél több döntéshozó tudja, miért nincs ilyen – vagy miért nagyon ritka. És hogy miért nem baj, ha nem ilyen a nála állást kereső karrierje. Munkáltató és munkavállalói oldalról is nézve,…..
2017 év végén az Index olvasói voltak olyan kedvesek, és olyan sokan szavaztak a házunkra a Média Építészeti Díjhoz kapcsolódó közönségszavazáson, hogy megnyerte... Ezért a mai napig nagyon hálás vagyok, és örült is az egész család, hogy a kényszer szülte kis építkezésünk nemcsak a lakhatási…..
A vírushelyzet meghozta a kedvezőtlen változást, van már magyarországi nagyváros, ahol naponta 60-70 új álláskereső jelenik meg a munkaügyi központban. Lehetséges, hogy ők olyan álláskeresők, akiknek még sosem kellett válságban állást keresni, így a bizonytalanságuk még nagyobb. Ez most másfajta…..
CégvezetőX 2020.04.02 14:12:14
@Bkkzol: 1 éve megesett velem, hogy egy 8 általánossal rendelkező beosztottam (aki nem zseni volt, és rakétákat tervezett) a fizetés elutalását követő napon felhívott, hogy ő felmond azonnal.... Kérdeztem, hogy miért? A válasz... Megkapta a fizetését, és ő ennyi pénzért nem hajlandó a falujából kimozdulni.

Mondtam neki, hogy várjon egy kicsit, mindjárt visszahívom. Leballagtam a pénzügyre, hogy mégis mennyi volt ennek a jóembernek a havi nettó bére, hogy így felháborodott.... Azt a választ kaptam, hogy "408.000.- + 60.000.- cafetéria...."

Visszahívtam, hogy akkor maradhat a falujában.
CégvezetőX 2020.04.02 15:00:11
@Eugene Horse:

Építőipar. És ott diplomával is pont azt csinálod, mint 8 általánossal.:D
Egy nagy dilemma minden cég életében, hogy milyen szoftverbe ruházzon be, annak mennyi az ára, és milyen lesz a megtérülés. Személyes véleményem az, ebben a kérdésben, hogy mindenképpen, sőt elkerülhetetlen, hiszen ha a versenytársak megteszik, akkor piaci hátrányba kerülök...
Jó ideje nem írtam a blogra, aminek nemes egyszerűséggel az volt az oka, hogy el vagyok/vagyunk havazva, mint szinte mindenki az építőipar területén. Próbálok a jövőben egy kicsit több információt/tapasztalatot összeszedni, megosztani...
Két éve még 2 millió forintra becsültük a négyzetméter árba szokásosan bele nem számított építési költségeket egy 100 m2-es családi ház esetében. Azóta a közművesítést állítólag ingyenessé tették, mégsem csökkent ez a 2 millió Ft költség. Változott a CSOK is és 2021 január 1.-től az építendő…..
CégvezetőX 2019.02.06 14:22:49
CégvezetőX 2019.02.07 15:35:06
@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte:

Oppáááá. Köszönöm...valóban, így van értelme. :)
Kicsit mélyedjünk bele abba, hogy mit találtam, amikor a gyártást vettem górcső alá. Első körben azzal kellett szembesülnöm, hogy a termelékenység és a motiváció, mint olyan tulajdonképpen megszűnt. Érzékeltetés képpen az a termék amiből 10 éve ez a gyár különösebb gond nélkül legyártott 4…..
Cégvezető (X) Túlvállalás 2018.12.17 14:13:52
Visszakanyarodva eredeti témánkhoz, lássuk milyen hibák bukkantak még elő. Egy cég életében komoly problémát jelenthet a túlértékesítés is. Ez az a folyamat mikor egy cégvezető helytelenül méri fel a cége erőforrásait, kapacitását, vagy a technikai korlátait...
Nyolckor kezdődik a munkaidő, de csak nyolc óra tízre sikerül odaérni? Egyre gyakrabban fordul elő néhány perces késés? A notórius elkésésnek nem csak technikai okai lehetnek!..
CégvezetőX 2018.12.11 15:51:22
@erkölcsi hulla: Köszönöm!
Nincsenek tömegek az utcán. Inkább készül mindenki a karácsonyi céges bulira. Egymást törik ugyan az ellenzéki pártok és a szakszevezetek, hogy megmutassák: ők aztán most kiállnak a munkavállalók érdekeiért — szemben azzal a kormánnyal, amelyik az utolsó bőrt is lehúzná róluk a — hangzatos ellenzéki…..
CégvezetőX 2018.12.10 08:08:02
@Jankove:

