Regisztráció Blogot indítok
Adatok
segíts hogy megértsem

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre aggasztóbb hírek érkeznek a magyar sajtóban uralkodó állapotokról, ugyanakkor nyílt háborúba kezdett az ellenzéki vezetésű önkormányzatok ellen az Orbán-kormány. Úgy tűnik, a Fidesz úgy szeretne nekifeszülni a 2022-es parlamenti választások kampányának, hogy nem maradjon a színen egyetlen…..
segíts hogy megértsem 2020.06.23 11:57:28
@Szelid sunmalac: sajnos azok a birkák akik az eltérő véleményekkel állnak harcban, annak legyőzése után clétalanul visszatérnek a pszihoptata viselkedésükhöz és újabb pl TV székházakat gyújtanak fel (jobbik esetben). Ha ez nem elég majd a Magyarok gyilkolászásában lelik örömüket.
segíts hogy megértsem 2020.06.23 12:03:01
@ulpius66: ha nem akarod mások véleményét, gondolatait olvasni, akkor miért teszed? Azt aki kényszerít rá, vágd pofán és mondd a szemébe hogy Szabad ember akarsz lenni és nem csicska!
A Diákhangon többször is szó volt már Rácz Zsófiáról, aki tavaly év végén lett ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, mindössze 22 évesen. Akkor úgy írtam, erős kettős mércének számít, ha az ellenzék a koráért kritizálja, miközben Nagy Blankát és társait kvázi…..
segíts hogy megértsem 2020.06.18 12:52:35
@MAXVAL bircaman közíró: Az általad használt "alkalmatlan" kijelentéseddel vitatkozni nem tudok, nekem csak annyi jött át hogy Zsófia sunyi, alattomos, gerinctelen, megbízhatatlan. Szülei biztosan szégyenkeznek miatta.
   Tisztelt Államtitkár Úr! Én nem ismerem Soros Györgyöt. Sosem találkoztam vele. Nem dolgozom egyik „soros szervezetnek” sem. Semmilyen formában nem kaptam vagy kapok tőle semmilyen juttatást vagy támogatást sem. A tanulmányaimat sem finanszírozta semmilyen módon. Sem belföldön, sem külföldön.…..
segíts hogy megértsem 2018.12.19 22:35:04
@rallus: Mennyi most az adósság? Mennyi volt 2009-ben? Linket is küldjél hogy megnézhessem. Köszi.
A tegnapelőtti bejegyzésnek azt a címet adtam, hogy Hányan szoktak tüntetni Pécsett? Azt pedzegettem, hogy milyen tiltakozási kultúra alakult ki a mecsekalji városban. Az úgynevezett rabszolgatörvény parlamenti megszavazását Pécsett is rossz néven vették, és két tudósító, Nimmerfroh Ferenc meg Ungár…..
segíts hogy megértsem 2018.12.18 02:27:40
@horvathviteztamas: Megint olyanba dumálsz bele ahol ott sem voltál. Vedd be a gyógyszered és menj vissza az Origó fórumára irogatni.
A Bécsi kapu tér előtt megállt tömeg a Király úton kb 800-900 embert számlált + cirka 40 rendőrt. Az úton az autósok is a dudálásaikkal a szimpátiájukat fejezték ki a Szent István úton is. A létszám a kezdeti kb 600 -ról bővült a vásári soron végigvonulva. A városház térhez visszaérkezve kb 450- en lehettek.
segíts hogy megértsem 2018.12.18 13:46:15
@Manna5: "Ezt az autósok is tudják?" . Igen. A rendőri kísérettel menentelők az "Aki dudál velünk van" hangos kijelentései után az addíg csendeben figyelő autósok rövid , ütemes, dudálásokkal reagáltak. Persze nem mindegyik autós, de sokan. Tehát nem a verbena reklámos dudálás volt www.youtube.com/watch?v=iNYo1tO_hTA
segíts hogy megértsem 2018.12.19 10:34:07
@horvathviteztamas: Nem csinálok ideológiai kérdést belőle , de nem a tésztaszűrőn keresztül kell kukucskálni az ablakból mert az a tészta nagyját is megszűri, hanem ki kell menni mégha hideg is van. Kukkoló. CSak neked , ha kell küldök mutatok fényképet is a különböző helyszíneken.
A Király út előtt még csatlakozott a többi rendőr mellé cirka + 40 rendőr. Mint utólag kiderült amikor a rendőrökkel beszélgettünk , ott valamilyen fides ingatlan van és a tömeg létszáma átlépte az általuk becsült 1000-t. Bár én magam amikor egy kerékpáros közel a Hotel Schweizerhof előtt a telefonba azt mondta hogy kb 200-an vannak. Ami annyira meglepett hogy a segítségét kérve gyors helyalapú számoloással és a beláthatatlan részt becsléssel kalulálva 800-900 ra jött ki. Meglepődésének akkor adott hangot elmosolyodása kíséretében, amikor az általa becsült 200 embert , a tőle jobbra 10m és balra 10 méter szemmel is átlátva meg tudott számolni az utolsó harmadból, ahol már azért foghíjas volt a tömeg. "20 méter! A Király úton kb 80 méteren állt a sor.
