Regisztráció Blogot indítok
Adatok
richvar

0 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gróf Széchenyi István tíz előkelő társával már 1827-ben kísérletet tett egy magyar biztosítótársaság megalapítására. Az alaptőkét ő és társai adták össze, de a terv megvalósítása nem sikerült, így az 1850-es években Magyarországon csak néhány idegen…..
richvar 2011.07.17 19:48:02
@Rocko-: Pontosan. Azért ez kicsit jobban nézett ki.
A 350 méter hosszú budapesti Várhegy-alagút a Lánchíd budai hídfőjét (Clark Ádám tér) köti össze a Krisztinavárossal. 1837-ben először Novák Dániel mérnök tett javaslatot arra, hogy Pestet és Budát egy alagúttal kössék össze. 1842-ben gróf Széchenyi István is javasolta…..
Az EMKE kávéház 1894-ben nyitott meg egy frissen felépült magas bérház földszintjén, amelynek bérleti jogát egy gyakorlott vendéglős, Wassermann Jónás vette meg. Nevét az intézmény az 1885-ben alakult Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesületről kapta. Wassermann lelkes tagja…..
A Posta részéről már 1914 óta igény volt egy igazgatósági épületre, melyhez Ray Rezső készített terveket. Az építész e tervek szerint az általa már korábban tervezett és épített József távbeszélő központ melletti telekre álmodta meg a Posta új épületét, de sajnos az…..
Folytatódik fejlesztői interjúsorozatunk, ezúttal Lovas Endrével beszélgetünk, akinek egy ingyenes, parkolást segítő alkalmazása jelent meg az AppStore-ban Parkoló néven.Mióta foglalkozol iOS programozással?iOS programozással két éve kezdtem először foglalkozni. iPhone-om 2G óta…..
richvar 2011.03.21 17:36:25
E-könyv olvasók Keres-kínál 2010.08.17 08:07:00
Úgy látom, a bel- és külkereskedelmi helyzet már odáig fokozódott, hogy érdemes lett önálló topikot nyitni azoknak az olvtársaknak, akik szeretnének kinőtt, meghaladott vagy más okból eladósorba került olvasóeszközeiknek piacot keresni. Ugyancsak ide várjuk szeretettel azokat,…..
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
richvar 2010.07.04 14:17:55
@orkati (könyvmoly): Teljesen jól olvashatóak rajta a magyar ékezetek ezt tanúsíthatom.
richvar 2010.10.03 07:23:15
@Dworkyll: Ezen én is meglepődtem. Ennek ellenére én még mindig inkább ennyiért veszem meg mint 5e Ft-ért az Alexandrában.
Intro Úgy fest, végre tárgyiasul a régóta lebegtetett 'textr olvasó, az E-könyv Magyarország hétfőn tartott egy kis zártkörű termékbemutatót, ahová már egész impresszív mennyiségű készlettel, két nagy kartondoboznyival érkeztek. Ennek következtében várható, hogy…..
Egy hét sincs a legerősebb bajnokság draftjáig, erre a szokottnál bágyadtabban készülünk az idén, aminek megvan a maga oka – szakértő szerzőnket tönkreteszi a rengeteg munka, ami egy másik sportág hosszan tartó rendezvényének a következménye –, de kedves olvasóink…..
richvar 2010.06.21 11:30:15
@alvering: Na azon én is kiakadtam. Az érvelést ugyan értem (Price fiatalabb, első körös pick volt, sokat feljődik még stb), de azért igy lepasszolni egy ilyen playoff menetelés után. Na mindegy, go habs!
Kiharcolta a továbbjutást a Philadelphia Flyers, ötödjére 4-2-re verte a Montrealt, ezzel 4-1-re megnyerte a párharcot. A Flyers 1997 után játszhat megint a Stanley-kupáért. A Philadelphia tizenhárom év után ismét a bajnoki címért játszhat. Drámaian indult a meccs, a 19 986…..
richvar 2010.05.27 09:53:16
@sean76: Egyetértünk. Ha belegondolsz, hogy ez a keret ebben a szezonban állt össze, akkor várhatunk még szép eredményket. 1-2 év és összeérhet egy egységes csapat belőlük, csak meg kéne tartani a kulcsjátékosokat.
Megkezdődtek az NHL főcsoportdöntői. A Philadelphia hatot lőtt odahaza a Montrealnak, a Chicago némi meglepetésre, 0-1-ről fordítva legyőzte idegenben a San Josét. Hiába szerzett vezetést a San Jose, a Chicago fokozatosan őrölte fel kaliforniai ellenfele erejét, és a harmadik…..
richvar 2010.05.18 13:58:41
@csiki drukker: Egyetértünk. Habs fanként nekem nem esett túl jól ez a hatos, de igazad van, hogy semmit nem jelent. Ha lemegy a 2 montreali meccse is, már pontosabb képünk lesz hogyan alakul ez a párositás.
IntroRégi adósságot törlesztek, amikor (nem kevés bátorságról és szerénytelenségről tanúbizonyságot téve) arra vállalkozom, hogy az iRiver olvasójáról írjak. A szerencse (a biblieteka jóvoltából) végre kezembe sodort egyet ebből az izgalmas szerkezetből, és…..
richvar 2010.05.17 15:19:49
@Dworkyll: Szerinted meg fog törni valaha Amazon epub fronton? Egyáltatlán lehetségeds, hogy egy olvasó PRC-t és EPUB-ot is ismerjen?
