Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CégvezetőX

15 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most olvasom, hogy felébredt néhány politikus, és okosakat mondott egy videokonferencián. Az alcímben szereplő idézet is itt hangzott el: mivel a közösségi oldalak a társadalmi viták platformjaivá váltak, ezért "tulajdonképpen élőben valósul meg ezeken a platformokon a demokrácia". Hát, persze,…..
Egy ország nem lehet szuverén, vagyis teljesen független, ha nem világhatalom. Egy nemzetállamnak csak annyi mozgástere van, hogy - jó esetben - maga választhatja meg azt a szövetségi rendszert, amelyben szava lehet. Egy ország jelentőségét korunkban sem a történelmi múlt dicsősége, sem az ősi…..
Epoxy Asztal jancsi 2020.11.25 10:50:04
jancsika..
Epoxy Asztal test01 2020.11.25 10:49:12
test01..
Minden negatívan működő cégnél inkább előbb mint utóbb beköszönt, hogy likviditási gondjai lesznek. Amikor novemberben átvettem a vezetést, úgy gondoltam, hogy ez a rákövetkező év március-április környékén fog bekövetkezni. Nem fizetés-képtelenségről beszélek, hanem fizetési nehézségekről, mikor nem…..
Kezdeném a legfontosabbal, hiszen majdnem 1,5 éve nem írtam semmit a blogra.Ez nem azt jelenti, hogy eltűntem, kirúgtak, csődbe mentünk, hanem azt, hogy rengeteg munka volt, amit 2020-ban még ez a Covid-19 történet is bonyolított. Ami a legfontosabb jelenleg, hogy az utolsó általam látott pénzügyi…..
Már az elején meggyilkolom a poént: olyan senkinek nincs… De akkor mire ez a cím és cikk? Mert fontos, hogy minél több döntéshozó tudja, miért nincs ilyen – vagy miért nagyon ritka. És hogy miért nem baj, ha nem ilyen a nála állást kereső karrierje. Munkáltató és munkavállalói oldalról is nézve,…..
2017 év végén az Index olvasói voltak olyan kedvesek, és olyan sokan szavaztak a házunkra a Média Építészeti Díjhoz kapcsolódó közönségszavazáson, hogy megnyerte... Ezért a mai napig nagyon hálás vagyok, és örült is az egész család, hogy a kényszer szülte kis építkezésünk nemcsak a lakhatási…..
A vírushelyzet meghozta a kedvezőtlen változást, van már magyarországi nagyváros, ahol naponta 60-70 új álláskereső jelenik meg a munkaügyi központban. Lehetséges, hogy ők olyan álláskeresők, akiknek még sosem kellett válságban állást keresni, így a bizonytalanságuk még nagyobb. Ez most másfajta…..
CégvezetőX 2020.04.02 14:12:14
@Bkkzol: 1 éve megesett velem, hogy egy 8 általánossal rendelkező beosztottam (aki nem zseni volt, és rakétákat tervezett) a fizetés elutalását követő napon felhívott, hogy ő felmond azonnal.... Kérdeztem, hogy miért? A válasz... Megkapta a fizetését, és ő ennyi pénzért nem hajlandó a falujából kimozdulni.

Mondtam neki, hogy várjon egy kicsit, mindjárt visszahívom. Leballagtam a pénzügyre, hogy mégis mennyi volt ennek a jóembernek a havi nettó bére, hogy így felháborodott.... Azt a választ kaptam, hogy "408.000.- + 60.000.- cafetéria...."

Visszahívtam, hogy akkor maradhat a falujában.
CégvezetőX 2020.04.02 15:00:11
@Eugene Horse:

Építőipar. És ott diplomával is pont azt csinálod, mint 8 általánossal.:D
Egy nagy dilemma minden cég életében, hogy milyen szoftverbe ruházzon be, annak mennyi az ára, és milyen lesz a megtérülés. Személyes véleményem az, ebben a kérdésben, hogy mindenképpen, sőt elkerülhetetlen, hiszen ha a versenytársak megteszik, akkor piaci hátrányba kerülök...
Jó ideje nem írtam a blogra, aminek nemes egyszerűséggel az volt az oka, hogy el vagyok/vagyunk havazva, mint szinte mindenki az építőipar területén. Próbálok a jövőben egy kicsit több információt/tapasztalatot összeszedni, megosztani...
Két éve még 2 millió forintra becsültük a négyzetméter árba szokásosan bele nem számított építési költségeket egy 100 m2-es családi ház esetében. Azóta a közművesítést állítólag ingyenessé tették, mégsem csökkent ez a 2 millió Ft költség. Változott a CSOK is és 2021 január 1.-től az építendő…..
CégvezetőX 2019.02.06 14:22:49
CégvezetőX 2019.02.07 15:35:06
@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte:

