Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soostamas

372 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először játszik Magyarországon a brit pszichedélia és spacerock egyik óriása, a Jason Pierce vezette Spiritualized, bár Pierce járt már nálunk a brit pszichedélia egy másik óriása, a zajrockosan szédítő Spacemen 3 tagjaként. Vele beszélgettünk a megőrülős Lyuk-koncertjükről, a '90-es évek egyik…..
Tavaly a magyar jazz fiatal sztárcsapata, a Mörk, a Dresch Quartet vagy épp a Mordái tagjait is tömörítő New Fossils hozta ki itthon az év egyik legizgalmasabb lemezét, most pedig itt a folytatás. A zenekar szaxofonosával és dobosával, Varga Dániellel és Szabó Dániel Ferenccel az újhullámos magyar…..
„Örökre elég volt ebből” – énekli Szabó Benedek a Galaxisok új lemezén, amin a dühös kormánykritikát szép, csilingelő gitárzenébe csomagolják. De miért A legszebb éveinket írta meg végül, amikor először nekifutott egy protesztlemeznek? Őt hogyhogy nem érte még utol az apátia, és miért nem…..
Már jó ideje a Hocuspony a legfaszább fiatal rockzenekar itthon, és ezt most végre egy nagylemezzel is bizonyítják. De miért kellett erre ennyit várni, miért nem nyomultak sokáig online, és hogyan kerültek az első albumukra nagyon fura számok? Széllel szemben pisálásról, lézerágyúkról és befuzzolt…..
Tavaly ünnepelte első 30 évét az Anima Sound System, amely új albummal és új felállással indítja a következő harmincat. A példaképeik előtt tisztelgő DERKOVITS-on ott lesz Bowie, Archipenko és Andy Weatherall, Hugo Ball és Tóth Kinga, Simone Weil és Dosztojevszkij, de lesz sok tánc és tűnődés és…..
Egy évtizeden át halogatta, de a járvány alatt szembenézett szorongásaival, és tavaly az ország top zenészeivel robbantotta be saját zenekarát Szegő Dávid, a hazai jazzszíntér egyik legkeresettebb dobosa, aki a Qualitons, a Nagy Emma Quintet vagy épp a Modern Art Orchestra tagjaival játssza az…..
Ha esett már le felvágott a szendódról, könnyen átérzed majd a Sághegyi Rém borzalmait...
Tavaly az egyik leghangulatosabb koncertet adták a Szigeten, és a nyáron megjelent konceptalbumuk, a Dead Club City is ott volt az év legjobbjai között. Többször szerepelt a Recorder 2023-as zenészlistáin is, mások mellett például Springer Marcién, az Ivan & The Parazol volt basszusgitárosáén…..
Egyetlen koncert erejéig megelevenedik az idén 40 éves Makám korai, instrumentális, etnojazzes-repetitív korszaka a Magyar Zene Házában, ami új utat nyitott a hazai világzenében, mielőtt azt még világzenének hívták volna. Mit szeretett a Makám zenéjében Kurtág György, miért a Kolinda volt a zenei…..
Elpusztít, de megtisztít és felemel – erre számíthatunk az All Machines Will Fail hamarosan megjelenő második lemezétől is, amin iamyank, Mohácsi Mátyás és Kocsis Máté játszik poszt-apokaliptikus poszt-metált, ezúttal disszonánsabb, darkosabb és még ocsmányabb kiadásban. Még premier előtt, március…..
Zseniális kreatív egyszerűség, az agyonfuttatott tagoknál nem kicsit jobb magyar rapek – nintendós rosszcsont hülyegyerekbe oltották John Zornt...
Miután listába szedtük a legjobb külföldi és magyar lemezeket, filmeket és sorozatokat, idén is megkértünk zenészeket, hogy gyűjtsék össze a kedvenc dalaikat, albumaikat az évből. Ezúttal az egyik legizgalmasabb fiatal producert, a Dzsindzser néven (is) alkotó Závodi Marcelt, a Jazzboisban is…..
Mit hallgattak 2023-ban a leghallgatottabb zenéket készítő producerek? Hundred Sins, Somogyvári Dániel, ANUBII$, DOÓR, SilkSilver és a toldyuuso duó után jön Beatrick, aki dolgozott már többször Beton.Hofival, rakott tavaly zenét a Wavy hiphopkollektíva első lemezére, és Co Lee magyar nyelvű…..
Eszméletlen szaxofonozás, szomorgazmus, és olyan skate-punk, amit azonnal magadra varratsz...
Tasty pszichedélia, kövér ütemek, gyönyörű dallamok. A legkirályabb dobos, üdítően szókimondó rokonság, és a refrén, ami után már nincs értelme fülbemászó dolgokat írni...
Miután listába szedtük a legjobb külföldi és magyar lemezeket, filmeket és sorozatokat, idén is megkértünk zenészeket, hogy gyűjtsék össze a kedvenc dalaikat, albumaikat az évből. Ezúttal Halmos Andrást, a jazz és a kísérleti, szabad zenés, improvizációs színtér elismert dobosát, aki már húsz éve…..
Apokaliptikus flesselgetés, haluzgatós anarcho hardcore, könyörtelen politikai agitáció, a latin-amerikai punk tébolya, és csontig csupaszított Discharge-riffek fuzz-takaróban. „Csak én vagyok egy hülyegyerek, aki azt szeretné, ha minden lemezt légópincében vennének fel húgyagyú kretének?”..
Miután listába szedtük a legjobb külföldi és magyar lemezeket, filmeket és sorozatokat, idén is megkértünk zenészeket, hogy gyűjtsék össze a kedvenc dalaikat, albumaikat az évből. Ezúttal a jazzkörökön kívül is népszerű, a Gólyától az Opuson át a Budapest Parkig mindenhova illő, artrockos hatású…..
„Tök jó látni, hogy 2023-ban elég látványosan nők dominálták a popzenét.”..
A legotrombább dolog, amit tavaly hallhattál...
Mindennel keveredő poszt-punk (trance-punk!), drum & bass reneszánsz, a hazai jazz fényes lángoszlopa, és egy igazi rockandroll-legenda gentleman-punk fia is szerepel a fanyar, sötéten fülbemászó posztpunkot játszó Vidal, a magyar altert metálba és hiphopba oltó, nemrég egy tök jó második…..
Látványos show-t, vicces gegeket, faszágyút, varázsszőnyeget és repülő ketrecet, meg az új szintre lépő új dalait hozta Krúbi az Arénába, ahol eddigi legjobb koncertjével koronázta meg a karrierjét. Fotógaléria + beszámoló...
2023 a rock éve volt? Emellett érvelnek a hazai altert debütáló lemezükkel felfrissítő Cataflamingo tagjai, kicsit ironikusan, de azért csupa karcos zenét ajánlva – és nem csak rockot persze. Ahogy a dreampopos-shoegaze-es Mayberian Sanskülotts listáján sem csak shoegaze legendák és szürreális…..
Tavaly dögös, baritonszaxofonos rock and rollal újította meg zenekarát, a Plutót Nemes András, aki tavalyi kedvenceit összegző listáján elmélyed a budapesti underground izgalmaiban, önjelölt beatlesologistként elemzi az AI segítségével befejezett, „utolsó” Beatles-dalt, és ajánlja a széles körben…..