Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wolff

0 bejegyzést írt és 6859 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Wolff 2021.04.25 23:17:59
@harmadikszem: Hehe, ez jó. Vajon miért hallgatja el Routledge-s bio-ban a kutatóintézeti szerepét. :D
Wolff 2021.04.27 12:07:53
@netukki: A kormányzati elemző stáb vagy a mi a csuda tagja.
       Íme a megállapodás.         "The Parties envisage establishing the most appropriate legal organizational structure for thedevelopment of the institutional form of Fudan Hungary University, taking into considerationlong-term sustainability and mutual benefits. Fudan University is in…..
Wolff 2021.04.27 21:15:02
@jotunder: Szerintem ha a kínaiaknak van eszük, akkor már rég tudják, hogy Orbánnak a harmadosztályú nemzetközi tehetséget is simán eladhatják és fizet mint a katonatiszt.
Wolff 2021.04.27 23:06:16
@BiG74 Bodri: Ez tévedés, Orbánnak rengeteg dolgot el lehet adni a nemzeti nagyság dumájával, Batta András ezzel adta el a Zeneakadémia fejlesztését, Demeter Szilárd et. Co. az irodalmi vagy popkulturális erőteret - és Orbán fizet nekik mint a katonatiszt. Palkovics is nyilvánvalóan használja ezt, Matolcsy egész karrierje erről szól...
   "A német Fraunhofer Kutatóintézet vezetőjével fél órán belül arról fogok tárgyalni, hogy fejlesszük tovább az MTA Sztakival közös együttműködésüket."  (Palkovics et. az Indexnek)  MTA Sztaki...  Nem ő volt az, aki elvette az MTA-tól a Sztaki-t, neeeeeem, az kifejezetten a csúnya zsákos…..
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
Wolff 2021.04.13 23:41:01
@lmate: Félreérted hogyan keletkezik a GDP. A KSH adatsoraiban.
Wolff 2021.04.21 09:00:51
@fortin2: Azért ezzel kapcsolatban mindig meglep, ahogy az embereket nem érdekli mit is tett valójában az Mszp. Úgy tett, mintha a kormány nem hazudna akkor, amikor nagy garral bejelentette, hogy a Magyar igazolvánnyal munkavállalási jog jár a kisebbségi magyaroknak. Csak azért lehetett hatásos az Orbán-Nastase megállapodás ellen kampányolni, mert a kormány soha nem merte elismerni, hogy ők hazudtak, amikor munkavállalásról beszéltek. Igen, az Mszp persze azzal is kampányolhatott volna, hogy de hát a Fidesz hazudik, lett is volna hatása. Ugyanakkor a Fidesznek nagyon könnyű lett volna hatástalanítania az egészet, csak be kellett volna ismerni a saját hazugságát. Nem tette, ezért is az Mszp és Gyurcsány felelős!

Egyébként nem mondhatod, hogy a sors nem büntette meg őket, a xenofóbiát Orbán sikeresen használta fel ellenük is. Lehet, hogy ez elég büntetés/vezeklés?
Wolff 2021.04.21 18:55:33
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Wolff 2021.02.18 19:37:06
@kemény keleti kommentelő: Naná. Amit felrobbantottak a németek, azt nem tudták elvinni a szovjetek. :)
Wolff 2021.04.14 19:29:31
@Kettes: Pedig csak azt a kérdést kellene feltenniük, elhiszik-e, hogy Orbán, miközben a kétharmada elég biztosan veszni látszik, adna-e bárkinek úgy hűbéruraságot, hogy nem tudja visszavenni? Ha a válasz az, hogy nem, akkor biztosan van megoldás, legfeljebb még gondolkodni kell egy kicsit.
      · � A magyar költészet napjára: Szabó Lőrinc: Hazám, keresztény Európa (részlet) Hazám, keresztény Európa, túlélve időd szörnyű végét, elbírod-e még te az Istent, a Szeretetet és a Békét? (Varga Judit, Facebook)     Szabó Lőrinc Hazám, keresztény Európa című versével köszöntötte Miskolc…..
Wolff 2021.04.12 11:31:08
@Muad\\\'Dib: @jotunder: Nem, Vargáé az 1923-as. 1943-ban írta át.

krk.szabolorinc.hu/02/45d.htm

Itt vannak a kritikai kiadás dokumentumai, a Pesti Naplót az Arcanumon is lehet ellenőrizni.
Wolff 2021.04.13 12:25:57
@ikaruss: Azért az jó kérdés, hogy hamis-e egy a szerző által abban a formában közölt vers? Az állítólagos József Attila kézirat körüli vitában erről is esik mostanában szó, érdemes bele nézni.