(u.i.:
Ha a világot is ilyen szűrőn nézed,
ne csodálkozz hogy nem éled.)
A Rádió1 reggeli műsorában Sebestyén Balázsék is megemlékeztek a túlóratörvény elleni tüntetéssorozatról, előkerültek a jogszerűtlennek tűnő rendőri intézkedések, a 48 órára szó nélkül bevitt tüntetők, a kutyás pali, akit az ebbel együtt zsuppoltak be -.és a kutyát kis híján sintértelepre…..
segíts hogy megértsem 2018.12.18 00:20:28
@meronem: "az élet általában a változásról, az érettebbé válásról szól! " majd a korral járó szellemi leépülésről, demenciáról.
segíts hogy megértsem 2018.12.18 00:28:09
@Shazy: "Az emberek nyugalmat akarnak". Így van, azok is akikkel nem találkozol. De a kormányunk fő fegyvere az uszítsd egymásnak a népedet módszer. Azaz alkalmatlan az elvárásainkra, mert tőlük nyugalmat senki sem kaphat a végső nyugalomig. A struccpolitika hogy becsukom a szemem, nem veszek tudomást a körülöttem lévő embertársaim problémáiról csak menekülés. A menekülés nem nyugalom.
Manipulált közvéleménykutatások? A felmérések alapján két dolgot biztos nem szeretnek  a magyar emberek: ha átverik őket a túlórákkal, és ha randalírozó tüntetők törnek-zúznak, kukákat borogatnak, (túlórázó) rendőröket inzultálnak. De sok minden más nem derült ki sajnos. Pl. a közhangulat a…..
segíts hogy megértsem 2018.12.17 22:29:04
@degreen: "Lassan mondom: És még mindig nem értik itt sokan, hogy a túlóra és a munkaidő keret nem ugyanaz " Ezt már mindenki érti, de te a tágabb összefüggést nem érted. Javaslom gyere Pécsre, vagy inkább Budapestre menj el az E.On-ba mert biza ott már több éve alkalmazzák bizonyos munkakörökben és látványos volt az éves bércsökkenés.
Te mennyit dolgozol egy évben túlórában? És mennyit szeretnél?
segíts hogy megértsem 2018.12.17 22:42:53
@putris72: "Amúgy én munkaidőkeretben dolgozom!" Örülj neki hogy ott nem arra használták amire kitalálták. Hol dolgozol és mekkora munkaidőkeretben? 3 havi ? 1 éves? Hányszor rendeltek el túlórát ezalatt? És hányszor lehetett volna ha nem vagy hoszabb távú munkaidőkeretben? Ha megszemélyesíted magad megmutatom mi val az E.On -ban. Aztán pisloghatsz hogy a törvényt milyen jól ki lehet használni.
Nem áll meg a fekete autó a ház előtt. Nem internálnak. Nem zárnak börtönbe koholt vádakkal. Nem veszik el az útleveledet. Nem szólnak bele a magánéletedbe. Elmehetsz az országból. Vissza is jöhetsz. Kimehetsz tüntetni. Leírhatod a véleményed. Vannak választások és politikai viták. Törvények.…..
segíts hogy megértsem 2018.12.14 22:08:26
@conchita wurst: "S ma nincs olyan melos, aki akar 3 honapot varna a tulorapenzre," Mondok rá pl. : E.On
A magyar társadalom egyértelmű nemtetszése ellenében is áterőltette Orbán a rabszolgatörvényt - ugyanis politikai túlélésének a záloga. Az ügy azt is megmutatja: csak magunkra számíthatunk...
segíts hogy megértsem 2018.12.14 14:58:09
@balcán maxval bircaman: Azért írok , mert úgy gondolom te talán hatással tudsz lenni vagy tippként elfogadják tőled a vezető politikusok. Javasold a "kifejezett kérés" -re történő megvalósítást. Köszi.
