Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kági

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Macesz Huszár egy önmagát zsidó gasztronómia alapján működő, de mégsem kóser bisztróként aposztrofálja, és miután van burger is az étlapon, kiváló apropó volt arra, hogy a félszázadik BpBurger beszámoló itt szülessen meg. Beérkezve az enteriőr egészen családias,…..
kági 2013.04.25 11:59:09
@...elmúlik...: A sólet lényege pont az, hogy nem kell rá odafigyelni. Bevágod egy lefedett tálban a sütőbe, alacsony hőmérsékletre, és békén hagyod másnapig. Pont ezért volt a szombatok kajája, mert a háziasszony odatehette pénteken, és másnap nem kellett munkával megtörnie a szombatot.
Laci Today Bicikli - egészséges! 2013.04.22 09:42:27
Rihaj!Motorozni ugye többet nem motorozom, mióta halálra gázoltak - nem mintha nem tudnék motorozni, hanem mert nem bízom az autósokban.Ugyanakkor itt ez a gyönyörű idő - egyszóval le kéne porolni a biciklit, Budapestet az elmúlt tizenév alatt, mióta utoljára bicajjal jártam…..
Tisztelt Szerkesztőség!Röviden egy a mai világban már szinte mindennaposnak számító történetet írnék le az alábbiakban, legfőképp azért, hogy okuljunk belőle, s bemutassuk, mit eredményez a munkahelyi terror, a pénzsóvár álnok emberek, naív segítőkészség, és a nem kellő…..
kági 2013.03.27 14:58:00
@Babette_: Írtam már, a szerződéskötési adminisztratív költségeken felül - ami egyébként mindenhol van, rögzíteni kell a szerződést, ellenőrizni, stb, ez tök reális, hogy van -, az ügynöki kötési jutalékot értem alatta. Ami indokolhatatlanul magas ügyfél szempontból. Felőlem hívhatjuk jutaléknak is, ami valóban, de az ügyfél szempontjából költségként merül fel. Egyébként meg részemről befejeztem a nyelvészkedést, ez értelmetlen. Nem az a lényeg, hogy minek hívjuk, hanem az, hogy van, és szerződéskötés előtt számolni kell vele minden ilyen terméknél.
@Darkosia: Köszönöm, ez is a célom. :-)
kági 2013.03.27 15:28:31
@Babette_: Biztosítós vagyok, de nem ügynök. A költség pedig nem attól költség, hogy külön fizetik meg. A kérdésed arra utal, hogy szerinted a kenyér ára a kenyér ára, és nem tételesíthetem a kenyér árában mondjuk járulékos költségnek a benzin vagy az áram árát például. Pedig az ott van benne, tudjuk jól mindannyian, és helyes is, hogy benne van. Csupán annyiban különbözik ettől a kezdeti költség a biztosítás díjában, hogy aránytalanul magas. Attól még bele van számítva a biztosítás díjába, és tökmindegy, hogy azt egy számlán fizeted meg, vagy külön. És kifejezetten hasznosnak tartom, ha az ügyfél tisztában van ezzel. De befejeztem, mert ez már demagóg kérdés volt.
kági 2013.03.27 15:51:45
@Babette_: Igen, tudnia kell. Nem véletlenül lett kitalálva a THM a banki termékekre. Ez még hiányzik a biztosítási szektorban, de csupán a hiánya nem azt jelenti, hogy ne lenne rá szükség. Engem érdekel a THM, ahogy érdekelnek a folyószámla költségei is. Az ügyfél fizeti meg ezt és tudnia kell, hogy mire fizet. Nem kell külön tudnia azt, hogy az összes költségből mennyi a jutalék és mennyi a többi. De azzal már igenis nem árt tisztában lennie, hogy 1-2 évnyi befizetése elmegy költségre.
Mit is mondhatnék erről a sütiről... Nem a cukrászművészet csúcsa, de az elkészítés gyorsaságában és a mosogatnivaló gyártás minimalizálásában nagyon ott van! Többször belefutottam már ebbe a "csodasütinek" nevezett édességbe, aztán most értem idáig, hogy el is…..
A mai napig nem értem, ha valaki a Kazinczy utcában nyit egy Kirakat Bisztró nevű helyet, amely ráadásul többszörösen is a kirakatban is van, akkor hogy nem lehet egy nyomorult étlapot kirakni a netre jelentem, időközben megtörtént. Jelen esetben is, ha nem kapunk egy ajánlat, kábé…..
Sokáig váratott magára, de végül fél éve útjára indult az Urban Herbalist. A blogon mindenről olvashatunk, ami gyógyít, gyógyír és fitten tart. Na, de elég is a fecsegésből, kérdezzük a szakértőt!  Saját reklámcégedben dolgozol - hogy jött a gyógynövények iránti…..
Ezek azok a csokoládék, amikbe ha az ember egyszer belekóstol, egy újfajta csokoládé dimenzióba kerül, ahonnan nincs menekvés. A csokoládé evés fogalma átalakul, innentől újra és újra a tökéletes ízkombinációt szeretné megtalálni a fogyasztó.  Ne azt várjátok tőlünk,…..
Ha azt mondjuk napló, a legtöbbünknek eszébe jutnak azok a próbálkozások, amiket kamasz korunkban ejtettünk, hogy világmegváltó gondolatainkat papírra vessük. Persze, sokan vannak azok is, akik ezt a szokást megőrzik és napjaikat, gondolataikat, vágyaikat összegyűjtik írásos formában naplójukban.…..