Nyilván Szabó Lőrinc okkal változtatta meg a verset 1943-ban és közölte az összes versei réseként ebben a formában, tehát lehet azt mondani, hogy a szerző számára már nem volt hiteles változat. De ettől még létezik, kiadták, a kritikai kiadásba is bekerül, pont azért, mert maga az átírás is fontos. És ha kiadták, de később átírta, nem lehet előadni a régebbit? (Mondjuk nyilván illene jelezni, hogy Eperjes azt a változatot mondja, amit később a szerző szépen átírt... És persze azon sem változtat, hogy mind Eperjes, mind Varga - de főként azok a jobbos oldalak, ahol ez a vers néhány éve nagyon menő, saját szájízük szerint olvassák és azért ez egy "szektás" olvasat. Ugyanakkor a verset bárki úgy értelmezi, ahogy akarja, legfeljebb mások hülyének nézi.)
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Wolff 2021.04.03 14:59:46
@rdos: A 444 kalkulátorral csak két baj van. Az elsőt Szerbiának meg Chilének hívják, a másik meg az, hogy minél több embert oltanak tesztelés nélkül, annál több már a fertőzésen átesett de nem diagnosztizált embert is beoltanak, vagyis hiba lineárisan hozzáadni ezt a többletet - ami vélhetően egyébként túlbecsült.
Wolff 2021.04.03 19:20:19
@rdos: Ha jól értem ők számolnak azzal is, hogy a fertőzéstől a védettség csak korlátozott ideig van, kvázi gördül a "teljes fertőzöttek" összege és mindig csak az utolsó x hónap van benne. Ez is leviheti. De ugye ezek egyszerre érvényesek, nem is egy irányba mozdítják a becslést, ráadásul a természetes védettség alapvetően egy valószínűség lenne és nem egy állandó, mert ugye van akinél hosszabb, van akinél rövidebb stb. Ebből szerintem az következik, hogy az ilyen becslések ebben a formában feleslegesek sőt kérdésesek, valószínűleg felülbecsülik a tényleges védetteket 9-12 hónapos időtávon az oltások kezdetétől az a biztos, akit beoltottál, ahhoz, hogy természetes immunitást is figyelembe vegyél sokkal kifinomultabban kellene követni és elemezni a terjedést és az utóhatásokat. Lehet persze tól-ig becsléseket adni, de nagyon rá lehet fázni.
Wolff 2021.04.04 06:51:01
@rdos: Ha viszont nincsenek számok akkor inkább illik biztosra menni. Akit beoltottál, az ér, akit nem, azzal inkább ne számolj. És igazítsd ehhez a lépéseid.
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
Wolff 2021.03.26 06:48:52
@naebneerG: Felesleges, most éppen azon dolgozik, hogy mért nme lehet Ambrózy Áront eltiltani az újságírástól:
24.hu/belfold/2021/03/26/fekete-gyor-propaganda-eltiltas-kritika/
     "Stumpf István eközben a Kossuth rádió vendége volt reggel, és ő azt mondta, hogy egy-két kivételtől eltekintve a magyar egyetemek jókora távolságban vannak a világ élvonalától, ezért van szükség az átalakításra. Ezen kívül a fiatalok itthon tartásához is szükséges, hogy legalább a prágai…..
Wolff 2021.02.02 13:35:20
@fadrusz: Eggyel lentebb hozzászólásban a link.
Wolff 2021.02.02 23:23:16
@HaKohen: Hála istennek semmi közöm az MKIK-hoz azon kívül, hogy időről-időre felszólítanak a kamarai hozzájárulás elmaradásom rendezésére.
Wolff 2021.03.23 09:17:05
@fortin: Van akinek ez tudomány, de hála istennek vannak olyan zsenik, akiknek elég ha kinevezik a posztra és máris értenek hozzá.
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
Wolff 2021.03.19 12:43:13
@naebneerG:
@Doppel:
A maibrückner ide való:
telex.hu/gazdasag/2021/03/19/180-milliard-forint-az-agraregyetemnek-indul-a-legnagyobb-felsooktatasi-fejlesztes

