Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cucli

17 bejegyzést írt és 241 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert nem rakta ki az írásaimat. Ezért átmentem a cafeblogra. anyagondolatok.cafeblog.hu..
Anyagondolatok Neked mi a mumusod? 2017.11.24 15:02:37
Úgy nagyjából a gyerek 1 éves korára mindenkinél előjön egy-két-sok mumus az anyai teendők erdejében. Biztos van, aki azt mondja, hogy náluk ilyen nincs. Nos, azért ezt nehéz elhinni. Bár a közösségi oldalakon mindenki igyekszik a legjobb arcát mutatni, sok tanulmány kimutatta már, hogy aki…..
Nyakunkon a Karácsony. Ezt általában már októberben elkezdem mondogatni, ami ki is tart december közepéig, amikor is elkezdek pánikolni, hogy még senkinek nem vettem semmit... Szerencsére rutinos online vásárló vagyok. Mondhatni én vagyok a webáruházak célközönsége. Itthon ülök lassan 4 éve, és…..
Sajnos azt tapasztalom, hogy még mindig nagyon sokan úgy gondolják, mivel Anya otthon van egész nap, bele kell, hogy férjen, hogy minden nap frissen elkészített főtt étek kerüljön az asztalra. Nos én ugyan szeretek főzni, és szeretem azt hinni, hogy tudok is, de a mindennapi főzés nem megy. És íme…..
Úgy alakult, hogy akadt pár napunk egy kis pihire, úgyhogy célba vettük Bikalt. Régóta nézegettem, de valahogy mindig máshol kötöttünk ki. Most viszont arra gondoltam két éjszakára így ősszel tökéletes lesz. Nyáron a nagy melegben nem szeretünk sétálgatni, télen nyilván cidri van, úgyhogy adta magát…..
Itt a cím most nem az otthon töltött időre, vagy a közös takarításra vonatkozik hanem az együtt töltött minőségi, időre. Manapság ugyanis szerintem lehetetlen olyan munkahelyet találni, ahol el lehet tolni a biciklit mondjuk 5-kor és még jó pénzt is fizetnek érte. Én is sokszor morgok, amikor T…..
Elég nehéz napok vannak mögöttem. F alig alszik, V új ovit kezd, ráadásul sokat vagyok egyedül velük, és valljuk be csodálatos dolog az anyaság, de azért sokszor összepakolnék, és elhúznék egy hétre valahova ahol csak és kizárólag egyedül lehetek. Szóval itt a 10-es lista: Utálom, hogy mindig…..
Már többször jártunk Siklóson, így tudtuk, hogy megéri lekocsikázni két és fél órát, ami azért most sem volt zökkenőmentes. A kicsi indulás környékén elaludt, V-t noszogatni kellett, és amikor éppen láttam,hogy lecsukta a szemét és kezd álomba szenderülni, F felsírt... Ennyit arról, hogy az autót…..
Többször nekifutottam ennek az írásnak, de mindannyiszor annyira felhúztam magam, hogy inkább abbahagytam. Most sem ígérem, hogy teljesen indulatmentes lesz, dehát ezért jó a személyes blog, mert azt ír bele az ember, amit akar :) A mai gyereknevelésnek előnye és hátránya is egyben az a rengeteg…..
A lista azért lesz rendhagyó, mert egyrészt az én személyes kedvenceim szerepelnek benne, ráadásul mindegyik verses mese, amiket bevallom imádok olvasni :) A ritmusuk magával ragadó, könnyed, mégis szellemes. Néha csak elkezdek egyet olvasni míg a kicsi matat körülöttem.   Kezdjük a…..
A szoptatás fontos. Sok helyen lehet erről hallani, és azt hiszem, ehhez kétség sem férhet. Ám mégis úgy érzem, ez csak akkor fontos, ha otthon a négy fal között akarod csinálni... A nagyobbik másfél évig cicizett kisebb, nagyobb nehézségek mellett. Na nem nonstop, és a végén már csak az elalváshoz…..
Cucli 2017.07.11 11:12:07
@ATS: Egyetértek @PEKKARINal.