Egészen elképesztő fordulatot vett naiv ügyfél esete, amikor teljesen átlagosan elromlott mosógépe miatt betelefonált az Auchanba. Kiderült ugyanis, hogy a termékei kiterjesztett garanciáját jegyző AIM Biztosítót január 28.-án a PSZÁF elkezdte felszámolni. Az Auchan pénzügyeit…..
kági 2013.02.06 14:29:41
@feri76: Ne a másik szerződő felet keresd, az egyik kötvényen sincs rajta. A kiállító logója elegendő. És AIM-es logó lesz azon....
A világvége előtt gyorsan intéztem egy körkérdést a legjobb hazai séfek és éttermesek közül néhánynak arról, hogy mit is fogyasztanak az utolsó vacsoraként, mielőtt a világ megszűnik világ lenni, a szuvidzacskók, pacojetek és szalamanderek örök álomra hajtják a…..
Ez így nem járja, miniszterelnök úr,ez az alakítás megbukott, mielőtt a függöny felgördült. Full retardáltat nyomtál megint, tudod, azt amit nem szabad soha. Bevállaltad a tandíj elleni harcot, nem?? Mit is mondtál? "Az út vége belátható, nem a tudásalapú iparágakba,…..
kági 2012.12.20 14:51:41
@peterd127: "Közben meg elhajtják a levitézlett alakokat is, nem bratyiznak DK-val, MSZP-vel, sőt, egyetlen párttal sem."
Rihaj!Facebookon lőttem ezt a trendi zöld színben pompázó kisautót: 1 - A csákány azért kell rá, hogy azzal lehet lefeszegetni a hátára ragasztott benzinkannát, hogy utána attól megszabadulva, ki tudd nyitni a csomagtartót, amiben van a túracipő arra az esetre, amikor nem megy a…..
Laci Today Ígyvagyok 2012.10.08 21:06:01
Rihaj!kérdeztétek hogy vagyok: HÁT JÓL!Pont úgy, mint akit másfél hete halálra gázoltak.A jobb hüvelykujjam pont egy centivel előrébb került a balnál, de semmi gond, hátha majd elmúlik. Zongorázni meg amúgyis utáltam, napi egy órát szimplán mazochizmusból játszottam. A…..
Rihaj! Ismét extrémsportolok, egy utcai sportról van szó: robogózol buszsávban ötvennel, közben balról-szemből autóval neked jön egy állat. Nem egy kedves kiskutyára gondolok, hanem egy birka autósra.Robogó jobbra elrepül, oszlopnak csattan, járdán landol, én magam a robogó…..
Laci Today Amikor Peti Először... 2012.09.24 16:11:37
Rihaj!Nekünk sima egyszerű autónk van: vannak kerekei,ajtaja, ablaka, teteje satöbbi...így aztán, Amikor Peti Először meglátott egy tankot így szólt:-APA, tök jó kocsi, mi is vegyünk olyat!Amikor Peti Először meglátott egy kabriót:-Annak az autónak le van törve a tetejeIlletve…..
Laci Today Hírvadász 2012.07.16 16:17:00
Rihaj!Pénteken írtam, kezdi aktualitását veszíteni... azóta is próbálom publikálni.. ha el tudod olvasni, összejött: Rihaj! Ezen a héten nincsenek gyerekeink! Elmentek táborba! Éppen ezért, ennek kapcsán vagy ennek köszönhetően vagy következtében, de mindenképpen…..
Laci Today Hírvadász (18) 2012.09.14 22:47:53
Rihaj! A mai Hírvadászt csak az óvassa el, aki eemútt tizennyóc éves, mee csúnyák is lesznek benne! Játékpisztoly okozott pánikot a BME-n  -  a TEK kommandósai elfogták a Luke Skywalkernek öltözött hallgatót LT: szerintem tökhülye az a srác, hogy egy játékpisztoly volt…..
Buktatói is vannak a régóta várt, de néhány napja már elérhető biciklis biztosításnak. Ha viszont körültekintő vagy  már nem lesz akkora gond a lopáskockázat. Éjszakára azonban így sem érdemes a szabadban hagyni a drótszamarat. Áttörést emlegetnek itthon kerékpáros…..
Egy Juszt László interjú alapján kezdtem el utánanézni az Alaptörvényben leírtaknak. Az a kijelentés adta az apropót, miszerint társadalombiztosítás, mint államilag garantált egészségügyi ellátás és nyugdíj, nem szerepel az alaptörvényben. Ennek egyik egyenesági…..
kági 2012.06.26 14:11:29
Blogkocsma Brassói aprópecsenye 2012.06.25 07:00:00
Vendégposzt - Anica A brassói aprópecsenye nem az, amit a legtöbb étteremben elédtolnak szinte főtt húskockák és zsíros krumpli formájában. A brassói aprópecsenye – ha jó - eteti (vagy ahogy Nádudvaron mondják: éteti) magát.Az elsőnél felhívtam anyámat és szégyenkezve kérdeztem tőle, kell-e alá…..
kági 2012.06.25 10:54:17
@anica inkognitóban: :-) Szerintem se, és isteni tartárral. Ha vendég jön rá, gondoskodni szoktam savanyúságról, de jobban szokott fogyni a tartár hozzá. :-) Éveken át csak lestem, hogy miket adnak brassói néven az éttermekben, azt hittem, hogy ez a módi csak nálunk dukált otthon. Ma már tudom, hogy ez az igazi.