Sokan kedvelték itt a MATE-t és rektorát, a Telex kínál neki egy PR interjút az ország egyik legbutább gazdaság újságjrúja szolgálja fel.
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Wolff 2021.03.05 08:09:14
@Podvinecz Marsall: Az hagyján, de olyan mértékben összeomlott, hogy Orbán az interjúban is elismerte. Éppen egy "operatív kiscsoport" javítja.
Wolff 2021.03.05 08:28:50
@Muad\\\'Dib: Már le is fújták, Orbán ma bejelentette, hogy operatív kiscsoport javítja az elromlott rendszert, gondolom ha kijavították, akkor újraküldik az sms-t. Illetve van egy központi telefonszám is, amit hívni kell ilyen esetben, de azt nem tudta szegény fejből. Mindenesetre akkora ehetett a gebasz, hogy nyilvánosan kellett elismerni.
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
Wolff 2021.03.02 13:39:10
@naebneerG: Ezen én is felhúztam magam ma reggel. Egyik napról a másikra milyen egyszerű végre egyetemi állást kapni. És micsoda tehetség lehet mégis a hölgy, mert egy olyan országban vették fel, ahol ERC nyertesek is parlagon hevernek, nem kellenek az egyetemeknek. Simán feljövünk a rangsorban, akkor kiaknázatan tehetség van Magyarországon, csak az állami fenntartási modell miatt nem tudott kibontakozni.
Wolff 2021.03.02 15:22:09
@naebneerG: Egyébként pedig érdemes megnézni az mtmt-t, ott úgy szerepel, mint akinek PhD-ja van, bár csak a doktori iskolához van hozzárendelve intézményként.
     Remélem egyenesen ülnek az egyetemek, mert Prof. Dr. Stumpf István fogja felügyelni az átalakításukat, értsd örökös FIDESZ-tulajdonba vételüket.  Prof. Dr. Stumpf István úgy kutatóprofesszor, hogy az egyetemi tanárság minimálkövetelményének sem felel meg. Politikai hatalma volt, korábban…..
        Az állampárti propagandaoldal "Nemzetközi nagyágyúkat igazolt le az MCC" címmel adott ki eszmei iránymutatást.      A nemzetközi nagyágyúk között van az a német Werner Patzelt, akit valamiért Patzelnek írnak, akit a drezdai egyetem nem foglalkoztatott tovább szélsőjobboldali kapcsolatai…..
Wolff 2021.02.07 08:23:10
@harmadikszem: Jó, de az amerikaiak megbízható intellektuális trumpisták (vajon mi kell ahhoz, hogy bárki azzal a címmel írjon egy munkát: Make Conservatism Great Again?), a német prof. emeritus kripto Afd-s és így tovább. Az igazi probléma számomra nem az, hogy hála Istennek vagy senki nem állt szóba velük, vagy sikerült kiselejtezniük a jobbakat ideológiai alapon. Ha olvasod cikkeket, ahol hallgatókat is megkérdeznek, akkor inkább az rémisztő, hogy egy tehetséggondozóban milyen fiatalok vannak, és mennyire képtelenek reflektálni arra, ami történik velük. Lényegében ha nem kell MaNem félórákra járniuk, akkor még örülnek is annak, hogy most végre sokkal jobb tanáraik lesznek, és nem kérdezik minek ehhez MCC stb. Társadalmi szolidaritás nulla, szabadságigny nulla. (Mert az nem szabdságigény, hogy ha engem békén hagynak, akkor már mnden rendben van.)
       A  szabad véleménynyilvánításhoz  való  jog  a  véleménytannak érték-  és  igazságtartalmára  tekintet  nélkül  védi.Egyedül ez  felel meg  annak az  ideológiai  semlegességnek,amelyet az  Alkotmánynak az  1990. évi  XL. törvénnyel  valómódosítása azzal  fejezett ki,  hogy  törölte  az…..
Wolff 2021.02.06 10:14:55
@kemény keleti kommentelő: Nekem nincs tanítványom, amit én tudok, arra a magyar felsőoktatásnak még doktori témakínálóként sincs szüksége. ;)
Wolff 2021.02.06 10:28:23
@fortin: "Az, hogy a nagyvilágban senkit se érdekel valami, amit magyarok írnak magyar témáról, az sokszor egy könnyű kifogás." Igen, gyakran az, gyakran pedig realitás. A valódi tudománymetriai vizsgálattal (ja, az nem annyi, hogy megnézem, milyen besorolású/impaktú lapban mennyi jelent meg és mennyi hivatkozást kapott) feltárható, hogy milyen esélyű a megjelenés tudományágakra, tematikákra, regionális tényezőkre stb. normalizálva (ezen többhelyütt is dolgoznak éppen). Ha az a cél, hogy megértsük a tudományiparnak ezt a valódi teljesítményektől helyenként elszakadt dinamikáját (ami egyébként bájos hasonlóságokat mutat a tőzsdei abszurdumokkal), és nem csak az (ön)ostorozásokra akarjuk használni, akkor többre megyünk vele.