És nem kívánom átépíteni a fél várost, bár szerintem ez inkább országos probléma :) viszont ha csak néhányan elgondolkodnak ezen azok közül, akik vendéglátóegységet szeretnének nyitni, már örülök.
Ha pedig figyelmesen olvastál, pont hogy én nem tudok nyilvánosan szoptatni,mert túl szégyellős vagyok hozzá. Éppen ezért kéne erre valami megoldást találni. Mert ugye Te sem gondolod, hogy a WC megfelelő lenne? Vagy az autó, vagy egy bokor mögött, ahol a csövesek szoktak pisilni...
Aztán nem az lett belőle. Mivel a drága férjemnek szombaton pasis programja volt, gondoltam cserébe megkérem jöjjön el velem ruhát venni a jövő heti esküvőre. Tudom-tudom, nem szép dolog ilyet kérni egy férfitól, de valami perverz ok folytán szeretek vele vásárolni. Ő ugyanis kertelés nélkül…..
Cucli 2017.06.27 21:49:12
@Majda: mondjuk ebben van valami :D
Köszi! Hát egyikünk sem az a könnyen levakarható fajta :) picit féltem, hogy vajon tényleg működik-e a nyomkövetős app, de nagyon pontosan be lehetett mérni, plussz még meg is lehetett pittyegtetni az eltűnt telefont.
Bizony, nem hazudtam a címben! Sőt! A kisebbik még csak 8 hónapos, de már ő is szobatiszta, csak a biztonság kedvéért adok rá pelenkát, ő pedig nagyon jól nevelt, és abba intézi... Nézem, ahogy nyaranta újra és újra felkapják a témát, és egyre-másra licitálnak az anyukák, mintha valamit…..
Cucli 2017.06.26 21:17:54
@Realista vagyok: jó látni, hogy nem vagyok egyedül. Egyébként engem sem tudnak meghatni a bezzeganyák, de olvastam már olyat, hogy valaki miattuk esett kétségbe, hogy biztos baj van a gyerekével... így talán látják, hogy nem ufó, aki nem erőlteti, tudja majd a gyerek magától is :)
Cucli 2017.06.26 22:36:21
@wmiki: erről én is olvastam, de bevallom őszintén nem menne a dolog, mert bár a kicsi eléggé rám van gyógyulva, nem veszem észre mikor ürít. Sőt néha olyan sunyisan helyezi el a kakit, hogy csak azt veszem észre, hogy nyűgös, nem akar elaludni...
Cucli 2017.06.27 16:51:00
@Majda: Mintha V-ről írnál :) Ő is kérte még a pelust sokáig a kakiláshoz, aztán egyszer csak nem. Mondjuk neki segített az ovi szerintem, mert ott cuki pici wc-k vannak :)
De én is úgy gondolom, hogy már simán szobatiszta az a gyerek, aki már szól mielőtt történik valami, az meg, hogy hova intézi, csak részletkérdés.
Nagyon régóta vágytam már Hollókőre. Még sosem voltam, de valahogy mindig olyan mesebelinek képzeltem. Persze 2 pici gyerkőccel nem könnyű olyan helyet találni, ami megfelelő arra a pár napra. Merthogy mindenkinek megvannak a saját igényei. T akár egész nap áztatná magát valami jó meleg vízben, ami…..
Anyagondolatok Torna, torna, torna 2017.05.30 10:15:37
Már régóta lemondtam a lánykori súlyomról és alakomról, de azért valljuk be, mindenki szeretne felmenni úgy pár lépcsőn, hogy ne kelljen utána oxigénmaszk... Mindkét terhességem alatt felugrott 20 kiló. Pedig istibizi nem ettem össze-vissza, nem toltam le egy egész tortát uzsonnára. Még…..
Anyagondolatok Miértnemalszik 2017.05.24 11:58:30
 Most itt alszik az ölemben. Ülök a kanapén, és nem merek mozdulni, ezeket a sorokat is nagyon óvatosan pötyögöm. Éjszaka megint kelt. Vagy vissza se aludt. Már nem is számolom a kelések számát, csak érzem a fáradságot a szemeimen, és a fejemben. Sokszor nem jutnak eszembe már egyszerű szavak sem,…..