Oppáááá. Köszönöm...valóban, így van értelme. :)
Kicsit mélyedjünk bele abba, hogy mit találtam, amikor a gyártást vettem górcső alá. Első körben azzal kellett szembesülnöm, hogy a termelékenység és a motiváció, mint olyan tulajdonképpen megszűnt. Érzékeltetés képpen az a termék amiből 10 éve ez a gyár különösebb gond nélkül legyártott 4…..
Cégvezető (X) Túlvállalás 2018.12.17 14:13:52
Visszakanyarodva eredeti témánkhoz, lássuk milyen hibák bukkantak még elő. Egy cég életében komoly problémát jelenthet a túlértékesítés is. Ez az a folyamat mikor egy cégvezető helytelenül méri fel a cége erőforrásait, kapacitását, vagy a technikai korlátait...
Nyolckor kezdődik a munkaidő, de csak nyolc óra tízre sikerül odaérni? Egyre gyakrabban fordul elő néhány perces késés? A notórius elkésésnek nem csak technikai okai lehetnek!..
CégvezetőX 2018.12.11 15:51:22
@erkölcsi hulla: Köszönöm!
Nincsenek tömegek az utcán. Inkább készül mindenki a karácsonyi céges bulira. Egymást törik ugyan az ellenzéki pártok és a szakszevezetek, hogy megmutassák: ők aztán most kiállnak a munkavállalók érdekeiért — szemben azzal a kormánnyal, amelyik az utolsó bőrt is lehúzná róluk a — hangzatos ellenzéki…..
CégvezetőX 2018.12.10 08:08:02
@Jankove:

" Elvárás a folyamatos telefonos rendelkezésre állás, a rugalmasság, a munka már betolakodott az otthonokba is, "

ez egy érdekes kérdés. Munkaidőn kívűl a kollégáim tényleg csak halaszthatatlan "vészhelyzet" esetén keresnek. Én is eképpen viszonyulok hozzájuk. Nem mondom, hogy nem volt rá példa, de ez egy évben 1-2 eset ami többnyire kimerült a telefonos információ kérésben.

Aki(k) viszont abszolút nagyívben tesz erre, az megfigyeléseim szerint az ügyfelek.
Kicsit elkanyarodva a konkrét blog témától, úgy érzem, hogy fontos egy kis betekintést nyújtani abba, hogy mi folyik jelen pillanatban az építőiparban, és mi az ami még várható a jövő évtől. A 2016-ban bevezetett CSOK illetve az újépítésü ingatlanokat érintő 5%-os áfakedvezmény rettenetesen…..
Cégvezető (X) "Átverések" 2018.12.04 13:01:49
Mivel nyakig benne voltam a kivitelezésekben, így megállapíthattam pár dolgot.  - A munkásaink komoly szakmai problémákkal küzdenek.  - Az építésvezetés összeomlott, ötletszerű, tűzoltás  - Az alapanyagok biztosítása akadozó, problémás, sokszor rossz anyag kerül ki.  ..
Először is elnézést a kicsit bulváros címért. Természetesen nem tűnt el, hanem a könyvelésben ennyi veszteség mutatkozott, ami lássuk be, 1 év alatt eléggé tetemes. Miután az ügyfelekkel sikerült zöldágra vergődnöm, az első feladatom az volt, hogy megtaláljam az okát, hogy hova égettünk el ennyi…..
A passzív álláskeresők megszólítása lett a HR-esek, toborzók új kihívása, mert ugye már nem jönnek százával az önéletrajzok egy-egy helyre. A passzív álláskereső viszont nehéz eset: nincs fent az önéletrajza állásportálokon, Linkedinen talán aktív, de nem a profilját…..
Cégvezető (X) Ügyfélkezelés 2018.11.27 17:55:00
Első körben a "legkiszolgáltatottabb" ezáltal a leggyanakvóbb, legijedősebb réteget szerettem volna tisztába tenni, így az ügyfelek felé kommunikáltam a kialakult helyzetet és biztosítottam őket az ügymenet zavartalan működésérél. Némileg nehezítette a dolgomat az a tény, hogy egy középvezető…..
A kiadónk által biztosított szakmai alapokra támaszkodva, "Asztalos:" címmel rovatot indítunk. Első témánk az olcsó és könnyen elérhető faanyag, a fenyő hazánkban elterjedtebb fajtáinak bemutatása. Legyen az tetőgerenda, lambéria vagy polc, a fenyő sokoldalúságával mindenhol feltűnik. A képanyag…..
CégvezetőX 2018.11.27 09:21:44
@Dekatlon:

Jaj ne legyél már értetlen. Ottvan az a pászta mellett a tracheáknál....
Cégvezető (X) A probléma 2018.11.26 15:44:47
Amikor egy cég jól megy, akkor nyilván könnyebb a cégvezetők élete. Amikor viszont kedvezőtlenül alakulnak a dolgok, akkor nem egy túl irigylésreméltó pozíció ez. Amikor engem felkértek erre a feladatra, akkor a következővel kellett szembesülnöm. A részleg éves vesztesége eléri a 200 millió…..