Azért könnyen lehet, hogy hamis ok-okozati összefüggés lesz a vége. Ott vannak pl. a koraújkorászok, akiktől már elég sokszor hallottam, hogy ők aztán nem tudnak olyat mondani, ami érdekes máshol, legutóbb pl. a 16. századi mo-i hadszervezet kapcsán. Én meg ha beleolvasok egy recenziós oldalba, vagy megnézem a konferencia felhívásokat, azt látom, hogy ez egy kurrens téma. Az persze nyilván a kutyát sem érdekel, hogy von Zismarshausen zsoldosvezér hol legeltette a lovait 1619. szeptember 7-én, útban Csáktornya felé, és azért sem fognak senkit piedesztálra emelni, mert megírja, hogy hány alkapitány volt a Bányavidéki Főkapitányságban (igazából nem tudom volt-e egyáltalán, csak a témát akarom érzékeltetni), ez egy hasznos adat, de önmagában csak ennyi. Nem lehet nélküle a tágabb összefüggést felvázolni, de csak alapanyag. Én azt érzékelem, hogy azok jelentős része, aki arra panaszkodik, hogy magyar témából nem tud máshol érdekeset írni, egyszerűen nem jut túl ezen a szinten, nem azokat a kérdéseket teszi fel, amelyek máshol is érdekesek. Arról ne is beszéljünk, hogy esetleg egy eredeti kérdést is feltegyen. (És most leszögezném, hogy nem azt írtam, hogy mindenki ilyen Mo-n.) És akkor arról nem is bezséltem, hogy vajon hányan vannak azzal tisztában, hogy még az Oxford UP-t is megkeresheted a könyveddel, és még az is előfordulhat, hogy kiadják...
Wolff 2021.02.06 12:40:25
@Ménkűnagy Bundáskutya: A helyzet az, hogy a 19. század utolsó évtizedeitől kezdve az iskolahálózat épületállományának egyre nagyobb része épült állami vagy községi támogatásból (és az egyház nem volt szívbajos, ha saját vagyonná kellett transzformálni községit), az egyházi közszolgáltatást nyújtó intézmények - vagyis az iskolák, szociális intézmények - működése pedig elképzelhetetlen lett volna éves állami járulékok nélkül. Sőt, a lelkészi megélhetést is ez segítette, igaz ennek részben volt alapja, mivel jogilag az 1848-ban megszűnt járadékokat helyettesítette. Ezt persze fel lehet fogni magánadományként. de akkor is a focisták tao-jára emlékeztet, az állam magánberuházást támogat, majd amikor kiderül, hogy a magánberuházó nem tudja működtetni a stadionját, akkor azt is kifizeti neki. Jogilag akár még rendben is lehet, de hogy mg kárpótlást is kapjon érte később? :) Inkább mondták volna nekik, hogy bocsánat, itt az épület, tartsátok fenn, vagy bocsánat, itt van ennyi épület, mert levontuk azt a vagyont, amit az állam teremtett nektek. A földet meg vigyétek, huzakodjatok ti a híveitekkel, hogy miért ti kapjátok vissza amit földosztáskor kiosztottak nekik, aztán bekényszerítették tőlük a téeszbe és miért nem ők.
       Eddig az történt, hogy az egykori reformkommunista Stumpf Istvánt, a Hazafias Népfront utolsó alelnökét, aki először alkotmánybíró majd egyetemi tanár lett a törvényes feltételek szelíd megkerülésével, Orbán Viktor nemdiktátor megbízta a magyar felsőoktatás maradék autonómiájának…..
Wolff 2021.02.02 21:42:49
@fortin: Sőt, Gyurcsány meg szemkilövető!
Wolff 2021.02.02 21:44:30
@fortin: Egyébként meg Kóka otthonra talált a NER-ben, szóval éppenséggel igazolja, hogy ez a rendszer sajátossága.
    Itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről.... nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg....mivel nagy igény van történelmi és irodalmi adaptációs filmekre, szeretnénk, ha hangsúlyosabb lenne a hallgatók történelmi témákra való hangolása. " (Sára Balázs SZFE-s…..
Wolff 2021.01.29 12:03:28
@naebneerG: Az hagyján, de világhírű tudósként azt is tudja, mitől lesz sikeres egy egyetem!
    GFG egyik rímhingyója, bizonyos Bohár Dániel kezdte mocskolni az SZFE diákjait, a prostisrácok.hu-n. Az SZFE Facebook oldalát kezelő új egyetemi vezetés, végtelen konzervatív értékrendűsége okán, megosztotta ezt a primitív, aljas, gusztustalanságot. Mára már levették.    A Mandiner verőemberei…..
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
Wolff 2021.01.22 17:57:14
@Abulafia: Az azonnali.hu-n.
      Prof. Dr. Deutsch Tamás az "azért Tomikám mindkettőnknek jobb, ha Brüsszelben piálsz, mintha minket kompromittálsz valami hülyeséggel" díj kitüntetettje azt nyilatkozta, hogy 76 milliárd eurót akar elkölteni az Unió kutatás-fejlesztése (a Horizon Europe programról van valójában szó) és…..
Wolff 2021.01.18 17:30:54
Azért talán az ehhez hasonló akciók sem testnek jót annak, hogy ERC-t Magyarországon akarjon csinálni valaki:
polhist.hu/pti-adomany-koltozes/ (Tessék nekik segíteni, egy Pieter Judson meg Deák István már megtette...)

