Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tallér Zsófia

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
https://csalad.hu/cikk/van-segitseg-ha-bajban-a-hazassag Az első gyermek érkezése is olyan normatív krízis, amiről tudniuk kell a fiataloknak ahhoz, hogy a nehézségeket kezelni tudják. Spronz Péter pszichológus, pár- és családterapeuta és Szalai Dóra tanácsadó szakpszichológus a…..
A fiatal generáció modern kori szorongásai, stresszei Időnként mindannyian érezhetjük úgy, hogy képtelenek vagyunk megbirkózni a mindennapi terheinkkel: túlszaporodó tennivalóinkkal, kisebb-nagyobb bosszúságainkkal, fájó veszteségeinkkel. Ezenfelül minden generációnak megvannak a napjainkban rá…..
Daganatos betegség a családban Ha családunkon belül daganatos betegséget diagnosztizálnak, az alapjaiban rendíti meg a világba vetett hitünket, bizalmunkat. Úgy érezhetjük, hogy egyik pillanatról a másikra veszítettük el lábunk alól a talajt, hogy innentől kezdve minden más lesz, és már sohasem…..
Még tart a jelentkezés a 2019 szeptemberben induló pszichodráma csoportba, amelyet Kasza Zsuzsanna, klinikai szakpszichológus, pszichodráma vezető tart Gózon Éva játékmester segítségével. Jelentkezni az alábbi linken , vagy a Budai Pszichológus Központ honlapján, illetve emailben…..
Talán sokan hallottak már arról, hogy szorongásaink, mindennapi problémáink, nehéz életeseményeink a stressz közvetítő szerepével mind hatással vannak testi-lelki közérzetünkre. Fontosnak tartom azonban tisztázni, hogy a stresszreakciót kiváltó tényezők, azaz stresszorok az élet természetes…..
Onkopszichológiában jártas kolléganőnk, Kovács Ágnes Anna, a Jakupcsek plusz című közéleti talk-show vendége volt, ahol a gyermekhospice témát járták körbe. A téma megrázó, azonban érdemes beszélni róla. A beszélgetés a fenti képre, vagy az alábbi linkre kattintva érhető…..
Frissen csatlakozott kolléganőnk, Dulka Martina, arról mesél az alábbi bejegyzésben, hogy a művészet hogyan alkalmazható terápiaként. Olvassátok szeretettel! Mi a művészetterápia? A kifejező terápiák egyik formája, amely a művészetek kreatív folyamatait használja, hogy javítsa az Ön fizikai,…..
Örömmel tudatjuk, hogy Kovács Ágnes Anna, onkopszichológus kolléganőnk egyik tanulmánya nemrégiben megjelent egy tanulmánykötetben.  A kötet adatai: Kőváry Zoltán (szerk.): Egzisztenciális pszichológia egykor és ma (Oriold kiadó) Bevezető:  Mi is a terápia célja? Kérdezzük ezt szakemberként és…..
Szeretetben, békében, élményekben gazdag, boldog új évet kíván a Budai Pszichológus Központ csapata, az alábbi Hamvas Béla verssel: "Isten tenyerén ébredtemIsten tenyerén ébredtem, s lenéztem a Földre, Hófehér csúcsokra, kopár legelőkre. Kanyargós folyók tükrében láttam kelni a Napot, Sugaraiban…..
A Budai Pszichológus Központ csapata az alábbi Hamvas Béla idézettel kíván minden kedves vendégének meghitt, békés karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog új évet! A szeretet indokolhatatlan, és nem ezért, vagy azért, hanem mert indoklásra nincs is szüksége, vagyis a létezéssel együtt adott tény,…..
"Csak" hajhullás, vagy trichotillománia áll a háttérben? Az alábbi Nők Lapja Cafés cikkben Bak Anitának a Budai Pszichológus Központ vezetője, Kasza Zsuzsanna klinikai szakpszichológus nyilatkozott.       Amikor nehéz élethelyzetbe kerültem, mindig csomókban tűnt el a hajam  ..
A Budai Pszichológus Központ egyik tapasztalt terapeutája, Ferencz Veronika és felkészült kolléganője, Szathmári Edit pszichodráma csoportot indít 2019 januárjában. Az összesen 15 találkozásra 2019 január és április között kerül sor. További részletek az alábbi linkre kattintva érhetőek…..
Nagy megtiszteltetés számomra, hogy olyan kollégát üdvözölhetünk csapatunkban, akinek személy szerint mérhetetlen hálával és köszönettel tartozom.Fogadják szeretettel Szabó András burn out, válság, krízis kezelésben jártas coach és ifjúsági szakértő kollégánkat.             András…..
Interjú Szabó Andrással, rendelőnk új kollégájával    Burn out – de ki lehet keveredni belőle    Hogyan vesszük észre, ha életünk lendületet veszít? Leginkább utólag. Nem feltétlenül akkor, amikor éppen lassulunk… Tulajdonképpen nem a lendületvesztés igazán a baj, hiszen sosem egyféle…..
Vajon tényleg vannak előnyei a pesszimizmusnak?  Kiderül az alábbi NLCafén megjelent cikkből, ahol a táplálkozási zavarokban jártas kolléganőnk,   Katona Etelka véleményét kérdezték. NLCafé - A pesszimizmus nem hiba, vannak komoly előnyei  ..