Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gandalf Garaboncias

621 bejegyzést írt és 888 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Stranger Things sikere töretlen, népszerűségének titka pedig vitathatalanul a részletekre odafigyelésben, a hihetetlenül tehetséges gyerekszínészeken és persze az oly sokak számára nosztalgikus 80-as évek életérzésen alapul, amelyet az alkotóknak annyira hitelesen sikerült…..
Gandalf Garaboncias 2019.07.08 14:13:15
IDDQD Checkpoint Mini #102: Gods 2019.06.08 23:21:52
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Gandalf Garaboncias 2019.06.10 15:18:13
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
Tavaly májusban jelentette be a Netflix, hogy sorozatot készít majd az elmúlt évek egyik legjobb számítógépes szerepjátékából, a Witcherből, mostanra pedig a főszereplőt, Ríviai Geraltot is kiválasztották, aki nem más, mint az elmúlt években Superman szerepét betöltő, illetve a legutóbbi Mission…..
Kiváló kritikák jellemzik a legújabb Star Wars-filmet, így még inkább nyomás nehezedik a magyar szinkronra, pláne azok után, hogy Az ébredő Erőé nem volt mentes a hibáktól. Érzem, ahogy viaskodik benned a szinkron és a felirat...
Gandalf Garaboncias 2017.12.13 21:41:10
Alig hangyányi meglepetéssel szolgálnak a Marvel-mozik szinkronjai így egy tucat után, és a kellemetlen fajtából ezúttal sem jut ki, még ha a szokásos "ő már volt másik figurának is a hangja"-szindrómát ezúttal sem sikerült kivédeni. Triplán nem. Paul Rudd – Széles…..
aeon flux meghalt christopher lee 2015.06.11 19:13:00
93 éves volt. Nehéz kérdés következik: te melyik figuráját bírtad legjobban? ..
Gandalf Garaboncias 2015.06.11 20:05:02
Túl nagy őrültségeket nem várhattunk a Mad Max: A harag útja kapcsán, már ami a magyar prezentálást illeti, bár az, hogy feliratos vetítés is lesz a filmből, súrolja a határt. Sőt, akad még más is... Tom Hardy – Király Attila. Aki csak a múlt hónapban jegyezte meg…..
Gandalf Garaboncias 2015.05.19 11:56:47
@Globetrotter2014:
A szinkronszöveg és a felirat ugyanazon fordítás alapján készül, ergo ha félrefordítás van az egyikben, akkor az szerepel a másikban is.
Két hónappal ezelőtt Neill Blomkamp azt nyilatkozta, hogy egy ideig dolgoztak egy újabb önálló Alien-film tervein, amelybe visszatért volna Sigourney Weaver, és ami teljesen független lett volna a Prometheustól, de sajnos a terv kudarcba fulladt. Nos, mégsem. A Fox végre pontot rakott a…..
Bizony, jól láttok, a bejegyzés címe nem elírás: a Fórum Hungary forgalmazásában júliusban mozikba kerülő Marvel-opusz címét végül egy hangyányit sem fordítják le, és Ant-Man marad. A lapozás után nézzétek meg a film nálunk és az IGN-en debütáló első magyar…..
Tolkien megteremtett világát nem győzöm dicsérni, hiszen annyira összetett, annyira szerteágazó, hogy szinte minden egyes négyzetcentiméterén találhatunk valami újdonságot, valami olyat, ami lenyűgözi az embert. A mozifilmeknek hála pedig a legtöbb dolog életre is kelt a…..
Két évvel ezelőtt, A hobbit-trilógia első részének bemutatója környékén a VOX néhány vállalkozó szellemű szerkesztőjével közösen leültünk egyhuzamban lezavarni a teljes Gyűrűk Ura-trilógiát, méghozzá a bővített változatokat. A bő félnapos esemény krónikája a…..
- A könyvet nem ismerőknek SPOILERES lehet - Miután a világ legmenőbb grafikájú platformjátékán Bilbó, Thorin és még egy tucat törp felbőszítette, Smaug Tóváros felé veszi az irányt, hogy felforrósítsa a helyzetet arrafelé, mindeközben orkok és tündék is a Magányos hegy…..
Egészen a Gyűrű Szövetsége megalapításáig megy vissza (előre) Az öt sereg csatája új előzetese, amely egyrészt rendesen megcsiklandozza a csigolyákat, másrészt kisebbfajta öngólnak is felér, hisz már ebből a néhány percből is látszik, hogy A Gyűrűk Ura-trilógia mennyivel…..
Gandalf Garaboncias 2014.11.27 12:11:49
@misafeco:

Bizonyos szempontból igen. Hiszen a hozzárakott mellékszállak itt bontakoznak ki igazán.