Ha már Deutsch meg van rendülve a pályázati eredményeken, akkor szólhatna arról is, hogy miért kapnak az ERC nyertesek megbecsülés helyett virgácsot? És komolyan azt hisz, hogy az MCC-ből Rubicon Intézetből Hahner vagy Szilvay, vagy a MAKI/Veritas/NEB tengelyről majd ERC-t nyer valaki?
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
Wolff 2021.01.17 16:34:37
@kewcheg: Azt azért döntsd el végre, hogy Benkő a legnormálisabb a kormányban, vagy Orbán, aki önzetlenül annyit tett az országért, hogy nyugodtan protekciózhatja a gyerekét. Sőt, valójában az országgyűlésnek meg a népnek kellene ezt önként felajánlania neki. Mégis csak a haza atyja.
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
Wolff 2021.01.12 21:10:31
@naebneerG: Azért Ferkelt Balázsnak van egy életútja:

uni-bge.hu/hu/kkk/munkatarsak/ferkelt-balazs--34

Felettébb érdekes.
Wolff 2021.01.13 15:12:00
@naebneerG: A különös közleményről kiderül, hogy az International Comparative Law Guide nevű valamiben jelent meg:
mokk.hu/kollokvium/oneletrajzok/prof_dr_varga_istvan.pdf
        Orbán Balázs vezető NER-kártevő az index.hu-n reklámozta a rezsim janicsárképzőjét a Matthias Corvinus Collegium-ot.        Klebelsberg Kunót idézte, mint a magyar tehetséggondozás atyját, akinek azért volt némi szerepe abban, hogy rengeteg magyar tehetség hagyta el az országot a numerus…..