Ha az embereknek lehetőséget akart biztosítani a törvénnyel , akkor nem lett volna célszerűbb a munkavállaló "kifejezett kérésre" történő módon megvalósítani? Ez esetben a munkavállalók keresik meg a munkáltató képviselőjét saját motiváció szerint (hogy többet akarok keresni, van szabad kapacitásom, nincs magánéletem, utálom a családom , feleségem, stb ). A belegyezés bizony számtalan példa szerint nem csak önálló akarat hanem testi vagy lelki fenyegetés során is megtörténhet. Ezen esetekben amíg a munkavállaló nem vihet be a munkahelyére a saját állításainak bizonyítására szolgáló, a tények tárgyilagos rögíztését segítő eszközöket, bizony kiszolgáltatott.
segíts hogy megértsem 2018.12.14 16:31:36
Ha a @pina noir: "A dolgozó emberek valszeg pihentek ezidő alatt, hogy másnak ismét tudjanak dolgozni. " Nekem és munkatársaimnak is túlórát rendeltek az Audiban. És te hol dolgozol?
segíts hogy megértsem 2018.12.14 16:38:12
@balcán maxval bircaman: "Tehát elég a ballibeket a földszintig verni" . És a többi ártatlan magyar embert miért kell? De ha kell , akkor miért nem mondja hogy :rólatok nem gondoskodom, de nem is veszem el az adótokat?
Szerző: Horváth Zoltán Tordai Bence mai parlamenti felszólalása azért zseniális, mert egyszerre mutat rá mindarra a közéleti silányságra, ahova a Fidesz és az ellenzék egymást taszigálták. Szemernyi kétségem sincs, hogy az ugynevezett Párbeszéd úgynevezett képviselőjének cöfögésére a körúton belül…..
segíts hogy megértsem 2018.11.15 13:50:46
@Attilajukkaja: ""A lopással nem lehet a népet tűzbe hozni, ugyanis már a gengszterváltás óta dívik ez, mindenki tudja."
Vagyis a Fidesz szavazók számára ez teljesen rendben van. Ez a legszomorúbb dolog a mai valóságban!" . Én azt gondolom és nem bújok mások mögé, hogy a lopás azoknak van rendeben akik maguk is lopnak vagy hasznuk van belőle és emiatt van félnivalójuk. Kérdésem aki nem lop az miért védi a tolvaj mentalitást legyen az akár éppen törvénytelen vagy legyen az akár a törvények megváltoztatásával hivatalossá tett, amögé bújtatott?

Pártállástól függetlenül kellene büntetni a legnagyobb szigorral. Amit ellopnak azt az emberek saját magukra fordíthatták volna.

Ki szeretné hogy a gyerekétől lopjanak?
Ki szeretné hogy a szüleitől lopjanak?
Ki szeretné hogy tőle lopjanak?

Még egy plusz kérdés. Eljutunk így a gyilkosság legalizálásáig, hivatalossá tételéig is? Én nem szeretném!
segíts hogy megértsem 2018.11.15 13:51:37
segíts hogy megértsem 2018.11.15 16:13:24
@Neo07: Köszönöm a jelzésedet a nyelvtani információkkal. Biztatlak hogy a Kék plakátok terén is jelezd a Miniszterelnöki Kabinetiroda részére meglátásaidat.
Én tényleg kíváncsi lettem volna a "preferenciákra" és esetleg arra is hogy miért baj az a részedről hogy azt mondta el amit gondol. Itt pl Cöf Cöf.. Említetted hogy dolgozniuk kellene nem bohóckodni , de úgy vettem ki nem te szavaztál rá és így nem is téged képvisel. Akkor miért veszed magadra? Főleg úgy hogy amit a kormány képviselői munkát végeznek azt szintén sokan értékelik, de még többen vannak akik azt mondják végezhetnék ennél még jobban is. Csak az emberekre kellene figyelni és a javukat akarni és tenni is érte. Mint például a meghirdetett családok évében a családok problémáira. Amin a legtöbb család , vagy még nem családos magyar ember nem azt érti hogy ha ráparancsolnak akkor egyből gyereket csinálnak. Hanem hogy ha elmondják miért is nem mernek vállalni vagy többet vállalni akkor vegye figyelembe. De ez csak egy példa ami már inkább filozofikus, morális kérdések felé mutat.
Mivel más témát is érintettél reagálnék rá. Feltételeztem hogy nem vagy NER lovag, hogy akkor mi a hasznod a szóhasználatod és a szövegkörnyezeted alapján a magas szinten fenntartott lopás fenntartásában. (legyen az akár törvényes akár törvényekkel védett). Remélem nem használtam bántó szavakat és megtisztelsz nem kitérő válaszokkal. Köszönöm.
"Orbán Viktor illegális bevándorlót bújtat" - feliratú körözési plakáto(ka)t ragasztott ki valaki Budapesten..... Mint  ismert, a börtönbüntetésre ítélt Gruevszki jelenleg Budapesten tartózkodik és menedékjogot kért Magyarországtól. ..
segíts hogy megértsem 2018.11.15 11:05:40
@Ballib vagyok mert rettegek: Miért véded Orbánt? Nem tudja megvédeni magát? Miért véded azt az elítéltet akit Orbán véd?