De más megközelítésből nem feltétlenül:
Az első rész abból a szempontból a legnagyobb vesztes, hogy ott kénytelenek voltak az utóforgatások rendelkezésre álló idő rövidsége miatt olyan jeleneteket is beletenni, amit eredetileg nyilván csak a bővített változatra szánhattak volna. A bővített változat új jeleneteit meg túlnyomórészt már csak olyan snittekkel tudták megoldani, amelyek eredetileg a vágóasztalon végezhették volna (inkább csak hangulati elemek, de egy-két érdekes kivétellel a történethez nem adnak túl sokat hozzá).

Ehhez képest Pl. a Smaug pusztasága bővített változatában az új jelenetek ténylegesen hozzáadnak a filmhez rengeteg helyen. Néha az az érzése az embernek, mintha egy másik filmet látna. :0)
...Star Wars: Az ébredő Erő lett. Bemutató (a Filmkockák szerint) 2015. decembere. Íme a magyar logó (klikkre nagyobb méretben). ..
A Hobbit című film szinkronizálása kapcsán azt mesélték róla, hogy neki van kis hazánkban a legszebb elf kiejtése. Penélope Cruz, Kate Beckinsale, Maggie Gyllenhaal, Emily Blunt, Anne Hathaway - szexis nők, harcias amazonok, kiváló nyomozók, érzelmes asszonyok, latinos temperamentum.…..
Egyszer minden véget ér. Peter Jackson most utoljára látogat Középföldére, hogy befejezzen egy olyan történetet, amely szimpla kincskeresésnek indult, végül gigantikus háborúba torkollott, egy olyan csatába, melyben emberek, törpök, elfek, orkok és más lények küzdenek meg az…..
A nemjóját! ..
Gandalf Garaboncias 2014.11.07 12:04:19
@Adam Van Helsing: Az előző előzetesben még szerepelt. ;)
John Williams, a Star Wars-filmek legendás zeneszerzője két hét múlva elkezdi írni a VII. Epizód zenéjét. Ezt maga a mester árulta el a közönségnek egy múlt hétvégén zajlott koncerten, ahol a Milwaukee Symphony Orchestra előadásában vezényelte saját műveit. A hír azért is…..
Idén Peter Jackson végleg elhagyja Középföldét (ha a jövőre várható bővített változatot nem számítjuk). Ennek örömére leszállítja A Gyűrűk Ura-filmek legrövidebb darabját, melynek "röpke", alig két és félórás hosszát azzal magyarázta, hogy a film elsősorban thriller…..
Gandalf Garaboncias 2014.10.09 10:31:44
@dragoners: Az szerintem csak egy poén volt. (Noha majdnem közel járhatott a valósághoz.)
Történet egy magyar honvédról, aki a keleti front poklában értesül arról, hogy felesége megcsalja, ezért elhatározza, hogy tűzön-vízen át hazajut és megöli a csalfa asszonyt. Ebben az sem akadályozhatja meg, hogy időközben megsebesül, majd szovjet hadifogságba, végül…..
Gandalf Garaboncias 2012.04.09 12:11:31
@koimbra: Bizony, pont erről van szó.
Összeállt a múlt (Charles, Erik, Logan és tsai) a jövővel (Prof X, Magneto, Wolverine és tsai), hogy megmentsék a jelent. Bizony, Az eljövendő múlt napjai minden idők egyik legnagyobb képregényfilmes vállalkozása, amely több tucatnyi szereplőt mozgat, két idősíkon (valamint…..
Gandalf Garaboncias 2014.09.12 11:18:16
A képen Lagertha, egy bazinagy kalapács és kurva sok statiszta.  ..
Gandalf Garaboncias 2014.09.04 14:05:34
Habár a néhány napja kiosztott "Kreatív Emmy-k" elég szépen megmutatták az erőviszonyokat, a legnagyobb kérdések az utolsó pillanatig nyitva maradtak: Breaking Bad vagy True Detective, Bryan Cranston vagy Matthew McConaughey? Megtörik-e a Modern Family megállíthatatlannak tűnő sikerszériája, és ha…..