" Elvárás a folyamatos telefonos rendelkezésre állás, a rugalmasság, a munka már betolakodott az otthonokba is, "

ez egy érdekes kérdés. Munkaidőn kívűl a kollégáim tényleg csak halaszthatatlan "vészhelyzet" esetén keresnek. Én is eképpen viszonyulok hozzájuk. Nem mondom, hogy nem volt rá példa, de ez egy évben 1-2 eset ami többnyire kimerült a telefonos információ kérésben.

Aki(k) viszont abszolút nagyívben tesz erre, az megfigyeléseim szerint az ügyfelek.
Kicsit elkanyarodva a konkrét blog témától, úgy érzem, hogy fontos egy kis betekintést nyújtani abba, hogy mi folyik jelen pillanatban az építőiparban, és mi az ami még várható a jövő évtől. A 2016-ban bevezetett CSOK illetve az újépítésü ingatlanokat érintő 5%-os áfakedvezmény rettenetesen…..
Cégvezető (X) "Átverések" 2018.12.04 13:01:49
Mivel nyakig benne voltam a kivitelezésekben, így megállapíthattam pár dolgot.  - A munkásaink komoly szakmai problémákkal küzdenek.  - Az építésvezetés összeomlott, ötletszerű, tűzoltás  - Az alapanyagok biztosítása akadozó, problémás, sokszor rossz anyag kerül ki.  ..
Először is elnézést a kicsit bulváros címért. Természetesen nem tűnt el, hanem a könyvelésben ennyi veszteség mutatkozott, ami lássuk be, 1 év alatt eléggé tetemes. Miután az ügyfelekkel sikerült zöldágra vergődnöm, az első feladatom az volt, hogy megtaláljam az okát, hogy hova égettünk el ennyi…..
A passzív álláskeresők megszólítása lett a HR-esek, toborzók új kihívása, mert ugye már nem jönnek százával az önéletrajzok egy-egy helyre. A passzív álláskereső viszont nehéz eset: nincs fent az önéletrajza állásportálokon, Linkedinen talán aktív, de nem a profilját…..
Cégvezető (X) Ügyfélkezelés 2018.11.27 17:55:00
Első körben a "legkiszolgáltatottabb" ezáltal a leggyanakvóbb, legijedősebb réteget szerettem volna tisztába tenni, így az ügyfelek felé kommunikáltam a kialakult helyzetet és biztosítottam őket az ügymenet zavartalan működésérél. Némileg nehezítette a dolgomat az a tény, hogy egy középvezető…..
A kiadónk által biztosított szakmai alapokra támaszkodva, "Asztalos:" címmel rovatot indítunk. Első témánk az olcsó és könnyen elérhető faanyag, a fenyő hazánkban elterjedtebb fajtáinak bemutatása. Legyen az tetőgerenda, lambéria vagy polc, a fenyő sokoldalúságával mindenhol feltűnik. A képanyag…..
CégvezetőX 2018.11.27 09:21:44
@Dekatlon:

Jaj ne legyél már értetlen. Ottvan az a pászta mellett a tracheáknál....
Cégvezető (X) A probléma 2018.11.26 15:44:47
Amikor egy cég jól megy, akkor nyilván könnyebb a cégvezetők élete. Amikor viszont kedvezőtlenül alakulnak a dolgok, akkor nem egy túl irigylésreméltó pozíció ez. Amikor engem felkértek erre a feladatra, akkor a következővel kellett szembesülnöm. A részleg éves vesztesége eléri a 200 millió…..
Cégvezető (X) Üdvözlet 2018.11.26 15:08:07
Szeretettel üdvözöllek ezen a blogon. Nyílván az első kérdés, hogy miről is lesz itt szó, illetve ki is vagyok. A személyem lényegtelen, az amit csinálok annál érdekesebb. Nem vagyok coach, nem vagyok tréner és igazából alapból nem szeretem ezeket a bullshitteket. Én az az ember vagyok aki ezt…..