Anyagondolatok Az Anyaság 2017.05.21 14:12:52
Mit is jelent az Anyaság? Ezen gondolkodom már napok óta, de nem jut eszembe egyetlen szó rá. Olyan kéne, ami kifejezi azt a kettősséget, ami jellemzi az érzéseimet. Persze lehet, ez csak azért van, mert fél éve nem aludtam 2 óránál többet egyhuzamban, úgyhogy sokszor egy szimpla bemutatkozás is…..
-Mi annak idején állandóan csajoztunk a srácokkal. A mi korosztályunk még a Tabánban, az idősebbek az Ifiparkban, az utánunk jövők meg inkább a dizsikben meg a punkkoncerteken. De ment rendesen a nőzés, versengtünk, hogy egy este ki tud több csajt felcsípni. A lekérések után…..
Cucli 2012.12.06 15:00:15
@Void Bunkoid: dehogynem lehet! csak azt az agyadban éred, mikor egy nagyon jót beszélgettek. agyi orgazmus, nagyon jó ám, szerintem próbáld ki! ne mindig csak a testiségekkel foglalkozz, és meglásd, felviláglik előtted egy másik élet. amikor rájössz, hogy a lányok igenis fel tudnak érni hozzád értelmi szinten, sőt...
na ez az igazi kielégülés, nem az, ha teleküldöd a másikat. pfehh
Cucli 2012.12.06 15:57:12
@vészmadár (pica pica): nem,nem, amikor annyira jót beszélgettek, hogy az agyad orgazmust él át. dehát nehéz megmagyarázni ezt olyanoknak, akik mindent a külsésegben élnek meg...
@Void Bunkoid: azt a filmet még gyerekként láttam, de ha jól emlékszem egy tökéletes világban játszódik. szóval, lehet, hogy tudnék azonosulni az általad említett emberrel
Cucli 2012.12.06 16:35:21
@guy2: sosenem mondtam, hogy pasi vagyok... ;)
„A pasas finoman szólva is egy bunkó. A kolléganőm szereti őt. Látom. A pasas meg nem értékeli, de tényleg nem” – Levélírónknak nagyon tetszik a kollegina, aki bár házas, mindig kedves és figyelmes vele, sőt, még munkán kívüli telefonokat is lezavarnak olykor. A…..
„A lány is megmasszírozta a munkában elgémberedett Apuka vállát… és egyik alkalommal meg is történt az, ami ilyenkor meg szokott történni a pornófilmeken” – kaptunk egy érdekes „mesét”, amit biztos nem fogsz soha felolvasni este, lefekvés előtt a…..
„Egy bizonytalanka hercegnő, akinek egyszerűen ilyen a stílusa, jól áll neki, és ez olyan ari... És ha a pasi netán sérül, az kérem, járulékos veszteség” - a csaj már az első randin szerelmet vall a pasinak, de utána mégis eltűnik. Amikor hetek múlva a lerázott pasi…..
„Elmondja, hogy már aznap megcsalt, amikor összejöttünk, azzal a fiúval, aki a táborba kísérte” - az ősi recept újra bizonyítást nyert: a tökéletes csajozási stratégia, ha meghallgatod a lányt. Ám ha az ingyenes pszichológusi szolgáltatással véletlenül…..
„Nem láttam értelmét vele maradni, mert be kellett látnom, nem szeretem, mivel megcsaltam, ha tetszik, ha nem” – a lány részéről eleinte csak mókának indul a netes társvadászat, de a dolgok hamar komolyra fordulnak. Bár mindketten foglaltak, mégis megoldják, hogy…..
Cucli 2012.02.20 13:51:40
@mütyür: kimaradt egy "már" :) már nem vagyunk együtt.

@Ibrahim a tevehajcsár: a legjobb, és legtisztább kapcsolat :DD
Cucli 2012.02.20 13:55:56
@(Ő_Ő): biztos van ilyen sztoriról is valami romi film:))
de akár az is lehet, hogy G és Z találkoznak, és rájönnek, hogy ŐK a tökéletes pár :DD