Én örülnék neki a legjobban, mert akkor nem kéne a Kindle mellé egy epub olvasót is néznem, ha beindul az ekönyv.hu.
Tartoztunk a játékosoknak és az olvasóknak egy szavazással. Eddig minden vb után megkérdeztük, ki volt az aktuális torna legjobbra magyar részről, Ljubljana után azonban elfelejtettük. Ami késik, nem múlik. Az a helyzet, hogy a buta szavazógép nem enged húsznál több…..
E-könyv olvasók Ekönyv.hu 2010.04.26 12:58:00
Megvolt hát a nagy könyvfesztivál a kis magyar könyvpiacon. Kellemes meglepetésként ért, hogy az előre ismert játékosokon kívül néhány új és ígéretes kezdeményezés is felbukkant. Ezekről majd szintén igyekszünk írni, de a mai főcsapás egy igazi nagyágyúról szól. A jó…..
Egyetlen győzelemre került a továbbjutástól a Washington és a Boston. A Buffalo amatőr hiba miatt kapott ki a Bruinstól. Los Angelesben egyenlített a Vancouver, ezúttal nem tudták tartani a Sedin ikreket. Ismét megszórta a Washington a Montrealt, így a Caps egy győzelemre van a…..
Ma nyitja kapuit a 2010-es Könyvfesztivál. Ami az elektronikus könyvek szempontjából izgalmas, hogy természetesen a Koobe Magyarország is megtalálható lesz, a Kossuth Kiadó standjánál kell keresni, a Jövő Háza földszintjén, a 18-as helyen (a bejárat után kétszer balra).Ha minden…..
Frissítve, aktualizálva 2011. december 1-jén. Eljött az ideje, hogy a Blog egy éves születésnapja apropójából összeállítsunk valamit, ami egy év tudásanyagát egyesíti magában abból a célból, hogy az új látogatók vagy általában az érdeklődők egy helyről, gyorsan és…..
E-könyv olvasók Ájulat 2010.04.08 23:29:00
Bocsánatot kérek, barátaim, ez egy emocionális poszt lesz. A nagy helyzet az, hogy pár órával ezelőtt bizony a kezembe került egy iPad, és legalább öt percig mókázhattam vele. És hát szaknyelven szólva bizony odabasz rendesen.Értelemszerűen csak a könyves részt abuzáltam, és…..
E-könyv olvasók ONYX BOOX 2010.02.14 14:34:00
Intro Egy kedves kis magyar kompánia, a Netkorzó is úgy érzi már, ideje belevágni az e-könyv bizniszbe, és felvették a kapocsolatot a CES postban is emlegetett Onyx Internationallel. A tesztkészüléket rám bízták egy hétvégére (köszönet érte), és én jól meg is…..
Appleblog Jó nekünk az iPad? 2010.01.28 09:12:00
Tegnap Steve Jobs személyesen mutatta be azt a terméket, amire állítólag eddig a legbüszkébb. Megpróbálok fogást találni rajta, kitalálni, hogyan viszonyuljunk ehhez a 24-szer 19 centis, 1,3 centi vastag valamihez, ami nagyjából olyan, mintha a MacBook Air billyentyűzetét és…..
richvar 2010.01.28 11:03:43
@gyorgyadam: Azt hol olvastad, hogy nincs Skype? iPhone-on fut rendesen.
A konteótudomány (művészet?) külön fejezetét képezik azok a rejtélyes földrajzi helyek, ahol a gonosz összeesküvők meghúzzák magukat, s fondorlataikat ezeken az eldugott, általában néptelen vidékeken szövögetik, mindannyiunk legnagyobb megelégedésére rémületére. Mai…..
Az előző post folytatásaként is az összehasonlítás és a helyzetfelmérés a célom. Az alábbiakban a „vasak” „etetésére” alkalmas könyváruházakat, fizetős és ingyenes forrásokat veszem sorra. Zárszóként pedig ismét a kiadókhoz „szólok”, hogy…..
richvar 2010.01.25 11:48:16
@Professzore: OFF
Azért én kiváncsi lennék egy Nook tesztre. Mindenki linkelgeti be, hogy ilyen király, olyan király, de azért kiváncsi lennék valaki olyanra aki tényleg használta is. Terveztek ilyet?
Én úgy tudom, hogy az Amazon-nál is letöltehetem a könyveket újra, ha esetleg elveszne a Kindle-m. Mindössze annyi, hogy az újat is regisztrálnom kell az accountomhoz.
richvar 2010.01.25 12:15:51
@Professzore: Persze, hogy ki :) Én nagyon jól elvagyok a Kindle-el, de azért kiváncsi vagyok a fő konkurrenciára. Leginkább arra, hogy tényleg beváltotta-e a magas elvárásokat (amiket a beharangozókból lehetett leszűrni).
A post a félrenyúlások, hirtelen ötletek, a „csak adatok” és az „első látásra szerelem” vezérelte, utólag könnyen elhibázottként értékelt beruházások elkerülésére igyekszik támpontul szolgálni. Furcsamód ezúttal egy kicsit a „gombhoz a…..